Adaptogenen

Toont alle 16 resultaten

Adaptogenen zijn superfoods die het lichaam helpen beter omgaan met allerlei vormen van stress, van zowel fysieke, chemische als biologische aard. Het betreft zowel planten, kruiden als paddenstoelen die bovendien nog op vele andere manieren onze gezondheid ondersteunen.

Adaptogenen zijn superfoods die ons lichaam ondersteunen om een toestand van homeostase te behouden of herstellen. Daarin onderscheiden ze zich van andere superfoods. Homeostase heeft betrekking op het zelfregulerend vermogen van het lichaam waarbij alle lichaamsfuncties in evenwicht blijven.

11,9519,95
12,9520,95
-23%
9,9527,50
-9%
14,50
8,9534,95
Uitverkocht
27,5087,50

Onze favorieten

Maca

Maca is een krachtige energiebooster. Verder gebruikt men Maca als afrodisiacum maar ook ter ondersteuning van het geheugen en het leervermogen en bij de menopauze.

Ashwaganda

Deze klassieker uit de Ayurvedische geneeskunde noemt men wel eens de ‘verjonger’. Hij is populair als tonicum en helpt ons zenuwstelsel kalmeren. Daarnaast helpt ashwagandha ook vermoeidheid tegengaan omwille van de vele voedingsstoffen die de plant bevat.

Panax Ginseng

Panax ginseng werkt activerend en opwekkend. Het kruid helpt ook bij uitputting en stress en heeft een behoorlijk krachtig effect op de immuniteit van ons lichaam.