Hericium Erinaceus is een paddenstoel die groeit op stammen van dode loofbomen, zoals eiken. Hij heeft een lange gebruiksgeschiedenis in de Oost-Aziatische geneeskunde. Hericium Erinaceus staat meer bekend onder de naam Lions Mane en in het Nederlands Pruikzwam. Maar wat doet deze paddenstoel voor ons en wat zijn de voordelen van het gebruik van Hericium Erinaceus? Spiruella heeft dit voor je uitgezocht.

Hericium Erinaceus werking

pruikzwam

Lions Mane mushrooms (Hericium Erinaceus) zijn grote witte paddenstoelen die op leeuwenmanen lijken, vandaar ook de naam. Hoewel ze over het algemeen als één soort paddenstoel worden beschouwd, zijn er drie verschillende soorten, waarvan Hericium Erinaceus paddenstoel de meest gebruikte soort is.

Hericium Erinaceus ziet eruit als witte pompons en worden op grote schaal gebruikt in Aziatische landen als Korea, Japan, India en China. De vraag naar deze paddenstoelen soort neemt snel toe omdat ze verschillende toepassingen hebben in de voedingsmiddelen-, farmaceutische en cosmetica-industrie.

Nu zijn Lions Mane mushrooms, ook wel pruikzwam genoemd, te vinden in kruidenierswinkels, je favoriete restaurants, supplementenwinkels, en zelfs in sommige van de populairste koffiesoorten. Je kunt je voorraad pruikzwammen bij Spiruella verkrijgen in de vorm van poeders die je aan je ochtendkoffie kunt toevoegen of in capsules die je als een voedingssupplement slikt.

Lion’s Mane paddenstoelen hebben een smaak die velen beschrijven als vergelijkbaar met zeevruchten. Ze worden zowel rauw, gedroogd als gekookt gegeten. Lions Mane mushroom is ook erg voedzaam en is rijk aan vitaminen zoals thiamine, riboflavine, en niacine. Het is ook een goede bron van essentiële mineralen zoals mangaan, zink, en kalium.

Wat zijn de voedingswaarden?

100 gram Hericium Erinaceus paddenstoelen bevatten ongeveer 43 calorieën, 2,5 g eiwit, 7,6 g koolhydraten en 0,3 g vet. De vitaminen bevatten kleine hoeveelheden thiamine, niacine, vitamine B-6, biotine en folaat. Mineralen in de paddenstoel omvatten kleine hoeveelheden calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, zink, koper, mangaan en selenium.

Lion´s Mane (Hericium Erinaceus) kopen? <Klik hier!

Hericium Erinaceus voordelen*

verbeterde hersenfunctie

Onderzoek toont aan dat Hericium Erinaceus veel gezondheid bevorderende ingrediënten bevat die verschillende Hericium Erinaceus voordelen opleveren. Hericium Erinaceus wordt van oudsher gebruikt om de spijsvertering te bevorderen, maar ook zou het goed zijn voor de hersenen*, het leervermogen* ondersteunen en bijdragen aan de concentratie*.

Deze zogenaamde voordelen komen voort uit de neuropeptiden in Hericium Erinaceus. Neuropeptiden zijn verantwoordelijk voor de groei, behoud en proliferatie van neuronen en myeline in onze hersenen*. Dit gespecialiseerde eiwit is bovendien nodig voor de groei van de sensorische neuronen in onze hersenen.

Tot nu toe is het onderzoek naar de specifieke gezonde effecten van deze leeuwenmanen paddenstoel vrij beperkt. Uit bevindingen van dieronderzoek, reageerbuisstudies en kleine klinische onderzoeken blijkt echter dat pruikzwam bepaalde voordelen kunnen bieden, waaronder ondersteuning voor de neuronale gezondheid.

Lion’s mane extract wordt vooral geprezen om zijn positieve effecten op het brein.

– Verbetert het geheugen*
– Zorgt voor betere gemoedstoestand en focus*

Lion’s Mane wordt al lang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde.  De meeste van de beweerde voordelen houden verband met mogelijke neuro protectieve voordelen. Deze worden dan ook vaak gepromoot op het lions mane etiket.

Helaas is er niet veel concreet bewijs om het gebruik van deze paddenstoelen of supplementen voor de meeste van deze voordelen te ondersteunen. Het bewijs dat er is, is uitgevoerd op knaagdieren of in reageerbuizen. Er moet dan ook meer onderzoek worden gedaan voor de natuurgeneeswijze mens en gezondheid.

****************************

*Eventuele gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Lion´s Mane kopen? <Klik hier!

Hericium Erinaceus vormen en doseringen

Mensen die pruikzwam in hun dieet willen opnemen, koken deze tot de buitenste laag knapperig is. Anders kan de smaak te bitter zijn. Hericium Erinaceus supplement is verkrijgbaar in de winkels en online, zoals bij Spiruella. Je kan Hericium Erinaceus kopen in  capsules, vloeistof, tablet of lions mane poeder.

De doseringen van deze supplementen variëren. Volg daarom altijd de instructies op het lions etiket zorgvuldig op. Het is ook raadzaam om het gebruik van de ingrediënten lion mane in de vorm van een nieuw supplement met een arts te bespreken, zeker als je andere medicijnen slikt.

Wil je lions mane kopen? Dan kan je terecht bij de vertrouwde webshop van Spiruella. Wij verkopen enkel en alleen hoogwaardige voedingssupplementen. Daarom kan je bij ons de beste Hericium Erinaceus kopen.

Het Hericium Erinaceus extract is bij Spiruella verkrijgbaar in Hericium Erinaceus capsules waarbij de paddenstoelen in Nederland zijn geteeld, zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen. De capsules bevatten poeder door extractie uit het vruchtlichaam van de paddenstoelen. Ook kan je Hericium Erinaceus (Lions Mane) poeder kopen bij Spiruella, welke je kan mengen door je eten of drinken.

Hericium Erinaceus kopen

Wil je ook profiteren van de voordelen van Hericium Erinaceus? Dan kan je Hericium Erinaceus kopen in de online winkel van Spiruella. De heilzame pruikzwam is verkrijgbaar als Lion’s Mane capsule en Lion’s Mane poeder extract. Mocht bij Hericium Erinaceus kopen nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met het team van Spiruella.

Lion´s Mane kopen? <Klik hier!

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen