Horny Goat Weed (Icariine), de top 3 voordelen

Horny Goat Weed (ook wel Icairiine genoemd) is wellicht beter bekend bij mannen dan bij vrouwen. Maar steeds meer vrouwen ontdekken dit kruid. Dat is ook niet zo vreemd, want het is voor gebruik van man en vrouw. Horney goat weed is een kruid uit de Chinese geneeskunde (Ayurveda) en wordt al duizenden jaren gebruikt als een hulpmiddel voor zowel fysieke en mentale vitaliteit. 

Dit kruid staat in de Ayurveda vooral bekend als potentiemiddel en testosteronbooster, maar er zijn nog meer gunstige effecten die dit kruidenextract heeft. We hebben een top 3 van gezonde voordelen van horney goat weed voor je opgesteld. 

Wat is Horny Goat Weed?

Voordat we naar de top 5 voordelen van horny goat weed gaan, geven we eerst antwoord op de vraag “Wat is horny goat weed?”. Horny goat weed is een kruid dat bekend staat als een natuurlijk afrodisiacum. Dat wil zeggen dat het positieve effecten zou hebben op de hormoonproductie en het libido. 

De plant valt onder het soort Epimedium, een lid van de Berberidaceae plantenfamilie die voornamelijk in China groeit. Epimedium bevat de actieve ingrediënt genaamd icariin, dat verantwoordelijk is voor de meeste gezondheid bevorderende effecten. Naast het verhogen van het libido kent het kruidenextract de volgende voordelen: 

– Ondersteunt de testosteronproductie;
– Ondersteunt de oestrogeenspiegel;
– Stimuleert de bloedsomloop;
– Helpt bij vaginale droogheid;
– Reguleert het cortisol niveau.
– Biedt ondersteuning om de magere spiermassa te verbeteren.
– Ondersteunt de weerstand
– Biedt ondersteuning bij gewrichtspijnen.

Uitverkocht
14,5044,50

De 3 voordelen* van Horny Goat Weed op een rij

Horny goat weed heeft meerdere voordelen dan alleen het ondersteunen van de libido. Het kruid bevat veel werkzame stoffen, die tevens een balancerend effect hebben op onze hormonen. We lichten hieronder onze top 3 voordelen van dit kruidenextract toe. 

1 – Bevordert libido*

Zoals de naam natuurlijk doet vermoeden heeft horny goat weed een libido ondersteunend effect, voor zowel mannen als vrouwen. Zo kunnen de werkzame stofjes in Horney goat weed helpen om de cortisolspiegel te normaliseren en enkele van de negatieve effecten van stress te verminderen. Hieronder valt ook de verminderde zin in seksuele activiteiten en mentale vermoeidheid. Door de testosteron- en oestrogeenspiegel te reguleren kunnen symptomen als lage energie, vaginale droogheid en onvrijwillige ejaculatie verbeteren. 

De werkzame stof icarriin, die ook in horney goat weed zit, staat erom bekent dat het bloedvaten enigszins kan verwijden waardoor het bloed beter doorstroomt. Dit heeft ook een positief effect op de doorbloeding bij de penis, waardoor de erectiele functie verbetert.

Meer interesse in libido verhogende Superfoods? Kijk dan deze lijst.

2 – Testosteronniveau*

De werkzame stof icariin staat er ook om bekend dat het ondersteuning kan bieden aan het testosteronniveau. Door het  testosteronniveau te ondersteunen kan eventueel het seksueel verlangen worden gestimuleerd. Er is onderzoek gedaan bij ratten die het icariin-extract kregen toegediend. Daarbij ontdekten de onderzoekers dat deze ratten een algehele verbeterde conditie van voortplantingsorganen en een verhoogd testosteron niveau hadden ten opzichte van de ratten die het extract niet kregen. Er zijn echter nog meer onderzoeken nodig om aan te tonen of de werkzame stoffen in Horney Goat week ook een testosteronbooster is voor de mens. 

3 – Ondersteunt bij hormonale problemen*

Hormonale problemen kunnen op elke leeftijd opkomen. Echter zijn ze vooral bekend bij het ouder worden. Tijdens de meno- en penopauze is de hormoonhuishouding uit balans. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door Icariin. Doordat Icariin aanwezig is in Horny goat weed kan de hormonale veranderingen weer meer in evenwicht gebracht worden. Dit is vooral belangrijk wanneer ons lichaam te maken heeft met een verminderd oestrogeen bij vrouwen en een verminderd testosteron bij mannen. 

****************************

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Horney goat weed kopen

Horny goat weed kan je in de online shop van Spiruella kopen in poedervorm. Het meest effectieve is om er thee van te zetten, zodat de werkzame stof icariin activeert. De aanbevolen hoeveelheid is circa 2 gram per dag. 

Het kruidenextract is veilig bij inname, maar raadpleeg bij zwangerschap, lactatie, ander medicijn gebruik en ziektes altijd een deskundige alvorens het product te gebruiken. Gebruik het in geschikte doses om eventuele bijwerkingen te voorkomen, zoals buikpijn, droge mond, duizeligheid, braken, dorst, onregelmatige hartslag, lage bloeddruk en bloedneus. 

Verhoog je fysieke en mentale vitaliteit met Horny Goat Weed. 

Klik hier om Horny Goat Weed te kopen!

Op zoek naar andere Libido boosters? Lees dan ook eens over Sjilajit, Tribulus of Mucuna Pruriens. Shilajit kopen? <Kijk hier!

Bessen & Vruchtenpoeder

Mucuna Pruriens poeder biologisch

10,9529,95

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Shilajit Poeder Premium Kopen

15,9547,95
Uitverkocht

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Tribulus Terrestris Poeder Biologisch

8,9521,50
Uitverkocht
14,5044,50

 

Interesse in het boosten van uw libido? Kijk dan ook eens bij Kenzi Libido Booster (Man en Vrouw):

 

Libido Booster (Kenzi) 90 capsules

 

 

2 reacties op “Horny Goat Weed: Top 3 voordelen van deze Libido Booster

 1. Julia zegt:

  Hallo,
  Ik ben op zoek naar een middel om mijn sexdrive te verhogen. Ik ben een vrouw van bijna 45 jaar en heb sinds 4 maandjes een vriend maar ik heb totaal geen sexdrive.
  Ik heb chemo’s en bestralingen gehad. Hierdoor ben ik onvruchtbaar geworden en ik heb geen menstruatie meer.
  Mijn vraag kan ik de horny goat gebruiken?
  Heeft u wellicht nog andere tips?

  • robinxl zegt:

   Hallo Julia, wat vervelend voor je!
   Ik ben geen arts, maar over het algemeen is het belangrijk om voorzichtig te zijn met het gebruik van supplementen, kruiden of andere middelen als je een medische behandeling hebt ondergaan, zoals bestraling. Het is raadzaam om dit soort vragen en eventuele nieuwe supplementen of medicijnen die je wilt proberen met je behandelend arts te bespreken voordat je ze gebruikt.

   Ik raad je aan om contact op te nemen met je arts of een gekwalificeerde medische professional om te bespreken of het veilig is om Horny Goat Weed (geitenkruid) of een ander supplement te gebruiken na bestraling of tijdens het herstelproces. Ze kunnen je de meest nauwkeurige en relevante informatie geven op basis van je specifieke situatie en medische geschiedenis. Jammer dat ik je niet (echt) verder kan helpen, Sterkte! Manon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen