De kracht van He Shou Wu

He Shou Wu is een kruidenmiddel dat wordt gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. De wetenschappelijke naam is Polygonum multiflorum Thunb. Het is een klimplant en lid van de duizendknoop-familie Polygonaceae. De plant komt oorspronkelijk uit China, maar wordt tegenwoordig ook in grote hoeveelheden in Taiwan en Japan gekweekt. 

He Shou Wu is verwant aan de Japanse Duizendknoop. Een plant die in Nederland op veel plekken overvloedig groeit. Wat zijn de voordelen en heeft het bijwerkingen? Lees vooral verder en ontdek het in deze blog! 

Wat is He Shou Wu?

Het Chinese kruiden geneesmiddel He Shou Wu staat in Amerika bekend als Fo-Ti en wordt ook wel Chinese duizendknoop genoemd. Wat de benaming ook is, de werking is hetzelfde. De plant is een soort wijnstok. In de herfst worden de planten geoogst. De bladeren, wortels en wortelknollen worden van elkaar gescheiden. Ze worden gedroogd voor later gebruik. Voor poeder worden voornamelijk de wortels gebruikt, in enkele gevallen worden ook de bladeren erin vermengd. Deze populaire kruidenremedie wordt wereldwijd gebruikt om de goede gezondheid en viriliteit te ondersteunen. 

De werkzame stoffen in He Shou Wu

Van he shou wu wordt louter de wortel gebruikt, aangezien hierin de belangrijkste stoffengroep anthraquinonen zit. Meer dan 100 verschillende stoffen zijn al in de wortel van Polygonum multiflorum aangetoond. Het primaire actieve bestanddeel in he shou wu is echter THSG ( tetrahydroxystilbene-2-O-β-D-glycoside). He shou wu bevat echter ook nog fenolische glucosiden, tannine, tetra-hydroxystilbeen, quinonen, flavonoïden en fosfolipiden zoals lecithine, allantoïne en mineralen. Daarnaast bevat de wortel een hoog gehalte aan zink, zo’n 42 milligram per 100 gram.

Het tonicum He Shou Wu 

In de traditionele Chinese geneeskunde wordt He Shou Wu als een tonicum gebruikt voor de behandeling van verschillende klachten, maar ook als libido ondersteunend middel en ter ondersteuning van de huid.

Gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA. In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

Toepassing en aanbevolen dosering

He Shou Wu neem je bij voorkeur in met water, melk, sapje, smoothie of yoghurt. De aanbevolen dagelijkse hoeveel He Shou Wu ligt tussen de 1,5 tot 2 gram per dag (1 theelepeltje is ongeveer 2 gram). 

Let op: Te hoge doseringen, maar ook het gebruik van langer dan 3 maanden aaneengesloten, kan belastend werken op je lever of stoelgang problemen veroorzaken. Overschrijdt daarom nimmer de dagelijks aanbevolen hoeveelheid en gebruik dit product niet doorlopend. Aan te bevelen is om na 3 maanden gebruik 1 maand te pauzeren. 

Mogelijke bijwerkingen

He Shou Wu kan een aantal bijwerkingen veroorzaken, waaronder dunnere ontlasting en diarree. De kruid kan de bloedsuikerspiegel beïnvloeden, vooral bij mensen met diabetes hebben. Zelden ontwikkelen mensen een allergische huiduitslag na het nemen van He Shou Wu.

Het innemen van het kruid kan een nadelige wisselwerking hebben met medicijnen zoals digoxine, stimulerende laxeermiddelen en diabetes medicatie. Kinderen, zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven, worden afgeraden om dit kruid te gebruiken. Ook mag het niet worden ingenomen in de weken voorafgaand aan een operatie.

Ondanks dat sommige laboratorium- en dieronderzoeken aantonen dat He Shou Wu bepaalde gunstige effecten zou hebben, is er momenteel een gebrek aan klinische onderzoeken om deze bevindingen te ondersteunen. 

Om je risico te minimaliseren is het raadzaam om je arts of diëtiste te raadplegen voordat je begint met het nemen van kruidensupplementen.

He Shou Wu kopen

He Shou Wu kan je online kopen in de webwinkel van Spiruella. Het is verkrijgbaar in ruwe vorm als poeder, havervlokken of in capsulevorm. Het kan ook worden gecombineerd met andere natuurlijke producten uit de klassieke traditionele Chinese geneeskunde, zoals Dang Gui, Sesam, Liguster en Drynaria. 

Meer weten over Chinese kruiden met gezondheidsvoordelen? Kijk dan ook eens bij Rehmannia, Chinees Vingerhoudskruid.

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

3 reacties op “De Kracht van He Shou Wu | Alles over Fo-Ti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen