superfoods om af te vallen

Zeggen dat onze huidige levensstijl een schadelijke invloed heeft op ons gewicht, is een open deur intrappen. Maar het is een complex fenomeen want er spelen naast onze levensstijl andere factoren hierin een rol, zoals stofwisseling, aanleg, lichaamsbeweging en voeding. Gelukkig kunnen we in ons streven naar een gezond gewicht op een speciale categorie voedingsmiddelen ter ondersteuning terugvallen, namelijk de superfoods.

Deze voedingsmiddelen voorzien namelijk niet enkel ruimschoots in onze behoefte aan essentiële voedingsstoffen, maar helpen ook onze stofwisseling te stimuleren en vetverbranding te ondersteunen. We hebben voor jullie een zorgvuldige selectie gemaakt van superfoods die je hierbij kunnen helpen. Als je meer wil weten over deze superfoods, kan je de links volgen en meer ontdekken over de kwaliteiten van elk van deze superfoods. Ontdek hieronder onze top 10 van superfoods om af te vallen:

10 krachtige superfoods ter ondersteuning bij het afvallen*

1. Guarana*

Guarana is een krachtpatser uit het Amazonewoud die de jagers gebruikten om hun uithouding tijdens de jacht te verhogen. Een extra voordeel is dat het perfect inzetbaar is als ondersteuner bij vetverbranding en het verminderen van de eetlust. Dit komt voort uit de aanwezigheid van alkaloïden en vetten die het hongergevoel doen afnemen.

Ontdek meer over de werking van guarana en de top-10 voordelen  

Bessen & Vruchtenpoeder

Guarana Poeder Biologisch

10,9529,95

2. Amla (Amalaki)*

Amla is een fruitsoort die men ook wel eens de Indische kruisbes noemt. Het is een bijzondere vrucht die op meerdere manieren ons kan helpen. Alma bevat o.a. veel vezels waardoor je sneller een verzadigd gevoel zal hebben na het eten. Ook bevat het zuren zoals looizuur die helpen je darmtransit te versnellen. Daardoor zal je minder snel last hebben van een opgeblazen gevoel en je energieker voelen.

Ontdek meer over amla en de top 6 voordelen

3. Moringa oleifera*

Moringa bestaat maar voor liefst voor 30% uit vezels. Over de voordelen van vezels voor ons spijsverteringsstelsel hebben we hierboven al uitgeweid. In moringa vind je ook chlorogeenzuur terug. Deze waardevolle stof reguleert je bloedsuiker en werkt hierdoor als ondersteuning voor de vetverbranding.

Lees hier meer over moringa oleifera en de top 6 voordelen ervan 

Moringa kopen? <Klik hier!

 

 

Bladgroenpoeder

4. Spirulina*

Deze klassieker onder de microalgen hoeven we waarschijnlijk niet voor te stellen. Spirulina is zoals geweten enorm rijk aan nutriënten en kan daarom onze lichaam een boost geven. Wat veel minder bekend is, is dat het kan helpen de balans te herstellen in ons spijsverteringsstelsel. Spirulina bevat namelijk probiotica die de spijsvertering bevordert.

Ontdek de top 8 redenen waarom spirulina gezond is

5. Fenegriekpoeder*

De werkzame stoffen in Fenegriek zorgt voor een regulering van de stofwisseling en spijsvertering. Het neemt een bijzondere plaats in dit lijstje in omdat het niet enkel aangewezen is voor gewichtsverlies maar ook voor gewichtsbeheersing. Het helpt je weer controle te krijgen over je eetlust, maar het kan dus ook je eetlust stimuleren als je last hebt van ondergewicht.

Lees hier meer over de bijzondere werking van fenegriekpoeder  

fenegriek

6. Matcha Poeder*

Matcha is erg populair bij onder andere sporters omdat het de uithouding en het metabolisme stimuleert bij cardio en gewichtstraining. Het lichaam krijgt daardoor het signaal om meer calorieën te verbranden. Daarnaast zit er leptine in matcha waardoor je sneller een verzadigd gevoel krijgt tijdens het eten.

Lees hier meer over de werking van matcha en de top 10 voordelen

7. Chlorella*

Chlorella behoort zoals spirulina tot de familie van de microalgen en zit boordevol belangrijke voedingsstoffen. Doordat het zo rijk is aan voedingsstoffen lopen we bovendien niet het risico dat er tijdens een afvalkuur tekorten ontstaan in het lichaam. Een chlorella supplement kan ook helpen om tekorten die we hebben opgebouwd aan te vullen. Daardoor neemt de drang af om onze toevlucht te nemen tot allerlei ongezonde voeding zoals snacks, fastfood en overbodige tussendoortjes. Clorella ondersteunt ons met andere woorden om een gezond eetpatroon vol te houden wat een enorm belangrijke factor is voor blijvend gewichtsverlies.

Ontdek meer over chlorella, wat het is en wat het doet 

8. Chiazaad*

De meeste van de superfoods die hier de revue hebben gepasseerd zijn rijk aan vezels, en dat is voor chiazaad niet anders. Die zijn zoals we ondertussen weten onmisbaar voor de goede werking van ons spijsverteringsstelsel. Er zijn meerdere studies die bevestigen dat chiazaden goed zijn als je wilt afvallen, maar pas op, want overdaad schaadt. Te veel chiazaad zou naar verluidt gewichtstoename in de hand kunnen werken.

Lees hier meer meer over chiazaad.

 

chiazaad

9. Lijnzaad*

Lijnzaad heeft een gelijkaardige werking als chiazaad, maar is volgens onderzoek nog effectiever in het verminderen van het hongergevoel. Het bevat naast een hoge concentratie aan vezels ook heel wat proteïnen. Door de combinatie van deze twee voedingsstoffen kan je je hongergevoel beter onder controle houden. Dit effect zou volgens onderzoek ook deels te verklaren zijn door de grote concentratie aan alfalinoleenzuur. Dit omega 3-vetzuur leidt niet enkel tot vetverlies, maar ook betere cholesterolwaarden.

Lees hier meer over de verschillen tussen chiazaad en lijnzaad

10. Acerola*

Acerola is een ideale ondersteuner voor iedereen die iets wil doen aan zijn gewicht. Zo zouden ze een goede werking hebben op ons ons hart, immuniteit en spijsvertering.

Lees hier meer over de voordelen van acerola

Bessen & Vruchtenpoeder

Acerola Poeder Biologisch

16,9529,95

****************************

*Gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Conclusie: Superfoods om af te vallen

Zoals je ziet, zijn er heel wat mogelijkheden (nog veel meer dan hier staan) voor iedereen die aan de slag wil met superfoods. We kunnen natuurlijk het belang van een gezonde en evenwichtige voeding en voldoende lichaamsbeweging, niet genoeg benadrukken. Want ondanks het feit dat deze superfoods soms de gewenste ondersteuning kunnen bieden, zijn het geen magische oplossingen.

Lees hier meer over Tips voor meer energie! En de Top Kruiden uit de Ayurveda.

Lees hier meer over de Top Libido-verhogende Superfoods.

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen