Vitamine C

Resultaat 1–24 van de 33 resultaten wordt getoond

Helpt het immuunsysteem en ondersteunt het energieniveau

9,9523,50

Bessen & Vruchtenpoeder

Acerola Poeder Biologisch

16,9529,95
15,5049,95
9,9519,95
-11%
16,9544,50

Bessen & Vruchtenpoeder

Lucuma Poeder Biologisch

11,95

Vitamine gebrek

Vitamine C is van onze vitamines toch wel een van de eerste vitamines die ontdekt werden. Vanaf 1500 stierven de zeevaarders massaal maar liefst twee miljoen zeelieden kregen eerst klachten als opzwellend en bloedend tandvlees, inwendige pijnen veroorzaakt door bloedingen en uiteindelijk de dood. Scheurbuik door simpelweg wat fruit mee te nemen was dit probleem uit de wereld.

Wat doet Vitamine C?

Vitamine C of Ascorbinezuur draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade. Het is een vitamine die in water oplosbaar is en via je urine verlaat de Vitamine C die je op dat moment niet opgenomen hebt je lichaam weer. Het is een vitamine bijdraagt tot de normale collageen vorming voor de normale werking van de bloedvaten.

Waar zit vitamine C in?

In heel veel voeding zit van nature Vitamine C groenten en fruit, groenten kun je het best zo kort mogelijk koken want daardoor loopt het vitaminegehalte terug.

Wat is acerola poeder?

En een natuurlijke bron met een hoog Ascorbinezuur Vitamine C is acerola poeder dat gewonnen wordt uit een kers die groeit in tropische gebieden in Suriname bekend als West-Indische kers in het Engels als Barbados Cherry. Van deze kers wordt acerola poeder gemaakt en dat kun je oplossen in je water, of sapje of door je yoghurt doen.