Horny Goat Weed (Icariine), de top-5 voordelen 

Horny Goat Weed (ook wel Icairiine genoemd) is wellicht beter bekend bij mannen dan bij vrouwen. Maar steeds meer vrouwen ontdekken deze kruid. Dat is ook niet zo vreemd, want het is voor gebruik van man en vrouw. Horney goat weed is een kruid uit de Chinese geneeskunde en wordt al duizenden jaren gebruikt als een hulpmiddel voor zowel fysieke en mentale vitaliteit. 

Dit kruid staat vooral bekend als potentiemiddel en testosteronbooster, maar er zijn nog meer gunstige effecten die dit kruidenextract heeft. We hebben een top-5 gezondheidsvoordelen van horney goat weed voor je opgesteld. 

Wat is Horny Goat Weed?

Voordat we naar de top-5 voordelen van horny goat weed gaan, geven we eerst antwoord op de vraag “Wat is horny goat weed?”. Horny goat weed is een kruid dat bekend staat als een natuurlijk afrodisiacum. Dat wil zeggen dat het positieve effecten heeft op de hormoonproductie en het libido. 

De plant valt onder het soort Epimedium, een lid van de Berberidaceae plantenfamilie die voornamelijk in China groeit. Epimedium bevat de actieve ingrediënt genaamd icariin, dat verantwoordelijk is voor de meeste gezondheid bevorderende effecten. Naast het verghogen van het libido kent het kruidenextract de volgende voordelen: 

– Helpt de testosteronproductie te verhogen.
– Verhoogt de oestrogeenspiegel, vooral bij vrouwen in de overgang.
– Stimuleert de bloedsomloop.
– Helpt bij het behandelen van aandoeningen zoals impotentie, erectiestoornissen of vaginale droogheid.
– Normaliseert het cortisol niveau.
– Voorkomt botverlies.
– Helpt de magere spiermassa te vergroten.
– Verbetert afweersysteem en bestrijdt infecties.
– Geeft verlichting bij gewrichtspijnen.

Uitverkocht
14,5044,50

Gezondheidsvoordelen van Horny Goat Weed

Horny goat weed heeft meerdere voordelen voor de gezondheid. Het kruid bevat veel antioxidanten en heeft een balancerend effect op onze hormonen. Het beschermd ons hart, verbetert ons afweersysteem en ondersteunt een gezonde werking van onze hersenen. Welke voordelen heeft horny goat weed nog meer op onze gezondheid? We lichten onze top-5 gezondheidsvoordelen van dit kruidenextract toe. 

1 – Bevordert libido

Zoals de naam natuurlijk doet vermoeden heeft horny goat weed een libido verhogend effect voor zowel mannen als vrouwen. Naarmate men ouder wordt, neemt de zin in seks bij veel mensen af. Door deze kruid te gebruiken, komt de lust weer terug en verbetert het de seksuele prestaties. 

Horney goat weed helpt namelijk de cortisolspiegel te normaliseren en enkele van de negatieve effecten van stress te verminderen. Hieronder valt ook de verminderde zin in seksuele activiteiten en mentale vermoeidheid. Door de testosteron- en oestrogeenspiegel weer te normaliseren kan het symptomen bestrijden zoals lage energie, vaginale droogheid en onvrijwillige ejaculatie. 

Het ingrediënt icarriine die horney goat weed bevat, verwijd ook de bloedvaten waardoor je bloed beter doorstroomt. Dit heeft ook een positief effect op de doorbloeding bij de penis, waardoor de erectiele functie verbetert. Het gebruik van icariine heeft bovendien ook andere voordelen, waaronder verhoogde spiermassa, kracht- en botgroei behoren. 

Meer interesse in libido verhogende Superfoods? Kijk dan deze lijst.

2 – Verhoogt Testosteronniveau

Horny goat weed (ook wel Epimedium) verhoogt het testosteron, waardoor het seksueel verlangen wordt gestimuleerd, maar ook atletische prestaties verbetert. Er is onderzoek gedaan bij ratten die het icariin-extract kregen toegediend. Daarbij ontdekten de onderzoekers dat deze ratten een algehele verbeterde conditie van voortplantingsorganen en een verhoogd testosteron niveau hadden ten opzichte van de ratten die het extract niet kregen. Echter zijn er meerdere onderzoeken nodig om aan te tonen of het ook een testosteronbooster is voor de mens. 

3 – Helpt bij hormonale problemen

Hormonale problemen kunnen op elke leeftijd opkomen. Echter zijn ze vooral bekend bij het ouder worden. Tijdens de meno- en penopauze is de hormoon huishouding uit balans. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door de stof icariine. Horny goat weed kan helpen bij deze hormonale veranderingen, door deze weer meer in evenwicht te brengen. Dit is vooral belangrijk wanneer ons lichaam te maken heeft met een verminderd oestrogeen bij vrouwen en een verminderd testosteron bij mannen. 

4 – Verbetert de botten

De fyto-oestrogenen in het supplement van horny goat weed kan de hormonen en het enzymniveau beïnvloeden. Studies tonen aan dat de fyto-oestrogenen van de horny goat weed zich binden aan oestrogeenreceptoren, net als het lichaamseigen oestrogeen. Ze zijn vooral nuttig bij vrouwen om oestrogeen-tekort, menopauze opvliegers en post-menopauzaal botverlies te voorkomen. 

5 – Helpt aderverkalking voorkomen

Slagaderziekte, ook bekend als aderverkalking of onder de medische term atherosclerose, is een sluipend ziekteproces van vetophoping in de binnenbekleding van slagaders. Doordat de vaatwand vervolgens steeds dikker wordt, raken de slagaders langzaam vernauwd en wordt de doorstroming gehinderd. Atherosclerose is een hartaandoening, maar kan ook andere gebieden aantasten, zoals de nek. Aderverkalking wordt veroorzaakt door een te hoog cholesterol. Horny Goat Weed kan atherosclerose voorkomen door de opbouw van cholesterol te verminderen. 

Horney goat weed kopen

Horny goat weed kan je in de online shop van Spiruella Superfoods kopen in poedervorm. Het meest effectieve is om er thee van te zetten, zodat de werkzame stof icariin activeert. De aangenomen hoeveelheid is circa 2 gram per dag. 

Het kruidenextract is veilig bij inname, maar raadpleeg bij zwangerschap, lactatie, ander medicijn gebruik en ziektes altijd een deskundige alvorens het product te gebruiken. Gebruik het in geschikte doses om eventuele bijwerkingen te voorkomen, zoals buikpijn, droge mond, duizeligheid, braken, dorst, onregelmatige hartslag, lage bloeddruk en bloedneus. 

Verhoog je fysieke en mentale vitaliteit met Horny Goat Weed. 

Klik hier om Horny Goat Weed te kopen!

Op zoek naar andere Libido boosters? Lees dan ook eens over Sjilajit, Tribulus of Mucuna Pruriens.

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Tribulus Terrestris Poeder Biologisch

7,9519,95

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Shilajit Poeder Premium

16,5052,50
Uitverkocht
14,5044,50

Bessen & Vruchtenpoeder

Mucuna Pruriens poeder biologisch

10,9529,95

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.