waar is chlorella goed voor?

Dat voedingstoffen belangrijk zijn voor het menselijk lichaam weet natuurlijk iedereen. Ze zijn immers de benzine van ons lichaam! Wat echter niet iedereen weet is waar deze voedingsstoffen nou eigenlijk echt precies goed voor zijn. Want wat doen voedingstoffen nu echt voor ons lichaam en wat zijn de effecten als je een voedingsstof niet of te weinig binnen krijgt? Ook denken veel mensen dat zij al deze voedingstoffen, ook zonder het gebruik van Chlorella, wel binnen krijgen. Dit is waar, maar alleen als je iedere dag goed let op wat je eet en na gaat op alle benodigde voedingstoffen in je maaltijd zitten. Dit is echter voor velen de crux, want niet iedereen heeft tijd of zin om alle supplementen van zijn of haar dagelijkse voeding te tellen.

Voor deze grote groep kan Chlorella uitkomst bieden! Chlorella is namelijk, dankzij zijn rijke hoeveelheid voedingsstoffen, de perfecte aanvulling op je dagelijkse voedingsschema! Door de opkomende populariteit van deze superalg ga ik daarom een korte toelichting geven over wat Chlorella is, maar voornamelijk dieper in op de vraag: “Waar is Chlorella goed voor?” Lees dus vooral verder als je het antwoord op deze vraag wilt ontdekken!

Wil je Chlorella kopen? Kijk dan bij Chlorella Poeder en Chlorella tabletten.

Chlorella? Wat is dat?

Waar is Chlorella goed voor

Alvorens ik over ga op de vraag “Waar is Chlorella goed voor?” is het belangrijk om te begrijpen wat Chlorella precies is en wat de consumptie van deze alg met de mens doet. Laten we dus beginnen bij het begin! Chlorella is een 2 tot 10 micrometer grote en  groen gekleurde, eencellige zoetwateralg, boordevol nutriënten, welke van origine voorkomt in rivieren en meren in Oost-Azië. Vandaag de dag wordt deze bijzondere alg echter ook gekweekt in speciale kweekvijvers over de hele wereld, waar het zijn belangrijke rol al met glans uitvoert.

Chlorella vormt namelijk voor een aanzienlijk deel het fundament van de voedselketen in het water. Deze alg zorgt door middel van fotosynthese, waarbij koolstofdioxide onder het toeziend oog van zonlicht kan worden omgezet in zuurstof en glucose, dat andere dieren en planten kunnen groeien en zich kunnen ontwikkelen. Ditzelfde fundament is wat Chlorella ook doet voor het menselijk lichaam. Het nadeel is echter dat de mens “rauwe” Chlorella, direct uit het water, niet kan verteren, omdat het een plant is met taaie celwanden, en ons spijsverteringsstelsel de aanwezige voedingsstoffen niet kan opnemen. Uiteraard is hiervoor een oplossing bedacht door de Chlorella te verwerken tot een voedingssupplement in poeder- of tabletvorm.

Wil je meer te weten komen over de functie en wat het precies doet, lees dan nu ook: Chlorella, wat zit erin en wat is de werking?

De belangrijkste voedingstoffen en -waarden in Chlorella

Energie                               1455 kJ / 344 kcal

Vet                                      1,8 g

waarvan verzadigd             0,5 g

Koolhydraten                     10,7 g

Suikers                               0,7 g

Vezels                                13,7 g

Eiwitten                              64,5 g

Zout                                    0,2 g

Vitamine B2                       0,3 mg

Vitamine B12                     58,0 μg

Fosfor                                1100.0 mg

IJzer                                   75,5 mg

Mangaan                            5,7 mg

Zink                                     2,6

 

Waar is Chlorella goed voor?

We weten nu wat Chlorella is en welke belangrijke voedingstoffen er allemaal in zitten. Maar wat betekent dit nu precies voor ons lichaam, of terwijl: “Waar is Chlorella goed voor”? Het is wellicht allereerst belangrijk om te benoemen dat Chlorella één van de best wetenschappelijke onderzochte algen ter wereld is. Tijdens deze onderzoeken zijn er in de loop der jaren verschillende voordelen van het gebruik aan het licht gekomen. Onderzoeken die mij nu de mogelijkheid bieden om uit te leggen waar Chlorella goed voor is.

Wat Chlorella in de basis zo bijzonder maakt is de aanwezigheid van immens veel essentiële eiwitten, vetzuren, vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Kortom, allemaal voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft en die zorgen voor goede detox eigenschappen. Hieronder vind je een overzicht van de 6 belangrijkste factoren waarom Chlorella goed voor je is!

1.  De weerstand*

Dat een goede weerstand belangrijk is hoeven we natuurlijk niet uit te leggen. Je bent minder vatbaar voor ziektes en je lichaam kan ze een stuk beter bestrijden. Dankzij de vele werkzame stoffen in Chlorella, kan Chlorella ondersteuning bieden aan je weerstand.

2.    Goed voor het hart*

De krachtige vorm van B12 in Chlorella is zeer belangrijk voor de gezondheid van ons hart. Zo kan het dagelijks gebruiken het hart op verschillende vlakken ondersteunen. De voedingsstoffen in Chlorella bieden namelijk ondersteuning aan het cholesterolniveau, maar ook aan het behouden van een goed bloeddrukniveau. Facetten die belangrijk zijn om ons hart te laten kloppen!

3.    Bloedspiegel*

Na al tien van zulke waardevolle “superkrachten”, begin je misschien te denken dat er geen einde aan deze lijst komt. Dat is ook de reden dat Chlorella misschien wel de meest krachtige superfood genoemd mag worden. Een volgende “superkracht” is dat het ook de bloedsuikerspiegel kan stabiliseren.

rode bloedcellen

4.    Lever, darmen en nieren*

Onze lever, darmen en nieren zijn van essentieel belang voor onze gezondheid. Zo leggen ze de belangrijkste voedingsstoffen vast zoals B12, helpen ze bij de stofwisseling en speelt het een hele belangrijke rol bij de verwerking van gifstoffen in het lichaam. De detoxende werking van Chlorella biedt dan ook ondersteuning aan de lever, darmen en nieren in deze processen.

5.    Hersenen*

Chlorella is een van de weinige plantaardige bronnen op de planeet die ons van een actieve vorm van B12 kan voorzien. B12 hebben we hard nodig om onze hersenen zo goed mogelijk te laten functioneren. Veganisten kunnen snel een tekort aan deze stof krijgen, omdat het voornamelijk in vlees en dierlijke producten te vinden is. Chlorella voorziet ons van B12.

6.    Goed voor de huid*

De unieke groeifactor (CGT) van Chlorella stimuleert een snelle regeneratie op celniveau. Dit in combinatie met de vele andere werkzame stoffen, waaronder vitamine A (de favoriet van onze huid), biedt Chlorella ondersteuning aan de huid.

De ontgiftende eigenschappen van Chlorella hebben naast een gezond lichaam van binnen, ook positieve effecten op de buitenkant. De reinigende werking van deze kleine alg straalt namelijk ook uit naar buiten en door het afbreken van de giftige stoffen die opgeslagen zijn in het lichaamsvet kan Chlorella zelf ondersteunen bij het afvallen!

****************************

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Meer voordelen van Chlorella? Kijk hier voor de Voordelen van Chlorella.

Waar is Chlorella goed voor? Simpel! Voor heel erg veel!

We kunnen nu dus wel stellen dat Chlorella erg veel positieve invloeden heeft op het menselijke lichaam. In zijn algemeenheid bevordert deze superalg de gezondheid en het humeur van de mens. Er zijn hele lange lijsten te maken die heel veel verschillende mogelijke positieve gevolgen kunnen opsommen. Chlorella is eenvoudig in te nemen, in een poedervorm of tablet, en het lichaam verwerkt het erg goed. Het is een echte superfood met veel behulpzame voedingsstoffen. Het is zeker het proberen waard.

Echter, het is wel belangrijk om te beseffen dat Chlorella geen wondermiddel is en dat het dus niet per definitie alle fysieke en mentale problemen oplost. Chlorella is een uitstekend supplement om toe te voegen aan je, hopelijke goede en gezonde, voedingspatroon. Het is een goede toevoeging om er zeker van te zijn dat je lichaam alles binnenkrijgt wat het nodig heeft. Het betekent niet dat als je Chlorella inneemt dat alle klachten als sneeuw voor de zon verdwijnen! De groene alg heeft geen ‘compenserend’ effect zodat je alles kunt eten wat je wilt, in combinatie met een Chlorella theelepeltje of tablet. Deze groene alg kan echter wel, in combinatie met een gezonde levensstijl, op verschillende vlakken een boost geven aan de gezondheid van het menselijke lichaam.

Wil je meer weten over de positieve effecten van deze superalg, lees dan ook: Chlorella – Wat is het en wat doet het – Ontdek de Top 10 Effecten van Chlorella en Chlorella voordelen

Wil je het verschil weten tussen Spirulina en Chlorella? Klik dan hier.

 

 

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen