Chlorella recepten - smoothie

Maak kennis met een superfood die niet alleen gezond is voor je lichaam, maar waar je bovendien ook heerlijke recepten mee kan maken. We hebben het over Chlorella. Deze superfood is een perfecte aanvulling op je gezonde leefstijl en zorgt op een natuurlijke manier voor meer energie. In dit artikel leggen we je uit wat Chlorella is, welke voordelen het oplevert voor je gezondheid en delen we 5 heerlijke Chlorella recepten met je. We laten je zien dat gezond leven ook smaakvol kan zijn.

Wat is Chlorella?

Alvorens ik over ga tot de heerlijke Chlorella recepten, die je zeker moet proberen, is het wellicht goed om iets meer te weten over Chlorella. Als wat is Chlorella nou eigenlijk precies is, én waarom het goed is voor je lichaam:

Chlorella is een groene alg die in zoet water groeit. Het is een klein plantje, met een diameter van 2-10 micrometer, zonder takjes en je kunt het alleen onder de microscoop bekijken. In 1890 werd deze superfood ontdekt door een Nederlandse microbioloog M.W. Beijerinck en speelde er gelijk de gedachte dat dit “wonderalgje” wel eens de oplossing zou zijn om honger uit de wereld te verbannen. Hij ontdekte namelijk dat de alg bomvol stoffen zat die reuze voedzaam zijn. Een ander mooi bijkomend feit was dat Chlorella ook nog eens razendsnel groeit: het verdubbelt zichzelf iedere 10 uur.

De oplossing voor het uitbannen van wereldhonger was echter snel van de baan, want Chlorella bleek niet verteerbaar te zijn voor ons spijsverteringsstelsel, waardoor de voedingsstoffen niet opgenomen konden opgenomen. In Japan kwamen ze met een oplossing door het algje dusdanig te bewerken dat het middels een poeder of tablet consumeer werd voor menselijke consumptie. Helaas bleek nu dat de verwerkingskosten te hoog waren om Chlorella maximaal in te zetten in de strijd tegen honger!

Waarom is Chlorella goed voor je lichaam?

Chlorella kan worden gerekend tot een van de beste superfoods. Het bevat alle vitamines, op vitamine D na, die het lichaam nodig heeft. Daarnaast kun je in dit algje mineralen (waaronder calcium en ijzer), aminozuren, vetzuren, enzymen, eiwitten, onmisbare suikers, sporenelementen etc. vinden.

Ook bevat deze superalg grote hoeveelheden RNA en DNA. Dit zijn nucleïnezuren in je lichaam die belangrijke informatie bevatten over de bouw en functie van al je lichaamscellen. Naarmate je ouder wordt nemen de stofjes langzaam af. Met Chlorella houd je deze stofjes op peil.

Daarmee houden de werkzame stofjes in Chlorella niet op! Chlorella bevat namelijk ook een zeer unieke stof genaamd de Chlorella Groei Factor. Dit is het stofje dat ervoor zorgt dat de alg snel kan groeien en vermenigvuldiging. In je lichaam levert dit een soortgelijke bijdrage. In het menselijk lichaam kan het stofje zorgen voor herstel van de lichaamscellen en -weefsels.

Tenslotte is Chlorella ook rijk aan chlorofyl. Chlorofyl is goed voor het gezond houden van het bloed, de spijsvertering en biedt het ondersteuning aan lever en nieren.

Wil je meer weten over de voordelen van Chlorella? Lees nu ook: Chlorella: Wat is het en wat doet het – Ontdek ook de Top 10 Effecten van Chlorella

5 heerlijke Chlorella recepten

Ga je voor Chlorella tabletten of capsules dan neem je deze enkele malen daags in met een glas water. Snel en simpel, maar dan laat je de kans om heerlijke recepten te maken liggen! Ga je voor de Chlorella poeder, dan kun je de poeder verwerken in je gerechten. Met de onderstaande 5 heerlijke Chlorella recepten, die niet alleen smaakvol zijn, maar ook nog eens zorgen voor een gezonde boost, hoop ik je te inspireren om Chlorella te omarmen.

19,95
Bekijk product
38,95
Bekijk product
8,9542,50
17,9532,50

1. Groene smoothie met Chlorella

Chlorella recepten - smoothie

We beginnen even makkelijk. Een smoothie is namelijk zo gemaakt. Het enige waar je voor moet zorgen is dat de verhoudingen in balans zijn. Een smoothie is al een gezonde optie, maar met Chlorella erbij krijg je gelijk energie om nog even door te gaan.

De benodigdheden

–        1 banaan

–        2 kiwi’s

–        Klein handje spinazie

–        1 tl Chlorella poeder

–        1 el lijnzaad

–        200 ml water

De bereidingswijze

Snijd het fruit in stukken, zodat ze makkelijker worden fijn gemaald in de blender. Gooi vervolgens, heel simpel, alle bovenstaande ingrediënten bij elkaar in de blender, mix even tot je een mooi glas geheel krijgt en geniet van een prachtige en gezonde smoothie!

Meer lezen over Chlorella Smoothies? Klik dan hier!

2. Smoothiebowl met Chlorella

Naast dat je een smoothie kunt drinken, kun je er ook een heerlijke bowl mee maken. Heerlijk als ontbijt of tussendoortje.

De benodigdheden

–        1 banaan

–        1 mango

–        Schijfjes ananas

–        ½ tl Chlorella poeder

De bereidingswijze

Snijd allereerst het fruit weer in kleine stukken. Doe alles in een blender, mix en giet het in een kom. Je kunt vervolgens elke topping erop doen die je maar wilt, bijvoorbeeld de kiwi’s van het vorige smoothie recept en wat noten voor proteïne.  Ook is het heerlijk om een beetje magere Franse kwark (200ml) toe te voegen aan het recept.

3. Chlorella pesto

Als er iets is wat een gerecht helemaal afmaakt, is het pesto. Het is niet alleen smaakvol en heel makkelijk om te maken, maar pesto kun je ook eten bij oneindig veel gerechten. Zo kun je pesto eten bij o.a. stokbrood, toevoegen aan gevulde champignons of paprika’s, combineren met parmaham, aardappels en salade en natuurlijk is pesto ook perfect bij talloze pasta’s en lasagne! Je maakt de pesto bovendien nog gezonder door er een eetlepel Chlorella aan toe te voegen.

De benodigdheden

–        30 gram verse basilicum

–        30 gram Parmezaanse kaas

–        Een half teentje knoflook

–        2 el geroosterde pijnboompitten

–        1 el Chlorella poeder

–        80 ml extra vergine olijfolie

–        1 snuf zout en 1 snuf peper

De bereidingswijze

Haal de basilicumblaadjes van de takken. Gooi vervolgens alle bovenstaande ingrediënten tegelijkertijd in de blender. Mix het geheel enkele minuutjes en je hebt een overheerlijke verse Chlorella pesto.

Zelfgemaakte Chlorella Tagliatelle met feta en tomaten

Wie zegt dat pasta ongezond hoeft te zijn? Je kunt zelfs pasta met Chlorella maken, zonder daarvoor uren in de keuken hoeven te staan. Bovendien geeft Chlorella ook nog eens een prachtig groene kleur, wat geheel thuishoort in de Italiaanse keuken.

De benodigdheden voor de pasta (2 personen)

–        200 gram bloem

–        80 ml water

–        3 tl olijfolie

–        20 Chlorella tabletten / 1 eetlepel Chlorella poeder

–        1 tl zout

Overige benodigdheden

–        150 gram feta

–        15 kleine tomaten

–        3 el pijnboompitten

–        Basilicumblaadjes

–        Zwarte pitloze olijven

–        Peper& zout

–        Olijfolie

De bereidingswijze

Maak eerst de Chlorella tabletten fijn met een vijzel, zodat dit uiteindelijk poeder wordt, of gebruik heel simpel 1 eetlepel Chlorella poeder. De poeder meng je vervolgens met de bloem en zout. Vervolgens giet je hier 3 eetlepels olijfolie bij en doe je het water in kleine porties erbij, terwijl je een papje maakt. Uiteindelijk moet je ervoor zorgen dat je een niet al te plakkerige deegbal krijgt. Hiervan moet je namelijk later de tagliatelle gaan maken. Als je de bal hebt gemaakt, bedek je deze met plasticfolie en laat je het 30 minuten rusten.

Ondertussen verwarm je je oven voor op 200 graden. Je gaat namelijk de tomaten 15 minuten in de oven grillen. Voorzien van een vleugje olijfolie, peper en zout. Ondertussen bak je de pijnboompitjes aan in een koekenpan.

Terwijl jouw tomaatjes in de oven staan, is het tijd om van het deeg tagliatelle te maken. Zet eerst een grote pan met water op om te koken. Vervolgens verdeel je het pastadeeg in 2 stukken. Rol deze uit en blijf net zolang rollen tot het deeg ongeveer 2 mm dik is. Vervolgens snijd je repen van 1 cm breed. Het voordeel van dit deeg is dat het maar 2 minuten hoeft te koken om gaar te worden. De tagliatelle is klaar zodra het boven komt drijven. Giet nu de pasta af en leg het op de borden. Verdeel vervolgens de overige ingrediënten over de pasta en Bon Appétit!

Chlorella ijs

Heb je na je gezonde avondmaal nog ruimte voor een toetje, maar wil je niet te ongezond doen? Je kunt dan Chlorella ijs maken. Wederom erg makkelijk en zeer smakelijk!

De benodigdheden

–        4 bevroren bananen

–        2 kiwi’s

–        Verse vanille uit 1 boon

–        1 tl Chlorella poeder

–        1 tl kaneel

De bereidingswijze

Snij de bananen in stukjes en vries deze in. Doe alle ingrediënten inclusief de bevroren banaan, maar op de kiwi na, vervolgens kort in de blender en mix tot het een dikke romige substantie wordt. Doe het ijs in een kommetje en garneer deze met de kiwi.

 

Let op: Al deze Chlorella recepten zijn niet alleen heerlijk, maar ook nog eens gezond! Het is echter wel belangrijk om de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid Chlorella, 5 gram per dag, niet te overschrijden. Combineer deze Chlorella recepten dus niet alleemaal op een en dezelfde dag! Meer weten over de aanbevolen Chlorella dosering, lees dan ook:

Conclusie: je kunt alle kanten op met Chlorella

Zoals je hebt kunnen zien in bovenstaande Chlorella recepten zijn er veel manieren om Chlorella in je dieet op te nemen, zonder dat je er te veel voor hoeft te doen. Chlorella is een gezonde superfood welke boordevol vitaminen en mineralen zitten. Het detoxed je lichaam, ondersteunt een goede darmflora en helpt bij behouden van gezond gewicht. Je kunt Chlorella kopen in poeder-, tablet-, of capsulevorm en er zelfs heerlijke verse gerechten mee bereiden! Een echte aanrader dus als je op een makkelijke manier je gezondheid wilt bevorderen.

Meer weten over Superfoods? Lees dan nu ook: Superfoods: Wat zijn het en wat zijn de Voordelen? Ontdek onze TOP 15 Lijst met Superfoods!

****************************

*Eventuele gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

19,95
Bekijk product
38,95
Bekijk product
8,9542,50
17,9532,50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen