Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Neem poeder Premium

9,9532,50

One-stop apotheekboom: NEEM (Niem)

Neem in het algemeen.

Neem (Azadirachta Indica, Niem) is de algemene naam van een uiterst belangrijke boom afkomstig uit het Indiase subcontinent, dat nu ook in bepaalde delen van het Midden-Oosten groeit. De belangrijke voordelen van neembladeren zou het vermogen zijn om de gezondheid van haar en hoofdhuid te verbeteren, maar ook om irritatie te verzachten en de huid te beschermen.

Neem wordt beschouwd als een van de belangrijkste en veelzijdige planten in de Indiase cultuur.

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Neem poeder Premium

9,9532,50

Wat is Neem?

Neem bomen zijn een onderdeel van de mahonie bomenfamilie, Meliaceae. Deze bomen groeien zeer snel en hebben breed verspreidende bladeren, die ze snel in een droogte kunnen laten vallen om de rest van de bomen te beschermen. Deze kwaliteit maakt ze extreem bestand tegen uitdagende omgevingen; ze worden voornamelijk gevonden in tropische en subtropische zones. De bloemen zijn zeer geurig en wit van kleur, terwijl de vrucht van de neemboom een ​​kleine steenvrucht is met een bitterzoete pulp.

5 Voordelen van Neem*

Neem bladeren zijn veel gewild en dienen als een belangrijke industrie in de subcontinenten – omdat deze waardevolle bladeren voor veel verschillende dingen kunnen worden gebruikt. De olie uit de bladeren kan worden geëxtraheerd, terwijl de bladeren zelf kunnen worden gedroogd en als kruid of zelfs als ongediertebestrijder kunnen worden gebruikt. In veel gebieden van India worden de scheuten en bloemen van de boom ook gebruikt voor culinaire toepassingen.

1. Antibacterieel*

Uit onderzoeken (Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine Journal) blijkt dat neem-poeder, olie, bladeren, thee en andere derivaten sterke antibacteriële en antimicrobiële eigenschappen hebben. Dit speelt zowel intern als extern een rol, daarom wordt neem beschouwd als een algemeen tonicum voor het verbeteren van de weerstand en een eenvoudige manier om uw algehele gezondheid te ondersteunen. Ook wordt het in verband gebracht met het ondersteunen van diverse huidaandoeningen.

2. Huid*

Een onderzoek uit 2011 naar het medicinale gebruik van neem suggereert dat de schimmelwerende en antibacteriële eigenschappen het erg populair maken in shampoos en hoofdhuidreinigers. Dit komt omdat het zou kunnen helpen de huid gehydrateerd te houden en roos te verwijderen en tegelijkertijd je haar te versterken. 

3. Ontgift het lichaam*

Of je nu neempoeder, pasta of bladeren gebruikt, of de extracten ervan in supplementen consumeert, de actieve ingrediënten in deze boom kunnen helpen het lichaam van gifstoffen te ontdoen. Onderzoek gepubliceerd in het Journal of Pharmacology and Experimental Therapeutics geeft aan dat neem helpt bij het snel elimineren van toxines en het optimaliseren van de metabolische activiteiten van het lichaam.

4. Verbetert de maaggezondheid*

Het consumeren van neem zou tevens ondersteuning kunnen bieden aan het maagdarmkanaal, wat helpt bij darmproblemen, zoals constipatie, een opgeblazen gevoel en krampen. Neem poeder capsules bestellen?

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Neem poeder Premium

9,9532,50

****************************

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Een reactie op “One-stop apotheekboom: NEEM

  1. Gerda zegt:

    Ben blij dat ik deze site heb gevonden.
    Ik heb neem poeder en capsules besteld voor diabetes en deze capsules helpen geweldig.
    Ik neem 2x perdag bij het eten 1 capsule en mijn glucose zakt snel weer naar normaal.
    Bedankt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen