Hallo! Ik ben Manon! Leuk je op deze manier te ontmoeten!

Je gezondheid. Een absolute voorwaarde om optimaal te kunnen genieten van het leven. We weten het allemaal. Maar soms is dat helemaal niet zo makkelijk:

Gezond eten, meer bewegen, minder stress,, beter slapen, de lijst lijkt oneindig.

Toen ik ruim 10 jaar geleden (oa omdat ik serieuzer ging sporten) mezelf meer verdiepte in gezonde voeding, kwam ik erachter hoeveel (vaak tegenstrijdige) informatie er is. Het is makkelijk om door de bomen het bos niet meer te zien! Maar er werd me al wel snel duidelijk dat gezond eten een super belangrijke basis is.

Veel mensen ervaren stress doordat:

  1. Het lichaam niet de voedingsstoffen krijgt waar het behoefte aan heeft. Dat heeft ook te maken met de ons hedendaagse eten vaak helemaal niet de voedingswaarde heeft die het vroeger had.
  2. We veel meer stoffen en giffen in ons lichaam stoppen, die het lichaam helemaal niet nodig heeft. En om de negatieve effecten hiervan tegen te gaan heeft het lichaam nog meer goede voedingstoffen nodig.En dat levert ´nutritional stress´ (voedings-stress) op….., waar je lichaam dan weer mee om moet gaan.
  3. En de meeste mensen hebben een chronisch tekort aan goede voedingsstoffen en hebben hierdoor on-nodig toegevoegde stress.

Daar sta ik met Spiruella voor:

Mensen zoals jij helpen met goed advies en uitsluitend de beste biologische, hoogwaardige (uiterst voedingswaarde-dichte en vaak ook lekkere!) Superfoods. Op die manier kun jij het beste uit je leven halen! Superfoods en natuurvoeding is de geheel natuurlijke (anders dan synthetische vitaminepillen) manier om lichaam de voedingsstoffen te geven waar het om vraagt.

Hoe ben ik hier gekomen?

Het begon allemaal tijdens een vakantie in New Zealand met het lezen van het boek ´My 20 Golden Rules for Health´ door Jason Shon Bennett, waarin tips staan voor, je raadt het al, een gezonder leven. En zo begon de zoektocht! Al vrij snel besloten we als gezin om hoofdzakelijk ´plant based´ (oftewel Vegan) te gaan eten. Dat was al een enorme verbetering in hoe we ons voelden. Daarna minder suiker eten en in het algemeen meer letten op wat je tot je neemt. Al snel belandden we bij Superfoods als essentiele aanvulling op ons dieet.

Tijdens het sporten merk ik nog het meeste verschil. Ik ben een downhill mountainbiker en doe ook mee aan wedstrijden. Ik ben zelfs een keer World Champion Masters geworden (2018)! In 2021 ben ik 2e geworden voor dezelfde titel en in 2022, 2023 en 2024 heb ik weer gewonnen!

Dat betekent uiteraard dat je veel moet oefenen en dat je cardio en kracht training moet doen. Het herstel van zware workouts gaat echt veel sneller. Daardoor kan ik meer trainen. Het is ook gaaf dat de mensen waarmee ik downhill train (die vaak 20 jaar jonger zijn dan ik!) soms eerder uitgeput zijn en pijntjes hebben na een training. En ik niet!

Daarnaast is het een sport met wat risico. Soms crash je. En ook dan is het herstel veel sneller dat de doktoren voorspellen. Het geeft echt een goed gevoel om zo fit te zijn. En ik weet dat dat voor 80% met mijn voeding te maken heeft.
Superfoods maken daar een belangrijk onderdeel van uit.

Wil je meer weten over welke superfoods ik gebruikt heb in mijn voorbereiding?

Kijk dan hier!

Ook mijn gezin voelt zich beter dan ooit.

Mijn tienerdochter Leyla (die ook meehelpt met Spiruella, o.a. op social media @spiruella), maar ook mijn man, Robin. Die is ook zijn hele leven al met sport bezig en heeft een tijd gediend als Commando in het leger. Dus die weet al wat het lichaam aankan en al helemaal als je er goed voor zorgt.

Even een stukje ´Robin´

Heeeee hallo, hier Robin! Wat leuk dat je interesse in ons hebt en dat we je zo mogen ´ontmoeten´. Ik ben echt een mazzelaar. Ik ben namelijk, al 25 jaar ofzo, de man van Manon (en dat is echt een leuk en super positief persoon!).

Na mijn 5 jarig avontuur bij het Korps Commando Troepen, waarbij ik met mijn ploeg allemaal gave dingen heb mogen doen, was het tijd voor een verandering.
We verhuisden naar Spanje en mijn nieuwe passie (naast heel veel BBQ-en) werd online marketing. Als ik nu foto´s uit die tijd terugzie, moet ik wel lachen: 15 kilo zwaarder en een mooie bolle kop. Niet mijn gezondste periode 😉
Ik begon wel wat pijntjes aan mijn lichaam te krijgen: steken, gewrichts-pijntjes, langer herstel na een activiteit, verminderd energie. Ik dacht: ´Dat hoort erbij als je ouder wordt!´ Hahahaha, ik was 35!

In 2014 besloten we het roer om te gooien. Niet alleen Manon was veel meer en serieuzer aan het sporten, maar ik ook! Ik reed al jaren Enduro motor, maar in 2015 deed ik mee aan de Redbull Romaniacs. En dat is best een serieuze wedstrijd 😉 Dus: Gezonder eten en stoppen met alcohol. Nou hebben we de afgelopen 10 jaar veel bijgeleerd en zijn we alleen maar fitter en gezonder geworden! En daarbij horen voor ons Superfoods (deze neem ik), dus het is echt perfect dat we jou ook hiermee kunnen helpen.

Mijn huidige hobbies: Enduro rijden, elke dag sporten, gezond zijn, mediteren, boeken lezen, reizen, gezinsman zijn…….en natuurlijk Manon ondersteunen met Spiruella om zoveel mogelijk mensen gezonder te maken!

Als je meer wilt weten: Ik schrijf ook af en toe blog-berichten over onze reis.

Blogs lezen

WE SWITCHEN WEER NAAR MANON:

Ook mijn gezin voelt zich beter dan ooit.

Steeds meer van mijn vrienden gingen me om advies vragen om ook hun leven aan te passen en gezonder te zijn. Ook vrienden die regelmatig ziek en zwakjes waren. En om dan te zien dat ze zich veel beter voelden, gaf me echt een kick. Dus ik dacht: ´Hier kan ik meer mensen mee helpen!´
Ik hoop door Spiruella zoveel mogelijk mensen te helpen om een gezonder en gelukkiger leven te hebben.

Daarnaast is het me duidelijk dat het uiteraard in het leven niet alleen maar om jezelf kan draaien. Daarom vind ik het belangrijk om goede doelen te steunen.
Een voorbeeld daarvan is herhaalde en continue steun aan het goede doel van One Tree Planted . Het zal onderhand geen geheim zijn dat de bossen en dieren die erin wonen (met name in de Amazone) het erg zwaar hebben. Bij One Tree Planted planten ze bomen voor je en zo draag je bij aan een oplossing voor de probleem gebieden overal op de wereld. Neem eens een kijkje! Een ander, soort gelijk goed doel dat we steunen is Trees for all.

Ook steunen we ook continue het Commando Family Support, een non-profit gerund door en ter ondersteuning aan Nederlandse Commando´s (Special Forces) en hun families. Die hebben vaak heel veel meegemaakt en kunnen in veel gevallen een wel steuntje in de rug gebruiken. Deze organisatie verricht ook echt goed werk. Heb je ook interesse: kijk dan even op hun website.

Wat kan ik nog meer over mezelf vertellen?

We zijn gek op reizen (New Zealand is onze favoriet), koken, downhill mountainbiken, ben gek op chocola (wie niet?!?) en bergen, ben een zon aanbidder, en sta altijd open voor nieuwe avonturen.

Nou ja, je kwam hier om meer te lezen over ons/mij. Ik hoop dat je het leuk vond! Ik hoop snel van je te horen hoe ik je kan helpen.

Voor contact: +31625510140 (ik heb ook Whatsapp, maar ben nu in een andere tijdzone, per email ook heel goed bereikbaar), info@spiruella.nl of via de chat onderaan de website.

Dus nogmaals: Leuk je hier op deze manier te ontmoeten! Ik ben Manon!

Manon Hooijschuur

PS: Als je op de hoogte wilt blijven, schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven nieuwsbrief

MEER OVER SPIRUELLA:

Biologische certificering met Kwaliteitsproducten.

Wij leveren in de voornamelijk biologische en Raw gecertificeerde producten volgens o.a. de Europese Organic Standards (UK Soil Association, Naturland, Oko Kontrolstelle en USDA organic). Veel van de overige niet-gecertificeerde producten zijn vaak wel biologisch geteeld, maar beschikken echter tot op heden nog niet over een certificaat. De producten die niet over een keurmerk beschikken zijn geteeld naar ecologische standaard en zijn daarnaast vrij van agro-chemicaliën. Alle producten zijn tevens GMO free. Daarnaast werken wij uitsluitend samen met partners die onze missie volledig delen.

Onze service & hygiëne

Bij Spiruella.nl kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week onze kwaliteitsproducten bestellen. De gehele voorraad is schoon en hygienisch opgeslagen in een magazijn.

We zijn ook blij met onze Mega-goeie reviews op Feedback company. Heel leuk om zoveel waardering van jullie te ontvangen!