Cacao Ceremonie thuis zelf doen? 8 Tips voor voorbereiden!

Tijd om ons onder te dompelen in de wereld van cacaoceremonies! Maar voordat we beginnen met het ontdekken van de geheimen van het zelf houden van een cacaoceremonie thuis, laten we ons eerst verdiepen in de heerlijke en betoverende wereld van cacao.

In het hart van de Amazone regenwouden en de diepten van Zuid-Amerika, groeit een magische vrucht die al eeuwenlang gebruikt wordt in rituelen en ceremonies. Cacao, de zaden van de Theobroma cacao boom, heeft een lange geschiedenis van spiritueel en genezend gebruik door inheemse volkeren. Deze vrucht heeft de kracht om ons te verbinden met onszelf en anderen op manieren die we nooit voor mogelijk hadden gehouden.

De Magie van Cacao

Laat me je meenemen op een reis naar de oorsprong van cacao. Deze magische boon is niet zomaar een alledaags ingrediënt in je keuken; het is een geschenk van Moeder Natuur zelf. Cacao heeft diepe wortels in de oude culturen van de Maya’s en de Azteken, waar het werd beschouwd als goddelijk voedsel. Het werd gebruikt in ceremoniële dranken die bekend stonden als “chocolatl,” wat betekent “bitter water.” Deze dranken werden beschouwd als poorten naar de spirituele wereld en werden vaak in rituelen gebruikt om contact te maken met de geesten van de natuur en voor genezing.

Ceremoniele cacao kopen? Klik hier!

Kwaliteit van de Cacao

Nu we de magie van cacao begrijpen, is het tijd om na te denken over de kwaliteit ervan. Als je een cacaoceremonie wilt houden die echt transformatief is, is het essentieel om hoogwaardige cacao te gebruiken. Denk aan cacao als de sleutel tot de deur van je innerlijke wereld. Je wilt geen deur van lage kwaliteit gebruiken, toch? Bij Spiruella bieden we je alleen de beste en meest zuivere cacao pasta aan, die ook bij ons besteld wordt door de beste cacao-ceremonie-begeleiders. Mer weten over het Cacao Ceremonie recept? <Klik dan hier!

1. Set en Setting van een Cacao Ceremonie thuis

Voordat je de cacaodrank bereidt, is het belangrijk om de juiste omgeving en mindset te creëren. Dit is wat we “set en setting” noemen. Denk aan een cacaoceremonie als een heilige reis, en de omgeving waarin je je bevindt, heeft een diepgaand effect op je ervaring. Kies een rustige, comfortabele plek waar je je kunt ontspannen en openstellen voor de magie van cacao.

2. Voorbereiding en Intentie

Voordat je de cacao daadwerkelijk bereidt, is het belangrijk om jezelf voor te bereiden op de ceremonie. Neem even de tijd om te mediteren en stel een duidelijke intentie voor de ceremonie. Wat wil je bereiken? Wat wil je verkennen? De intentie zal als een kompas dienen tijdens je reis met cacao.

3. De Cacaodrank Maken

Nu begint het leuke gedeelte: het maken van de cacaodrank. De geur van cacao begint zich te verspreiden terwijl je de cacao pasta langzaam smelt. Je voelt de verbinding met de oude tradities en de kracht die deze boon in zich draagt. Je kunt experimenteren met toevoegingen zoals kaneel, chili, of honing om je cacaodrank een persoonlijke touch te geven. Ook worden lion´s mane en cordyceps vaak toegevoegd. Wil je meer weten over waarmee je cacao goed kunt combineren voor een Cacao Ceremonie? Klik dan snel hier!

4. Wat te Verwachten van zelf een Cacao Ceremonie houden?

Terwijl je de cacao klaarmaakt, vraag je je misschien af wat je kunt verwachten. Cacao heeft de kracht om je zowel fysiek als spiritueel te openen. Sommigen ervaren een gevoel van warmte en verbondenheid, terwijl anderen diepere inzichten in zichzelf krijgen. De ervaring is uniek voor iedereen.

Ervaringen tijdens een cacaoceremonie kunnen sterk variëren van persoon tot persoon en van ceremonie tot ceremonie. De effecten van cacao zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van de cacao, de hoeveelheid geconsumeerd, de persoonlijke gevoeligheid en intenties, de set en setting, en eventuele begeleiding tijdens de ceremonie. Hier zijn enkele mogelijke ervaringen die mensen kunnen hebben tijdens een cacaoceremonie:

 • Verbondenheid en empathie: Veel deelnemers ervaren een dieper gevoel van verbondenheid met zichzelf, anderen en de natuur. Cacao staat bekend om het openen van het hartchakra en kan gevoelens van liefde en mededogen versterken.
 • Emotionele vrijlating: Cacao kan onderdrukte emoties naar de oppervlakte brengen. Sommige deelnemers huilen, lachen of ervaren intense emoties tijdens de ceremonie, wat kan leiden tot emotionele bevrijding en opluchting.
 • Spirituele inzichten: Tijdens een cacaoceremonie kunnen deelnemers diepgaande spirituele inzichten krijgen. Ze kunnen heldere visies, intuïtieve boodschappen of diepgaande realisaties ervaren over zichzelf en hun levenspad.
 • Fysieke sensaties: Cacao kan fysieke sensaties teweegbrengen, zoals een warm gevoel in het lichaam, tintelingen, ontspanning, of een gevoel van zwaarte in de ledematen.
 • Creativiteit: Sommige mensen melden een verhoogde creativiteit tijdens een cacaoceremonie. Ze kunnen zich geïnspireerd voelen om te schilderen, schrijven, of andere creatieve activiteiten te ondernemen.
 • Innerlijke rust: Cacao kan de geest kalmeren en helpen bij meditatie. Deelnemers kunnen een diepe innerlijke rust ervaren en moeiteloos in het hier en nu zijn.
 • Zelfinzicht: De ceremonie kan de deelnemers helpen om dieper in zichzelf te kijken en bewust te worden van patronen, overtuigingen en gedragingen die hen beïnvloeden.
 • Genezing: Sommige mensen gebruiken cacaoceremonies als een vorm van emotionele of spirituele genezing. Ze kunnen trauma’s uit het verleden verwerken of zich bevrijden van emotionele bagage.

5. Alleen of Samen?

Een belangrijke overweging is of je de ceremonie alleen wilt houden of met anderen wilt delen. Het is een persoonlijke keuze, en beide opties hebben hun eigen waarde. Als je ervoor kiest om het met anderen te delen, kan de ceremonie een krachtige manier zijn om de banden te versterken en samen te groeien.

6. Muziek en Begeleiding

Terwijl de cacaodrank langzaam afkoelt, kun je nadenken over de muziek en eventuele begeleiding tijdens de ceremonie. Zachte, inspirerende muziek kan de sfeer versterken en je helpen dieper in jezelf te duiken. Er zijn hele goede playlists op Spotify te vinden om je Cacao Ceremonie te verdiepen.

De keuze van muziek voor een cacaoceremonie kan sterk variëren, afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en de sfeer die je wilt creëren. Het belangrijkste is dat de muziek de ceremonie ondersteunt en bijdraagt aan de gewenste intentie. Hier zijn enkele suggesties voor het soort muziek dat je kunt overwegen:

 • Sjamanistische drummuziek: Traditionele sjamanistische drummuziek kan een diepe, aardse verbinding bevorderen en een ritmische cadans bieden voor de ceremonie. De constante trommelritmes kunnen helpen bij meditatie en innerlijke reizen.
 • Klankhealing en meditatieve muziek: Zachte, kalmerende klanken zoals tibetaanse klankschalen, fluiten, didgeridoo, of mantra’s kunnen de ontspanning en meditatie bevorderen.
 • Natuurgeluiden: Het geluid van kabbelend water, zingende vogels, of ruisende bladeren kan een dieper gevoel van verbondenheid met de natuur creëren.
 • World music en traditionele muziek: Muziek uit verschillende culturen kan een rijke, multi-culturele ervaring bieden. Denk aan Indiaanse, Afrikaanse, of Zuid-Amerikaanse muziek om de spirituele connectie te versterken.
 • Klassieke muziek: Sommige mensen kiezen voor klassieke muziekstukken die een gevoel van verhevenheid en diepgang bieden.
 • Zelf samengestelde afspeellijsten: Je kunt ook een persoonlijke afspeellijst maken met nummers die een speciale betekenis voor je hebben of die resoneren met de intentie van de ceremonie.

Wat essentieel is, is dat de muziek niet te luid of afleidend mag zijn. Het moet de deelnemers in staat stellen om zich te concentreren op hun innerlijke reis en verbinding te maken met de cacao. Het is een goed idee om de muziek van tevoren zorgvuldig te selecteren en testen om ervoor te zorgen dat deze geschikt is voor de ceremonie.

7. De Ceremonie Thuis Zelf Uitvoeren

Het moment is aangebroken. Je zit comfortabel, hebt je intentie gesteld, en de cacaodrank staat voor je. Je neemt een slok, sluit je ogen en begint aan je innerlijke reis. De smaak van cacao danst op je tong terwijl je jezelf opent voor de ervaring.

8. Integratie en Reflectie

Na de ceremonie is het belangrijk om de ervaring te integreren in je dagelijks leven. Neem de tijd om te reflecteren op wat je hebt gevoeld en geleerd. Hoe kun je deze inzichten gebruiken om te groeien en te evolueren?

Conclusie en Aanmoediging

In deze reis met cacao heb je de kracht van dit goddelijke ingrediënt ontdekt en de magie van een cacaoceremonie ervaren. Nu is het aan jou om de cacao pasta te omarmen en je eigen reis te beginnen. Dus, waar wacht je nog op? Laat de magie van cacao je leiden op een innerlijke reis die je leven kan veranderen. Ga op zoek naar de kwaliteit van de cacao en creëer de perfecte set en setting. Voorbereid met een duidelijke intentie en de beste ingrediënten, zal je zelfgemaakte cacaoceremonie een onvergetelijke ervaring worden.

Dus, koester deze magische cacao, en laat het de sleutel zijn tot je eigen spirituele reis. De wereld van cacaoceremonies wacht op je, vol avontuur en zelfontdekking. Geniet van elke slok, elke gedachte, en elke emotie die deze heilige drank je brengt. Het is tijd om jezelf open te stellen voor de ongeziene wereld en de transformatieve kracht van cacao te omarmen. Veel plezier op je reis!

Wat zijn de voordelen* van onze Cacao?
Rijk aan flavanolen* . Flavanolen uit cacao helpen de elasticiteit van de bloedvaten bewaren, wat bijdraagt aan een normale bloedcirculatie. (Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 200mg flavanolen uit cacao).
Het bevat theobromine. Theobromine staat erom bekend dat het het hart en bloedvaten ondersteunt en op hoe iemand zich voelt, zodat je je rustiger voelt*
Bron van mineralen (zoals o.a.  magnesium, ijzer, koper, zink en calcium)*
Positief effect op je gemoedstoestand*
Vele professionele begeleiders van Cacao Ceremonies bestellen bij ons hun Cacao Pasta

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Een reactie op “Hoe een Cacao Ceremonie zelf thuis te doen: 8 Tips

 1. Pingback: Ontdek de Wereld van de Cacaoboom bij Jou Thuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen