Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Shilajit (Planet Ayurveda) 60 Capsules

18,95
-9%

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Shilajit Poeder Premium

16,5052,50

Heb je nog nooit van Shilajit gehoord? Don’t worry, je bent niet de enige die niet bekend is met de voordelen van Shilajit! Er zijn zelfs velen die zich nog niet bewust zijn van de verbazingwekkende eigenschappen van Shilajit. In deze Blog hoop ik daar echter snel verandering in te brengen! Shilajit wordt niet voor niets, om zijn heilzame werking, al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Indiase Ayurvedische geneeskunde. Dit komt voornamelijk door de ruime aanwezigheid van mineralen – meer dan 80 soorten – waaronder ijzer, zink, lood, koper en zilver. De voedingsstoffen in Shilajit zijn uiterst heilzaam voor veel aandoeningen, maar doen ook hun werk ter preventie. Kortom een product dat ieder huishouden voor dagelijks gebruik in de kast moet hebben liggen!

Lees hieronder de top 6 van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van Shilajit en ontdek hoe deze superfood jou van dienst kan zijn!

Kijk hier voor meer kruiden uit de Ayurveda.

Wat is shilajit?

Shilajit is een kleverige zwart-bruinachtige substantie die afkomstig is uit gesteentelagen in hoge bergketens over de hele wereld, waaronder het Himalayagebergte, het Tibetaanse gebergte en het Altaigebergte. Shilajit werd van oudsher gewonnen in India en Tibet, maar vandaag zijn de bronnen in veel landen te vinden. Shilajit, ook wel ‘bergzweet’ of ‘zweet van de rotsen’ genoemd, is eeuwen geleden, onder invloed van de warmte van de zon, ontstaan uit de langzame afbraak van planten. Planten die nimmer bloot zijn gesteld aan meststoffen of pesticiden en geleidelijk aan omgezet werden tot humus. Deze humus is vervolgens weer getransformeerd tot een dichte, mineraalrijke massa, die we Shilajit noemen. 

Voordelen van Shilajit

Shilajit is een bijzonder voedselrijk en efficiënt supplement dat vooral veel mineralen (> 80) en fulvinezuur bevat. Mineralen zijn voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft om überhaupt goed te laten functioneren. Fulvinezuur daarentegen staat erom bekend dat het een sterke antioxidant is, die niet alleen ontstekingsremmend werkt, maar ook beschermt tegen vrije radicalen en cellulaire schade. Kortom: de belangrijkste supplementen in Shilajit worden al sinds dag en dauw, over hele wereld, gebruikt ter ondersteuning van de gezondheid.

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Shilajit (Planet Ayurveda) 60 Capsules

18,95
-9%

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Shilajit Poeder Premium

16,5052,50

De Top 6 voordelen en werking van Shilajit 

Shilajit wordt al eeuwen gebruikt als alternatief medicijnen tegen allerlei kwalen, maar met name in de Ayurvedische geneeskunde. Zij zitten Shilajit met name in bij het behandelen van chronische ziektes, bloedarmoede, verouderingsverschijnselen en allergieën, maar ook om het libido te verhogen en het immuunsysteem te stimuleren. Deze positieve gezondheidseffecten zouden met name komen door de aanwezigheid van veel fulvinezuren, humuszuren en mineralen in Shilajit. Ondanks dat er naar Shilajit tot op heden nog beperkt onderzoek is gedaan, is uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken naar de supplementen in Shilajit wel gebleken dat ze cognitieve en psychische functies bij mensen extra kunnen stimuleren. Welke voordelen van Shilajit dit precies zijn, lees je in de Top 6 hieronder:

1. Hersengezondheid

Fulvinezuur is een krachtig antioxidant, en de gulle hoeveelheid ervan in Shilajit maakt deze superfood een krachtige bondgenoot van onze hersenen! Ons zenuwstelsel bestaat uit belangrijke eiwitten, en één daarvan is het tau-eiwit. Een ophoping van het tau-eiwit kan hersencellen beschadigen. Zo is de ophoping van tau-eiwit een van de belangrijkste oorzaken van neurologische ziektes zoals Alzheimer. Shilajit kan dankzij haar antioxiderende effecten neurologische problemen voorkomen of verminderen.

Tip: Neem 2 tot 4 snufjes shilajitpoeder en meng deze met honing of lauwe melk. Drink dit mengsel twee keer per dag na een lichte maaltijd.

2. Chronische vermoeidheid

voordelen van Shilajit

Het chronisch vermoeidheidssyndroom is een gezondheidstoestand die gekenmerkt wordt door extreme vermoeidheid die niet kan worden verklaard door een onderliggende medische aandoening. Vermoeidheid treedt op wanneer je lichaamscellen niet genoeg energie produceren. Mensen die hieraan lijden, ervaren energieverlies en extreme fysieke en mentale stress.

De mineralen die in Shilajit overvloedig aanwezig zijn, helpen om de celfuncties in je lichaam te verbeteren, waardoor je energielevel op natuurlijke wijze toeneemt. Shilajit pakt vermoeidheid dus aan bij de bron van het probleem, waardoor het vermoeidheidssyndroom mettertijd wordt verholpen. Ook kan Shilajit angst verminderen en je beschermen tegen oxidatieve stress.

3. Verbetert vruchtbaarheid, libido en seksuele prestaties

Shilajit is een traditionele remedie om het libido te stimuleren en de vruchtbaarheid bij mannen te verbeteren. Shilajit heeft namelijk sterke afrodiserende eigenschappen. Deze zorgen ervoor dat je minder mentale stress en angst ervaart, waardoor je je relaxter gaat voelen en bovendien beter gaat presteren.

Daarnaast werkt Shilajit bevorderend voor de viriliteit en het uithoudingsvermogen bij mannen. Het consumeren van gezuiverde shilajitcapsules voor het slapengaan, verhoogt de bloedcirculatie in de geslachtsorganen, wat de productie van mannelijke hormonen zoals testosteron verbetert. Dit zorgt uiteindelijk voor een betere beweeglijkheid en kwaliteit van sperma bij mannen.

Meer weten over Libido verhogende natuurlijke middelen? Kijk dan ook bij Horny Goat Poeder, , Mucuna Pruriens en Muira Puama.

4. Vertraagt veroudering

voordelen van Shilajit

De antioxidanten in Shilajit beschermen onze cellen tegen beschadiging en ze verminderen vrije radicalen. Celschade is de belangrijkste boosdoener voor het versnellen van het verouderingsproces van je huid, lever, longen en hart.

Het fulvinezuur, de werkzame stof in Shilajit, geeft mineralen en antioxidanten vrij in beschadigde cellen. Dit mineraal beschermt de cel tegen radicale schade en versnelde veroudering. Regelmatig gebruik van Shilajit kan de levensduur verlengen en het verouderingsproces vertragen. Als je langzaam en gracieus ouder wilt worden, kan je dus best enkele grammen Shilajit toevoegen aan je dagelijkse routine!

5. Bloedarmoede door ijzertekort

Ijzertekort is de meest voorkomende oorzaak van bloedarmoede. Dit tekort kan verschillende oorzaken hebben: een ijzerarm dieet, het onvermogen van je lichaam om ijzer op te nemen of bloedverlies.

IJzer is essentieel bij de vorming van rode bloedcellen, hemoglobine en myoglobine. Hemoglobine transporteert zuurstof van de longen naar de rest van de lichaamsweefsels. Myoglobine slaat de zuurstof op en geeft het vrij wanneer er een tekort is, vooral tijdens oefeningen.

Zonder een bloedonderzoek is het soms moeilijk om te weten of jij ook kampt met een ijzertekort. Als je niet zeker weet of je lijdt aan bloedarmoede door ijzertekort, kun je letten op de volgende symptomen: vermoeidheid, hoofdpijn, zwakte, onregelmatige hartslag, en koude handen en voeten.

Shilajit is rijk aan ijzer en humuszuur. Inname van shilajitsupplementen kan dus het ijzergehalte in het bloed geleidelijk verhogen en zo al deze klachten verminderen!

6. Boost testosteron en kracht

meer energie

De meesten weten dat testosteron in de eerste plaats een mannelijk geslachtshormoon is. Maar wist je dat testosteron zowel bij mannen als vrouwen wordt aangetroffen? Naast de ontwikkeling van mannelijke geslachtsorganen, is testosteron ook nodig voor de groei van botmassa en spieren bij zowel mannen als vrouwen.

Naarmate we ouder worden, daalt het testosteronniveau in je lichaam. Tekenen van een laag testosteronniveau zijn een laag libido, een verminderde productie van sperma bij mannen, slaaptekort, vermoeidheid, stemmingswisselingen, haaruitval, toegenomen lichaamsvet en verlies van spiermassa. Een onderzoek bij gezonde mannen van middelbare leeftijd toonde een significante stijging aan van het testosteronniveau na inname van Shilajit gedurende een drietal maanden. Als jij ook een of meerdere van deze klachten ervaart, is het zeker de moeite om na te gaan of een dagelijks shilajitsupplement je een handje kan helpen.

Wil je ook genieten van deze voordelen? Koop dan nu Shilajit in poeder vorm of capsule vorm.

(zolang de voorraad strekt: er zijn aanvoerproblemen en Shilajit is op de meeste plekken al uitverkocht)

 

 

*******************************

Sinds de oudheid tot op vandaag wordt deze harsachtige substantie uit de Himalaya gebruikt als ultieme remedie voor talrijke gezondheidsproblemen. De voordelen van Shilajit houden echter niet op bij de 6 die hierboven zijn opgesomd. Je kunt het bijvoorbeeld ook gebruiken als pre-workout en voor verbeterde sportprestaties. Haar ongelooflijke geneeskrachtige voordelen maken het de moeite waard om de Shilajit superfood zeker eens te proberen!

Toepassing en aanbevolen dosering

Shilajit kun je het beste innemen door de poeder op te lossen in een drankje (water, melk, thee), yoghurt of smoothie. Het moment van inname gedurende de dag is in deze niet echt belangrijk. De maximale aanbevolen dagelijkse hoeveelheid Shilajit is 500 mg (0,5 gram) per dag. Het is echter aan te raden om, als je voor het eerst Shilajit gebruikt, te beginnen met 300 mg (0,3 gram) per dag en dit langzaam op te bouwen naar de aanbevolen dosering. Belangrijk is om de de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet te overschrijden en de Shilajit koel en droog te bewaren, en uiteraard buiten het bereik van kinderen te houden.

Houdt er ook rekening mee Shilajit een voedingssupplement is en géén medicatie. De effecten zullen dan ook niet direct bij dag 1 zichtbaar zijn. Geef het supplement even de tijd om zijn werk te doen, de meeste mensen voelen binnen 10 dagen de eerste effecten. 

Let wel: Alvorens je Shilajit kunt consumeren moet deze professioneel bewerkt zijn. Eet dus nooit rauwe of onbewerkte Shilajit. Rauwe Shilajit kan namelijk zware metaalionen, vrije radicalen, schimmels of andere verontreinigingen bevatten die je ziek kunnen maken. Koop dus altijd gezuiverde Shilajit bij een betrouwbare aanbieder! Uiteraard is de Shilajit van Spiruella bewerkt en gereed voor consumptie.

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Shilajit (Planet Ayurveda) 60 Capsules

18,95
-9%

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Shilajit Poeder Premium

16,5052,50

Klik hier om Shilajt Poeder of Shilajit Capsules te kopen! (zolang de voorraad strekt ivm huidige leveranciers-problemen) 

Shilajit (Planet Ayurveda) 60 Capsules

 

**************************************

Je weet nu alles over de voordelen van Shilajit! Meer weten over de verschillende Superfoods? Lees dan nu ook: Superfoods: Wat zijn het en wat zijn de Voordelen? Ontdek onze TOP 15 Lijst met Superfoods!

Een reactie op “6 Voordelen van Shilajit – Ontdek De Kracht van Shilajit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.