Top 10 voordelen van Chlorella

Chlorella! Je hebt er ongetwijfeld al eens van gehoord! Chlorella is namelijk een van de meest geprezen Superfoods ter wereld. Deze kleine superalg beschikt immers over eindeloos veel essentiële voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft, iets wat resulteert in geweldige voordelen voor ons lichaam. Dit klinkt uiteraard prachtig maar wat zijn die voordelen van Chlorella nou eigenlijk precies? En zijn deze voordelen groot genoeg om deze kleine alg een dagelijks onderdeel van je dieet te maken! In deze blog heb ik daarom de Top 10 voordelen van Chlorella voor je op een rij gezet. Lees dus snel verder en ontdek alles wat je moet weten over Chlorella!

Wat is Chlorella precies?

Chlorella is, net als haar grote zus Spirulina, een groen micro-alg. Een belangrijk verschil tussen deze algjes is echter dat Chlorella groeit in zoetwater, terwijl Spirulina het beste floreert in zoutwater. Chlorella is eencellig, slecht 2 tot 10 micrometer groot, en komt van origine uit rivieren en meren in Oost-Azië. Vandaag de dag wordt deze bijzondere alg echter ook gekweekt in speciale kweekvijvers over de hele wereld, waar het zijn belangrijke rol al met glans uitvoert.

Wetenschappers ontdekten jaren geleden al dat Chlorella voor een aanzienlijk deel het fundament van de voedselketen in het water vormde. De kleine alg zorgt namelijk, door middel van fotosynthese, waarbij koolstofdioxide onder het toeziend oog van zonlicht kan worden omgezet in zuurstof en glucose, dat dieren en planten kunnen groeien en zich kunnen ontwikkelen. Zij ontdekten daarbij dat Chlorella, dankzij de vele voedingsstoffen, een soortgelijke werking zou kunnen hebben op het menselijk lichaam. Er was echter een probleem! Het menselijk lichaam kon en kan “rauwe” Chlorella, direct uit het water, niet verteren. De reden hiervan zit hem in het feit dat de alg taaie celwanden heeft, waardoor ons spijsverteringsstelsel de aanwezige voedingsstoffen niet kan opnemen.

Chlorella voor mens, dier en plant!

De wetenschappers waren echter zo geïntrigeerd door de kleine alg en haar gezonde voordelen dat ze overtuigd waren dat er een oplossing voor het probleem moest zijn. De kleine alg kon immers, mede omdat het algje zich binnen 10 uur kan verdubbelen, ook  een oplossing zijn voor de wereldhonger. De oplossing kwam uiteindelijk in 1975, toen wetenschappers uit Japan Chlorella dusdanig wisten te bewerken tot voedingssupplement in poeder- of tabletvorm, dat het beschikbaar werd voor menselijke consumptie. Helaas moest met ook tot de conclusie komen dat het verwerkingsproces dusdanig kostbaar is, dat het inzetten van Chlorella voor de bestrijding van wereldhonger niet mogelijk was!

De Voedingstoffen in Chlorella

De reden dat wetenschappers zo geïntrigeerd waren door Chlorella was de werking die zij had op plant en dier. Toen zij onderzochten waarom dit zo was stuitten zij al snel op de vele voedingsstoffen die het kleine algje rijk is. Zo kwamen zij tot de ontdekking dat Chlorella, m.u.v. Vitamine D, alle vitamines bevat, een heuse eiwitbom is, rijk is aan mineralen (waaronder calcium en ijzer), maar ook beschikt over de essentiële aminozuren, vetzuren, enzymen, suikers en sporenelementen. Wat Chlorella echter echt interessant maakte waren de grote hoeveelheden RNA en DNA (nucleïnezuren die belangrijke informatie bevatten over de bouw en functie van de lichaamscellen), Chlorofyl en de zeer unieke stof genaamd de Chlorella Groei Factor (CGF). Dit unieke stofje kan bijdragen aan  een snel herstel van lichaamscellen en -weefsel.

Wil je meer weten over de voedingstoffen in Chlorella en wat dit doet met het lichaam, lees dan ook: Wat zit er in Chlorella en Wat is de Werking?

De top 10 voordelen van Chlorella! 

Voordelen van Chlorella

Dan komen we nu aan bij de voordelen van Chlorella! Want wat betekent dat nou eigenlijk dat een product beschikt over alle essentiële voedingsstoffen! Wat doet dit met ons lichaam, en wat zou het eventueel kunnen betekenen voor je gezondheid? Hieronder zie je de opsomming van de Top 10 voordelen van Chlorella:

  1. De perfecte detox-alg*
  2. Boordevol belangrijke voedingsstoffen
  3. Goed voor de spijsvertering*
  4. Goed voor de tanden*
  5. Goed voor de huid*
  6. Stimuleert het energieniveau*
  7. Goed voor de hersenen*
  8. Ondersteunt de immuniteit en weerstand*
  9. Goed voor de lever*
  10. Goed voor het hart en bloeddruk*

 

****************************

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Meer voordelen van Chlorella? Kijk hier voor de Voordelen van Chlorella.

De Conclusie:

Hoeveel Chlorella

Ben je overtuigd geraakt van de voordelen van Chlorella en klaar om je leven om te gooien naar een gezondere leefstijl? Dagelijks enkele tabletten of theelepeltjes Chlorella kunnen namelijk al een behoorlijk verschil maken en zijn dan ook zeker een eerste stap in de goede richting! Vergeet echter nooit dat Chlorella dient als een extra stimulans om je lichaam gezonder te krijgen, maar dat voor een echte gezonde levensstijl je naast Chlorella ook moet zorgen voor voldoende lichaamsbeweging en gezond eten! Chlorella is geen vervanging van voedsel en ook zeker niet een wondermiddeltje dat uitkomst voor al je problemen waarbij onderliggende ziektes als sneeuw voor de zon verdwijnen en je nooit meer ziek wordt.

Wat is Chlorella dan wel? Chlorella is een echte superfood, boordevol essentiële voedingstoffen, die kan bijdragen aan het verbeteren van je lichamelijke en geestelijke gezondheid, maar er ook voor zorgt dat je binnen je gezonde dieet, alle essentiële voedingsstoffen binnen krijgt! Precies de ondersteuning die je lichaam nodig heeft! Wil je weten hoeveel Chlorella per dag je nodig hebt om het gewenste effect te bereiken, neem dan hier een kijkje: Hoeveel Chlorella poeder of tabletten per dag?

 

**************************************************

Wil je nog meer weten over de voordelen van Superfoods, of ben je benieuwd naar het zusje van Chlorella: Spirulina, lees dan ook:  Superfoods: Wat zijn het en wat zijn de Voordelen? Ontdek onze TOP 15 Lijst met Superfoods! of Wat is de werking van Spirulina? – Ontdek onze TOP 8 voordelen

Meer lezen over Chlorella? Chlorella: Wat is het en wat doet het!

 

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen