´Ik ga Masters Wereldkampioen Downhill 2018 worden!´
Het was eruit voor ik er erg in had. Ik had er wel goed over nagedacht, maar om het hardop te horen, was toch nog vreemd voor me.
Logisch toch? Downhillen deed ik al even, dat was het probleem niet. Maar ik had het altijd meer gezien als een leuke hobby.

Voor jullie die niet weten wat ´downhill mountainbiken´ is…. de naam zegt het al. Het is meestal op ski pistes in de bergen, tijdens de zomer. Er ligt dan geen sneeuw, maar je kunt dan makkelijk met je fiets in de lift naar boven.
En dan: Zo snel mogelijk, over een parcours met natuurlijke en gemaakte obstakels, naar beneden. Een echte adrenaline rush!

En er waren redenen genoeg om te twijfelen aan de haalbaarheid van mijn doel:
ik was immers maar laat (rond 40 jaar oud) begonnen met de sport. Ik had nog maar 3 jaar ervaring. Ik had nog NOOIT aan een downhill wedstrijd meegedaan………..en ik had nog maar 6 maanden om voor te bereiden. HELP!

Ik had duidelijk een goed plan nodig. Veel trainen, heel veel trainen. Veel uren op de fiets en veel afdalingen doen. Maar op zo´n hoog en intensief nivo trainen heft zijn tol. Je moet goed opletten dat je niet over-traint, zeker op wat latere leeftijd. Want dat is niet alleen niet goed voor je lichaam, maar je wordt er ook mentaal minder scherp van. Een foutje tijdens downhill training kan, zoals je je kunt voorstellen, gelijk hele vervelende gevolgen hebben.

Dus: Herstellen (Recovery) moest het verschil maken. Gelukkig aten we al best gezond in die tijd. Dat was zeker een voordeel. Maar ik had nog meer ondersteuning nodig. Zo kwam ik op het gebruik van Turmeric, met oa het actieve bestanddeel Kurkuma. Ik merkte echt meteen een verbetering in mijn herstel.

Er zijn maar een paar voedingssupplementen die ik echt het hele jaar door neem. En Turmeric Kurkuma is daar absoluut 1 van, zowel als dagelijkse capsules als met poeder door het eten.

Waar is Kurkuma goed voor?

De kurkumaplant (Curcuma longa) is een kruid dat nauw verwant is aan gember. Hij wordt in tropische klimaten in Azië gekweekt voor zijn wortelstokken, waaraan kurkuma zijn smaak en pigment te danken heeft. Je leest het goed, ‘wortelstok’: het is geen echte wortel, maar ook niet echt een stengel.

Kurkuma Turmeric is een veelgebruikt ingrediënt in de Zuid-Aziatische keuken om zijn aardse smaak. Daarnaast is kurkuma ook beroemd om zijn vele werkzame stoffen en eigenschappen. In de Indiase Ayurvedische en Chinese geneeskunde wordt kurkuma al eeuwenlang gebruikt om wonden te behandelen, maar ook voor huidproblemen.

Wat zijn de voordelen van Kurkuma?

Curcumine is een pigment in kurkuma dat niet alleen zorgt de karakteristieke oranje tint, maar ook een hele resem aan andere voordelen. Onthoud echter dat de sleutel tot het verkrijgen van langdurige voordelen van welk voedsel dan ook, altijd ligt in een evenwichtig, gevarieerd en gezond eetpatroon. Hieronder vind je de top 6 voordelen van kurkuma, voordelen die je meteen ook een perfect excuus geven om een heerlijke curry te maken!

  1.  Kurkuma draagt bij aan de normale werking van de gewrichten*
  2. Kurkuma draagt bij aan een normaal cholesterolgehalte*
  3. Kurkuma draagt bij aan de normale werking van de leverfunctie*
  4. Kurkuma draagt bij aan de normale werking van hart en bloedvaten*
  5. Kurkuma draagt bij aan de normale werking van de spijsvertering*
  6. Kurkuma biedt ondersteuning aan de algehele weerstand*

****************************

*Gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Makkelijk tot je te nemen en nu ook nog in de aanbiedingTurmeric-Kurkuma. Probeer het zelf!

Meer lezen over Kurkuma? Kijk dan snel hier!

Mocht je je afvragen hoe het gegaan is met de wedstrijd…..Die heb ik GewonnenZie me hier op het podium, super trots!

Enne…… Je hoeft geen Wereldkampioen te willen worden om veel profijt te hebben van het gebruik van Turmeric en Kurkuma 😉

Mocht ik je nog ergens mee kunnen helpen, neem dan zeker contact met me op.
Ik help je graag verder op je tocht naar een betere gezondheid.

Met smakelijke groet!
Manon van Spiruella.nl

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Een reactie op “Dit Superfood hielp mij Wereldkampioen worden! Maar wat kan het voor jou doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen