Magnesium

Toont alle 22 resultaten

In welke voeding zit magnesium?

Magnesium is een essentieel mineraal dat ons lichaam nodig heeft voor tal van processen. Zo is het betrokken bij de opbouw van botten & spieren, het ondersteunt het zenuwstelsel immuunsysteem en het reguleert de bloeddruk. Daarnaast speelt magnesium ook een rol bij de stofwisseling, de productie van energie, maar helpt het ook bij een goed nachtrust. Hoewel magnesium van nature voorkomt in voedingsmiddelen zoals groene bladgroenten, noten en volle granen, hebben veel mensen moeite om voldoende magnesium binnen te krijgen via hun gewone voeding. Een magnesiumsupplement is dan een perfecte aanvulling op een gezonde levensstijl!


Waar zit magnesium in?

Magnesium zit vaak in producten die veel granen bevatten, zoals volkorenbrood bijvoorbeeld. Daarnaast komt het vooral voor in groene bladgroentes, zoals spinazie of andijvie. Naast de bladgroentes, bevat ook broccoli een redelijke dosis magnesium. Rauwe cacao is ook heel rijk aan magnesium, maar is jammer genoeg niet zo lekker. Avocado’s daarentegen zijn lekker, gezond en vitaminerijk en ze zitten ook boordevol magnesium! Voor mensen die graag fruit eten is er ook goed nieuws! Ook bananen zijn goed om je magnesiumgehalte op pijl te houden! Magnesium komt voor in alle soorten noten. Ze bevatten veel eiwitten! Aangezien noten echte magnesium voeding zijn, kan je ook paranoten kopen of bijvoorbeeld een pecan noot. Elke dag een notenmengeling of een yoghurt met vers fruit en noten kan bijdragen aan een beter magnesium gehalte! Nog niet zo goed ingeburgerd in onze maatschappij zijn zeewieren. In de Aziatische keukens worden ze veel gebruikt omwille van het feit dat ze veel voedingsmiddelen bevatten, alsook magnesium! Je zou bijvoorbeeld eens pasta kunnen kopen die gemaakt is van zeewier. Tot slot moeten we ook vermelden dat kraantjeswater veel magnesium bevat. Meer dan in flessenwater! Bovendien is kraantjeswater ook nog eens beter voor het milieu! Een win-win situatie dus! Maar hoe herken je nu een tekort?  Heb je vaak last van spierkrampen, vermoeidheid of prikkelbaarheid? Dat kan wijzen op een magnesium tekort. Ook concentratieproblemen of het hebben van weinig eetlust zijn factoren die hierop kunnen wijzen. Denk je dat magnesium jou kan helpen? Bekijk dan snel bovenstaande producten

Magnesium pillen

Hoewel magnesium dus voorkomt in veel voedingsmiddelen, kan het toch zijn dat je er niet voldoende van binnenkrijgt. Daarom zou je er natuurlijk voor kunnen kiezen om magnesium pillen te slikken. Ze zijn niet zo duur en je moet er slechts eentje per dag innemen. Je kan ze dan best innemen met kraantjeswater, zo heb je meteen een flinke dosis binnen! En wat dacht je van Magnesium Olie?