Rehmannia wordt al duizenden jaren in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt. Uit onderzoek is gebleken dat sommige van de verbindingen gunstige effecten kunnen hebben op de algemene gezondheid.

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Rehmannia Chinees Vingerhoedskruid Poeder Premium

8,5012,95

Wat is Rehmannia?

Rehmannia glutinosa is een bloeiende plant die voorkomt in centraal China. Het wordt soms Chinese vingerhoedskruid genoemd omdat het een beetje lijkt op een vingerhoedsbloem, hoewel de twee niet echt aan elkaar verwant zijn.

Volgens de traditionele visie ligt de harmonie van tegengestelde, maar complementaire krachten – yin en yang – ten grondslag aan een goede gezondheid. Men denkt dat Rehmannia helpt bij onevenwichtigheden in yin-energie. 

Rehmannia wordt ook vaak gecombineerd met andere kruiden om “yin-tekort” te verhelpen. Het is bijvoorbeeld een van de zes ingrediënten in een populair Chinees kruidenproduct genaamd Rehmannia Six Formula en een van de zeven ingrediënten in de traditionele nier-voedende kruidenformule Yukmi-jihang-tang. Het is ook opgenomen in veelgebruikte formuleringen, zoals Liuwei Dihuang-pillen.

Waar kan Rehmannia, Chinees Vingerhoedkruid effect op hebben?

  • Kan in gevallen van vermoeidheid ondersteuning bieden*
  • Goed voor het uithoudingsvermogen*
  • Biedt ondersteuning bij negatieve effecten van stress 

****************************

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Werkzame stoffen in Rehmannia

Meer dan 70 actieve verbindingen zijn gevonden in Rehmannia, waaronder aminozuren, eenvoudige en complexe suikers, vitamines en plantspecifieke verbindingen. Hun samenstelling in extracten varieert meestal volgens de plantensoort en de wortelbereidingsmethode.

Een van de meest bekende plantspecifieke verbindingen in Rehmannia wordt catalpol genoemd, die 0,3-0,5% van de gedroogde wortel uitmaakt. Catalpol is een iridoid glycoside, een groep moleculen die planten creëren om zich te verdedigen tegen roofdieren. Ze hebben ook een aantal gezonde effecten bij mensen.

Bron: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31488111

Toepassing en aanbevolen dosering

Begin met 1/8 theelepel poeder, mag vervolgens geleidelijk aan een klein beetje verhoogd worden naar een 1/2 theelepel per dag tot maximaal 4 gram per dag. Gemengd met water, smoothie of sap.  Dagelijkse aanbevolen dosering niet overschrijden.

Allergenen en bijwerkingen

Niet geschikt voor mensen die allergisch zijn voor Rehmannia Chinees Vingerhoedskruid Poeder. Bij te hoge doseringen kan rehmannia bijwerkingen hebben zoals misselijkheid.

Raadpleeg een deskundige alvorens het product te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte. Dit product is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Droog, koel en buiten gebruik van kinderen bewaren.

Er is nog veel wetenschappelijk onbekend over dit kruid maar het heeft medisch veel potentie en kan met het juiste onderzoek evident worden als hulp voor een betere gezondheid al is de Traditionele Chinese Medicine benadering minstens zo belangrijk.

Meer weten? Kijk dan ook eens bij de gezondheidsvoordelen van He Shou Wu

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Rehmannia Chinees Vingerhoedskruid Poeder Premium

8,5012,95

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

2 reacties op “Gezonde voordelen Rehmannia, Chinees Vingerhoedskruid

    • Manon van Spiruella zegt:

      Hallo Katja, ik heb geen contra indicaties gevonden voor Rehmannia met Citalopram, maar ik ben geen dokter. Het beste vraag je het nog even na aan je dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen