Rhodiola (Rozewortel)

Rhodiola (Rosea)/ Rozewortel wat is de Werking?

Rhodiola Rosea is een kruid wat ondersteuning kan bieden bij momenten van stress. Het helpt daardoor je lichaam en geest aan te passen aan veranderingen in de omgeving. Het Oost-Siberische bergplantje Rhodiola wordt ook wel rozenwortel of gouden wortel genoemd. Als je deze kruid gebruikt kan het je een gevoel geven van luchtigheid, en helpt je zo om even afstand te kunnen nemen de zaken die jou stress geven. Ook verhoogt Rhodiola het dopamine en serotonine gehalte. 

Rhodiola is daarom uit het ultieme kruid wat kan helpen helpen bij stress en spannende situaties, denk bijvoorbeeld aan een examen. We gaan verder in op de werking van dit bijzondere bergplantje: 

Hoe werkt Rhodiola?

Rhodiola bevat werkzame stoffen die schadelijke processen in het lichaam proberen te voorkomen en de normale werking van cellen beschermen. Als heilzame plant wordt Rhodiola al heel lang gebruikt. De plant komt voor in koude gebieden als Rusland, Noord-Amerika, Noord-Europa en Himalaya. Russische kosmonauten, sporters, het leger en de Vikingen gebruikte Rhodiola om het uithoudingsvermogen en werkprestaties te verbeteren. Het kruid zou hen helpen om de hoge mentale en fysieke druk die zij hadden te overwinnen. In Tibet staat Rhodiola bekend als het meest heilige kruid ter wereld. het wordt daar veel toegepast bij meditaties. 

Rhodiola kopen‘ <Klik hier.

De positieve werking van Rhodiola op ons lichaam

Rhodiola bevat de werkende stoffen rosavinen (fenylpropanoïden) en salidroside (fenylglycoside). Laatstgenoemde zorgt ervoor dat we ons lekker in ons vel voelen. Je wordt er blijer van. 

De wortels van de plant bevatten flavonoïden, fytosterolen, organische zuren, vetten, fenolen, glycosiden en sporen van etherische oliën. Stoffen die zou helpen het energie niveau te verhogen, een betere weerstand op te bouwen en mentaal sterker in je schoenen te staan. 

Werking van Rhodiola op een rij*

– Ondersteunt het serotonine en dopaminegehalte in je lichaam*
– Ondersteunt de gemoedstoestand*
– Verlicht mentale druk*
– Is goed als je gevoelens van stress ervaart*

 

****************************

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Rhodiola en stress*

In onze huidige samenleving hebben we het allemaal drukker dan ooit. We zijn lid van de sportclub, werken hard en volgen in de avonduren nog een cursus. Best een opwindend leven, maar dit kan ook leiden tot een overweldigd of bezorgd gevoel. We voelen de druk van alle kanten, wat een bepaalde vorm van stress oproept. 

Iedereen ervaart wel eens een stress-moment, dat is ook niet erg of gevaarlijk. Sterker nog, je hebt af en toe stress nodig om je te focussen, het maakt dingen doen mogelijk en het zorgt ervoor dat je een stapje harder kan lopen. Echter het langdurig blootstaan aan stress of onvoldoende afwisseling met ontspanning heeft negatieve gevolgen voor je lichaam en geest. 

Door stress voel jij je niet lekker in je vel. Je moet je van tijd tot tijd ook ontspannen. Rhodiola kan helpen om je stress hormonen te stabiliseren.

Rhodiola en de gemoedstoestand*

In Rodolia zit de stof rosiridine, welke werkt als een krachtige remmer van MAO-enzym. Dit enzym zorgt ervoor dat gelukshormonen in je lichaam worden afgebroken, zoals serotonine en dopamine. Een tekort aan deze gelukshormonen geeft klachten als besluiteloosheid, uitgeput, kort lontje, stress, depressie, migraine en slapeloosheid. Rosiridine remt dus eigenlijk de afbraak van je gelukshormonen,

Combinatie van Rhodiola en andere adaptogene kruiden

Rhodiola kan je prima combineren met andere adaptogene kruiden zoals Ashwagandha, Ginseng, Reishi of Saffraan. Iedere kruid heeft haar eigen bijzondere werking. 

Over het algemeen zijn de bijwerkingen van Rhodiola mild. Indien je medicijnen slikt is het altijd aan te raden om met je behandeld arts te overleggen, voordat je start met een behandeling. Als je zwanger bent, neem dan ook eerst contact op met je arts voordat je Rhodiola inneemt. 

Wil je Rhodiola kopen? Klik dan hier!

 

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen