Paddenstoelen

Resultaat 1–24 van de 88 resultaten wordt getoond

Gezonde superfoods: paddenstoelen

Paddenstoelen worden veelal gebruikt in Japan, China en India. Chaga, Shiitake, Maitake, Cordyceps en Reishi hebben verschillende eigenschappen. De paddenstoelen hebben ook andere benamingen, zoals keizer, koning of in het geval van Chaga “paddenstoel van de onsterfelijkheid”.

-13%
-19%

Focus, geheugen, brein (Nootropics)

Lion’s Mane (Hericium) Poeder Biologisch

(4) 18,9557,50

Focus, geheugen, brein (Nootropics)

Lion’s Mane Paddenstoelen Extract (Foodsporen) 30ml

(1) 29,95
Bekijk product

Reishi, de paddenstoel van een lang leven

Reishi is een fantastische paddenstoel. Reishi staat in hoog aanzien bij de traditionele Chinese geneeskunde, die het "ling zhi", de plant van de geest, noemt. In China wordt het geassocieerd met figuren van oude wijzen en zelfs in de iconografie van de Verboden Stad. Ganoderma lucidum is de Latijnse naam en komt voor in gematigde, subtropische en tropische streken over de hele wereld, op dode boomstammen en wortels dicht bij de grond. Het is voornamelijk de vrucht van de schimmel die wordt gebruikt, maar soms ook het mycelium, de "wortels", of zelfs de sporen. Reishi kopen doe je in de betere biowinkels.

Shiitake

Kiezen om goed en gezond te eten, is volgens specialisten een verbetering van je levensverwachting. Om dit te bereiken, moet je een gezond en uitgebalanceerd dieet volgen. Hoewel alle voedingsmiddelen ons lichaam van energie voorzien, hebben sommige ervan verrassende voordelen. Shiitake is er één van. Het is een soort schimmel afkomstig uit Azië. Het is ook de op een na meest gecultiveerde paddenstoelensoort ter wereld. Tegenwoordig is deze paddenstoel overal te verkrijgen: in kleine en grote winkels, maar ook online te bestellen. Het is bekend dat shiitake een groot aantal vitamines bevat.

We hebben er hierboven twee uitgekozen, maar er zijn nog veel meer superfoods die allemaal zeer gezond en gemakkelijk online te bestellen zijn, waaronder bijvoorbeeld chaga poeder, cordyceps, maitake, en nog veel meer.