Wat kost een Cacao Ceremonie?

Cacao ceremonies zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden als een manier om innerlijke groei, spirituele verbinding en emotionele heling te bevorderen. Of je nu op zoek bent naar begeleiding van een ervaren facilitator in een groepssessie of je wilt zelf thuis een cacao ceremonie organiseren, er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden, inclusief de kosten. In deze blogpost zullen we de kosten van zowel begeleide cacao ceremonies als DIY (doe-het-zelf) ceremonies bespreken, en ook enkele tips geven over het kopen en verrijken van cacao met superfoods.

Begeleide Cacao Ceremonies: De Verschillende Opties

1. Groepsgrootte: De kosten van begeleide cacao ceremonies kunnen variëren afhankelijk van de grootte van de groep. Kleine groepen hebben vaak een intiemere sfeer en meer persoonlijke aandacht van de facilitator, maar kunnen iets duurder zijn per persoon. Grotere groepen kunnen kostenefficiënter zijn, maar kunnen minder persoonlijke interactie bieden.

2. Duur en Inhoud: De duur en inhoud van de ceremonie kunnen variëren. Sommige ceremonies duren slechts een paar uur, terwijl andere een hele dag of zelfs een weekend kunnen beslaan. De kosten zullen over het algemeen hoger zijn voor langere en meer uitgebreide ceremonies, aangezien ze vaak extra activiteiten en overnachtingsmogelijkheden kunnen omvatten.

3. Locatie en Overnachting: Sommige begeleide cacao ceremonies vinden plaats op afgelegen locaties, zoals retraites in de natuur, waar ook overnachtingsmogelijkheden beschikbaar zijn. Dit kan de kosten aanzienlijk verhogen, maar biedt een unieke en diepgaande ervaring voor deelnemers.

4. Facilitator: De ervaring en reputatie van de facilitator kunnen de prijs beïnvloeden. Ervaren facilitators met een sterke achtergrond in sjamanisme, genezing of therapeutische praktijken kunnen hogere tarieven vragen voor hun diensten.

De kosten van begeleide cacao ceremonies kunnen variëren van 35 Euro tot 300 Euro of zelfs meer, afhankelijk van de hierboven genoemde factoren. Het is belangrijk om onderzoek te doen en verschillende aanbieders te vergelijken om een ceremonie te vinden die bij je budget en behoeften past.

Overweeg je om een begeleide cacao ceremonie bij te wonen? Kijk dan eens bij De Witte Raaf Mindfulness Cacao Ceremonies.

Zelf een Cacao Ceremonie Thuis Organiseren

Als je de kosten van een begeleide cacao ceremonie wilt vermijden of een meer persoonlijke ervaring wilt, kun je overwegen om zelf thuis een cacao ceremonie te organiseren. Hier zijn enkele stappen om je op weg te helpen:

1. Koop Hoogwaardige Cacao: Het is essentieel om cacao van hoge kwaliteit te kopen voor je ceremonie. Zoek naar rauwe, ongezoete cacaopoeder of cacaopasta van een betrouwbare bron. Biologische en ethische cacao wordt aanbevolen. Alle Cacao op de Spiruella website voldoet hieraan.

2. Bereid de Cacao Voor: Volg de instructies voor het bereiden van de cacao. Meestal moet je de cacao op laag vuur verwarmen en mengen met warm water of een plantaardige melk naar keuze. Voeg eventueel een natuurlijke zoetstof toe, zoals honing of ahornsiroop.

3. Intention Setting: Net als bij begeleide ceremonies, is het belangrijk om een intentie te stellen voor je ceremonie. Denk na over wat je wilt bereiken of verkennen tijdens de ceremonie.

4. Verrijken met Superfoods: Je kunt je cacao verrijken met verschillende superfoods zoals lion’s mane (voor cognitieve ondersteuning), saffraan (voor gemoedsrust), chaga (voor immuunversterking), cayenne (voor energie) en vanille (voor smaak). Pas de hoeveelheden aan op basis van je persoonlijke voorkeur.

5. Creëer een Sacrale Ruimte: Maak een rustige en comfortabele ruimte waar je de ceremonie kunt houden. Kaarsen, wierook en rustgevende muziek kunnen helpen om de sfeer te verbeteren.

6. Drink de Cacao met Aandacht: Neem de tijd om de cacao bewust te drinken, en sta open voor wat er tijdens de ceremonie naar boven komt.

7. Reflectie en Integratie: Na de ceremonie is het nuttig om tijd te nemen voor reflectie en integratie. Schrijf in een dagboek of deel je ervaringen met een vertrouwde vriend.

De kosten van een DIY-cacao ceremonie thuis zijn voornamelijk gebaseerd op de prijs van de cacao en eventuele superfoods die je toevoegt. Gemiddeld kun je verwachten dat dit tussen de 20 Euro en 50 Euro ligt, afhankelijk van de kwaliteit van de ingrediënten die je kiest. Wil je het helemaal ´budget´ zelf thuis doen, ga dan uit van een zak cacao pasta van 500 gram voor 19,95 Euro. Deze wordt meestal ook bij professionele begeleiders gebruikt.

Bij een ceremonie gebruik je zo´n 50 gram per persoon per sessie. Dat komt dan dus op slechts 1,99 Euro per persoon per ceremonie!

Cacao pasta Criollo Raw Bio (Ceremonial Grade)

Ongeacht of je een begeleide ceremonie bijwoont of zelf thuis een ceremonie organiseert, is het belangrijk om je voor te bereiden op de fysieke en emotionele effecten van cacao. Cacao kan intens zijn en kan fysieke reacties veroorzaken, zoals een verhoogde hartslag en zweten. Wees ook bereid om diepe emoties en inzichten te ervaren tijdens de ceremonie.

In conclusie, cacao ceremonies zijn een waardevolle manier om spirituele groei en zelfontdekking te bevorderen. De kosten variëren afhankelijk van de gekozen optie, maar het is belangrijk om te investeren in de kwaliteit van de ervaring. Of je nu kiest voor een begeleide ceremonie of een DIY-aanpak, cacao kan een krachtig hulpmiddel zijn voor persoonlijke transformatie.

Wil je meer lezen over Cacao ceremonie recept of wil je meer weten over cacao ceremonie zelf thuis doen? Klik dan op de links!

Ceremoniele cacao kopen? <Klik dan hier!

8,9524,95

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen