Wat is Kurkuma?

Kurkuma ook bekend als geelwortel, curcuma, koejit, koenir, haldi, turmeric en palilo, en is familie van de gember. Het is een kruid met een bittere peperige smaak en is herkenbaar aan haar autenthieke okergele kleur. Dit kruid bepaalt onder andere de kleur van de Oosterse kerrie en wordt ontzettend veel toegepast in de Indiase keuken. Naast een smaakmaker in duizenden gerechten heeft dit kruid ook een medische werking, de geelwortel wordt al eeuwen in de oostere wereld ingezet als geneesmiddel. In de westerse wereld heeft dit tot vele onderzoeken geleid met de vraag waarom en hoe dit dan werkt.

Er zijn meerdere onderzoeken die aanleiding geven dat curcumine invloed lijkt te hebben op alzheimer het verminderen van zenuwafwijkingen en oxidatieve schade, verbeteren van bloed circulatie, pijnverlichting en reumatische artritis.

7,5024,95
-7%

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Gember (Ginger) poeder biologisch

9,5016,50

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0944711318301454?via%3Dihub

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30268652

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23873854

https://www.mdpi.com/2072-6643/10/7/908?utm_source=TrendMD&utm_medium=cpc&utm_campaign=Nutrients_TrendMD_0

Wat is de de werkzame stof in Kurkuma?

Curcumine geeft de gele kleur aan kurkuma en heeft een onstekingsremmende werking naast de werking als antioxidant tegen vrije radicalen in het lichaam. De opname door het menselijk lichaam van curcumine is zeer beperkt maar in combinatie met piperine, de werkende stof in zwarte peper wordt de opname significant verbeterd.

Kan kurkuma giftig zijn?

Kurkuma wortel rauw gegeten kan giftig zijn. Kurkuma kun je het beste in een droge poedervorm consumeren De poeder is met hitte behandeld waardoor de gifstoffen in het kruid teniet gedaan worden, ook via een tinctuur of thee is het veilig te consumeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.