waar is chlorella goed voor?

Dat voedingstoffen belangrijk zijn voor het menselijk lichaam weet natuurlijk iedereen. Ze zijn immers de benzine van ons lichaam! Wat echter niet iedereen weet is waar deze voedingsstoffen nou eigenlijk echt precies goed voor zijn. Want wat doen voedingstoffen nu echt voor ons lichaam en wat zijn de effecten als je een voedingsstof niet of te weinig binnen krijgt? Ook denken veel mensen dat zij al deze voedingstoffen, ook zonder het gebruik van Chlorella, wel binnen krijgen. Dit is waar, maar alleen als je iedere dag goed let op wat je eet en na gaat op alle benodigde voedingstoffen in je maaltijd zitten. Dit is echter voor velen de crux, want niet iedereen heeft tijd of zin om alle supplementen van zijn of haar dagelijkse voeding te tellen.

Voor deze grote groep kan Chlorella uitkomst bieden! Chlorella is namelijk, dankzij zijn rijke hoeveelheid voedingsstoffen, de perfecte aanvulling op je dagelijkse voedingsschema! Door de opkomende populariteit van deze superalg ga ik daarom een korte toelichting geven over wat Chlorella is, maar voornamelijk dieper in op de vraag: “Waar is Chlorella goed voor?” Lees dus vooral verder als je het antwoord op deze vraag wilt ontdekken!

Wil je Chlorella kopen? Kijk dan bij Chlorella Poeder en Chlorella tabletten.

7,9539,95
Uitverkocht
1,952,90
Uitverkocht
15,0025,00

Chlorella? Wat is dat?

Waar is Chlorella goed voor

Alvorens ik over ga op de vraag “Waar is Chlorella goed voor?” is het belangrijk om te begrijpen wat Chlorella precies is en wat de consumptie van deze alg met de mens doet. Laten we dus beginnen bij het begin! Chlorella is een 2 tot 10 micrometer grote en  groen gekleurde, eencellige zoetwateralg, boordevol nutriënten, welke van origine voorkomt in rivieren en meren in Oost-Azië. Vandaag de dag wordt deze bijzondere alg echter ook gekweekt in speciale kweekvijvers over de hele wereld, waar het zijn belangrijke rol al met glans uitvoert.

Chlorella vormt namelijk voor een aanzienlijk deel het fundament van de voedselketen in het water. Deze alg zorgt door middel van fotosynthese, waarbij koolstofdioxide onder het toeziend oog van zonlicht kan worden omgezet in zuurstof en glucose, dat andere dieren en planten kunnen groeien en zich kunnen ontwikkelen. Ditzelfde fundament is wat Chlorella ook doet voor het menselijk lichaam. Het nadeel is echter dat de mens “rauwe” Chlorella, direct uit het water, niet kan verteren, omdat het een plant is met taaie celwanden, en ons spijsverteringsstelsel de aanwezige voedingsstoffen niet kan opnemen. Uiteraard is hiervoor een oplossing bedacht door de Chlorella te verwerken tot een voedingssupplement in poeder- of tabletvorm.

Wil je meer te weten komen over de functie en wat het precies doet, lees dan nu ook: Chlorella, wat zit erin en wat is de werking?

De belangrijkste voedingstoffen en -waarden in Chlorella

Energie                               1455 kJ / 344 kcal

Vet                                      1,8 g

waarvan verzadigd             0,5 g

Koolhydraten                     10,7 g

Suikers                               0,7 g

Vezels                                13,7 g

Eiwitten                              64,5 g

Zout                                    0,2 g

Vitamine B2                       0,3 mg

Vitamine B12                     58,0 μg

Fosfor                                1100.0 mg

IJzer                                   75,5 mg

Mangaan                            5,7 mg

Zink                                     2,6

 

Waar is Chlorella goed voor?

We weten nu wat Chlorella is en welke belangrijke voedingstoffen er allemaal in zitten. Maar wat betekent dit nu precies voor ons lichaam, of terwijl: “Waar is Chlorella goed voor”? Het is wellicht allereerst belangrijk om te benoemen dat Chlorella één van de best wetenschappelijke onderzochte algen ter wereld is. Tijdens deze onderzoeken zijn er in de loop der jaren verschillende voordelen van het gebruik aan het licht gekomen. Onderzoeken die mij nu de mogelijkheid bieden om uit te leggen waar Chlorella goed voor is.

Wat Chlorella in de basis zo bijzonder maakt is de aanwezigheid van immens veel essentiële eiwitten, vetzuren, vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Kortom, allemaal voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft en die zorgen voor o.a. een immuunversterkend effect en goede detox eigenschappen. Hieronder vind je een overzicht van de 6 belangrijkste factoren waarom Chlorella goed voor je is!

1.    Immuunsysteem

Een van de eerste zaken waar Chlorella goed voor is, is het immuunsysteem. Het immuunsysteem kan namelijk versterkt worden door Chlorella. Een goed werkend immuunsysteem helpt ons om gezond te blijven doordat het ons onder andere beschermt tegen infecties. Zo is het immuunsysteem opgebouwd uit meerdere mechanismen en cellen die gaan werken een indringer (bacterie of virus) ons lichaam bedreigt. Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat het ons immuunrespons verbetert, en dus ook ontstekingsremmend zou werken. De alg stimuleert de aanmaak van immuuncellen, waardoor het aantal cellen verhoogt, en daarnaast verhoogt het ook de productie van sterke immuunchemicaliën zoals interferon.

2.    Cholesterol

Chlorella is een krachtige bron van omega-3 vetten en vezels, nutriënten die erom bekend staan dat ze kunnen helpen bij het verbeteren van de cholesterolwaarden. Nu hoef ik waarschijnlijk niet uit te leggen, maar ik doe het toch, dat dit een positief effect heeft op het hart. Een ander belangrijk onderzoek heeft expliciet aangetoond dat het een helpende rol speelt bij het verlagen van LDL, lagedichtheidlipoproteïne. Dit zijn deeltjes in het bloed die zorgen dat de cholesterol en andere vetstoffen door het waterige bloed getransporteerd kunnen worden van de lever naar de weefsels, waardoor deze cellen de cholesterol kunnen opnemen indien nodig.

3.    Bloedspiegel

Ook om de bloedsuikerspiegel te verlagen kan Chlorella, dankzij de vele antioxidanten, ondersteunen. Een cruciale eigenschap om diabetes tegen te gaan! Een te hoge bloedsuikerspiegel heeft immers veelal diabetes type 2 ten gevolg.  Bij diabetes is het grootste probleem de eventuele complicaties die kunnen optreden als schade aan de zenuwen, bloedvaten en ogen. Daarnaast kan Chlorella ook nog eens een positief effect hebben op de bloeddruk.

rode bloedcellen

4.    Lever, darmen en nieren

Van alle voedingsproducten die op de markt zijn bevat Chlorella de grootste hoeveelheid chlorofyl. Chlorofyl staat erom bekend dat het ondersteuning biedt aan de spijsverteringsorganen (darmen), de lever en nieren. Chlorofyl werkt als een soort beschermlaagje dat ervoor zorgt dat schadelijke vrije radicalen en toxische kankerverwekkende stoffen ingekapseld worden en via het spijsverteringskanaal verwijderd worden. Zo kan dus de schadelijke werking van de vrije radicalen en toxische kankerverwekkende stoffen in de nieren, darmen en lever enigszins worden afgeremd.

Al bij een inname van 5 gram Chlorella per dag zijn de effecten op het gebied van spijsvertering voelbaar. Het helpt in het dagelijks leven bij het verminderen van klachten zoals krampen, een opgeblazen gevoel, winderigheid en diarree.

5.    Hersenen

Onze hersenen zijn natuurlijk van essentieel belang om te kunnen leven en daarom moeten we ze goed onderhouden. Chlorella is een van de weinige plantaardige bronnen op de planeet die de mens van een actieve vorm van vitamine B12 kan voorzien. De hersenen hebben vitamine B12 nodig om zo goed mogelijk te kunnen en blijven functioneren. Uit klinisch onderzoek is zelfs aangetoond dat het ouderen helpt het geheugen te verbeteren.

Met name veganisten, of mensen die willen minder in het eten van vlees, kunnen al snel een tekort aan vitamine B12 krijgen. Vitamine B12 zit namelijk vooral in vlees en andere dierlijke producten, maar zoals je nu dus ook weet, ook in Chlorella. Het is dus de perfecte aanvulling als je op gezonde wijze je leefstijl wil verbeteren, maar wel alle essentiële voedingsstoffen wilt binnen krijgen. En voor sommigen helaas, want Chlorella geeft je dus geen excuus meer waarom je perse vlees moet eten.

6.    Huidaandoeningen

De krachtige reinigende en ontgiftende eigenschappen van Chlorella hebben naast een gezond lichaam van binnen, ook positieve effecten op de buitenkant. De reinigende werking van deze kleine alg straalt namelijk ook uit naar buiten met als gevolg dat je huid er stralender, jonger en gezonder uit gaat zien, je haar minder snel uitvalt, je lichaamsgeur/slechte adem verbetert en je door het afbreken van de giftige stoffen die opgeslagen zijn in het lichaamsvet zelfs sneller kunt afvallen! Zo wordt Chlorella dus ook vaak ingezet als natuurlijk beauty middel om gewichtsverlies te bevorderen, maar ook voor huidaandoeningen als acne. (Nog meer tips tegen acne? Kijk dan hier voor Neem en hier voor Ashwagandha.

7,9539,95
Uitverkocht
1,952,90
Uitverkocht
15,0025,00

Waar is Chlorella goed voor? Simpel! Voor heel erg veel!

We kunnen nu dus wel stellen dat Chlorella erg veel positieve invloeden heeft op het menselijke lichaam. In zijn algemeenheid bevordert deze superalg de gezondheid en het humeur van de mens. Er zijn hele lange lijsten te maken die heel veel verschillende mogelijke positieve gevolgen kunnen opsommen. Chlorella is eenvoudig in te nemen, in een poedervorm of tablet, en het lichaam verwerkt het erg goed. Het is een echte superfood met veel behulpzame voedingsstoffen. Het is zeker het proberen waard.

Echter, het is wel belangrijk om te beseffen dat Chlorella geen wondermiddel is en dat het dus niet per definitie alle fysieke en mentale problemen oplost. Chlorella is een uitstekend supplement om toe te voegen aan je, hopelijke goede en gezonde, voedingspatroon. Het is een goede toevoeging om er zeker van te zijn dat je lichaam alles binnenkrijgt wat het nodig heeft. Het betekent niet dat als je Chlorella inneemt dat alle klachten als sneeuw voor de zon verdwijnen! De groene alg heeft geen ‘compenserend’ effect zodat je alles kunt eten wat je wilt, in combinatie met een Chlorella theelepeltje of tablet. Deze groene alg kan echter wel, in combinatie met een gezonde levensstijl, op verschillende vlakken een boost geven aan de gezondheid van het menselijke lichaam.

Wil je meer weten over de positieve effecten van deze superalg, lees dan ook: Chlorella – Wat is het en wat doet het – Ontdek de Top 10 Effecten van Chlorella en Chlorella voordelen

Wil je het verschil weten tussen Spirulina en Chlorella? Klik dan hier.

7,9539,95
Uitverkocht
1,952,90
Uitverkocht
15,0025,00

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *