Top 10 voordelen van Chlorella

Chlorella! Je hebt er ongetwijfeld al eens van gehoord! Chlorella is namelijk een van de beste en meest geprezen Superfoods ter wereld. Deze kleine superalg beschikt immers over alle essentiële voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft, iets wat resulteert in geweldige voordelen voor ons lichaam. Dit klinkt uiteraard prachtig maar wat zijn die voordelen van Chlorella nou eigenlijk precies? En zijn deze voordelen groot genoeg om deze kleine alg een dagelijks onderdeel van je dieet te maken! In deze blog heb ik daarom de Top 10 voordelen van Chlorella voor je op een rij gezet. Lees dus snel verder en ontdek alles wat je moet weten over Chlorella!

Wat is Chlorella precies?

Chlorella is, net als haar grote zus Spirulina, een groen micro-alg. Een belangrijk verschil tussen deze algjes is echter dat Chlorella groeit in zoetwater, terwijl Spirulina het beste floreert in zoutwater. Chlorella is eencellig, slecht 2 tot 10 micrometer groot, en komt van origine uit rivieren en meren in Oost-Azië. Vandaag de dag wordt deze bijzondere alg echter ook gekweekt in speciale kweekvijvers over de hele wereld, waar het zijn belangrijke rol al met glans uitvoert.

Wetenschappers ontdekten jaren geleden al dat Chlorella voor een aanzienlijk deel het fundament van de voedselketen in het water vormde. De kleine alg zorgt namelijk, door middel van fotosynthese, waarbij koolstofdioxide onder het toeziend oog van zonlicht kan worden omgezet in zuurstof en glucose, dat dieren en planten kunnen groeien en zich kunnen ontwikkelen. Zij ontdekten daarbij dat Chlorella, dankzij de vele voedingsstoffen, een soortgelijke werking zou kunnen hebben op het menselijk lichaam. Er was echter een probleem! Het menselijk lichaam kon en kan “rauwe” Chlorella, direct uit het water, niet verteren. De reden hiervan zit hem in het feit dat de alg taaie celwanden heeft, waardoor ons spijsverteringsstelsel de aanwezige voedingsstoffen niet kan opnemen.

Chlorella voor mens, dier en plant!

De wetenschappers waren echter zo geïntrigeerd door de kleine alg en haar gezondheidsvoordelen dat ze overtuigd waren dat er een oplossing voor het probleem moest zijn. De kleine alg kon immers, mede omdat het algje zich binnen 10 uur kan verdubbelen, ook  een oplossing zijn voor de wereldhonger. De oplossing kwam uiteindelijk in 1975, toen wetenschappers uit Japan Chlorella dusdanig wisten te bewerken tot voedingssupplement in poeder- of tabletvorm, dat het beschikbaar werd voor menselijke consumptie. Helaas moest met ook tot de conclusie komen dat het verwerkingsproces dusdanig kostbaar is, dat het inzetten van Chlorella voor de bestrijding van wereldhonger niet mogelijk was!

De Voedingstoffen in Chlorella

De reden dat wetenschappers zo geïntrigeerd waren door Chlorella was de werking die zij had op plant en dier. Toen zij onderzochten waarom dit zo was stuitten zij al snel op de vele voedingsstoffen die het kleine algje rijk is. Zo kwamen zij tot de ontdekking dat Chlorella, m.u.v. Vitamine D, alle vitamines bevat, een heuse eiwitbom is, rijk is aan mineralen (waaronder calcium en ijzer), maar ook beschikt over de essentiële aminozuren, vetzuren, enzymen, suikers, sporenelementen en antioxidanten vinden. Wat Chlorella echter echt interessant maakte waren de grote hoeveelheden RNA en DNA (nucleïnezuren die belangrijke informatie bevatten over de bouw en functie van je lichaamscellen), Chlorofyl en de zeer unieke stof genaamd de Chlorella Groei Factor. Dit unieke stofje zorgt voor een een snel herstel van lichaamscellen en -weefsel.

Wil je meer weten over de voedingstoffen in Chlorella en wat dit doet met het lichaam, lees dan ook: Wat zit er in Chlorella en Wat is de Werking?

7,9539,95
Uitverkocht
1,952,90
Uitverkocht
15,0025,00

De top 10 voordelen van Chlorella! 

Voordelen van Chlorella

Dan komen we nu aan bij de voordelen van Chlorella! Want wat betekent dat nou eigenlijk dat een product beschikt over alle essentiële voedingsstoffen! Wat doet dit met ons lichaam, en wat zou het eventueel kunnen betekenen voor je gezondheid? Hieronder zie je de opsomming van de Top 10 voordelen van Chlorella, die later nader worden toegelicht:

  1. De perfecte detox-alg
  2. Boordevol belangrijke voedingsstoffen
  3. Goede spijsvertering
  4. Gezonder gebit
  5. Stralende huid
  6. Energieboost
  7. Goed voor de hersenen
  8. Versterkt het immuunsysteem
  9. Gezonde lever
  10. Goed voor het hart, cholesterol en bloeddruk

 1. De perfecte detox-alg

Een van de belangrijkste voordelen van Chlorella is de ontgiftende werking. Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat Chlorella het natuurlijke ontgiftingsproces van het lichaam ondersteund. Ons lichaam maakt dagelijks een hoop mee, denk bijvoorbeeld aan luchtvervuiling en het gebruik van medicijnen, nicotine en alcohol. Chlorella helpt het lichaam om tot 7 keer sneller van vervuilende stoffen af te komen. Het verwijdert onder andere kwik, nikkel, cadmium en dioxine uit het bloed, darmen en je cellen.

Door je lichaam te ontgiften voel je je beter en ook draagt dit bij aan je geluk. Daarnaast kan het ook helpen om gewichtsverlies te stimuleren. Als je dus graag een paar kilo wilt verliezen dan is een extra bijkomend voordeel voor jou.

2. Boordevol belangrijke voedingsstoffen

Hierboven heb ik natuurlijk al even kort toegelicht dat Chlorella alle essentiële voedingstoffen bevat. Voedingsstoffen zijn zeer belangrijk voor ons lichaam. Zij zijn immers de motor van ons lichaam! Krijgen we geen voedingsstoffen binnen dan gaan we dood. Het is echter ook cruciaal dat we de juiste voedingsstoffen binnen. Ik denk niet dat ik hoef uit te leggen wat 7 dagen in de week junkfood, chips, drank en chocolade met ons lichaam doet! Alhoewel er ook, mits beperkt, gezonde chocolade varianten zijn! Chlorella bevat dus heel simpel de voedingsstoffen die ons lichaam heeft om te kunnen functioneren:

3. Goede spijsvertering

We gaan door met de nummer drie van onze top tien; Chlorella helpt bij het ondersteunen van een gezonde spijsvertering. Heb je last van bijvoorbeeld krampen, een opgeblazen gevoel, winderigheid of diarree? Dan kan het nemen van 4 gram Chlorella per dag dit al aanzienlijk verminderen. Door de aanwezigheid van vitamine D en chlorofyl worden ontstekingen in het spijsverteringsstelsel tegen gegaan. Daarnaast ondersteund en stimuleert Chlorella ook de pro-biotische bacteriën in je darmen, waardoor ze nog beter hun werk kunnen doen.

4. Gezonder gebit 

Voordelen van Chlorella - gezond gebit

Chlorella zorgt ook voor gezondere tanden én tandvlees. De hoge hoeveelheid chlorofyl in Chlorella zorgt hiervoor. Chlorofyl wordt al jaren gebruikt door tandartsen en in tandpasta’s en dat is natuurlijk niet voor niets! In Chlorella is het natuurlijk aanwezig en daardoor kan het kauwen op een Chlorella tablet veel voordelen voor je gebit hebben.

5. Stralende huid 

En dan zijn we aangekomen bij de nummer vijf van onze voordelen van Chlorella. Hier bespreken we de voordelen van Chlorella op onze huid. De CGT in Chlorella zorgt voor een snelle regeneratie op celniveau, wat huidveroudering tegengaat. Daarnaast is het hoge gehalte van antioxidanten en vitamine A perfect voor de huid en zorgt het voor een stralende en gezonde uitstraling.

6. Energieboost

Heb je wel eens het gevoel dat je weinig energie hebt? Dan kan het gebruik van Chlorella zorgen voor de energieboost die jij nodig hebt. Dit komt onder andere door de eiwitten, vitaminen en mineralen die deze superalg bevat. Hierdoor is Chlorella ook uitermate geschikt voor sporters, want de spieren hebben eiwitten nodig om goed te kunnen herstellen. Maar ook als je weinig sport kan het er dus voor zorgen dat je de energie krijgt die jij nodig hebt om de dag door te komen.

7. Goed voor de hersenen

Op nummer 7 van de lijst vinden we de hersenen. Chlorella is namelijk een van de weinige plantaardige bronnen op de planeet die ons van een actieve vorm van B12 kan voorzien. En B12 hebben we hard nodig om onze hersenen zo goed mogelijk te laten functioneren. Vooral mensen die een veganistisch dieet volgen komen als snel B12 te kort en een supplement van Chlorella kan hier dus aan bij dragen. Dit komt omdat B12 normaal gesproken vooral in vlees en dierlijke producten voorkomt, maar dus ook in Chlorella!

Maar ook als je wel veel dierlijke producten binnenkrijgt kan het nemen van een Chlorella supplement veel voordelen hebben, veel mensen komen namelijk B12-tekort. Daarnaast heeft onderzoek ook aangetoond dat Chlorella het geheugen kan verbeteren. Begin je dus een beetje vergeetachtig te worden, wellicht biedt Chlorella dan uitkomst!

8. Versterkt het immuunsysteem

Voordelen van Chlorella - het immuumsysteem versterkt

Ons immuunsysteem hebben wij hard nodig om gezond te blijven en eventuele infecties en ziektes te bestrijden. We weten allemaal wel dat een goed werkend immuunsysteem onwijs belangrijk is. Het immuunsysteem is super complex en zet meerdere mechanismen en cellen in actie wanneer een indringer zoals bijvoorbeeld een virus ons lichaam binnendringt. Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat Chlorella deze reactie versterkt. Helemaal in tijden waarin de wereld tegen virussen vecht kan je immuunsysteem wel een beetje extra hulp gebruiken!

9. Gezonde lever

Ook van de lever weten we hoe belangrijk deze is voor onze gezondheid. De lever speelt namelijk een belangrijke rol bij het verwerken van gifstoffen in het lichaam. Daarnaast behoudt de lever belangrijke voedingsstoffen zoals B12 en helpt de lever om onze stofwisseling op gang te houden. Meerdere studies hebben aangetoond dat Chlorella een rol speelt bij het gezond houden van de lever. Een signaal van een gestreste lever is een hoog niveau van enzymen. Wanneer mensen die hier mee kampen dagelijks Chlorella innemen daalt dit enzymgehalte weer en kan de lever dus gezonder worden!

10. Goed voor het hart, cholesterol en bloeddruk

En dan het belangrijkste voordeel van Chlorella; het positieve effect op zowel ons hart, cholesterol als op onze bloeddruk! Ook hier komt die belangrijke B12 weer om de hoek kijken! Deze vitamine is zeer belangrijk voor de gezondheid van ons hart. Neem je dagelijks Chlorella dan zorgt het ook voor een gezond cholesterolniveau en houdt het je bloeddruk beter op peil. Zonder een gezond hart kunnen we niet leven, of in ieder geval niet optimaal!

De Conclusie:

Hoeveel Chlorella

Ben je overtuigd geraakt van de voordelen van Chlorella en klaar om je leven om te gooien naar een gezondere leefstijl? Ik hoop het! Dagelijks enkele tabletten of theelepeltjes Chlorella kunnen namelijk al een behoorlijk verschil maken en zijn dan ook zeker een eerste stap in de goede richting! Vergeet echter nooit dat Chlorella dient als een extra stimulans om je lichaam gezonder te krijgen, maar dat voor een echte gezonde levensstijl je naast Chlorella ook moet zorgen voor voldoende lichaamsbeweging en gezond eten! Chlorella is geen vervanging van voedsel en ook zeker niet een wondermiddeltje dat uitkomst voor al je problemen waarbij onderliggende ziektes als sneeuw voor de zon verdwijnen en je nooit meer ziek wordt.

Wat is Chlorella dan wel? Chlorella is een echte superfood, boordevol essentiële voedingstoffen, die kan bijdragen aan het verbeteren van je lichamelijke en geestelijke gezondheid, maar er ook voor zorgt dat je binnen je gezonde dieet, alle essentiële voedingsstoffen binnen krijgt! Precies de ondersteuning die je lichaam nodig heeft! Wil je weten hoeveel Chlorella per dag je nodig hebt om het gewenste effect te bereiken, neem dan hier een kijkje: Hoeveel Chlorella poeder of tabletten per dag?

7,9539,95
Uitverkocht
1,952,90
Uitverkocht
15,0025,00

 

**************************************************

Wil je nog meer weten over de voordelen van Superfoods, of ben je benieuwd naar het zusje van Chlorella: Spirulina, lees dan ook:  Superfoods: Wat zijn het en wat zijn de Voordelen? Ontdek onze TOP 15 Lijst met Superfoods! of Wat is de werking van Spirulina? – Ontdek onze TOP 8 voordelen

Meer lezen over Chlorella? Chlorella: Wat is het en wat doet het!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *