hericium

 

Lion´s Mane Mushroom werking

Lions Mane mushrooms (Hericium Erinaceus) zijn grote witte paddenstoelen die op leeuwenmanen lijken, vandaar ook de naam. Hoewel ze over het algemeen als één soort paddenstoel worden beschouwd, zijn er drie verschillende soorten, waarvan Lions Mane paddenstoel de meest gebruikte soort is. Wat zijn de Lions Mane voordelen en waar is het goed voor? Lees snel verder!

Wat is een Lions Mane mushroom?

Een Lions Mane mushroom ziet eruit als witte pompons. Ze worden op grote schaal gebruikt in Aziatische landen als Korea, Japan, India en China. De vraag naar deze paddenstoelen soort neemt snel toe omdat ze verschillende toepassingen hebben in de voedingsmiddelen-, farmaceutische en cosmetica-industrie.

Nu zijn Lions Mane mushrooms, ook wel pruikzwam genoemd, te vinden in kruidenierswinkels, je favoriete restaurants, supplementenwinkels, en zelfs in sommige van de populairste koffiesoorten. Je kunt je voorraad pruikzwammen bij Spiruella verkrijgen in de vorm van poeders die je aan je ochtendkoffie kunt toevoegen of in capsules die je als een voedingssupplement slikt.

Lion’s Mane paddenstoelen hebben een smaak die velen beschrijven als vergelijkbaar met zeevruchten. Ze worden zowel rauw, gedroogd als gekookt gegeten. Lions Mane mushroom is ook erg voedzaam en is rijk aan vitaminen zoals thiamine, riboflavine, en niacine. Het is ook een goede bron van essentiële mineralen zoals mangaan, zink, en kalium.

Lion´s Mane kopen? <Klik hier!

KLIK HIER VOOR DE BESTE LION´S MANE

Wat zijn de voedingswaarden?

100 gram Lion’s Mane paddenstoelen bevatten ongeveer 43 calorieën, 2,5 g eiwit, 7,6 g koolhydraten en 0,3 g vet. De vitaminen bevatten kleine hoeveelheden thiamine, niacine, vitamine B-6, biotine en folaat. Mineralen in de paddenstoel omvatten kleine hoeveelheden calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, zink, koper, mangaan en selenium.

Lions Mane voordelen en werking

Onderzoek toont aan dat Lions Mane veel gezondheid bevorderende ingrediënten bevat die verschillende Lions Mane voordelen opleveren. Lion’s Mane wordt van oudsher gebruikt om de spijsvertering te bevorderen, maar ook zou het goed zijn voor de hersenen*, het leervermogen* ondersteunen en bijdragen aan de concentratie*.

Deze voordelen komen voort uit de neuropeptiden in Lion’s mane. Neuropeptiden zijn verantwoordelijk voor de groei, behoud en proliferatie van neuronen en myeline in onze hersenen*. Dit gespecialiseerde eiwit is bovendien nodig voor de groei van de sensorische neuronen in onze hersenen.

Dit zijn 8 voordelen van het gebruik van Lion’s Mane (Hericium erinaceus), een paddenstoel die bekend staat om zijn potentiële gezondheidsvoordelen:

1. Verbeterde Cognitieve Functies Lion’s Mane staat bekend om zijn potentieel om cognitieve functies te verbeteren. Het bevat verbindingen die de groei van zenuwcellen in de hersenen kunnen bevorderen, wat kan leiden tot een verbeterd geheugen, verhoogde concentratie en helderder denken.

Stimulatory Effect of Hericium erinaceus on the NGF Synthesis: Deze studie, gepubliceerd in het tijdschrift “Biological & Pharmaceutical Bulletin” in 2008, onderzocht de effecten van Lion’s Mane-extract op de synthese van zenuwgroeifactor (NGF) in muizenhersenen. NGF is belangrijk voor de groei en het behoud van zenuwcellen.

Lion’s Mane-paddenstoelen (Hericium erinaceus) kunnen een positieve invloed hebben op de hersenen, voornamelijk vanwege hun vermogen om de productie van zenuwgroeifactor (NGF) te stimuleren en andere bioactieve verbindingen. Hier is een meer gedetailleerde uitleg van hoe Lion’s Mane op de hersenen kan werken:

a. Stimulatie van Zenuwgroeifactor (NGF)
– Lion’s Mane bevat hericenonen en erinacines, twee klassen van bioactieve stoffen die de synthese van zenuwgroeifactor (NGF) kunnen bevorderen. NGF is een eiwit dat een cruciale rol speelt bij de groei, het onderhoud en de overleving van zenuwcellen in de hersenen.
– NGF stimuleert de groei en vertakking van neuronen, wat kan resulteren in een toename van het aantal en de verbindingen tussen zenuwcellen in de hersenen.
– Deze toegenomen neuronale groei en verbindingen kunnen de cognitieve functies verbeteren, waaronder geheugen, concentratie, leren en probleemoplossend vermogen.

b. Neuroprotectie
– De bioactieve stoffen in Lion’s Mane hebben ook neuroprotectieve eigenschappen. Dit betekent dat ze zenuwcellen kunnen beschermen tegen schadelijke invloeden zoals oxidatieve stress en ontstekingen.
– Neuroprotectie kan bijdragen aan het behoud van gezonde hersencellen en het voorkomen van neuronale schade die kan optreden bij neurodegeneratieve aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer en Parkinson.

c. Ontstekingsremming
– Lion’s Mane bevat verbindingen met ontstekingsremmende eigenschappen. Ontstekingen in de hersenen kunnen bijdragen aan neurodegeneratieve aandoeningen en cognitieve achteruitgang.
– Door ontstekingen te verminderen, kan Lion’s Mane helpen om een gezondere hersenomgeving te behouden.

d. Vermindering van Neurotoxiciteit
– Sommige studies suggereren dat Lion’s Mane de ophoping van neurotoxische stoffen zoals amyloïde plaques en tau-eiwitten kan verminderen. Deze stoffen worden geassocieerd met neurodegeneratieve aandoeningen en kunnen schadelijk zijn voor zenuwcellen.
– Door de neurotoxiciteit te verminderen, kan Lion’s Mane bijdragen aan het behoud van gezonde neuronale structuren.

e. Neurotransmitterbalans
– Er zijn aanwijzingen dat Lion’s Mane de balans van neurotransmitters in de hersenen kan beïnvloeden. Neurotransmitters zijn chemische boodschappers die betrokken zijn bij stemming, motivatie en cognitieve functies.
– Het reguleren van neurotransmitters zoals serotonine en dopamine kan bijdragen aan een betere gemoedstoestand en mentale helderheid.

 

 

2. Ondersteuning voor Zenuwstelsel De paddenstoel bevat bioactieve stoffen die de zenuwregeneratie kunnen stimuleren. Dit kan gunstig zijn voor mensen met neurodegeneratieve aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer of Parkinson.

Hericenones and erinacines: Deze studie, ook gepubliceerd in “Biological & Pharmaceutical Bulletin” in 2008, identificeerde hericenonen en erinacines in Lion’s Mane, die potentiële neuroprotectieve effecten hebben en mogelijk nuttig zijn bij neurodegeneratieve aandoeningen.

3. Verminderde Ontstekingen Lion’s Mane bevat krachtige ontstekingsremmende eigenschappen. Het kan helpen ontstekingen in het lichaam te verminderen, wat positieve effecten kan hebben op verschillende gezondheidsproblemen, waaronder gewrichtspijn en spijsverteringsproblemen.

Anti-inflammatory and Neuroprotective Effects of Constituents Isolated from Hericium erinaceus: Deze studie, gepubliceerd in het tijdschrift “Journal of Ethnopharmacology” in 2015, onderzocht de ontstekingsremmende effecten van Lion’s Mane-extracten en rapporteerde positieve resultaten.

4. Verbeterde Spijsvertering Deze paddenstoel kan de spijsvertering ondersteunen door de productie van spijsverteringsenzymen te bevorderen en de gezondheid van de darmen te verbeteren. Dit kan resulteren in een betere opname van voedingsstoffen en verlichting bieden bij maagproblemen.

Anti-Gastric Ulcer Activity of Polysaccharide Fraction Isolated from Mycelium Culture of Lion’s Mane (Hericium erinaceus): In deze studie, gepubliceerd in “Biological & Pharmaceutical Bulletin” in 2009, werd onderzocht of Lion’s Mane-extracten kunnen helpen bij de behandeling van maagzweren.

5. Immuniteitsversterking Lion’s Mane kan het immuunsysteem stimuleren en de weerstand tegen ziekten verhogen. Het helpt het lichaam om infecties en ziekteverwekkers effectiever te bestrijden.

6. Stressvermindering Sommige onderzoeken suggereren dat Lion’s Mane kan helpen bij het verminderen van stress en angst. Het kan de productie van stresshormonen reguleren en een kalmerend effect hebben op het zenuwstelsel.

7. Gezonde Huid Deze paddenstoel bevat antioxidanten die kunnen bijdragen aan een gezonde en stralende huid. Het kan de huid beschermen tegen schade door vrije radicalen en tekenen van veroudering verminderen.

8. Verbeterd Algemeen Welzijn Door zijn vermogen om verschillende aspecten van de gezondheid te ondersteunen, kan het regelmatig gebruik van Lion’s Mane leiden tot een verbeterd algemeen welzijn. Mensen melden vaak een toegenomen energieniveau en een verbeterde gemoedstoestand bij regelmatig gebruik.

Lion’s mane extract wordt vooral geprezen om zijn positieve effecten op het brein.

– Verbetert het geheugen*
– Zorgt voor betere gemoedstoestand en focus*

Lion’s Mane wordt al lang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde.  De meeste van de gerapporteerde voordelen houden verband met mogelijke neuro protectieve voordelen. Deze worden dan ook vaak gepromoot op het lions mane etiket.

KLIK HIER VOOR DE BESTE LION´S MANE

****************************

*Eventuele gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Pruikzwam vormen en doseringen

Mensen die pruikzwam in hun dieet willen opnemen, koken deze tot de buitenste laag knapperig is. Anders kan de smaak te bitter zijn. Lion’s mane supplement is verkrijgbaar in de winkels en online, zoals bij Spiruella. Je kan pruikzwam kopen in hericium erinaceus capsules, vloeistof, tablet of lions mane poeder.

De optimale dosering voor Lion’s Mane-supplementatie kan variëren afhankelijk van factoren zoals individuele behoeften, leeftijd, gewicht en de concentratie van het supplement. Over het algemeen wordt een dagelijkse dosis van 500 tot 3000 milligram (mg) aan Lion’s Mane-supplement aanbevolen, verdeeld over twee of drie doses per dag.

Hier zijn enkele algemene richtlijnen voor dosering op basis van de beschikbare informatie:

  1. Begin met een Lagere Dosering: Als je voor het eerst Lion’s Mane-supplementen gaat gebruiken, is het verstandig om te beginnen met een lagere dosering, bijvoorbeeld 500 mg per dag. Dit geeft je de mogelijkheid om te observeren hoe je lichaam reageert op het supplement.
  2. Verhoog de Dosering Geleidelijk: Als je na een week of twee geen negatieve bijwerkingen ervaart, kun je overwegen om de dosering te verhogen. Veel mensen ervaren de voordelen van Lion’s Mane bij een dagelijkse dosis van 1000-1500 mg.
  3. Houd Rekening met Concentratie: De concentratie van de werkzame stoffen in Lion’s Mane-supplementen kan variëren. Lees daarom altijd het etiket van het product om de exacte concentratie te kennen. Je kunt de dosering aanpassen op basis van de concentratie. Bijvoorbeeld, als een supplement 500 mg Lion’s Mane-extract met 30% erinacines bevat, betekent dit dat je 150 mg erinacines per portie inneemt.

De doseringen van deze supplementen variëren. Volg daarom altijd de instructies op het lionsmane etiket zorgvuldig op. Het is ook raadzaam om het gebruik van de ingrediënten lion mane in de vorm van een nieuw supplement met een arts te bespreken, zeker als je andere medicijnen slikt.

Wil je lions mane kopen? Dan kan je terecht bij de vertrouwde webshop van Spiruella. Wij verkopen enkel en alleen hoogwaardige voedingssupplementen.

Wat is het beste Lion´s Mane supplement?

Voor wat betreft de concentratie, kwaliteit en prijsverhouding, raden we bij Spiruella de hoogwaardige Kenzi Lion´s Mane Extract Capsules aan.

Lion’s Mane Extract Capsules Biologisch (60 stuks) Kenzi

KLIK HIER VOOR DE BESTE LION´S MANE

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Een reactie op “Waar is Lions Mane goed voor? De Werking van deze Mushroom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen