Lions Mane

Lions Mane is een wonderschone paddenstoel om te zien en heeft een imposante witgele bos van leeuwenmanen. Daar komt dan ook de naam Lion’s Mane vandaan. De goede werking die deze paddenstoel heeft wordt vergeleken met de kracht van een leeuw. Het gezegde ‘hij is zo sterk als leeuw’ doet hier niet aan onder. 

Wat is Lions Mane, wat zijn de kenmerken en welke voordelen heeft een Lion’s mane extract?

Herkomst Lion´s Mane

In Nederland en België wordt Lions Mane ook wel pruikzwam genoemd en is een parasitaire schimmel. De paddenstoel maakt gebruik van een gastheer om te kunnen groeien. Vaak zien we de Lion’s Mane terug op een beukenboom, maar is ook wel eens aangetroffen op een eiken of acacias boom. 

Van oorsprong komt de paddenstoel Lion’s Mane uit Noord-Amerika, Europa en Azië. Echter in Europa zal je deze mooie leeuwenmanen paddenstoel niet vaak aantreffen in de bossen. In Nederland is het overigens verboden om in het wild paddenstoelen te plukken. Maar goed ook, want in Nederland én België is de pruikzwam een bedreigde soort. 

Voor Lion’s mane champignon voedingssupplementen worden de paddenstoelen speciaal gekweekt. Mensen in Azië gebruiken deze paddenstoelen voor zowel culinaire als medicinale doeleinden. Natuurvoedingswinkels verkopen leeuwenmanen extract in lion’s mane supplement vorm. Zowel de schimmel als de extracten zijn gunstig voor onze gezondheid.

Benaming Hericium Erinaceus

De Latijnse benaming voor Lions Mane is Hericium Erinaceus, waarbij erinaceuw ‘egel’ betekent. Dit is een verwijzing naar de lange stekels of manen van de paddenstoel. In Nederland en België wordt de pruikzwam vaak verkocht onder de naam Pom Pom Blanc, waarbij verwezen wordt naar de pom pom’s van cheerleaders. 

Naast de Engelse benaming Pom Pom mushroom wordt deze paddenstoel ook verhandeld onder de namen bearded hedgehog mushroom (bebaarde egel paddenstoel) en Affenkopfpilz (apekop). Wat de benaming ook is, de werking blijft precies gelijk.

Lion’s mane extract voordelen (Lions Mane kopen? <Klik hier!)

Lion’s Mane wordt van oudsher gebruikt om de spijsvertering te bevorderen, maar ook zou het goed zijn voor de hersenen*, het leervermogen* ondersteunen en bijdragen aan de concentratie*.

Deze zogenaamde voordelen komen voort uit de neuropeptiden in Lion’s mane. Neuropeptiden zijn verantwoordelijk voor de groei, behoud en proliferatie van neuronen en myeline in onze hersenen*. Dit gespecialiseerde eiwit is bovendien nodig voor de groei van de sensorische neuronen in onze hersenen.

Tot nu toe is het onderzoek naar de specifieke gezonde effecten van deze leeuwenmanen paddenstoel vrij beperkt. Uit bevindingen van dieronderzoek, reageerbuisstudies en kleine klinische onderzoeken blijkt echter dat pruikzwam bepaalde voordelen kunnen bieden, waaronder ondersteuning voor de neuronale gezondheid. 

Lion’s mane extract wordt vooral geprezen om zijn positieve effecten op het brein. 

– Verbetert het geheugen*
– Zorgt voor betere gemoedstoestand en focus*

Lion’s Mane wordt al lang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde.  De meeste van de beweerde voordelen houden verband met mogelijke neuro protectieve voordelen. Deze worden dan ook vaak gepromoot op het lions mane etiket. 

****************************

*Eventuele gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Lions mane ervaring en bijwerkingen

In de meeste onderzoeken naar de pruikzwam zijn dieren gebruikt. Maar het lijkt veilig om de lion’s mane paddenstoel in gematigde hoeveelheden te eten, zoals veel mensen in de Aziatische landen al jarenlang doen. 

De veiligheid en effectiviteit van lion’s mane supplement is minder duidelijk, omdat voedingssupplementen niet dezelfde voorschriften hebben als voedsel en medicijnen. In de dierstudies veroorzaakten overigens hoge doses geen lion’s mane bijwerkingen bij knaagdieren.

Mensen die bijwerkingen van deze krachtige paddenstoelen ervaren, moeten uiteraard stoppen met het gebruik. Indien je andere medicijnen gebruikt, is het altijd verstandig om je arts te raadplegen alvorens voedingssupplementen toe te voegen.

Pruikzwam vormen en doseringen

Mensen die pruikzwam in hun dieet willen opnemen, koken deze tot de buitenste laag knapperig is. Anders kan de smaak te bitter zijn. Lion’s mane supplement is verkrijgbaar in de winkels en online, zoals bij Spiruella. Je kan pruikzwam kopen in hericium erinaceus capsules, vloeistof, tablet of lions mane poeder. 

De doseringen van deze supplementen variëren. Volg daarom altijd de instructies op het lions etiket zorgvuldig op. Het is ook raadzaam om het gebruik van de ingrediënten lion mane in de vorm van een nieuw supplement met een arts te bespreken, zeker als je andere medicijnen slikt. 

Wat zijn de voedingswaarden?

100 gram Lion’s Mane paddenstoelen bevatten ongeveer 43 calorieën, 2,5 g eiwit, 7,6 g koolhydraten en 0,3 g vet. De vitaminen bevatten kleine hoeveelheden thiamine, niacine, vitamine B-6, biotine en folaat. Mineralen in de paddenstoel omvatten kleine hoeveelheden calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, zink, koper, mangaan en selenium.

Lions mane kopen

Wil je lions mane kopen? Dan kan je terecht bij de vertrouwde online winkel van Spiruella. Wij verkopen enkel en alleen hoogwaardige voedingssupplementen. Daarom kan je bij ons de beste lionsmane kopen. 

Het hericium erinaceus extract is bij Spiruella verkrijgbaar in lion’s mane capsules waarbij de paddenstoelen in Nederland zijn geteeld, zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen. De capsules bevatten poeder door extractie uit het vruchtlichaam van de paddenstoelen. 

Via de online winkel kan je de hericium erinaceus kopen in capsule vorm. Mocht je nog vragen hebben over dit product of wil je advies ontvangen over het gebruik ervan? Neem dan gerust een keer contact met ons op. We staan je graag te woord.

Op zoek naar meer gezonde paddenstoelen? <Klik hier!  Kijk ook bij Maitake, Cordyceps voordelenChaga werking , Shiitake en Reishi.

KLIK HIER VOOR DE BESTE LION´S MANE

Wil je van deze bovenstaande voordelen genieten? Koop dan nu Lion´s Mane Poeder of Capsules hieronder!

 

 

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen