Ingredienten tips voor je perfecte Cacao Ceremonie

Een cacaoceremonie is een spirituele praktijk waarbij cacao wordt gebruikt als een sacrament om de verbinding met jezelf, anderen en de natuur te verdiepen. Het is belangrijk om met respect voor de traditie en de intentie van de ceremonie te handelen. Hier zijn enkele mogelijke toevoegingen aan cacaopasta voor een ceremonie, maar het is cruciaal om de dosering en de intentie achter elke toevoeging in gedachten te houden:

 1. Rauwe cacaopoeder: Begin met hoogwaardig, biologisch rauw cacaopoeder als de basis van je cacaopasta. Dit vormt het hoofdbestanddeel van de ceremonie en levert de stimulerende effecten van cacao.
 2. Zoetstoffen: Voor een milde zoetheid kun je natuurlijke zoetstoffen zoals rauwe honing, ahornsiroop of kokosnootnectar toevoegen. Dit kan helpen om de bitterheid van cacao te verzachten.
 3. Kruiden: Sommige kruiden kunnen worden toegevoegd om de smaak en de spirituele dimensie van de ceremonie te versterken. Overweeg bijvoorbeeld kaneel, vanille, kardemom, of cayennepeper voor extra smaak en diepte.
 4. Zeezout: Een snufje zeezout kan de smaken in balans brengen en de ervaring verrijken.
 5. Kruiden of bloemen: Gedroogde kruiden zoals lavendel, kamille of rozenblaadjes, of bloemen zoals calendula, kunnen een aromatische dimensie toevoegen aan de cacao. Zorg ervoor dat je biologische, eetbare varianten gebruikt.
 6. Essentiële oliën: Als je ervaring hebt met etherische oliën en weet hoe ze veilig te gebruiken, kun je een druppel hoogwaardige essentiële olie zoals pepermunt, sinaasappel, of lavendel toevoegen voor aroma en energie.
 7. Superfoods: Voeg superfoods toe zoals maca-poeder, spirulina, chiazaad, lion´s mane of gemberpoeder voor extra voedingswaarde en energie.
 8. Intentie: Het belangrijkste ingrediënt in een cacaoceremonie is de intentie waarmee je de cacao bereidt en consumeert. Voeg je eigen persoonlijke intentie toe, visualiseer wat je wilt bereiken of vieren tijdens de ceremonie.
 9. Liefde en dankbaarheid: Terwijl je de cacaopasta bereidt, houd liefdevolle en dankbare gedachten in je hart. Dit zal de energie van de ceremonie versterken

Hier zijn enkele tips voor het kiezen van de beste cacao voor een cacaoceremonie:

 1. Rauwe cacao: Zoek naar cacao die rauw en ongebrand is. Hittebehandelde cacao kan de natuurlijke voedingsstoffen en de energetische kwaliteiten ervan verminderen.
 2. Biologische cacao: Kies bij voorkeur biologische cacao om ervoor te zorgen dat de cacao vrij is van pesticiden en andere schadelijke stoffen.
 3. Liefst hele cacaobonen of cacaonibs: Het gebruik van hele cacaobonen of cacaonibs (gebroken cacaobonen) is vaak de meest pure manier om cacao te gebruiken voor een ceremonie. Het stelt je in staat om de cacao zelf te malen of te raspen, wat een meer persoonlijke en gevoelsmatige betrokkenheid bij het proces mogelijk maakt.
 4. Kwaliteit: Let op de kwaliteit van de cacao. Zoek naar cacao van gerenommeerde bronnen die bekendstaan om hun kwaliteitscontrole en ethische handelspraktijken.
 5. Herkomst: Sommige mensen geven er de voorkeur aan om cacao te kopen die afkomstig is van specifieke regio’s, zoals Peru (zoals de Criollo Cacao van Spiruella), Ecuador of Guatemala, vanwege de speciale eigenschappen die aan cacao uit die gebieden worden toegeschreven.
 6. Geproduceerd met respect: Kies cacao die op een duurzame en ethische manier is geproduceerd. Er zijn bedrijven die rechtstreeks samenwerken met cacaoboeren om eerlijke handelspraktijken te ondersteunen.
 7. Proef verschillende soorten: Als je serieus bent over cacaoceremonies, kun je experimenteren met verschillende soorten cacao om te ontdekken welke het beste bij je past in termen van smaak en spirituele ervaring.
 8. Opslag: Bewaar de cacao op een koele, droge plaats, bij voorkeur luchtdicht afgesloten, om de versheid te behouden.

Het is belangrijk om te onthouden dat de kwaliteit van de cacao een directe invloed kan hebben op de ervaring van de ceremonie. Kies daarom zorgvuldig en met respect voor de intentie van de ceremonie en degenen die eraan deelnemen.

Voor een cacaoceremonie is het belangrijk om hoogwaardige, rauwe en onbewerkte cacao te gebruiken. De meest aanbevolen cacao voor ceremoniële doeleinden is cacaopasta of cacaonibs van de soort Theobroma cacao, die de oorspronkelijke cacaovariëteiten omvat, zoals Criollo (zoals die van Spiruella), Trinitario en Forastero.

Lees hier meer over hoe je zelf een cacao ceremonie thuis kunt doen!

Ceremoniele cacao kopen? Klik hier!

Wat zijn de voordelen* van onze Cacao?

 • Rijk aan flavanolen* . Flavanolen uit cacao helpen de elasticiteit van de bloedvaten bewaren, wat bijdraagt aan een normale bloedcirculatie. (Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 200mg flavanolen uit cacao).
 • Het bevat theobromine. Theobromine staat erom bekend dat het het hart en bloedvaten ondersteunt en op hoe iemand zich voelt, zodat je je rustiger voelt*
 • Bron van mineralen (zoals o.a.  magnesium, ijzer, koper, zink en calcium)*
 • Positief effect op je gemoedstoestand*
 • Vele professionele begeleiders van Cacao Ceremonies bestellen bij ons hun Cacao Pasta

****************************

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen