Uitverkocht
17,9534,50

Spirulina een prachtig gekleurde blauwgroene alg, wordt beschouwd als een van de oudste en meest voedbare levensvormen op aarde! Al eeuwen geleden werd Spirulina gebruikt door de Azteken en Afrikaanse inboorlingen als voedselbron en om verschillende ziektes te behandelen. Vandaag staat Spirulina wereldwijd bekend als een superfood – een alles-in-één bron van voedingsstoffen! De rijke aanwezigheid van eindeloos veel voedingstoffen zorgen ervoor dat de gezondheidsvoordelen van Spirulina zo diepgaand zijn dat een dagelijkse portie je lichamelijke functies enorm kan ondersteunen!

Voor je je laat verleiden door het exotische Spirulina, zal ik je precies uitleggen wat deze alg is en doet en waarom ik er zo enthousiast over ben. Spirulina is niet voor niet dé superfood van dit moment!

Wat is Spirulina?

Algen & Zee

Spirulina is een 3.5 miljard jaar oud, blauwgroen, zoutwateralgje die haar naam dankt aan haar spiraalachtige vorm. Van nature groeit Spirulina in alkalische, mineraalrijke zoutwatermeren, maar ook in mineraalrijke zoetwaters kunnen ze heel goed aarden. Er bestaan twee soorten Spirulina, namelijk Arthrospira platensis en Arthrospira maxima. Deze twee soorten worden wereldwijd gekweekt, vooral in tropische klimaten zoals Hawaii en op plaatsen als Mexico, China en India, en gebruikt als voedingssupplement.

De algen zijn echter niet direct vanuit het water consumeerbaar! Deze moet eerst bewerkt worden alvorens ze opgenomen kunnen worden door het menselijk lichaam. Om van de algen een poeder te maken, wordt Spirulina uit de zoetwaterbassins geoogst, zodra ze volgroeid zijn. Ze worden uitgezeefd met behulp van speciale zeven, verschillende keren gewassen en vervolgens gedroogd. Tijdens dit unieke proces wordt er niets aan toegevoegd of aan onttrokken.

Tijdens dit proces kan men echter wel de blauwe en groene pigmenten van elkaar gescheiden. Hierdoor krijg je een groene en blauwe Spirulina variant, beiden met een deels andere functie. Zo bevat het blauwe pigment van Spirulina fycocyanine. Deze stof geef Spirulina haar blauwe kleur, maar is ook een krachtige antioxidant die het immuunsysteem stimuleert. Het groene pigment bevat daarentegen veel chlorofyl. Een stof die zorgt voor de groene kleur, maar ook bekend staat om zijn ontgiftende en leverbeschermende werking. Waarom zou je echter twee geweldige voordelen van elkaar scheiden?

De voornaamste reden van scheiding zit hem echter niet in de voordelen, maar wel in de prachtige felblauwe kleur die blauwe Spirulina geeft aan smoothies en gerechten. Dit heb je ongetwijfeld al eens voorbij zien komen op Social Media kanalen! En niet te vergeten, het feit dat de blauwe variant smaakloos is!

Uitverkocht
17,9534,50

Wat zit er precies in Spirulina?

Spirulina

Spirulina is, samen met haar zusje Chlorella, een van de populairste en meest besproken superfoods. Dit komt omdat deze superfood een uitzonderlijk hoge voedingswaarde heeft en alle essentiële voedingsstoffen bevat die ons lichaam nodig heeft. Zo behoort Spirulina met een eiwitgehalte van 55% tot 70% tot een van de rijkste proteïnebronnen. Heeft het dankzij de aanwezigheid van fycocyanine en allophycocyanine een buitengewone antioxidatieve werking én is het ook nog eens een natuurlijke bron van vitamines (o.a. vitaminen A, C, E, K, B1, B2, B3, B6 en B11) en mineralen (forfor, magnesium, chroom, ijzer, zink, kalium, selenium, koper en calcium.

Wat Spirulina echt uniek maakt is de aanwezigheid van fycocyanine, die de alg niet alleen haar prachtige blauwe kleur geeft, maar ook nog eens het immuunsysteem op sublieme wijze stimuleert. Spirulina biedt daarnaast ook een overvloed aan essentiële vetzuren, waaronder een van de zeldzaamste, gamma-linoleumzuur. Mocht dit allemaal nog niet genoeg zijn dat is wellicht ook nog goed om te weten dat Spirulina rijk is aan Fytonutriënten, als chlorofyl, polysachariden, sulfolipiden en glycolipiden. Voedingsstoffen die aantoonbaar uw lichaam helpen om infecties en allergische reacties te bestrijden, slechte cholesterol te verlagen en evt. helpen om af te vallen! Kortom: Spirulina zit vol met voedingstoffen die ons lichaam hard nodig heeft om optimaal te presteren!

Meer weten over het zusje genaamd Chlorella? Lees dan: Chlorella: Wat is het en wat doet het – de Top 10 Effecten van Chlorella

Basis voedingsinformatie van Spirulina

Spirulina is samengesteld uit een super cocktail van voedingsstoffen die waardevol zijn voor je gezondheid. De concentratie van eiwitten en vitaminen hebben ertoe geleid dat velen deze alg geclassificeerd hebben als het meest voedingsrijke voedsel op de planeet.

Een eetlepel (7 gram) gedroogd Spirulina bevat:

 • Calorieën: 20
 • Eiwitten: 4 gram
 • Vetten: 0,54 gram
 • Koolhydraten: 1,67 gram
 • Vezels: 0 gram
 • Suiker: 0 gram
 • 8 mg calcium
 • 2 mg ijzer
 • 14 mg magnesium
 • 8 mg fosfor
 • 95 mg kalium
 • 73 mg natrium
 • 0,7 mg vitamine C

Het bevat daarnaast ook thiamine, riboflavine, niacine, foliumzuur, en vitamine B-6, A, en K.

Wat leren deze cijfertjes ons nu? Hieronder overloop ik een voor een de belangrijkste voedingsstoffen van Spirulina.

Eiwitten

Spirulina, boordevol eiwitten

Ten eerste valt het hoge eiwitgehalte op. Gedroogde Spirulina bestaat voor ongeveer 60 tot 70 % uit eiwitten. Dit is ongeveer 10% meer eiwitten dan zusje Chlorella. Spirulina wordt als een van de weinige plantaardige bronnen beschouwd als een ‘compleet eiwit’. Dit wil zeggen dat deze mini-alg alle 9 essentiële aminozuren bevat die je lichaam nodig heeft.

Bovendien is herhaaldelijk bewezen dat de eiwitten in deze superalg heel goed door ons lichaam worden opgenomen.

Weetje – Vanwege de hoge proteïnesamenstelling van Spirulina gebruikte NASA deze superfood om het dieet van astronauten die op missie zijn te verrijken! 

Lipiden (vetten)

Spirulina levert meervoudig onverzadigde vetten, waaronder omega 6. Het is daarmee complementair aan Chlorella, dat meer omega 3 bevat.

Minerale zouten en sporenelementen

Spirulina bevat waardevolle voedingsstoffen, zoals ijzer en koper. Om een ijzertekort aan te vullen, is het echter raadzaam de voorkeur te geven aan Chlorella, dat rijker is aan ijzer. Je kan deze superfoods natuurlijk ook combineren! Spirulina kan in combinatie met Chlorella nuttig zijn voor veganisten of vegetariërs die daardoor niet voldoende ijzer in hun dieet hebben.

Het mineraal magnesium, ondersteunt de normale dagelijkse orgaanfuncties zoals spiergebruik en je hartslag. Het is ook verantwoordelijk voor de productie van eiwitten en het creëren van energie.

Vitaminen

Spirulina is een natuurlijke en rijke bron van vitamines ( A, C, E, K, B1, B2, B3, B6 en B11). Met name de aanwezigheid van een goede verhouding vitamine B1 (thiamine), vitamine B2 (riboflavine) en vitamine K1 maakt dat deze superalg een echte toevoeging is aan het dieet. Zo levert slechts 3 gram Spirulina bijna de volledige dosis vitamine K1 die door de gezondheidsinstanties wordt aanbevolen, het kan zelfs tot 40 microgram leveren!

Antioxidanten

De gezondheidsvoordelen van antioxidanten in onze voeding zijn alom bewezen. Spirulina is niet alleen rijk aan meervoudig onverzadigde vetten die krachtige antioxidanten zijn, maar het bevat ook andere antioxidanten zoals vitamine C, vitamine E, en pigmenten chlorofyl en carotenoïden. Spirulina is rijk aan fycocyanine, een specifiek pigment dat een zeer actieve antioxidantverbinding is. Het bevat ook chlorofyl, eveneens een heilzame antioxidantverbinding.

Gemiddelde calorieën

Spirulina is een caloriearm voedingsmiddel dat calcium, kalium, magnesium, ijzer en een klein beetje natrium bevat. Hou er dus rekening mee dat Spirulina natrium bevat, wanneer je een zoutloos dieet volgt.

Wat deze voedingsstoffen nu een voor een zo bijzonder maken, lees je hieronder uitgebreid in de bespreking van de 10 belangrijkste voordelen van Spirulina!

Meer weten over de voedingsstoffen in Chlorella? Lees dan: Wat zit er in Chlorella en Wat is de Werking?

10 Bewezen Voordelen van Spirulina

Spirulina - Mind, Body and Soul
Spirulina – Mind, Body and Soul

Spirulina is een krachtpatser aan voedingsstoffen. Dankzij het hoge eiwitgehalte, reiken de voordelen van Spirulina zeer ver. Voornamelijk het plantaardig eiwit, genaamd fycocyanine heeft een krachtige werking. Aan dit plantenpigment heeft Spirulina trouwens haar blauwgroene kleur te danken! Onderzoek toont aan dat dit stofje antioxiderende, ontstekingsremmende, pijnstillende, en hersenbeschermende eigenschappen heeft. Let wel dat deze wonderalg geen vervanging is voor “normaal” voedsel. Spirulina is een voedingssupplement en functioneert het beste bij een gezonde levenstijl!

Hieronder lees je wat Spirulina nu juist zo bijzonder maakt als superfood en waarom het jou een betere kwaliteit van leven kan laten ervaren.

1.    Allergieën

Wanneer je allergisch bent voor pollen, stof of huisdieren, kan de binnenkant van je neus opzwellen. Deze reactie wordt allergische rhinitis genoemd. Er is wetenschappelijk bewijs dat Spirulina de symptomen van deze aandoening kan verbeteren. Spirulina kan bovendien een neusontsteking verlichten en histamine in het lichaam verminderen.

Het ontstekingsremmende effect van Spirulina dankzij de antioxidanten, kan allergieklachten verminderen veroorzaakt door, pollen, stof en dierenharen. Een wetenschappelijke studie toonde aan dat symptomen zoals niezen, jeuk, loopneus en tranende ogen aanzienlijk verminderden bij de deelnemers die Spirulina consumeerden.

Spirulina kan dus een zeer goed alternatief voor allergiemedicijnen. Wie heeft er immers medicijnen nodig als het ook op natuurlijke wijze kan?

2.    Ogen en mondgezondheid

spirulina - goed voor de ogen

Spirulina bevat zeaxanthine, een plantaardig pigment dat het risico op cataract en leeftijdsgebonden gezichtsverlies kan verminderen.

Ook kunnen de antibacteriële eigenschappen helpen om de mondhygiëne en -gezondheid te verbeteren. Uit onderzoek bleek namelijk dat mondwater versterkt met Spirulina tandplak en het risico op ontstoken tandvlees verminderde. Ook zou de kans op mondkanker verlagen bij mensen die tabak roken.

3.    Kanker bestrijdende eigenschappen

Veel antioxidanten in Spirulina hebben ontstekingsremmende effecten. Chronische ontsteking draagt bij aan de ontwikkeling van kanker en andere ziekten. De fycocyanine in Spirulina zou niet alleen ontstekingen in het lichaam verminderen, maar tevens de groei van tumoren blokkeren en kankercellen kunnen doden.

4.    Boost je immuunsysteem

Je kamer vullen met kamerplanten zorgt ervoor dat je beter kan ademen. Maar een plant is niet het enige groene goedje die dat effect heeft – deze levendige blauwgroene algen kunnen dat ook!

Spirulina bevat een stofje genaamd fycocyanine. Dit is een antioxidant die zowat alles wat je cellen kan beschadigen tegengaat. Als iedereen om je heen ziek lijkt te zijn, of als je zelf een hoestje voelt opkomen, dan kan het zeker geen kwaad om wat extra spirulina in je dieet op te nemen om je immuuncellen die extra beschermingslaag te geven.

Spirulina is rijk aan heel wat vitaminen en mineralen die essentieel zijn voor het behoud en de versterking van een gezond immuunsysteem. Voornamelijk vitamine E, C, en B6 dragen hieraan bij.

Spirulina zou ook de productie van witte bloedcellen en antilichamen bevorderen die virussen en bacteriën in je lichaam bestrijden. Daarom kan de alg ook ziektes als herpes, griep en HIV helpen te bestrijden.

5.    Hartgezondheid

De eiwitten in Spirulina verminderen de opname van cholesterol, waardoor het cholesterolgehalte in je lichaam daalt. Een lage cholesterol helpt om je slagaders vrij te houden, waardoor je hart minder wordt belast. Op die manier kan je hartziekten en beroertes voorkomen.

Het eiwit in Spirulina verlaagt ook het triglyceridengehalte. Dit zijn vetten die aanwezig zijn in je bloed die kunnen bijdragen aan de verharding van slagaders, die het risico op hartaandoeningen, diabetes en pancreatitis doen toenemen.

Ook verhoogt Spirulina de productie van stikstofmonoxide in je lichaam, wat je bloedvaten helpt te ontspannen. Op die manier kan je op een natuurlijke manier je bloeddruk verlagen, waardoor het risico op hartaandoeningen afneemt.

6.    Energie booster

Volgens onderzoek kan Spirulina op natuurlijke wijze energie opwekken, vermoeidheid verminderen, en de eetlust onderdrukken.

Als je kijkt naar de chemische samenstelling van Spirulina, is het geen wonder dat mensen die het regelmatig consumeren een overvloed aan energie hebben!

Je lichaam heeft zuurstof nodig voor alle biologische functies, en dit proces kan leiden tot oxidatieve belasting. De hoge concentratie antioxidanten van Spirulina, die zelfs die van blauwe bessen overtreft, helpt oxidatieve stress te voorkomen en energie te herstellen!

Voor een gezonde energieboost, raden voedingsdeskundigen aan om 1 theelepel spirulinapoeder te combineren met 350 ml limoensap en het mengsel in te vriezen in ijsblokjes bakjes. Spirulina en limoen boosten namelijk de energieprestaties omdat ze suiker ontsluiten uit onze cellen. Het koude van het ijs zorgt voor een energieboost en geeft je lichaam als het ware een wake-up call.

7.    Spirulina en sport: spieropbouw en spiermassa

Zijn spirulina-proteïnerepen the next big thing? Dat zou wel eens goed kunnen!

Studies hebben aangetoond dat atleten die regelmatig Spirulina innemen, minder snel moe worden tijdens het trainen dan mensen die het niet innemen.

Ook is het een effectief middel gebleken om herstel na je training te versnellen.

Spirulina bevordert ook celregeneratie en de aanmaak van rode bloedcellen.  Het bevat super antioxidanten pigmenten – fycocyanine (tussen de 5 en 20%) en fycocyanobiline (ongeveer 1%). Ze dankt niet alleen haar blauwe kleur maar ook de meeste van haar eigenschappen aan deze pigmenten, waaronder haar vermogen om onze bloedcellen te regenereren.

Van fycocyanine en fycocyanobiline is aangetoond dat zij de prestaties, het uithoudingsvermogen en het spierherstel verbeteren. Studies naar de voordelen van deze pigmenten in Spirulina zijn talrijk en goed gedocumenteerd in de wetenschappelijke en medische literatuur.

Als je je fysieke prestaties wilt verbeteren door middel van Spirulina, neem je best zo’n 5 tot 10 gram per dag in. Idealiter verdeel je deze over een drietal innames gedurende de dag.

8.    Detox en lever

Spirulina kan zich binden met zware metalen in het lichaam en helpt deze te verwijderen. De alg is zeer rijk aan chlorofyl en fycocyanine. Deze stoffen zijn in staat om gifstoffen te verwijderen uit het bloed. Ze helpen om je lichaam te ontdoen van verontreinigende stoffen zoals zware metalen en toxines. Bovendien ondersteunen ze je immuunsysteem.

Uit een onderzoek bleek zelfs dat slechts 500 milligram Spirulina per dag, in combinatie met zinksupplementen, genoeg was om de giftigheid van arseen met bijna de helft te verminderen!

Ook kan Spirulina helpen bij het reinigen van uitscheidingsorganen zoals de lever. Chlorofyl is een krachtige antioxidant dat zeer effectief is gebleken voor detoxificatie. Als detox supplement is het aanbevolen om Spirulina te combineren met Chlorella. Wees zeer alert en kritisch bij de aankoop van deze supplementen, en ga zeker de kwaliteit na. Deze algen moeten namelijk extra zuiver zijn.

Verder zijn er ook aanwijzingen dat Spirulina zich bindt met radioactieve isotopen en nuttig kan zijn bij blootstelling aan radioactiviteit of bestralingstherapie.

9.    Gewicht verliezen

Spirulina

Hoewel Spirulina een explosieve voedingsbom is, bevat het slechts 20 calorieën per eetlepel. Heel weinig dus! Het bevat ook een aminozuur genaamd l-fenylalanine, dat in verband wordt gebracht met het onderdrukken van de eetlust.

Spirulina kan dus prima gebruikt worden in je dieet als je wilt afvallen. Als ultieme voedingsbom heeft Spirulina de neiging om te werken als eetlustremmer en bovendien vult het bepaalde voedingstekorten aan.

Recente studies bij zwaarlijvige personen, waarvan hun dieet werd aangevuld met Spirulina hebben interessante resultaten laten zien. Niet alleen was er een aanzienlijke daling van het lichaamsvet te zien na het consumeren van Spirulina, ook scoorden de deelnemers beter op andere parameters waaronder insulineresistentie, diabetes en ontstekingen.

10. Ontstekingsremmende werking

Zoals je ondertussen al weet, bestaat Spirulina voor 65% uit proteïne en aminozuren, waaronder het essentiële vetzuur gamma-linoleenzuur (GLA), dat bekend staat om zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Het zou vooral wonderen doen wanneer het wordt ingenomen met andere hoogwaardige omega-3 supplementen.

GLA is van nature bijna niet terug te vinden in een voedselbron en moet normaal gesproken door het lichaam worden aangemaakt. Spirulina is een van de weinige voedingsmiddelen met een natuurlijk GLA-gehalte.

Naast GLA bevat Spirulina ook omega 3, 6 en 9. Deze stoffen versterken elkaar, waardoor je Spirulina kan gebruiken als een natuurlijke ontstekingsremmer.

Uitverkocht
17,9534,50

Dagelijkse aanbevolen dosis van Spirulina

Voor volwassenen en tieners variëren de aanbevolen doseringen van 3 tot 4 gram per dag, wat neerkomt op 4 tot 6 biologische Spirulina tabletten van 400 mg per dag of een flinke theelepel poeder.

Er is echter geen gestandaardiseerde dosering voor Spirulina. In onderzoekstudies werden steeds verschillende doseringen gebruikt. Bovendien is Spirulina vrij verkrijgbaar als supplement, wat betekent dat fabrikanten van Spirulina hun eigen aanbevolen doseringen bepalen en vermelden op het etiket van hun producten. Deze dosering varieert meestal rond de 3 tot 4 gram per dag.

Extra tip – Kunnen Spirulina en Chlorella tegelijk worden geconsumeerd?

Jazeker, het is zelfs aanbevolen, voor een extra vitaliserend effect. Voor een volwassene kan de dosering van Chlorella en Spirulina, in combinatie genomen, variëren van 2 tot 5 gram per dag, en per product.

Voor een caloriearm dieet, of als je dieet slecht uitgebalanceerd is, is het  aanbevolen om 2 tot 5 gram Spirulina en Chlorella te combineren in een 50/50 verhouding. Je consumeert in dat geval dus dagelijks evenveel Spirulina als Chlorella.

Naargelang je eigen behoefte kun je ervoor kiezen Chlorella en/of Spirulina te consumeren, alleen of gecombineerd, in kuren (van bijvoorbeeld 3 maanden, 2 keer per jaar) of gedurende het hele jaar.

Extra tip – Op welk moment tijdens de dag neem ik Spirulina het beste in?

Spirulina wordt doorgaans ’s ochtends ingenomen met een glas water of in je smoothie. Je kan de inname ervan ook spreiden over de dag, afhankelijk van je doelen. Wanneer je een Spirulina supplement combineert met Chlorella, wordt aanbevolen om Chlorella ’s morgens op een lege maag in te nemen en Spirulina later tijdens de dag, in de middag of avond. Uiteraard kun je ook direct kiezen voor een gecombineerd product!

Bijwerkingen, allergenen en risico’s van Spirulina

Spirulina is door het Centrum voor voedselveiligheid geclassificeerd als voedselbron en toegepaste voeding en wordt “algemeen beschouwd als veilig”. Deze classificatie betekent dat, hoewel er negatieve bijwerkingen (misselijkheid,  vermoeidheid, buikpijn en hoofdpijn) kunnen zijn in het geval van (te) hoge doseringen, gezonde mensen geen negatieve gevolgen ondervinden in aanbevolen doseringen. Veelal zijn de beschreven bijwerking ook alleen van toepassing op mensen die net beginnen met Spirulina en is dit te verklaren door het vrijkomen van gifstoffen. 

Allergenen

Spirulina is vrij van geur, kleur en smaakstoffen, zuivel, maïs, gist, soja, toegevoegde suikers, conserveringsmiddelen en vulmiddelen. Houdt er echter rekening mee dat Spirulina verpakt is in een ruimte waar noten worden verwerkt en daardoor niet geschikt is voor mensen met een notenallergie. Ook is Spirulina niet geschikt voor mensen die allergisch zijn voor jodium, plankton, algen, Chlorella of Spirulina.

Aandoeningen en ziektes

Ook in andere gevallen is Spirulina mogelijk niet geschikt voor jou. Raadpleeg je arts voordat je Spirulina gaat gebruiken in de volgende gevallen: je hebt jicht, nierstenen, fenylketonurie, bloedingsstoornissen, een schildklieraandoening, een auto-immuunziekte of stofwisselingsziekte.

Spirulina en zwangerschap

Is consumptie van Spirulina aangewezen voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven?

Spirulina is een natuurlijk supplement dat geschikt is voor jonge moeders die hun immuunsysteem en dat van hun kinderen willen versterken. Het is wel zeer belangrijk om waakzaam te blijven voor wat betreft de kwaliteit en de herkomst van de geconsumeerde biologische Spirulina. Omdat zwangerschap een bijzondere situatie is, is het altijd verstandig om vooraf het advies van je arts in te winnen.

Wild geoogste Spirulina

Ook moet je extra opletten met Spirulina die in het wild wordt geoogst. Deze kan namelijk verontreinigd zijn met zware metalen en bacteriën. In grote hoeveelheden kunnen sommige van deze toxines uw lever belasten of beschadigen. Het is daarom aangewezen om alert te zijn en steeds het kwaliteitslabel te controleren wanneer je Spirulina wenst aan te kopen.

Zoals met alle supplementen, is het dus belangrijk om je arts te raadplegen voordat je Spirulina begint te gebruiken. Dit geeft je de gelegenheid om met je arts te bespreken of Spirulina geschikt voor je is en of je het kan consumeren in combinatie met andere medicijnen en/of supplementen die je mogelijk gebruikt.

Spirulina poeder kopen? Spirulina tabletten kopen?

Hoe gebruik je Spirulina in je dagelijkse routine?

Wat kies je: poeder, tabletten of capsules?

Het eerste wat je moet uitmaken is welke vorm je Spirulina wilt aanschaffen – poeder, capsules of tabletten. Elke vorm heeft zijn voor- en nadelen. Een ding is zeker: ze zijn alle drie heel effectief! Het is dus een kwestie van wat jij graag hebt en het hangt ook af van hoe je de superfood uiteindelijk wilt gaan integreren in je dieet.

Spirulinapoeder is wat goedkoper en kun je gemakkelijk doseren in de gewenste hoeveelheid. Het is bijvoorbeeld gemakkelijk om snel een eetlepel Spirulina aan je ochtendlijke smoothie toe te voegen. Spirulinapoeder kan ook perfect door voedsel worden gemengd.

Poeder kan soms wel onhandig zijn als je Spirulina buitenshuis wilt consumeren. Als je besluit om spirulinapoeder te gebruiken in plaats van tabletten, kun je natuurlijk altijd je eigen Spirulina capsules maken! Capsules zijn te koop in veel natuurvoedingswinkels. Op die manier kan je gemakkelijk een voorraad in je tas, handschoenenkastje of op je werk in je bureau bewaren.

Tabletten en capsules zijn uiteraard handiger om mee te nemen in je tas als je onderweg bent. Zowel tabletten als capsules kan je gemakkelijk consumeren waar je wilt, en wanneer je wilt. Je kunt tabletten ook vermalen tot een fijn poeder en op die manier direct aan dranken en gerechten toevoegen.

Let wel dat deze wonderalg geen vervanging is voor “normaal” voedsel. Spirulina is een voedingssupplement en functioneert het beste bij een gezonde levensstijl!

Spirulina in smoothies, sapjes en… je favoriete gerecht!

Spirulina gerecht

Eens je Spirulina hebt aangeschaft, en je klaar bent om te starten, moet je beslissen hoe je het precies wilt gaan gebruiken. Er zijn verschillende manieren om het algje te verwerken in je dagelijkse eetritueel, die vertrouwd zijn in de mond en gemakkelijk te bereiden. Veel mensen voegen enkele theelepels toe aan hun smoothies en groene sapjes, en doen er nog wat extra fruit in, om de sterke smaak te verzachten.

Je hoeft je echter zeker niet te beperken tot smoothies en sappen. Evengoed kun je wat Spirulina toevoegen aan je favoriete recept! Spirulina kan je bijvoorbeeld heel goed combineren met guacamole of pesto. Je zal de voedingswaarde en diepgroene kleur van romige avocado’s nog versterken door wat Spirulina toe te voegen aan een fris guacamole recept!

Als je eenmaal bekend bent met de smaak van Spirulina, wees dan avontuurlijk – probeer het eens toe te voegen aan gehaktballetjes, een dipsaus of zelfs brownies! Meng bijvoorbeeld 2 theelepels spirulinapoeder door je pestosaus om je maaltijd een voedingsboost te geven, strooi het poeder over een salade of meng het door een zuiderse salsa!

************************************************

Je had waarschijnlijk niet gedacht dat je op het punt staat om algenpoeder uit tropische meren aan je smoothie bowl toe te voegen, but here we are! Tegenwoordig valt Spirulina niet meer weg te denken uit het leven van veel gezondheidsgerichte eters. En met reden! Indrukwekkende voordelen, toch? Dit is waarom het tijd is om afscheid te nemen van je kop koffie en hallo te zeggen tegen een Spirulina smoothie!

Uitverkocht
17,9534,50

 

Meer weten over Superfoods? Lees dan nu ook: Superfoods: Wat zijn het en wat zijn de Voordelen? Ontdek onze TOP 15 Lijst met Superfoods!

Wil je het Verschil weten tussen Spirulina en Chlorella, en welke beter is? Kijk dan hier!

2 reacties op “Spirulina: Alles over dit Superfood – Ontdek de 10 voordelen

 1. Marc DC zegt:

  Ik lees nergens dat Spirulina ontgeurend is. Ik neem al 35 jaar Spirulina en in kan dat getuigen. Ook moet je de mensen verwittigen dat poeder stuift en inademen zeer slecht is voor de longen. Verder niets dan lof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *