-11%
39,50
-8%
57,50
-13%
13,95

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Shilajit Poeder Premium Kopen

15,9547,95
-100%

Heb je nog nooit van Shilajit gehoord? Don’t worry, je bent niet de enige die niet bekend is met de voordelen van Shilajit! Er zijn zelfs velen die zich nog niet bewust zijn van de verbazingwekkende eigenschappen van Shilajit. In deze Blog hoop ik daar echter snel verandering in te brengen! Shilajit wordt niet voor niets al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Indiase Ayurvedische geneeskunde. Dit komt voornamelijk door de ruime aanwezigheid van mineralen – meer dan 80 soorten – waaronder magnesium, calcium, fosfor en ijzer. De voedingsstoffen in Shilajit zijn uiterst heilzaam voor veel aandoeningen, maar doen ook hun werk ter preventie. Kortom een product dat ieder huishouden voor dagelijks gebruik in de kast moet hebben liggen!

Lees hieronder de top 5 van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van Shilajit en ontdek hoe deze superfood jou van dienst kan zijn!

Shilajit kopen? <Klik dan hier!

Kijk hier voor meer kruiden uit de Ayurveda.

Wat is shilajit?

Shilajit is een kleverige zwart-bruinachtige substantie die afkomstig is uit gesteentelagen in hoge bergketens over de hele wereld, waaronder het Himalayagebergte, het Tibetaanse gebergte en het Altaigebergte. Shilajit werd van oudsher gewonnen in India en Tibet, maar vandaag zijn de bronnen in veel landen te vinden. Shilajit, ook wel ‘bergzweet’ of ‘zweet van de rotsen’ genoemd, is eeuwen geleden, onder invloed van de warmte van de zon, ontstaan uit de langzame afbraak van planten. Planten die nimmer bloot zijn gesteld aan meststoffen of pesticiden en geleidelijk aan omgezet werden tot humus. Deze humus is vervolgens weer getransformeerd tot een dichte, mineraalrijke massa, die we Shilajit noemen. 

Voordelen van Shilajit

Shilajit is een bijzonder voedselrijk en efficiënt supplement dat vooral veel mineralen (> 80) en fulvinezuur bevat. Mineralen zijn voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft om überhaupt goed te laten functioneren. Fulvinezuur daarentegen staat erom bekend dat het antioxidante eigenschappen heeft is.

Kortom: de belangrijkste supplementen in Shilajit worden al sinds dag en dauw, over hele wereld, gebruikt ter ondersteuning van de gezondheid.

-11%
39,50
-13%
13,95

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Shilajit Poeder Premium Kopen

15,9547,95

De Top 5 voordelen* en werking van Shilajit 

Shilajit wordt al eeuwen gebruikt als alternatief middel tegen allerlei kwalen, maar met name in de Ayurvedische geneeskunde. Zij zetten Shilajit met name in bij het behandelen van chronische ziektes, bloedarmoede, verouderingsverschijnselen en allergieën, maar ook om het libido te verhogen en de immuniteit te stimuleren. Deze positieve effecten zouden met name komen door de aanwezigheid van de fulvinezuren, humuszuren en mineralen in Shilajit (de toepassing is gebaseerd op traditioneel gebruik).

Welke voordelen van Shilajit dit precies zijn, lees je in de Top 5 hieronder:

1. Hersengezondheid*

Fulvine zuren zijn belangrijke kunstmatige of natuurlijke stoffen die in het lichaam sommige soorten celschade kunnen helpen voorkomen of vertragen. Je kunt hierbij denken aan schade die is ontstaan als gevolg van stress en slechte voeding. Door voedingsmiddelen in te nemen die fulvinezuur bevatten, kun je dus je lichaam beter beschermen tegen vrije radicalen door ze te neutraliseren en cellulaire schade. Zo jou je je hersenen gezond!

Tip: Neem 2 tot 4 snufjes shilajitpoeder en meng deze met honing of lauwe melk. Drink dit mengsel twee keer per dag na een lichte maaltijd.

2. Chronische vermoeidheid*

voordelen van Shilajit

Het chronisch vermoeidheidssyndroom is een gezondheidstoestand die gekenmerkt wordt door extreme vermoeidheid die niet kan worden verklaard door een onderliggende medische aandoening. Vermoeidheid treedt op wanneer je lichaamscellen niet genoeg energie produceren. Mensen die hieraan lijden, ervaren energieverlies en extreme fysieke en mentale stress.

De mineralen die in Shilajit overvloedig aanwezig zijn, kunnen helpen om de celfuncties in het lichaam te verbeteren, waardoor het energielevel op natuurlijke wijze toeneemt.

3. Libido en seksuele prestaties*

Shilajit is in de ayurvedische geneeskunde een traditionele remedie om het libido bij mannen te stimuleren. Dit komt doordat de voedingsstoffen in Shilajit ervoor kunnen zorgen dat je minder mentale stress ervaart, waardoor je je relaxter gaat voelen. Deze eigenschappen dragen over het algemeen bij aan betere prestaties in het bed;-).

Meer weten over Libido verhogende natuurlijke middelen? Kijk dan ook bij Horny Goat Poeder, , Mucuna Pruriens en Muira Puama.

4. Vertraagt veroudering

voordelen van Shilajit

Werkzame stoffen beschermen onze cellen tegen beschadiging en ze neutraliseren vrije radicalen. Celschade is de belangrijkste boosdoener voor het versnellen van het verouderingsproces van je huid, lever, longen en hart.

Fulvinezuur, een andere werkzame stof in Shilajit, geeft mineralen en werkzame stofjes vrij in beschadigde cellen. Dit mineraal beschermt de cel vervolgens tegen radicale schade en versnelde veroudering.

5. Bloedarmoede door ijzertekort*

IJzertekort is de meest voorkomende oorzaak van bloedarmoede. Dit tekort kan verschillende oorzaken hebben: een ijzerarm dieet, het onvermogen van je lichaam om ijzer op te nemen of bloedverlies.

IJzer is essentieel bij de vorming van rode bloedcellen, hemoglobine en myoglobine. Hemoglobine transporteert zuurstof van de longen naar de rest van de lichaamsweefsels. Myoglobine slaat de zuurstof op en geeft het vrij wanneer er een tekort is, vooral tijdens oefeningen.

Zonder een bloedonderzoek is het soms moeilijk om te weten of jij ook kampt met een ijzertekort. Als je niet zeker weet of je lijdt aan bloedarmoede door ijzertekort, kun je letten op de volgende symptomen: vermoeidheid, hoofdpijn, zwakte, onregelmatige hartslag, en koude handen en voeten.

Shilajit is rijk aan ijzer en humuszuur. Inname van shilajit supplementen kan dus het ijzergehalte in het bloed geleidelijk verhogen

****************************

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Wil je ook genieten van deze voordelen? Koop dan nu Shilajit in poeder vorm of capsule vorm.

 

Toepassing en aanbevolen dosering

Shilajit kun je het beste innemen door de poeder op te lossen in een drankje (water, melk, thee), yoghurt of smoothie. Het moment van inname gedurende de dag is in deze niet echt belangrijk. De maximale aanbevolen dagelijkse hoeveelheid Shilajit is 500 mg (0,5 gram) per dag. Het is echter aan te raden om, als je voor het eerst Shilajit gebruikt, te beginnen met 300 mg (0,3 gram) per dag en dit langzaam op te bouwen naar de aanbevolen dosering. Belangrijk is om de de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet te overschrijden en de Shilajit koel en droog te bewaren, en uiteraard buiten het bereik van kinderen te houden.

Houdt er ook rekening mee Shilajit een voedingssupplement is en géén medicatie. De effecten zullen dan ook niet direct bij dag 1 zichtbaar zijn. Geef het supplement even de tijd om zijn werk te doen, de meeste mensen voelen binnen 10 dagen de eerste effecten. 

Let wel: Alvorens je Shilajit kunt consumeren moet deze professioneel bewerkt zijn. Eet dus nooit rauwe of onbewerkte Shilajit. Rauwe Shilajit kan namelijk zware metaalionen, vrije radicalen, schimmels of andere verontreinigingen bevatten die je ziek kunnen maken. Koop dus altijd gezuiverde Shilajit bij een betrouwbare aanbieder! Uiteraard is de Shilajit van Spiruella bewerkt en gereed voor consumptie.

-13%
13,95

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Shilajit Poeder Premium Kopen

15,9547,95
-100%

Klik hier om Shilajt Poeder kopen of Shilajit Capsules te kopen! (zolang de voorraad strekt ivm huidige leveranciers-problemen) 

Shilajit – 100% Mumijo Shilajit – 25 gram (Mountaindrop)

Shilajit (Planet Ayurveda) 60 Capsules

Wat doet Shilajit met je lichaam?

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van shilajit. Ten eerste helpt het bij het verbeteren van de algehele energieniveaus in het lichaam. Het bevat namelijk veel mineralen en voedingsstoffen die helpen bij het verhogen van de energie. Verder bevat shilajit veel antioxidanten, wat nuttig is voor het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam. Ook helpt het om de spijsvertering te verbeteren door het verlichten van de symptomen van indigestie. Daarnaast bevat shilajit ook veel vezels, waardoor het een uitstekend supplement is om te helpen bij gewichtsverlies.

Ook heeft shilajit aangetoond dat het helpt bij het verlichten van stress, omdat het een krachtige adaptogeen is. Adaptogenen zijn stoffen die helpen om je lichaam te wennen aan stressvolle situaties. Door het nemen van shilajit kun je meer energie krijgen op momenten dat je het hardst nodig hebt. Verder kan shilajit ook helpen bij de behandeling van verschillende aandoeningen, zoals hoge bloeddruk, hartaandoeningen en artritis. Door het gebruik van shilajit kun je dus veel voordelen voor je gezondheid verwachten. Wees er echter wel altijd op bedacht dat uw arts beoordeelt of shilajit veilig is voor uw specifieke gezondheidssituatie. Als u medicijnen gebruikt, raadpleeg dan altijd eerst uw arts voordat u het gaat gebruiken.

Waar kun je Shilajit kopen?

Shilajit is te vinden in veel verschillende soorten en vormen, zoals poeders, extracten, capsules, resin en tabletten. Het is ook gemakkelijk verkrijgbaar bij online winkels of speciaalzaken. U kunt ook kant-en-klare producten vinden die al gecombineerd zijn met andere supplementen, zoals vitamines of mineralen. Als u het in poedervorm wilt kopen, let dan op de verpakking om te zien of er één ingrediënt is of dat het verschillende ingrediënten bevat.

Uiteraard kunt U bij Spiruella.nl alleen de beste en hoogste kwaliteit Shilajit kopen.

Hoeveel Shilajit per dag?

Het is altijd het beste om uw arts te raadplegen voordat u shilajit neemt, omdat de optimale dosering kan variëren van persoon tot persoon. Over het algemeen wordt aanbevolen om een ​​dosering van 250 tot 500 mg twee tot drie keer per dag in te nemen. Dit kan worden verhoogd, afhankelijk van wat het beste werkt voor u. Als u een kant-en-klare product gebruikt, moet u de aanbevolen dosering op de verpakking volgen. Zoek altijd het advies van uw arts voordat u supplementen gaat gebruiken.

Welke Shilajit is het beste?

Er zijn veel verschillende soorten shilajit beschikbaar op de markt. Om de beste te kiezen, moet u altijd producten selecteren die pure en organisch shilajit bevatten. Als het gaat om supplementen in poedervorm, moet u ervoor zorgen dat de verpakking duidelijk aangeeft hoeveel shilajit erin zit. U kunt ook productspecificaties lezen om te controleren of het een hoogwaardig product betreft. U kunt ook andere consumenten beoordelingen lezen om te zien of het een veilig product is. U kunt er ook voor kiezen om alleen bij vertrouwde winkels en leveranciers te shoppen, zoals Spiruella.nl, om een ​​hoogwaardig product te garanderen.

 

**************************************

Je weet nu alles over de voordelen van Shilajit! Meer weten over de verschillende Superfoods? Lees dan nu ook: Superfoods: Wat zijn het en wat zijn de Voordelen? Ontdek onze TOP 15 Lijst met Superfoods!

Een reactie op “5 Voordelen van Shilajit – Ontdek De Kracht van Shilajit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DOWNLOAD GRATIS E-BOOK

SHILAJIT: DESTROYER OF WEAKNESS

Verbeter je geheugen, energie, libido, uiterlijk, weerstand en mentale en fysieke gezondheid

(Mét 15% kortingscode op Kenzi Shilajit producten!)

shilajit gratis e-book