Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Neem poeder Premium

9,9532,50

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Neem (Organic India) 90 capsules – Bio

21,50

One-stop apotheekboom: NEEM (Niem)

Neem in het algemeen.

Neem (Azadirachta Indica, Niem) is de algemene naam van een uiterst belangrijke boom afkomstig uit het Indiase subcontinent, dat nu ook in bepaalde delen van het Midden-Oosten groeit. De belangrijke gezondheidsvoordelen van neembladeren zijn hun vermogen om de gezondheid van haar en hoofdhuid te verbeteren, irritatie te verzachten, de huid te beschermen, het immuunsysteem te stimuleren en ontstekingen en bijbehorende ziekten te verminderen. Het verlicht ook de maagaandoeningen, vertraagt ​​het verouderingsproces en onderhoudt de seksuele orgaangezondheid.

Neem wordt beschouwd als een van de belangrijkste en veelzijdige planten in de Indiase cultuur.

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Neem poeder Premium

9,9532,50

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Neem (Organic India) 90 capsules – Bio

21,50

Wat is Neem?

Neem bomen zijn een onderdeel van de mahonie bomenfamilie, Meliaceae. Deze bomen groeien zeer snel en hebben breed verspreidende bladeren, die ze snel in een droogte kunnen laten vallen om de rest van de bomen te beschermen. Deze kwaliteit maakt ze extreem bestand tegen uitdagende omgevingen; ze worden voornamelijk gevonden in tropische en subtropische zones. De bloemen zijn zeer geurig en wit van kleur, terwijl de vrucht van de neemboom een ​​kleine steenvrucht is met een bitterzoete pulp.

5 Voordelen van Neem

Neem bladeren zijn veel gewild en dienen als een belangrijke industrie in de subcontinenten – omdat deze waardevolle bladeren voor veel verschillende dingen kunnen worden gebruikt. De olie uit de bladeren kan worden geëxtraheerd en in verschillende medicijnen worden gebruikt, terwijl de bladeren zelf kunnen worden gedroogd en als kruid of zelfs als ongediertebestrijder kunnen worden gebruikt. In veel gebieden van India worden de scheuten en bloemen van de boom ook gebruikt voor culinaire toepassingen.

1. Antibacterieel

Uit onderzoeken blijkt (Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine Journal) dat neem-poeder, olie, bladeren, thee en andere derivaten de sterke antibacteriële en antimicrobiële effecten zijn. Dit speelt zowel intern als extern een rol, daarom wordt neem beschouwd als een algemeen tonicum voor het immuunsysteem en een eenvoudige manier om uw algehele gezondheid te beschermen. Het wordt in verband gebracht met bij helpen met huidaandoeningen, maar de effecten zijn veel uitgebreider!

2. Huid

Een onderzoek uit 2011 naar het medicinale gebruik van neem suggereert dat de schimmelwerende en antibacteriële eigenschappen het erg populair maken in shampoos en hoofdhuidreinigers. Dit komt omdat het kan helpen de huid gehydrateerd te houden en roos te verwijderen en tegelijkertijd je haar te versterken. Het verbetert ook de gezondheid van je haarzakjes vanwege het gehalte aan antioxidanten. In feite wordt het zelfs gebruikt in traditionele geneesmiddelen om de haargroei te stimuleren en kaalheid bij mannen te voorkomen.

3. Ontgift het lichaam

Of u nu neempoeder, pasta, bladeren gebruikt of de extracten ervan in supplementen consumeert, de actieve ingrediënten in deze apotheekboom helpen het lichaam van gifstoffen te ontdoen. Onderzoek gepubliceerd in het Journal of Pharmacology and Experimental Therapeutics geeft aan dat neem de lever stimuleert, helpt bij het snel elimineren van toxines en het optimaliseren van de metabolische activiteiten van het lichaam. Elke dag hoopt zich veel afval op onze huid op, waaronder bacteriën, microben, stof en aanslag; neempasta kan helpen bij het neutraliseren van deze chemicaliën, ziekteverwekkers of vuil dat irritatie of ziekte kan veroorzaken.

4. Kan helpen bij het bestrijden van acne

In termen van acne wordt vaak gedacht dat neempasta veel vet en bacteriën verwijdert die de aandoening kunnen verergeren. Het antibacteriële karakter van neem helpt ook toekomstige uitbraken te voorkomen, terwijl de antioxidanten erin helpen littekens te minimaliseren en de huid er fris en schoon uit te laten zien. Het heeft ook samentrekkende eigenschappen, waardoor de kans op huidverslapping of rimpels en veroudering vermindert. Dit komt door de vetzuren in neemolie en het hoge gehalte aan vitamine E.

5. Verbetert de maaggezondheid

Het consumeren van neem is direct in verband gebracht met een vermindering van ontstekingen in het maagdarmkanaal, wat helpt bij het verminderen van zweren en een breed scala aan andere darmproblemen, zoals constipatie, een opgeblazen gevoel en krampen. Het kan ook worden gebruikt als een snel genezend tegengif voor sommige GI-infecties die nuttige bacteriën in de darm kunnen vernietigen. Neem poeder capsules bestellen?

Ziekte preventie

Studies op basis van diermodellen geven aan dat neemextracten een centrale rol kunnen spelen bij de behandeling van kanker. Onderzoek uitgevoerd door Mohammad A. Alzohairy heeft aangetoond dat neem flavonoïden en andere verbindingen bevat die helpen bij het verminderen van ontstekingsaandoeningen.

 

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Neem poeder Premium

9,9532,50

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Neem (Organic India) 90 capsules – Bio

21,50

Een reactie op “One-stop apotheekboom: NEEM

  1. Gerda zegt:

    Ben blij dat ik deze site heb gevonden.
    Ik heb neem poeder en capsules besteld voor diabetes en deze capsules helpen geweldig.
    Ik neem 2x perdag bij het eten 1 capsule en mijn glucose zakt snel weer naar normaal.
    Bedankt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.