Chlorella, een eencellige groene zoetwateralg van slechts 2 tot 10 micrometer, is een van de rijkste voedingsbronnen op onze aarde! Deze superalg zit immers boordevol eiwitten, vetzuren, vitaminen, mineralen, voedingsvezels en nog veel meer! Eigenlijk alle voedingsstoffen die zorgen voor een immuunversterkend effect en perfecte detox eigenschappen, een echte superfood dus! Dit klinkt natuurlijk allemaal prachtig, maar het geeft geen direct antwoord op de vraag: “Waarom Chlorella gebruiken”? De opsomming van rijke essentiële voedingsstoffen zal menigeen, zonder kennis en kunde van voedingstoffen, namelijk niet direct iets zeggen. Er ontstaan eerder nieuwe vragen als: “zitten deze essentiële voedingsstoffen niet in al het eten en waarom zijn deze voedingstoffen zo essentieel?”.

Deze nieuwe vragen zijn de reden waarom ik deze Blog schrijf! Naast het feit om te weten welke essentiële voedingsstoffen er in Chlorella zitten, is het mijn inziens belangrijker om antwoord te krijgen op de vraag: “Waarom Chlorella gebruiken?”, zodat je precies weet welke voordelen dit “wondermiddeltje” met zich meebrengt en ook wat het kan betekenen voor jou! Lees dus snel verder en ontdek ook onze Top 15 van voordelen!

-12%
7,9539,95
Uitverkocht
1,952,90
Uitverkocht
15,0025,00

Alle Essentiële Voedingsstoffen in Chlorella

Alle essentiële voedingsstoffen in Chlorella

Alvorens antwoord te geven op de vraag “Waarom Chlorella gebruiken” is het belangrijk dat je, ook als leek, weet welke voedingsstoffen er allemaal in zitten! Ik kan immers wel alle voordelen opsommen, maar dan vraag je je ongetwijfeld weer af hoe dit kan! En het antwoord op die vraag is dan weer simpel: “Dit kan door de aanwezigheid van de essentiële voedingsstoffen!” Het is dus net als alles is, een vicieuze cirkel.

Goed, zoals gezegd is Chlorella dus een minuscule zoetwateralg boordevol voedingsstoffen. Voedingstoffen zijn iets dat ieder menselijk lichaam nodig heeft om zijn dagelijkse routine te kunnen voltooien. Veel van deze voedingstoffen halen we (deels) uit het voedsel wat me dagelijks consumeren. Toch is niet al het voedsel dat we consumeren even rijk aan voedingsstoffen, helemaal niet aangezien de schappen in de supermarkten steeds voller komen te liggen met geconserveerde producten, waar de meeste voedingstoffen uit zijn verdwenen. En zeg nou zelf, wie leest echt alle voedingswaarden op de producten die we kopen, en wie begrijpt dan ook echt wat er allemaal staat?

Door het dagelijks innemen van Chlorella zorgen we ervoor dat we, naast ons “normale voedsel”, zeker weten dat we echt de voor ons lichaam benodigde voedingsstoffen binnen krijgen. Dit zijn namelijk alle voedingstoffen die rijkelijk aanwezig zijn in Chlorella, en zo belangrijk voor ons lichaam: essentiële aminozuren, eiwitten, vetzuren (Omega-3), vitaminen, enzymen, antioxidanten, mineralen, voedingsvezels en chlorofyl. Allemaal voedingstoffen die zorgen dat je immuunsysteem op pijl blijft of versterkt, je weerstand verbetert en je lichaam op natuurlijke wijze ontgift.

Wil je meer weten over de voedingstoffen, lees dan nu ook: Chlorella: Wat is het en wat doet het – Ontdek de Top 10 Effecten van Chlorella

Waarom Chlorella gebruiken? Je ontdek het in deze Top 15 Voordelen

Waarom Chlorella gebruiken

Je weet dus nu welke voedingstoffen allemaal aanwezig zijn in Chlorella, maar wat betekent dit nou eigenlijk voor je lichaam, en waarom is het zo belangrijk dat je deze voedingsstoffen binnen krijgt? Hieronder heb ik een Top 15 voor je samengesteld met alle voordelen, om zo antwoord te geven op de prangende vraag: “Waarom Chlorella gebruiken?”

1.     Chlorella is zeer voedzaam

Chlorella wordt niet zomaar een superfood genoemd. Het is duidelijk dat deze superfood verschillende heilzame voedingsstoffen bevat als:

  • Vitamine B12 – Chlorella bevat een krachtige en actie vorm van vitamine B12.
  • Eiwitten – Chlorella bestaat voor 50-60% uit proteïne. Daarnaast is het een complete eiwitbron, wat betekent dat het alle negen essentiële aminozuren bevat.
  • IJzer en vitamine C – Chlorella is ook hier een goede bron voor. Afhankelijk van het merk, kan het tussen de 6-40% van je dagelijkse behoefte leveren. De vitamine C helpt bovendien weer om je ijzer beter te absorberen.
  • Andere vitaminen en mineralen – Chlorella levert ook kleine hoeveelheden zink, koper, magnesium, kalium, foliumzuur, calcium en andere B-vitaminen.
  • Antioxidanten – Chlorella levert daarnaast ook een breed scala aan antioxidanten.
  • Chlorofyl – Chlorella bevat van alle voedingsproducten de grootste hoeveelheid Chlorofyl, een stof die ondersteuning biedt aan o.a. de bloedspiegel, spijsverteringsorganen, lever en nieren.
  • Omega-3 vetten en vezels – Chlorella is tot slot ook rijk aan Omega-3 vetten, een stof die met name voorkomt in vlees en vis, maar cruciaal is voor het lichaam! Wil je minderen met vlees of ben je een vegan, dan is dit een essentiële toevoeging aan je dieet!

2.     Het versterkt het immuunsysteem

Het immuunsysteem helpt ons om gezond te blijven door infecties te bestrijden. Het is een complex systeem dat bestaat uit meerdere mechanismen en cellen die in actie komen wanneer een indringer ons lichaam binnendringt. Uit diverse wetenschappelijke studies is gebleken dat Chlorella de immuunrespons versterkt. Dit doet het op een aantal manieren! Zo stimuleert Chlorella het aantal immuuncellen en verhoogt het de productie van krachtige immuunchemicaliën zoals interferon.

3.     Chlorella zorgt voor meer energie

Waarom Chlorella gebruiken? Voor meer energie!

Chlorella zit boordevol nuttige eiwitten, vitaminen en mineralen en biedt daarmee de ultieme ondersteuning om alle essentiële voedingsstoffen binnen te krijgen. Hierdoor kun je, dankzij de constante onderhoud en voeding die de superalg biedt, je lichaam helpen om goed en volledig te blijven functioneren. Zo zorgt het voor een energieboost aan je lichaam en ook dat je lijf optimaal kan en blijft presteren. Dit maakt Chlorella ook zeer geliefd onder sporters!

4.     Perfect voor detoxen

Klinisch onderzoek heeft uitgewezen dat Chlorella ook kan helpen bij het natuurlijke ontgiftingsproces van het lichaam, door het lichaam te helpen bij het elimineren van stressfactoren waarmee we elke dag te maken hebben. Je kunt hierbij denken aan de omstandigheden waarin we leven, maak ook aan medicijnen, voedsel, nicotine en alcohol. Zo heeft het onderzoek aangetoond dat Chlorella helpt om je lichaam tot 7 x sneller te ontgiften dan normaal. Het verwijdert onder andere kwik, nikkel, cadmium en dioxine uit het bloed, darmen en zelfs je cellen. Het helpen bij het ontgiften van ons lichaam kan leiden tot een beter algemeen welzijn en geluk, maar helpt je ook om eenvoudig gewicht te verliezen.

Meer middelen om te ontgiften? Kijk ook eens hier bij ´Neem´.

5.     Een gezonde en stralende huid

De unieke groeifactor (CGT) van Chlorella stimuleert een snelle regeneratie op celniveau. Dit in combinatie met het hoge gehalte aan antioxidanten, inclusief vitamine A, de favoriet van onze huid, geeft de huid een stralende, mooie en gezonde uitstraling.

6.     Chlorella verlicht problemen met de spijsvertering

Chlorella kan helpen bij het ondersteunen van een gezond spijsverteringsstelsel. Klinisch onderzoek heeft aangetoond dat het nemen van 10 gram Chlorella per dag helpt bij het verminderen van: krampen, een opgeblazen gevoel, winderigheid, en diarree. Daarnaast helpt de krachtige mix van vitamine D, betacaroteen en chlorofyl bij het tegengaan van ontstekingen die kunnen leiden tot problemen van het spijsverteringsstelsel. Chlorella helpt de processen die je lichaam van nature doorloopt voor de spijsvertering te ondersteunen. Zoals dat het ook de aanwezigheid van gezonde probiotische bacteriën in je darmen stimuleert. Hierdoor kunnen we ons gezonder en gelukkiger voelen.

7.     Gezondere tanden en tandvlees

Chlorella, voor een gezonder gebit

In de jaren 50 was het gebruik van chlorofyl een rage. Zowel mondwater als chirurgisch verband werd ervan gemaakt. De reinigende kracht van chlorofyl zorgde ervoor dat het een hype in de gezondheidszorg werd. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer je je tanden poetst met tandpasta met chlorofyl, dit opmerkelijke verbeteringen opleverde in de gezondheid van je gebit, zowel voor je tandvlees en tanden. De rijkste bron van Chlorella is chlorofyl, daarom kan het kauwen op een Chlorella-tablet je tanden en tandvlees veel goed doen.

8.     Chlorella houdt de lever gezond

Onze lever is van essentieel belang voor onze gezondheid. Hij legt de belangrijkste voedingsstoffen vast zoals B12, helpt bij de stofwisseling en speelt een hele belangrijke rol bij de verwerking van gifstoffen in het lichaam. Een klinische studie heeft aangetoond dat Chlorella een rol speelt bij het gezond houden van de lever. Hoge niveaus van enzymen kunnen wijzen op een gestreste lever. Wanneer mensen met deze hoge niveaus dagelijks de blauwe alg innamen, daalden hun leverenzymgehalte.

9.     Goed voor onze hersenen

Chlorella is een van de weinige plantaardige bronnen op de planeet die ons van een actieve vorm van B12 kan voorzien. B12 hebben we hard nodig om onze hersenen zo goed mogelijk te laten functioneren. Veganisten kunnen snel een tekort aan deze stof krijgen, omdat het voornamelijk in vlees en dierlijke producten te vinden is. Chlorella voorziet ons van de meest krachtige vorm van B12. Klinisch onderzoek heeft zelfs aangetoond dat het senioren helpt om hun geheugen te verbeteren.

10.  Chlorella voor hart, cholesterol en bloedruk

De krachtige vorm van B12 in Chlorella is zeer belangrijk voor de gezondheid van ons hart. Zo kan het dagelijks gebruiken het hart op verschillende vlakken helpen. Het zorgt namelijk voor een gezond cholesterolniveau, maar ook voor een goede bloeddrukniveau. Daarnaast staat het ook in verbinding met de ondersteuning van gezonde slagaders en het aantal bloedcellen. Allemaal facetten die belangrijk zijn om ons hart te laten kloppen!

11.  Chlorella stabiliseert de bloedsuikerspiegel

Na al tien van zulke waardevolle “superkrachten”, begin je misschien te denken dat er geen einde aan deze lijst komt. Dat is ook de reden dat Chlorella misschien wel de meest krachtige superfood genoemd mag worden. Een volgende superkracht is dat het ook de bloedsuikerspiegel kan verlagen. Een recente klinische studie heeft aangetoond dat de superalg niet alleen een gezonde bloedsuikerstofwisseling in stand houdt, maar dat ook op genetisch niveau doet. Indrukwekkend toch?!

12.  Ondersteuning van de gezondheid van gewrichten

Een klinische studie heeft ook aangetoond dat de alg helpt bij het verminderen van ochtendstijfheid en pijn. De gemiddelde verbetering lag rond 22%. Een deelneemster van het onderzoek gaf zelfs aan dat dankzij het gebruik ze weer lange wandelingen kon maken en beter kon reizen.

13.  Chlorella, voor een gezonde zwangerschap

Zwangere vrouwen kunnen, volgens diverse onderzoeken, met een gerust hart (letterlijk en figuurlijk) Chlorella gebruiken tijdens de zwangerschap. Het is zelfs aan te raden! In een klinische studie is aangetoond dat het de giftige stof dioxine in moedermelk en foetaal navelstrengbloed vermindert. Daarnaast verhoogt het ook het niveau van immunoglobuline A, een belangrijke immuun molecule die van moeder op kind wordt doorgegeven. Raadpleeg wel altijd eerst je arts alvorens je Chlorella gaat gebruiken!

14.  Chlorella verbetert het gezichtsvermogen

Chlorella bezit een goede voorraad carotenoïden zoals bètacaroteen, alfacaroteen en luteïne. Dit geeft de ogen de voeding die ze nodig hebben om scherp te blijven. Recente klinische studies hebben aangetoond dat dagelijks 10 mg luteïne helpen om je ogen gezond te houden en je zicht scherp. In de standaard varianten zit al 1 mg luteïne per gram Chlorella.

15.  Verlicht symptomen van luchtwegaandoeningen

Aandoeningen van luchtwegen zoals astma en chronisch obstructieve longziekte (COPD) kunnen worden gezien als chronische ontstekingen. Dankzij onder andere de vele antioxidanten en andere componenten, kan Chlorella  helpen de ontstekingen te verminderen. Zodra de ontstekingswaarde in het lichaam van een patiënt wordt verlaagd, kan dit resulteren in een vermindering van de symptomen. Dit kan weer uitmonden in het verlagen van medicijngebruik, met name ontstekingsremmers en corticosteroïden, welke doorgaans weer schade kunnen doen op lange termijn aan andere organen.

Dankzij de superkracht die we onder nummer 4 hebben besproken, de detox-krachten, is Chlorella naast de kracht dat het ontstekingsverlagend is een goed supplement om te nemen voor mensen die lijden aan chronische ziektes. Ook kan het helpen bij het ontgiften van de giftige stoffen van de onderhoudsmedicatie. Dit kan de kans op schade aan andere organen door de medicijnen op lange termijn verkleinen.

Conclusie: Waarom Chlorella gebruiken?

Chlorella in een heerlijke smoothie

Zoals we nu wel kunnen stellen, na het zien van deze 15 superkrachten, helpt Chlorella om ons algeheel gezond en happy te voelen. De superkrachten zijn bijna oneindig, en de lijst had nog langer kunnen worden. Chlorella is echt een superfood met zeer behulpzame voedingsstoffen die louter goed zijn voor ons lichaam! Ik kan dan ook geen reden bedenken waar je Chlorella niet zou moeten proberen!

Let echter wel dat deze superalg geen tovermiddel is en dus ook niet zomaar al onze mentale en fysieke problemen oplost. Het is een perfect product om extra aanvulling te geven op je dagelijkse gezonde voedingspatroon, om zo er zeker van te zijn dat je alles binnen krijgt voor je lichaam! Ik schrijf hier ook bewust gezonde voedingspatroon want het toevoegen van Chlorella aan je eten betekent ook niet dat je nu jezelf helemaal vol kunt stoppen met “ongezond” eten. Als je echt je lichamelijke en geestelijke gesteldheid wilt verbeteren moet je ook de rest van je voedingspatroon in de gaten te houden en natuurlijk voldoende te bewegen. Maar Chlorella geeft aan veel facetten van onze gezondheid een extra boost.

Meer weten over Superfoods? Lees dan nu ook: Superfoods: Wat zijn het en wat zijn de Voordelen? Ontdek onze TOP 15 Lijst met Superfoods!

Wat is eigenlijk het verschil tussen Spirulina en Chlorella? Lees hier.

Meer lezen over Chlorella? Lees dan Waar is Chlorella goed voor?

Op zoek naar hoe je Chlorella kunt gebruiken? Lees dan onze Chlorella Recepten! 

Wil je Chlorella kopen? Kijk dan bij Chlorella Poeder en Chlorella tabletten.

-12%
7,9539,95
Uitverkocht
1,952,90
Uitverkocht
15,0025,00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *