Cacaoceremonies en Ceremoniele Cacao: Een hemels geschenk!

cacao_ceremony_spiruella_nl

Waar komen Cacao Ceremonies vandaan?

Cacaoceremonies bestaan al duizenden jaren, helemaal terug naar Maya- en Azteekse tradities in Midden- en Zuid-Amerika, gebruikt voor spirituele, medicinale en ceremoniële doeleinden voor innerlijk ontwaken en creatieve begeleiding. Zo gebruiken zij pure cacao als een hart openend remedie voor mensen om veilig te ontwaken, maar ook voor openbaring en om innerlijke genezing te ervaren. Ook wordt Cacao gebruikt in een heilig medicinaal ritueel, waarbij intenties worden vastgesteld en eenmaal geconsumeerd, euforische toestanden worden ontgrendeld, negatieve emoties worden vrijgegeven en men in staat is om zichzelf te verbinden met de liefdevolle energie in het lichaam.

cacao_origins_waarkomthetvandaan_spiruella_nl

Wat is het normale verloop van een Cacao Ceremonie?

Het verloop van een cacaoceremonie kan variëren afhankelijk van de begeleider en de groep deelnemers, maar hier is een algemeen overzicht van wat er kan gebeuren tijdens een cacaoceremonie:

 1. Openingsceremonie: De begeleider opent de ceremonie door iedereen welkom te heten en uitleg te geven over de ceremonie en wat er van de deelnemers wordt verwacht. Er kan ook een gebed, intentieverklaring of zegening plaatsvinden om de energie te richten.

 2. Cacaoceremonie: De deelnemers krijgen een kopje rauwe cacao, die kan worden gemengd met andere kruiden of specerijen. De begeleider kan een geleide meditatie of visualisatie uitvoeren om de deelnemers te helpen zich te concentreren en in de juiste gemoedstoestand te komen.

 3. Delen: Na de cacaoceremonie kunnen de deelnemers de gelegenheid krijgen om te delen wat ze hebben ervaren of gevoeld tijdens de meditatie. Dit kan ook een gelegenheid zijn om te verbinden met de andere deelnemers en om te leren van hun ervaringen.

 4. Afsluitingsceremonie: De begeleider sluit de ceremonie af door iedereen te bedanken en de energie te zegenen. Er kan ook nog een gebed, intentieverklaring of zegening plaatsvinden om de ceremonie af te sluiten.

Het is belangrijk om te onthouden dat elke cacaoceremonie uniek is en dat het verloop ervan kan verschillen afhankelijk van de begeleider en de groep deelnemers.

Wat is de duur van een Cacao Ceremonie?

De duur van een cacaoceremonie kan variëren afhankelijk van de context en het type ceremonie dat wordt uitgevoerd. Over het algemeen kan een cacaoceremonie variëren van 1 tot 4 uur, afhankelijk van de begeleider en de intentie van de ceremonie.

Sommige begeleiders kunnen een kortere ceremonie van een uur of minder aanbieden, terwijl anderen een langere ceremonie van enkele uren kunnen aanbieden. Bij sommige ceremonies kan de cacao ook worden gecombineerd met andere elementen, zoals muziek, dans, meditatie of stilte, wat de duur van de ceremonie kan beïnvloeden.

Het is belangrijk om te onthouden dat de duur van de ceremonie niet het belangrijkste aspect is. Het is de intentie en het proces van het openen van het hart en de geest, het loslaten van negatieve energieën en het verkennen van innerlijke ervaringen en inzichten die centraal staan in een cacaoceremonie.

Voor wie is een Cacao Ceremonie geschikt?

Een cacaoceremonie kan geschikt zijn voor mensen die op zoek zijn naar een spirituele of meditatieve ervaring, die hun emotionele of mentale welzijn willen verbeteren, die hun creativiteit willen stimuleren, die een diepere verbinding met zichzelf of anderen willen ervaren of die gewoon geïnteresseerd zijn in het verkennen van de helende eigenschappen van cacao.

Het is belangrijk om te onthouden dat een cacaoceremonie een diepgaande ervaring kan zijn die emoties kan oproepen en dat het daarom belangrijk is om te zorgen voor een veilige en ondersteunende omgeving en een begeleider te kiezen die ervaring heeft met het leiden van dergelijke ceremonies.

Cacao Ceremonie Recept:

Normaal gebruik is 40-50 gram cacao pasta op een glaasje water, verwarmen. (Dit is wat ik zelf ook doe)

Neem 3 tot 4 eetlepels van onze Cacao Pasta. Verwarm dit in in water of melk (niet koken).

Je kunt eventueel naar smaak en behoefte ook nog kruiden en andere adaptogenen toevoegen.

Voor je Cacao Ceremonie kun je deze heerlijke drank zo drinken.

Drink ook voldoende water gedurende de dag. Cacao kan je iets uitdrogen. 

cacao_chocolade_watishetverschil_spiruella_nl

Wat gebeurt er tijdens een cacaoceremonie?

Cacao-ceremonies variëren afhankelijk van de ceremoniemeester (of sjamaan). Mensen zitten meestal in een cirkel en stellen intenties vast, bidden, zingen samen met oprechte muziek of klinken genezend en dansen dan extatisch of delen als een groep samen. Het is een leuke, opbeurende ervaring in een veilige en open gemeenschap.

Wat je kunt ervaren tijdens een cacaoceremonie:

 • Een spirituele reis van eenheid, liefde en extase
 • Geestelijke blokkades opheffen, je hart volgen
 • Een verbinding vinden met je hoogste zelf, je eigen kracht en waarheid
 • Een ruimte om in meditatie te gaan – de geest tot zwijgen te brengen, verbinding te maken met de wijsheid en geest in jou.
 • Een balans van mannelijke en vrouwelijke energieën in het lichaam
 • Verbeterde creativiteit

Een Cacao Ceremonie thuis? Zo doe je dat!

Een cacaoceremonie kan ook thuis worden gedaan als je niet naar een professionele begeleide ceremonie kunt gaan. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om een cacaoceremonie thuis te houden:

 1. Kies je cacao: Zoek naar biologische rauwe cacaopoeder (of pasta) van hoge kwaliteit. Kies een cacao die je lekker vindt en waarvan je weet dat je er goed op reageert. Het is ook mogelijk om cacaopasta of -bonen te gebruiken, maar deze zijn vaak moeilijker te vinden (behalve bij Spiruella uiteraard)

 2. Maak een intentie: Net als bij een begeleide ceremonie, kan het nuttig zijn om een intentie te stellen voor je thuisceremonie. Dit kan iets zijn als het openen van je hart, het vinden van innerlijke vrede of het versterken van je creativiteit.

 3. Maak je ruimte klaar: Creëer een rustige en comfortabele ruimte waar je ongestoord kunt zitten of liggen. Versier de ruimte met kaarsen, bloemen of andere voorwerpen die een positieve en spirituele sfeer creëren.

 4. Maak je cacao klaar: Volg de instructies op de verpakking om je cacao te bereiden. Je kunt het op smaak brengen met kruiden zoals kaneel, cayennepeper of vanille.

 5. Mediteer: Drink je cacao langzaam op terwijl je je richt op je intentie. Mediteer terwijl je je cacao drinkt en blijf zitten of liggen terwijl je de effecten voelt. Dit kan ook een goed moment zijn om te schrijven of tekenen om je ervaringen te noteren.

 6. Afronding: Sluit je ceremonie af door jezelf te bedanken voor deze ervaring en wat je hebt geleerd of gevoeld. Je kunt ook een gebed uitspreken, een mantra zingen of een kaars aansteken om de ceremonie af te sluiten.

Het is belangrijk om te onthouden dat een cacaoceremonie thuis op een andere manier kan aanvoelen dan een professioneel begeleide ceremonie. Zorg ervoor dat je vertrouwt op je eigen intuïtie en gevoelens en dat je jezelf tijd geeft om te ontspannen en de ervaring te verkennen.

Wat zijn de voordelen* van onze Cacao?

 • Rijk aan flavanolen* . Flavanolen uit cacao helpen de elasticiteit van de bloedvaten bewaren, wat bijdraagt aan een normale bloedcirculatie. (Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 200mg flavanolen uit cacao).
 • Het bevat theobromine. Theobromine staat erom bekend dat het het hart en bloedvaten ondersteunt en op hoe iemand zich voelt, zodat je je rustiger voelt*
 • Bron van mineralen (zoals o.a.  magnesium, ijzer, koper, zink en calcium)*
 • Positief effect op je gemoedstoestand*
 • Vele professionele begeleiders van Cacao Ceremonies bestellen bij ons hun Cacao Pasta

Onze cacao pasta is speciaal uitgezocht voor de cacao ceremonie en wordt hiervoor ook veel gebruikt. We krijgen als reactie terug dat hij fijn, zacht en romig van smaak is.

We zijn de trotse leverancier van de meest professionele Cacao Ceremonie-begeleiders in Nederland! 

Wat zeggen onze klanten over onze Cacao voor Cacao Ceremonies?

Hieronder een paar van de velen reacties op onze Cacao voor Cacao Ceremonies verzamels via Feedbackcompany.

 • Anna Rynja
  Cacao pasta Criollo Raw Bio (Ceremonial Grade) – 1kg Heel goed product en vooral heel natuurlijk = rauw! Ik gebruik t vooral om chocolade fudge mee te maken om mijn low carb high fat leefstijl mee te pimpen.
   
 • Julia Blohberger
  Cacao pasta Criollo Raw Bio (Ceremonial Grade) – 1kg Super goede kwaliteit! Echt positief verrast! Werk normaal gesproken met alleen maar cacao die rechtstreeks vanuit tribes komen, maar echt een hele fijne deze.
   
 • Rohalt van den Hoogen
  Cacao pasta Criollo Raw Bio (Ceremonial Grade) – 1kg Perfecte brokken om snel een dagelijkse hoeveelheid te gebruiken. Product is van hoge kwaliteit.
   
 • anonymous
  Cacao pasta Criollo Raw Bio (Ceremonial Grade) – 1kg The best cacao paste!
   
   
 • Anne Vollenbroek
  Criollo Cacao Poeder raw Biologisch – 1kg lekkerrrrrrrr
   
   
 • Joleen
  Bijzondere kennismaking met het product: Cacao pasta Criollo Raw Bio. Het heeft werkelijk een geweldige uitwerking op mijn lichaam en geest. Wat een openbaring ❤️. Daarnaast snelle levering en net verpakt.
   
 • Shenna Geijtenbeek
  Cacao Pasta – 100% Natural (Herbal Cacao) Overheerlijke cacao. Ik heb een geweldige ceremonie gehad door middel van de cacao. Ik voelde de liefde en m’n hart openstaan! De smaak was ook heerlijk.
   
 • Lara van Wijk
  Cacao pasta Criollo Raw Bio (Ceremonial Grade) – 1kg Mooie brokken en goede smaak!
   
 • Patty Slagboom
  Cacao pasta Criollo Raw Bio (Ceremonial Grade) – 500 gram Ik bestel altijd rauwe cacao bij Spiruella, omdat ik vertrouw op de kwaliteit. Dat geldt eigenlijk ook voor alle andere producten die ik ooit besteld heb op deze website. Rauwe cacao is iets wat ik standaard in huis heb voor wanneer er behoefte is aan een heerlijk warm cacao drankje en op zijn tijd een cacao ceremonie met een kleine groep vriendinnen. Ik wissel af door er verschillende kruiden aan toe te voegen zoals kaneel, gember, maca, chilli en/of kardemom. Altijd snel geleverd ook, dus hele fijne service. Dankjewel!
 • Frank
  Criollo Cacao Poeder raw Biologisch – 500 gram Ziet er goed uit en ruik lekker
   
 • Kim Knoops
  Cacao Pasta – 100% Natural (Herbal Cacao) Door iemand in mijn omgeving was ik nieuwsgierig geworden naar deze Cacao. De eerste keer heb ik er een ceremonie momentje van gemaakt. Een mooie ervaring. Ik merk dat de cacao echt iets met mij doet. De term “hartopener” vind ik terecht. Extra leuk vond ik de persoonlijke videoboodschap die ik mocht ontvangen als bedankje voor mijn eerste bestelling. Ik ga het zeker nog een keer bestellen en delen met mensen om mij heen om ook hun harten te verwarmen.
   
 • Anne Boer
  Fijne producten en een geweldige klantenservice! Post had het pakketje verkeerd afgeleverd en Spiruella zorgde er meteen voor dat er een nieuwe werd opgestuurd. Dankjewel voor de geweldige en vriendelijke service! Aanrader! p.s. de cacao is ook erg goed!
   
   
 • Tamara
  koop er vaak allerlei gezonde supplementen, kruiden en goede cacao en het bevalt me allemaal hartstikke goed. Prijs bezorging en kwaliteit perfect! Ook als je vragen hebt over iets, dan krijg je snel antwoord per mail
   
   
 • Femke
  Super goede service, betrouwbaar, de cacao bevalt ons goed
   
   

Ceremoniele Cacao kopen? Klik hier!

 

Wil je dit voor jezelf ervaren, gewoon eenvoudig bij je thuis?

Koop dan hier je Raw Cacao Pasta om je spirituele reis te beginnen.

Cacao pasta Criollo Raw Bio (Ceremonial Grade)

 

cacao_recipe_recept_ceremony_spiruella_nl

Lees hier meer over de verschillen in Cacao

 

Uitverkocht

Cacao Ceremonie

Best beoordeeld

Cacao pasta Criollo Raw Bio (Ceremonial Grade)

32,5057,50
12,9519,95

Cacao Pasta – Brain Power (Herbal Cacao)

Cacao Pasta – Signature Blend (Herbal Cacao)

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

6 reacties op “Cacao Ceremonie en Recept

 1. Anja van den Berg zegt:

  Hee lieverds!

  Wat heerlijk om weer back to my roots te zijn!

  Maandag 21 Juni houden wij een prachtige Chocolate Ceremonie op het Ecodorp van Bergen in Noord Holland!

  met heel veel Liefde, Anja

  • robinxl zegt:

   Hallo Annalie, Het wordt over het algemeen niet aanbevolen dat zwangere vrouwen cacao ceremonies bijwonen of cacao consumeren in grote hoeveelheden tijdens de zwangerschap, omdat cacao cafeïne en theobromine bevat, die beide stimulerende effecten op het lichaam hebben en mogelijk schadelijk kunnen zijn voor de ontwikkeling van de foetus.

   Cafeïne en theobromine zijn stoffen die in cacao voorkomen en die in hoge doses het risico op miskraam, vroeggeboorte en laag geboortegewicht kunnen verhogen. Hoewel cacao ceremonieën doorgaans kleinere hoeveelheden cacao bevatten dan wat als een hoge dosis wordt beschouwd, is het het beste om voorzichtig te zijn en een zorgverlener te raadplegen voordat je deelneemt aan een cacao ceremonie of cacao consumeert tijdens de zwangerschap.

   Als je toch een cacao ceremonie wilt bijwonen tijdens de zwangerschap, is het belangrijk om de hoeveelheid cacao te beperken en er zeker van te zijn dat de gebruikte cacao van goede kwaliteit is en niet is verontreinigd met pesticiden of andere chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor de zwangerschap. Het is altijd het beste om medische advies te vragen voordat je beslissingen neemt over je dieet en levensstijl tijdens de zwangerschap. Ik ben echter geen dokter!

 2. Pingback: Ontdek de wereld van cacao ceremonies: wat is het precies? - Elnora

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen