Toont alle 7 resultaten

Kalium

Kalium is een mineraal dat je uitsluitend via je dagelijkse voeding binnen krijgt. Het helpt een normale bloeddruk in stand te houden, is goed voor de spieren en zorgt mede voor het goed functioneren van het zenuwstelsel. Het is vooral aanwezig in natuurlijke en plantaardige voeding.


Kalium voeding

Kalium voeding is belangrijk om je voorraad van dit mineraal op het gewenste peil te houden. Je zult dus regelmatig voeding met een hoge concentratie aan kalium moeten eten.

Waar zit kalium in? 

Heel wat natuurlijke en plantaardige voeding bevat relatief veel kalium. Dat is zeker het geval voor:
Verse groenten: vooral in tomaten maar ook in spinazie, andijvie, alle groene koolsoorten, bloemkool en broccoli, boerenkool, alle soorten bonnen, paddenstoelen, bieten en in asperges
Peulvruchten: zoals erwten, bonen, groentekiemen, mais, kapucijner, linzen en kikkererwten Fruit: vooral in bananen, meloen en avocado Vlees: (magere) biefstuk Vette vis: vooral in wilde zalm Aardappels en vooral in zoete aardappels Zuivel: melk, karnemelk, onbewerkte natuuryoghurt, Griekse yoghurt, kwark en in skyr Koffie Onbewerkte noten, zaden en pitten Volkorenbrood

Camu camu poeder

Camu Camu-poeder is afkomstig van de gelijknamige vrucht van de Myrciaria Dubia-struik. Camu Camu groeit in het tropische regenwoud en moerassen van de westelijke Amazone, vooral in Peru, Bolivia, Ecuador, Brazilië, Colombia en Afrika. Deze vrucht is ongeveer zo groot als een citroen en heeft een bleek oranje kleur en een opvallend gladde schil met geel, vlezig en zuur vruchtvlees. Camu camu heeft veel meer in zich dan vitamine C. Je vindt er ook vitamine B1 en B2, calcium, ijzer, fosfor en kalium in. Daarnaast bevat camu camu poeder ook β-caroteen en niacine.

Moringa olefeira

Moringa komt van een boom met dezelfde naam die groeit in tropische en subtropische landen. De bladeren en vruchten van deze boom hebben een hoge voedingswaarde en bevatten hoge concentraties vitamine E-olie.