Hoeveel Chlorella

Heb jij al eens gehoord van Chlorella? Niet? Dan mist je lijf echt wat, zeker als je een gezond lichaam wilt hebben! Chlorella is een minuscuul algje met 100 sterke gezondheidsvoordelen. Dit kleine algje is al ruim 2,5 miljard jaar op onze aardbol en zorgt er nog steeds voor dat het onderwaterleven optimaal functioneert. En mocht je Chlorella innemen, dan zorgt het er dus ook voor dat jouw lijf beter functioneert dan ooit tevoren. Hoe? Door je lijf van alle benodigde voedingsstoffen te voorzien. Zie het maar als de beste duurzame energie voor je lijf, waarop jouw lichaam veel meer kilometers kan maken dan de normale benzine die je er nu in gooit.

Nu zijn er meerdere soorten Chlorella op de markt beschikbaar. Zijn ze allemaal even goed? Nee! En als je écht het maximale wilt halen uit deze superfood, dan moet je natuurlijk wel voor de beste soorten gaan. Dus welke Chlorella is goed? In deze blog geef ik je de beste 2 Chlorella producten die op de markt zijn!

6,9539,95
1,952,90
Uitverkocht
15,0025,00

De eeuwenoude kracht van Chlorella

Het is klein, maar oh zo fijn, deze eencellig felgroene zoetwateralg. Het is zo bijzonder dat dit kleine friemeltje al langer bestaat dan de mens en daarnaast zo ontzettend krachtig is. Waarschijnlijk is dat de reden dat het alle eeuwen heeft doorstaan en nog steeds als superster uit de strijd komt. De reden? Het algje past zich super snel aan en waait zo met alle winden mee. Vanaf 2,5 miljard jaar geleden, tot nu.

Wat doet Chlorella voor je lichaam?

Welke Chlorella is beste

Het antwoord op deze vraag is in twee woorden te beantwoorden: heel veel. Het is niet voor niets “hét wondermiddel” van de afgelopen jaren. Al sinds de tweede wereldoorlog wordt er veel onderzoek naar Chlorella gedaan en wetenschappers blijven verbluffende resultaten naar boven halen. Om je een idee te geven wat deze superalg allemaal doet voor je lichaam hebben we hieronder enkele van de verbluffende gezondheidsvoordelen voor je op een rijtje gezet:

1. Het voorzien van essentiële aminozuren en eiwitten

Algen zouden zelfs gedeeltelijk gebruikt kunnen worden als vleesvervanger aangezien ze ook een goede hoeveelheid ijzer en vitamine B1 bevatten. Toch is dit niet eenduidig te zeggen, omdat niet elke soort dezelfde hoeveelheden bevat. Variëren met andere vleesvervangers blijft daarom de beste keuze.

2. Het voorzien van belangrijk vetzuren

Chlorella is rijk aan de belangrijke visvetzuren EPA en DHA (omega 3 vetzuren). Deze vetzuren beschermen tegen hart- en vaatziekten, verlagen een te hoge bloeddruk, zijn goed voor het in balans brengen van het cholesterol en spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van de hersenen van (ongeboren) baby’s. De hoeveelheid van deze vetzuren in Chlorella is niet altijd even hoog. Soms is dit in kleine hoeveelheden, soms zijn de hoeveelheden wat hoger. Dat heeft te maken met het seizoen en de soort alg. Ik vertel je straks wat de beste Chlorella is zodat je weet welke de meeste voedingswaarde bevat.

3. Bescherming bieden tegen vrije radicalen.

Chlorella zit boordevol antioxidanten. Antioxidanten vangen vrije radicalen op die wij dagelijks onbewust binnenkrijgen. Deze gevaarlijke stoffen kunnen schade aanrichten aan ons lichaamsweefsel en -cellen. Door ze uit te schakelen wordt ons lichaam beschermt en wordt de kans op gevaarlijke ziekten zoals kanker verkleind.

4. Verbeteren van immuunsysteem

Het is eigenlijk een kwestie van 1 + 1 = totale bescherming en daarom ook beter bestand tegen ziekten. Als je lijf voorzien is van alle benodigde voedingsstoffen dan kan het veel meer aan.

5. Het reinigen van binnen uit

Uit meerdere onderzoeken is naar voren gekomen dat Chlorella zeer goed in staat is gifstoffen te absorberen en deze meteen af te voeren. Voorbeelden van giftige stoffen die je liever niet in je lijf wilt hebben: nicotine, kwik of toxine. Deze stoffen krijg je onbewust binnen omdat ze overal om ons heen stiekem op de loer liggen. Het zit zelfs al in de lucht die je vrolijk inademt of in bepaalde voeding. Chlorella trekt deze stofjes aan en voert ze netjes weg zodat ze jou niet meer tot last zijn.

*************************

Dit is slechts een kleine greep uit het enorme vat van gezondheidsvoordelen die een dagelijkse inname van Chlorella kan bieden. Wil je meer weten over de voordelen, lees dan ook: Waarom Chlorella gebruiken? Ontdek onze Top 15 Voordelen

Verschillen in kwaliteit Chlorella

We zijn eindelijk aangekomen tot de kern van deze blog: welke verschillende soorten Chlorella bestaan er, welke Chlorella is goed en welke is de beste? Zoals gezegd bestaan er verschillende soorten Chlorella, en de ene soort is beter dan de andere. Ik zal me in deze echter beperken tot het benoemen van de beste 2 soorten die er zijn, en waarom dit zo is!

Invloed van telen en oogsten

Alg

Er zijn wel degelijk verschillen in de kwaliteit van de verschillende ‘soorten’ Chlorella. Laten we beginnen met de uitleg over het feit waarom er überhaupt verschillen zijn. Dat heeft er grofweg mee te maken dat Chlorella een natuurlijk product is die groeit in (veelal) bassins of tanks, al komen ze ook in het ´wild´ nog voor. Geen enkel natuurlijk product groeit altijd hetzelfde. Vergelijk het met de groei van ieder ander natuurlijk product zoals een appel.

Je hebt verschillende soorten appels: Elstar, Jonagold en ga zo maar door. Deze appels verschillen van elkaar, maar per ras kunnen er ook verschillen zijn. Dus de ene Elstar appel, kan lekkerder/beter zijn dan zijn broertje. Dat heeft te maken van het seizoen of de grillen van de natuur. Dit geldt ook voor Chlorella, al zijn de varianten die in overdekte tanks groeien, minder onderhevig aan weersperikelen en zijn zo over het algemeen dus ook van betere kwaliteit. Maar het geeft wel een ander probleem: de varianten die groeien in overdekte tanks krijgen minder zon. Zon is echter heel belangrijk voor dit kleine algje.

Manier van drogen

De manier van oogsten en telen heeft invloed op de kwaliteit van Chlorella, maar ook de wijze van drogen speelt een belangrijke rol. Zo kan de alg niet ‘rauw’ gegeten worden. Ons verteringsstelsel kan het niet goed verwerken en daardoor ook niet die hele rits aan fijne voedingsstoffen opnemen. De enige manier om te kunnen profiteren van alle gezondheidsvoordelen, is door de taaie celwand te doorbreken en het vervolgens te drogen. Maar de manier waarop het wordt gedroogd, is erg belangrijk. De beste manier van drogen zorgt ervoor dat de voedingswaarden van Chlorella het beste bewaard blijven.

Helaas gebeurt het drogen niet altijd op een goede manier. Zo kan de ene gedroogde Chlorella slechts 7% eiwitten bevatten en een andere maar liefst 88%. Hoe kun je ervoor zorgen dat je de beste variant hebt? Dat kan heel makkelijk door goed de voedingswaarde op het etiket te controleren.

Welke Chlorella is goed en de beste?

En dan nu hét antwoord op de grote vraag: welke Chlorella is goed en dus de beste? De wetenschappelijke wereld onderscheidt meer dan 100 soorten. Om al die soorten van elkaar te onderscheiden, bestudeert men verschillende kenmerken, zoals de ultrastructuur, chemische samenstelling van de celwand, de ultrastructuur van de pyrenoïden, de fysiologie, de morfologie, de moleculaire biologie, etc. Er bestaat dan ook nog veel onzekerheid over de classificatie van de verschillende soorten.

Hoewel er dus veel soorten Chlorella zijn, zijn er twee soorten het meest bekend en deze worden dan ook veel verkocht. Dit zijn de Chlorella Pyrenoidosa en Chlorella Vulgaris. Ondanks dat beide varianten uitstekend zijn komt over het algemeen Chlorella Pyrendoidosa het beste uit de bus. Dit komt simpelweg omdat het de hoogste concentraties aan vitaminen, mineralen en aminozuren bevat.

Chlorella Vulgaris en Pyrenoidosa

Welke Chlorella is goed

Mocht je enthousiast geworden zijn over de kracht van Chlorella, dan wil je natuurlijk wel het beste innemen om daadwerkelijk te kunnen profiteren van alle gezondheidsvoordelen. Het goede nieuws is dat voor deze beide Chlorella soorten geldt dat ze boordevol zitten met essentiële voedingsstoffen. De belangrijkste voedingsstoffen zijn: eiwitten, vetzuren (Omega-3), vitaminen, enzymen, antioxidanten, aminozuren, mineralen, voedingsvezels en chlorofyl.

Beide Chlorella varianten zitten dus boordevol gezonde stoffen die ons lichaam nodig heeft. Onderzoek heeft echter wel aangetoond dat de Chlorella Pyrenoidosa een hogere concentratie aan vitaminen (B12) en aminozuren (Choline) bevat dan de Chlorella Vulgaris. Maar dat is niet alles! Pyrenoidosa heeft ook een hoger eiwitgehalte én een zeer hoge concentratie van de Chlorella Groeifactor (C.G.F.). Op basis van deze gegevens zou je dus kunnen stellen dat van de 2 besten varianten de Chlorella Pyrenoidosa de allerbeste is! De Chlorella Vulgaris is echter een uitmuntende 2e keuze!

Maar wat betekent de aanwezigheid van deze hogere concentratie vitamines, aminozuren, eiwitten en C.G.F nou eigenlijk precies. En betekent dit ook echt dat Chlorella Pyrenoidosa beter is? Trek zelf je conclusie:

Vitaminen en Aminozuren

Zoals gezegd heeft Pyrenoidosa dus een hoger vitamine en aminozurengehalte. De belangrijkste verschillen zitten hem hierin in de aanwezigheid van Vitamine B12 en Choline. Vitamine B12 is erg belangrijk voor ons bloed en zenuwen. Ze spelen een belangrijke rol in allerlei chemische processen binnen ons lichaam. Zo speelt vitamine B12 (net als vitamine B6) een belangrijke rol bij de opname van ijzer. B12 is verder belangrijk voor het vervoeren van zuurstof in het bloed en voor DNA-synthese. Te weinig vitamine B12 in het lichaam kan klachten geven als evenwichtsstoornissen, bewegingen gaan minder precies, problemen met uw evenwicht. Choline is onderdeel van celmembranen en speelt een rol bij het vervoer van vetten in het lichaam, en een aantal stofwisselingsprocessen

Eiwitten

boordevol eiwitten

Net als vitaminen en aminozuren heeft Pyrenoidosa ook een hoger concentraat eiwitten. Eiwitten zijn uitstekende bouwstoffen voor het lichaam. Zo hebben spieren eiwitten nodig om te herstellen na inspanning, maar heeft ook het immuunsysteem eiwitten nodig om de cruciale afweerstoffen aan te maken. En voor de afvallers onder ons kan het ook goed zijn om te weten dat eiwitten meer verzadigen dan koolhydraten en vetten!

Groeifactor

Zoals gezegd bevat Chlorella ook een hoge concentratie van Chlorella Growth Factor (C.G.F.), Pyrendoidosa bevat ook in dit geval meer van Vulgaris. Deze groeifactor in het algje levert echter heel veel gezondheidsvoordelen op, dus hoe meer aanwezig hoe beter! De groeifactor geeft het immuunsysteem namelijk een enorme boost en draagt daarnaast bij aan vernieuwing van weefsels in je lichaam.

******************************

Conclusie: Welke Chlorella is goed

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er maar liefst 100 verschillende Chlorella varianten. De meest bekende en beste zijn echter de Chlorella Vulgaris en Pyrenoidosa. Ga je voor een van deze varianten dan weet je zeker dat je goed zit en je lichaam, door het innemen van een paar theelepeltjes of tabletten per dag, alle essentiële voedingstoffen binnen krijgt. Je kunt het bij je keuze voor deze varianten dus eigenlijk nooit verkeerd doen. Wil je toch een keuze maken dan is gezien het hogere concentraat vitamines, aminozuren, eiwitten en C.G.F, Pyrenoidosa de beste keuze!

Wil je meer weten over Chlorella en zijn oneindige gezondheidsvoordelen? Lees dan nu ook: Chlorella wat is het en wat doet het – onze Top 10 voordelen!

Ook wel eens gehoord van Spirulina? Lees hier over de Verschillen tussen Spirulina en Chlorella!

6,9539,95
1,952,90
Uitverkocht
15,0025,00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *