Shilajit voor vrouwen

Shilajit is geen alledaags superfood. Het is allesbehalve een typische plant of boom die men teelt of gebruikt voor zijn krachtige eigenschappen. Shilajit is een zwarte, kleverige massa die je in het hooggebergte van de Himalaya terug kan vinden. Het is het eindresultaat van een eeuwenlang proces dat ontstaat door de ontbinding van plantaardig materiaal.

Het is een vaak vernoemd geneesmiddel in de Ayurveda en de eerste vermeldingen ervan gaan tot zelfs 3000 jaar terug in de tijd. Het geniet ruime bekendheid als een veilig en effectief supplement voor mannen. Zo stimuleert het o.a. het mannelijk libido en de vruchtbaarheid.

Minder bekend is dat er ook heel wat gezonde voordelen van shilajit voor vrouwen zijn. We zetten de belangrijkste graag voor jou op een rijtje.

Shilajit kopen? <Kijk dan snel hier!

De belangrijkste voordelen van shiljait voor vrouwen

1. Shilajit kan ondersteuning bieden bij afvallen*

In de Ayurveda gebruikt met shiljait steevast als een ondersteuning bij het afvallen. Naast het belang van een gezonde levensstijl en een evenwichtig voedingspatroon, kan het je helpen een gezond gewicht te bereiken of behouden.

afvallen

Zo zouden de stoffen in Shilajit zorgen voor een toename van energie, ondersteuning bieden bij stress en de stofwisseling activeren.  Deze drie eigenschappen tezamen maken dat Shilajit kan ondersteunen om een gezond gewicht te krijgen en vast te houden.

Meer weten over afvallen met superfoods? Lees dan nu ook: Top 10 superfoods om af te vallen!

2. Shilajit voor vrouwen als ondersteuning bij de menstruatie*

Shilajit heeft een heel balancerend effect op de vrouwelijke hormonen oestrogeen en progesteron. Het evenwicht tussen deze twee is essentieel voor het behoud van een gezonde en regelmatige cyclus. Daardoor kan het effectief helpen bij het verminderen van de typische gevreesde symptomen van de menstruatie.

3. Shilajit kan de vruchtbaarheid van vrouwen helpen stimuleren*

De vrouwelijke vruchtbaarheid hangt natuurlijk in grote mate samen met een regelmatige en gezonde cyclus. Doordat het een balancerend effect heeft op de menstruatiecyclus verbetert het dus de fertiliteit van vrouwen.

Dit voordeel hangt ook samen met het effect op onze rode bloedcellen. Op het moment dat er meer ijzer en hemoglobine door onze bloedvaten gaat stromen, stijgt ook het zuurstofniveau in ons bloed. Onze weefsels krijgen op hun beurt meer nutriënten en de baarmoeder is een orgaan dat daar heel wat voordeel van ondervindt.

En, net zoals het bij mannen het libido kan stimuleren, doet shiljait hetzelfde voor vrouwen, wat de vruchtbaarheid alleen maar verder ten goede kan komen.

Shilajit om libido te verhogen

Meer weten over libido verhogende superfoods voor vrouwen? Neem dan een kijkje bij onze blog Libido van de vrouw verhogen? – Onze Top 7 Tips and Superfoods

4. Shilajit kan ondersteuning bieden in gevallen van stress*

Shilajit werkt in op meerdere hormonen in het lichaam, zo ook de stresshormonen. Maar niet alleen dat, het stimuleert ook de productie van oxytocine. Naar dit hormoon verwijst men wel eens als de balsem van de ziel. Het zorgt ervoor dat we ons blij en opgewekt voelen als vrouw.

Meer weten? Lees dan ook onze blog: Stress Verminderen Met Superfoods – Onze Top 7

Shilajit kopen? <Kijk dan snel hier!

5. Shilajit vertraagt veroudering*

Werkzame stoffen beschermen onze cellen tegen beschadiging en ze neutraliseren vrije radicalen. Celschade is de belangrijkste boosdoener voor het versnellen van het verouderingsproces van je huid, lever, longen en hart.

Fulvinezuur, een andere werkzame stof in Shilajit, geeft mineralen en werkzame stofjes vrij in beschadigde cellen. Dit mineraal beschermt de cel vervolgens tegen radicale schade en versnelde veroudering.

veroudering huid

Ontdek hier onze Top 9 Superfoods Voor De Huid!

6. Bloedarmoede door ijzertekort*

IJzertekort is de meest voorkomende oorzaak van bloedarmoede. Dit tekort kan verschillende oorzaken hebben: een ijzerarm dieet, het onvermogen van je lichaam om ijzer op te nemen of bloedverlies.

IJzer is essentieel bij de vorming van rode bloedcellen, hemoglobine en myoglobine. Hemoglobine transporteert zuurstof van de longen naar de rest van de lichaamsweefsels. Myoglobine slaat de zuurstof op en geeft het vrij wanneer er een tekort is, vooral tijdens oefeningen.

Zonder een bloedonderzoek is het soms moeilijk om te weten of jij ook kampt met een ijzertekort. Als je niet zeker weet of je lijdt aan bloedarmoede door ijzertekort, kun je letten op de volgende symptomen: vermoeidheid, hoofdpijn, zwakte, onregelmatige hartslag, en koude handen en voeten.

Shilajit is rijk aan ijzer en humuszuur. Inname van shilajit supplementen kan dus het ijzergehalte in het bloed geleidelijk verhogen.

7. Goed voor de Hersenen*

Fulvine zuren zijn belangrijke kunstmatige of natuurlijke stoffen die in het lichaam sommige soorten celschade kunnen helpen voorkomen of vertragen. Je kunt hierbij denken aan schade die is ontstaan als gevolg van stress en slechte voeding. Door voedingsmiddelen in te nemen die fulvinezuur bevatten, kun je dus je lichaam beter beschermen tegen vrije radicalen door ze te neutraliseren en cellulaire schade. Zo jou je je hersenen gezond!

****************************

*Gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Mogelijke contra-indicaties van shilajit

Er zijn heel wat voordelen verbonden aan het gebruik van shilajit voor vrouwen, maar over de mogelijke contra-indicaties kunnen we heel kort zijn.

  • Het kan de bloeddruk verlagen, wat schadelijk kan zijn voor vrouwen die al medicijnen nemen voor een te hoge bloeddruk.
  • Doordat shilajit het ijzergehalte in het bloed verhoogt, kunnen mensen die lijden aan hemochromatose en teveel ijzer in het bloed hebben dit beter niet gebruiken.
  • Verder kan het aandoeningen zoals jicht verergeren, omdat het de productie van urinezuur in het lichaam kan doen toenemen.
  • Er is ook te weinig onderzoek gedaan naar eventuele schadelijke effecten van shilajit op zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Voor hen raadt men dus ook af shiljait te gebruiken als supplement.

Ben je zwanger, geef borstvoeding, gebruik je medicijnen of sta je onder behandeling van een arts, raadpleeg dan altijd eerst je specialist alvorens Shilajit producten gaat gebruiken.

 

***************************************

Wil je meer weten over Shilajit in het algemeen en zijn ongekende voordelen, lees dan ook de 6 Voordelen van Shilajit – Ontdek De Kracht van Shilajit

Voor meer libido M/V kijk je ook bij Horny Goat Weed.

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS E-BOOK

SHILAJIT: DESTROYER OF WEAKNESS

Verbeter je geheugen, energie, libido, uiterlijk, weerstand en mentale en fysieke gezondheid

(Mét 15% kortingscode op Kenzi Shilajit producten!)

shilajit gratis e-book