fulvinezuur

Wie fronst er geen wenkbrauw bij het lezen van zo’n veelzeggende titel? Je bent waarschijnlijk niet de enige want het roept het beeld op van een magisch toverdrankje dat bij velen de fantasie op hol doet slaan. Maar is deze benaming voor dit bijzondere supplement wel zover gezocht als het op het eerste gezicht lijkt?

In deze blog doen we voor jou uit de doeken wat fulvinezuur precies is en waar het precies goed voor is. Verder belichten we ook hoe je het kan gebruiken en wat de mogelijke contra-indicaties en bijwerkingen zijn.

Als je ondertussen nieuwsgierig bent geworden, scrol dan verder door en ontdek alles wat er te weten valt over dit buitenbeentje onder de superfoods.

Wat is fulvinezuur?

Fulvinezuur of fulvine is een organische verbinding van elementen die men in natuurlijke materialen als shilajit, kool maar ook in de bodem en rivieren terugvindt. Het ontstaat wanneer microben in de bodem plantaardige materialen afbreken.

humus

Het is één van de kleinste moleculen en er is een heel specifieke reden waarom het zo bijzonder is als supplement. Het is namelijk een ongebonden molecule wat wil zeggen dat het zich gemakkelijk kan binden aan vitaminen, mineralen en sporenelementen en deze tot in de cel kan transporteren.

Net omdat het zo’n kleine molecule is, dringt het gemakkelijk door het celmembraan heen zodat het in onze cellen gemakkelijk voedingsstoffen kan afgeven. Vervolgens absorbeert het daar de zware metalen die er niet thuishoren zodat deze door het lichaam weer kunnen uitgescheiden worden.

Shilajit kopen? <Klik hier!

6 voordelen van fulvinezuur*

ondersteuning spijsverteringsstelsel

Het zal allicht geen verbazing wekken dat fulvinezuur wegens zijn status van levenselixir een enorm aantal voordelen bezit. Ontdek hieronder de Top 7 voordelen van fulvinezuur:

  1. Een krachtige ontgifter*
  2. Ondersteunt bij vermoeidheid*
  3. Voor een goede gemoedstoestand*
  4. Goed voor het libido*
  5. Kan helpen bij spijsverteringsproblemen*
  6. ondersteunt de weerstand*

Meer tips voor het verbeteren van de weerstand, lees je hier: Winter-weerstand verhogen? 9 Tips! 

****************************

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Wat zijn mogelijke bijwerkingen van fulvinezuur?

Sommige onderzoeken geven aan dat fulvinezuur in hogere dosissen kan aanleiding geven tot een aantal vervelende bijwerkingen. Deze variëren van diarree tot misselijkheid, hoofdijn, krampen, vermoeidheid en keelpijn. Deze symptomen zijn hoofdzakelijk te wijten aan het feit dat fulvinezuur zo’n krachtige ontgifter is.

Wat zijn mogelijke contra-indicaties?

Zoals bij de meeste supplementen raden we ook in dit geval het gebruik af in geval van zwangerschap en borstvoeding. Hoewel er geen wetenschappelijk onderzoek bestaat dat in deze richting wijst, is het altijd verstandig om geen onnodige risico’s te nemen.

Daarnaast is fulvinezuur ook een supplement dat het immuunsysteem stimuleert. Bij auto-immuunziekten komt ons immuunsysteem in het verweer tegen onschadelijke stoffen die het als een bedreiging ervaart. Zo zal fulvinezuur een overprikkeld immuunsysteem nog verder activeren en bepaalde auto-immuunziekten dus verergeren.

Hieruit volgt ook dat men het gebruik van fulvinezuur afraadt bij de inname van immuunonderdrukkende geneesmiddelen. Andere geneesmiddelen die mogelijk een negatieve interactie kunnen vertonen in combinatie met fulvinezuur zijn bepaalde bloedverdunners en medicijnen die de werking van de schildklier beïnvloeden.

Hoe kan je fulvinezuur innemen?

Er zijn twee populaire manieren om fulvinezuur als voedingssupplement in te nemen. De eerste is als shilajit, een organische verbinding die men terugvindt in het Himalayagebergte. Het is een hoog aangeschreven supplement wegens zijn hoge concentratie aan mineralen en fulvinezuur. Zie hier kruiden uit de Ayurveda geneeswijze.

Shilajit is een kleverige substantie die uiteindelijk als poeder op de markt gebracht wordt, al dan niet in de vorm van capsules of poeder. Als je shilajit wil van de zuiverste kwaliteit kan je best bestellen bij een betrouwbare leverancier als Spiruella. Shilajit kopen? Klik hier!

shiljait

Daarnaast heb je ook nog fulvinezuur in vloeibare vorm. Hierbij is het wel belangrijk een onderscheid te maken tussen de verschillende soorten fulvinezuur. Dit onderscheid heeft te maken met de productiemethode die men ervoor hanteert. Je hebt namelijk synthetisch vervaardigd en geperst fulvinezuur. Beide soorten zijn minderwaardig t.o.v. gefermenteerd fulvinezuur. Dit laatste heeft een goudgele kleur, is volledig kleur- en smaakloos en vrij van chemicaliën.

Wat is de ideale dosering?

Net omdat elke persoon een uniek profiel heeft, zal de ideale dosering van een voedingssupplement voor iedereen anders zijn. Verschillende factoren zoals leeftijd en de algemene gezondheidstoestand hebben hier invloed op. Bij fulvinezuur is dat niet anders.

Er is tot op heden geen algemene aanbeveling op basis van wetenschappelijk onderzoek. De algemene consensus onder experts luidt dat bij een dagelijkse consumptie van max. 15 ml zich geen schadelijke neveneffecten voordoen. Als je voor shilajit kiest, spreken we over een maximale dosering van 300 tot 500 mg.

In ieder geval is het raadzaam om de voorschriften op de verpakking aandachtig te lezen en te volgen. En in geval van twijfel over de ideale dosering of mogelijke contra-indicaties, raadpleeg je best je dokter, dan zit je sowieso veilig.

Conclusie

fulvinezuur

Er zijn vele supplementen die aanspraak maken op een bijzondere status binnen de categorie van de superfoods. Weinige hebben echter zo’n diepe en brede werking als fulvinezuur. Daarom alleen al loont het de moeite fulvinezuur in huis te halen en zelf te ervaren wat het voor je kan doen.

Onthoud echter dat wel dat de sleutel tot het verkrijgen van langdurige voordelen van welke superfoods dan ook, altijd ligt in een evenwichtig, gevarieerd en gezond eetpatroon en voldoende beweging. Zorgt er daarnaast voor dat je je, voor een optimale werking, ook altijd houdt aan de aanbevolen dosering.

**************************************

Je weet nu alles over de voordelen van fulvinezuur! Maar als je wil ontdekken welke de top 6 voordelen zijn van shilajit zijn, dat enorm rijk is aan fulvinezuur, lees er dan hier meer over. Of wil je meer weten over de verschillende Superfoods? Lees dan nu ook: Superfoods: Wat zijn het en wat zijn de Voordelen? Ontdek onze TOP 15 Lijst met Superfoods!

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *