smoothie
Chlorella Poeder gebruiken? Wat dacht je van een heerlijke smoothie!

Chlorella, een kleine superalg, boordevol essentiële voedingsstoffen die bijdragen aan een gezonde levensstijl. Het nadeel aan deze klein alg is echter, als je hem überhaupt al kunt vinden aangezien hij met name groeit in zoutwatermeren in Zuid-Amerika en Azië, is dat hij niet direct vanuit zijn bron te consumeren is.  Doordat hij niet direct verteerbaar is voor ons spijsverteringsstelsel, kan ons lichaam de rijke voedingsstoffen niet zomaar opnemen. Het goede nieuws is dat, dankzij een langdurig verwerkingsproces, wetenschappers de alg, in de vorm van Chlorella poeder of een tablet, consumeerbaar hebben weten te maken. Zodat je lichaam de voedingstoffen alsnog weet op te nemen.

Maar goed, dan heb je Chlorella in een tablet of poeder variant, maar wat moet je er dan mee? In deze blog ga ik je vertellen hoeveel, wanneer en hoe je Chlorella poeder kunt gebruiken, en wat voor effecten dit kan hebben voor je gezondheid!

Hoeveel Chlorella Poeder gebruiken?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid Chlorella voor een volwassene is max. 4 gram. Dit komt neer op 1 tot 2 maal daags een theelepeltje Chlorella. Begin je echter voor het eerst met Chlorella dan is het raadzaam om de dosering langzaam om te bouwen met 1 theelepeltje per dag. Door langzaam te beginnen kun je zien hoe je lichaam reageert op de kleine superalg. Door het vrijkomen van de stoffen in je lichaam kan het namelijk zo zijn dat je de eerste dagen last krijgt van klachten als buikpijn, misselijkheid en vermoeidheid. Deze klachten gaan veelal na enkele dagen over, waarop je de dosering kunt uitbouwen naar de aanbevolen hoeveelheid van 2 theelepeltjes (4 gram) per dag.

Het is belangrijk om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet te overschrijden. Raadpleeg daarom altijd de aanbevolen hoeveel die op de verpakking staat. Raadpleeg bij twijfel, ziekte, zwangerschap of ander medicijngebruik altijd eerst je arts alvorens je gaat starten met Spirulina.

Meer informatie over “hoeveel Chlorella gebruiken” lees je hier:

Wanneer Chlorella gebruiken?

Op zich maakt het niet zo heel veel uit wanneer Chlorella poeder inneemt. Dit kan namelijk op ieder moment van de dag. Belangrijk is wel om deze momenten een beetje te verspreiden over de dag, en niet in een keer 2 of 3 theelepels in te nemen.   Wil je het dus helemaal goed doen dan neem je Chlorella poeder in op 3 verschillende momenten van de dag, bij voorkeur in de ochtend, middag en avond.

Ga je liever voor Chlorella tabletten? Neem je deze bij voorkeur, 30 minuten voordat je gaat ontbijten, lunchen of avondeten in, met een glas water. Ook de rest van de dag is het belangrijk dat je voldoende water drinkt, dit geld echter voor zowel de tablet als poedervorm!

Hoe Chlorella Poeder gebruiken?

Chlorella pesto

Maar goed, nu over tot de orde van de dag. Want hoe neem je Chlorella poeder nou precies in? Het is namelijk niet heel erg smakelijk om zomaar een lepel Chlorella poeder op te eten. Het beste, én lekkerste, is om Chlorella poeder toe te voegen aan een drankje of gerecht. En geloof het of niet, er zijn talloze gerechten waar je Chlorella aan toe kunt voegen:

Zo kun je een theelepel Chlorella poeder bijvoorbeeld eenvoudig toevoegen aan yoghurt, fruit, thee of een smoothie. Even roeren of blenden en je bent klaar. Een andere lekkere combinatie is Chlorella met olijfolie, welke je na het mengen op geroosterd brood kunt smeren als onderlaag. Beleg vervolgens je brood met wat sla, tomaatjes, paprika en kaas en je hebt de perfecte lunch! Voor het avondeten kun je Chlorella poeder ook toevoegen aan je reguliere kruiden, of aan een dipsaus, bijvoorbeeld bij pesto. De Chlorella-pestomix  gebruik je vervolgens bij de gerechten waar je normaal ook pesto aan toe zou voegen. Zo krijg je de Chlorella poeder bijna ongemerkt binnen, terwijl je geniet van je favoriete maaltijd!

Dit zijn slechts enkele smaakvolle tips voor het gebruiken van Chlorella. Chlorella poeder kun je namelijk aan bijna alle gerechten toevoegen, maar ook aan koekjes en cakejes. Meer weten? Lees dan ook deze blog met 5 lekker Chlorella recepten, die je zeker eens moet proberen!

Welke effecten heeft Chlorella op je lichaam

Hoeveel Chlorella poeder gebruiken

Chlorella is een natuurlijk product en geen medicatie! Dit betekent dat de werking van Chlorella, in tegenstelling tot medicatie, niet van het een op het andere moment is. Hou je je aan de aanbevolen dagelijkse dosering dan zal je echter al binnen 5 tot 10 dagen de eerste reinigende effecten moeten voelen.

Uit wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat als je Chlorella dagelijks gebruikt, het een gunstige invloed kan hebben op je algehele welzijn. Hieronder vind je een korte opsomming van de meest bekende effecten van Chlorella*:

  • Chlorella kan je energie-level boosten*
  • Ook kan Chlorella de immuniteit ondersteunen*
  • Chlorella helpt het detoxen van het lichaam*
  • Chlorella kan de cholesterol ondersteuning bieden*
  • Chlorella kan goed zijn voor de huid en het gebit*
  • Chlorella kan ondersteuning bieden bij het afvallen*

Meer weten over de eindeloze voordelen van Chlorella? Lees dan ook: Waarom Chlorella gebruiken? Ontdek het in deze Top 15 Voordelen

 

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Conclusie:

Alle Essentiële voedingstoffen vind je in Chlorella!

Het dagelijks innemen van enkele theelepeltjes Chlorella poeder kunnen al een verschil maken voor je lichaam! Zo zit het boordevol essentiële voedingstoffen, die kunnen bijdragen aan het verbeteren van je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Chlorella zorgt er daarnaast voor dat je tijdens je gezonde dieet, alle essentiële voedingsstoffen binnen krijgt! Zo kan je lichaam optimaal blijven functioneren. Functioneert je lichaam optimaal zullen ook andere klachten, als stress en oververmoeidheid, als sneeuw voor de zon verdwijnen! Chlorella is dan ook niet voor niets een echte superfood!

Vergeet echter nooit dat Chlorella dient als een extra stimulans om je lichaam gezonder te krijgen, maar dat voor een echte gezonde levensstijl je naast Chlorella ook moet zorgen voor voldoende lichaamsbeweging en gezond eten! Chlorella is geen vervanging van voedsel en ook zeker niet een wondermiddeltje dat uitkomst voor al je problemen waarbij onderliggende ziektes als sneeuw voor de zon verdwijnen en je nooit meer ziek wordt. Daarnaast moeten met mensen oppassen met het gebruik van Chlorella in combinatie met medicijnen of als zij een immuundeficiëntie hebben. Bij twijfel, raadpleeg altijd eerst een arts alvorens je Chlorella gaat gebruiken!

Meer weten over Chlorella? Lees dan nu ook: Chlorella: Wat is het en wat doet het – Ontdek ook de Top 10 Effecten van Chlorella!

 

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen