Chlorella, een eencellige groene zoetwateralg van slechts 2 tot 10 micrometer, is een van de rijkste voedingsbronnen op onze aarde! Deze superalg zit immers boordevol eiwitten, vetzuren, vitaminen, mineralen, voedingsvezels en nog veel meer! Eigenlijk alle voedingsstoffen die zorgen voor een immuunversterkend effect en perfecte detox eigenschappen!

Dit klinkt natuurlijk allemaal prachtig, maar het geeft geen direct antwoord op de vraag: “Waarom Chlorella gebruiken”? De opsomming van rijke essentiële voedingsstoffen zal menigeen, zonder kennis en kunde van voedingstoffen, namelijk niet direct iets zeggen. Er ontstaan eerder nieuwe vragen als: “zitten deze essentiële voedingsstoffen niet in al het eten en waarom zijn deze voedingstoffen zo essentieel?”.

Deze “nieuwe” vervolg vragen zijn de reden waarom ik deze Blog schrijf! Naast het feit om te weten welke essentiële voedingsstoffen er in Chlorella zitten, is het mijn inziens belangrijker om antwoord te krijgen op de vraag: “Waarom Chlorella gebruiken?” Lees dus snel verder en ontdek ook onze Top 12 van voordelen!

Alle Essentiële Voedingsstoffen in Chlorella

Alle essentiële voedingsstoffen in Chlorella

Alvorens antwoord te geven op de vraag “Waarom Chlorella gebruiken” is het belangrijk dat je, ook als leek, weet welke voedingsstoffen er allemaal in zitten! Ik kan immers wel alle voordelen opsommen, maar dan vraag je je ongetwijfeld weer af hoe dit kan! En het antwoord op die vraag is dan weer simpel: “Dit kan door de aanwezigheid van de essentiële voedingsstoffen!” Het is dus net als alles is, een vicieuze cirkel.

Goed, zoals gezegd is Chlorella dus een minuscule zoetwateralg boordevol voedingsstoffen. Voedingstoffen zijn iets dat ieder menselijk lichaam nodig heeft om zijn dagelijkse routine te kunnen voltooien. Veel van deze voedingstoffen halen we (deels) uit het voedsel wat me dagelijks consumeren. Toch is niet al het voedsel dat we consumeren even rijk aan voedingsstoffen, helemaal niet aangezien de schappen in de supermarkten steeds voller komen te liggen met geconserveerde producten, waar de meeste voedingstoffen geheel of gedeeltelijk uit zijn verdwenen. En zeg nou zelf, wie leest echt alle voedingswaarden op de producten die we kopen, en wie begrijpt dan ook echt wat er allemaal staat?

Door het dagelijks innemen van Chlorella zorgen we ervoor dat we, naast ons “normale voedsel”, zeker weten dat we echt de voor ons lichaam benodigde voedingsstoffen binnen krijgen. Dit zijn de voedingstoffen die rijkelijk aanwezig zijn in Chlorella: essentiële aminozuren, eiwitten, vetzuren (Omega-3), vitaminen, enzymen, mineralen, voedingsvezels en chlorofyl. Allemaal voedingstoffen die zorgen dat de weerstand op peil blijft en het lichaam op natuurlijke wijze ontgift.

Wil je meer weten over de voedingstoffen, lees dan nu ook: Chlorella: Wat is het en wat doet het – Ontdek de Top 10 Effecten van Chlorella

Waarom Chlorella gebruiken? Je ontdek het in deze Top 12 Voordelen*

Waarom Chlorella gebruiken

Je weet dus nu welke voedingstoffen allemaal aanwezig zijn in Chlorella, maar wat betekent dit nou eigenlijk voor je lichaam, en waarom is het zo belangrijk dat je deze voedingsstoffen binnen krijgt? Hieronder heb ik een Top 12 voor je samengesteld met alle voordelen, om zo antwoord te geven op de prangende vraag: “Waarom Chlorella gebruiken?”

1.     Chlorella is zeer voedzaam*

Chlorella wordt niet zomaar een superfood genoemd. Het is duidelijk dat deze superfood verschillende essentiële voedingsstoffen bevat als:

  • Vitamine B12 – Chlorella bevat een krachtige en actie vorm van vitamine B12.
  • Eiwitten – Chlorella bestaat voor 50-60% uit proteïne. Daarnaast is het een complete eiwitbron, wat betekent dat het alle negen essentiële aminozuren bevat.
  • IJzer en vitamine C – Chlorella is ook hier een goede bron voor. Afhankelijk van het merk, kan het tussen de 6-40% van je dagelijkse behoefte leveren. De vitamine C helpt bovendien weer om je ijzer beter te absorberen.
  • Andere vitaminen en mineralen – Chlorella levert ook kleine hoeveelheden zink, koper, magnesium, kalium, foliumzuur, calcium en andere B-vitaminen.
  • Chlorofyl – Chlorella bevat van alle voedingsproducten de grootste hoeveelheid Chlorofyl, een stof die ondersteuning biedt aan o.a. de bloedspiegel, spijsverteringsorganen, lever en nieren.
  • Omega-3 vetten en vezels – Chlorella is tot slot ook rijk aan Omega-3 vetten, een stof die met name voorkomt in vlees en vis, maar cruciaal is voor het lichaam! Wil je minderen met vlees of ben je een vegan, dan is dit een essentiële toevoeging aan je dieet!

2.     Het ondersteunt de immuniteit*

Het immuunsysteem helpt ons om gezond te blijven door infecties te bestrijden. Het is een complex systeem dat bestaat uit meerdere mechanismen en cellen die in actie komen wanneer een indringer ons lichaam binnendringt. Uit diverse wetenschappelijke studies is gebleken dat Chlorella de immuunrespons ondersteunt. Dit doet het op een aantal manieren! Zo stimuleert Chlorella het aantal immuuncellen en verhoogt het de productie van krachtige immuunchemicaliën zoals interferon.

3.     Chlorella zorgt voor meer energie*

Waarom Chlorella gebruiken? Voor meer energie!

Chlorella zit boordevol nuttige eiwitten, vitaminen en mineralen en biedt daarmee de ultieme ondersteuning om alle essentiële voedingsstoffen binnen te krijgen. Hierdoor kun je, dankzij de constante onderhoud en voeding die de superalg biedt, je lichaam helpen om goed en volledig te blijven functioneren.

4.     Perfect voor detoxen*

Klinisch onderzoek heeft uitgewezen dat de voedingsstoffen in Chlorella ook ondersteuning kunnen bieden aan het natuurlijke ontgiftingsproces van het lichaam. Het ontgiften van het lichaam kan leiden tot een beter algemeen welzijn en geluk, maar helpt je ook om eenvoudiger gewicht te verliezen.

Meer middelen om te ontgiften? Kijk ook eens hier bij ´Neem´.

5.     Een stralende huid*

De unieke groeifactor (CGT) van Chlorella stimuleert een snelle regeneratie op celniveau. Dit in combinatie met de vele andere werkzame stoffen, waaronder vitamine A (de favoriet van onze huid), biedt Chlorella ondersteuning aan de huid.

6.     Chlorella ondersteunt de spijsvertering*

Chlorella kan helpen bij het ondersteunen van een gezond spijsverteringsstelsel. Dit komt mede door de krachtige mix van vitamine D, betacaroteen en chlorofyl die allemaal rijkelijk aanwezig zijn in Chlorella. Kortom: Chlorella helpt de processen die je lichaam van nature doorloopt voor de spijsvertering te ondersteunen.

7.     Tanden en tandvlees*

Chlorella, voor een gezonder gebit

In de jaren 50 was het gebruik van chlorofyl een rage. Zowel mondwater als chirurgisch verband werd ervan gemaakt. De reinigende kracht van chlorofyl zorgde ervoor dat het een hype werd. Vandaag de dag is Chlorofyl nog altijd een belangrijks bestandsdeel in tandpasta. De rijkste bron van Chlorella is chlorofyl, daarom kan het kauwen op een Chlorella-tablet je tanden en tandvlees goed doen.

8.     Goed voor de lever*

Onze lever is van essentieel belang voor onze gezondheid. Zo legt de lever de belangrijkste voedingsstoffen vast zoals B12, helpt de lever bij de stofwisseling en speelt het een hele belangrijke rol bij de verwerking van gifstoffen in het lichaam. De detoxende werking van Chlorella biedt dan ook ondersteuning aan de lever.

9.     Goed voor onze hersenen*

Chlorella is een van de weinige plantaardige bronnen op de planeet die ons van een actieve vorm van B12 kan voorzien. B12 hebben we hard nodig om onze hersenen zo goed mogelijk te laten functioneren. Veganisten kunnen snel een tekort aan deze stof krijgen, omdat het voornamelijk in vlees en dierlijke producten te vinden is. Chlorella voorziet ons van B12.

10.  Goed voor het hart*

De krachtige vorm van B12 in Chlorella is zeer belangrijk voor de gezondheid van ons hart. Zo kan het dagelijks gebruiken het hart op verschillende vlakken ondersteunen. De voedingsstoffen in Chlorella bieden namelijk ondersteuning aan het cholesterolniveau, maar ook aan het behouden van een goed bloeddrukniveau. Facetten die belangrijk zijn om ons hart te laten kloppen!

11.  Chlorella stabiliseert de bloedsuikerspiegel*

Na al tien van zulke waardevolle “superkrachten”, begin je misschien te denken dat er geen einde aan deze lijst komt. Dat is ook de reden dat Chlorella misschien wel de meest krachtige superfood genoemd mag worden. Een volgende “superkracht” is dat het ook de bloedsuikerspiegel kan stabiliseren.

12.  Goed voor de ogen*

Chlorella bezit een goede voorraad carotenoïden zoals bètacaroteen, alfacaroteen en luteïne. Dit geeft de ogen de voeding die ze nodig hebben om scherp te blijven.

****************************

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Meer voordelen van Chlorella? Kijk hier voor de Voordelen van Chlorella.

Conclusie: Waarom Chlorella gebruiken?

Chlorella in een heerlijke smoothie

Zoals we nu wel kunnen stellen, biedt Chlorella ondersteuning om ons algeheel gezond en happy te voelen. Chlorella is echt een superfood met zeer behulpzame voedingsstoffen die goed zijn voor ons lichaam! Ik kan dan ook geen reden bedenken waar je Chlorella niet zou moeten proberen!

Let echter wel dat deze superalg geen tovermiddel is en dus ook niet zomaar al onze mentale en fysieke problemen oplost. Het is een perfect product om extra aanvulling te geven op je dagelijkse gezonde voedingspatroon, om zo er zeker van te zijn dat je alles binnen krijgt voor je lichaam! Ik schrijf hier ook bewust gezonde voedingspatroon want het toevoegen van Chlorella aan je eten betekent ook niet dat je nu jezelf helemaal vol kunt stoppen met “ongezond” eten. Als je echt je lichamelijke en geestelijke gesteldheid wilt verbeteren moet je ook de rest van je voedingspatroon in de gaten te houden en natuurlijk voldoende te bewegen. Maar Chlorella geeft aan veel facetten van onze gezondheid een extra boost.

Meer weten over Superfoods? Lees dan nu ook: Superfoods: Wat zijn het en wat zijn de Voordelen? Ontdek onze TOP 15 Lijst met Superfoods!

Wat is eigenlijk het verschil tussen Spirulina en Chlorella? Lees hier.

Meer lezen over Chlorella? Lees dan Waar is Chlorella goed voor?

Op zoek naar hoe je Chlorella kunt gebruiken? Lees dan onze Chlorella Recepten! 

Wil je Chlorella kopen? Kijk dan bij Chlorella Poeder en Chlorella tabletten.

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

2 reacties op “Waarom Chlorella gebruiken? Ontdek onze Top 12

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen