-27%
9,5027,50

Ashwagandha: Top-7 Gezonde Voordelen

Het eeuwenoude geneeskrachtige kruid Ashwagandha kent vele gezonde voordelen. Het is geclassificeerd als een adaptogene kruid. Als jij je moe of gestrest voelt kan het moeilijk zijn om de dag door te komen. De natuur geeft met adaptogenen een goede oplossing. Adaptogenen worden al eeuwenlang gebruikt in de Chinese en Ayurvedische geneeskunde om energie op te wekken, de gemoedstoestand te verbeteren en stress te verminderen. 

Liefhebbers van Ashwagandha praten over de plant op ongeveer dezelfde manier als stripfans praten over de beroemde kogelwerende armbanden van Wonder Women. Neem een extract van deze wortel en je kunt bijna alles bestrijden wat je gezondheid schaadt. Van slapeloosheid en angst tot depressie en vermoeidheid. 

Het stimuleert bijvoorbeeld de hersenfunctie, stabiliseert de bloedsuikerspiegel en cortisolspiegel, verlaagt symptomen van angst en helpt een depressie te bestrijden. Is Ashwagandha zo goed als men zegt en wat zijn de voordelen van dit geneeskrachtige kruid?

-27%
9,5027,50

Wat is Ashwagandha?

Voordat we verder ingaan op de voordelen van dit kruid, moeten we eerst de vraag beantwoorden Wat is Ashwagandha? Ashwagandha is ook wel bekend als Withania, Winterkers en Indiase Ginseng. De plant, inclusief de wortels en bessen, wordt al duizenden jaren gebruikt in de traditionele Ayurvedische geneeswijze welke zijn oorsprong vindt in India. 

Het kruid groeit inmiddels ook op verschillende andere plekken op de wereld zoals Afrika en het Middellandse Zeegebied. De belangrijkste bestanddelen van Ashwagandha zijn alkaloïden en steroïde lactonen. Vanwege de gezondheidsvoordelen is Ashwagandha een populair supplement welke verkrijgbaar is in capsule- of poeder vorm. 

De gezondheidsvoordelen van Ashwagandha

We gaan verder in op de gezondheidsvoordelen van Ashwagandha. De wortels van deze plant worden al eeuwenlang gebruikt om artritis, constipatie, slapeloosheid, huidaandoeningen, stress, gastro-intestinale problemen, diabetes, zenuwinzinkingen, koorts, slangenbeten, geheugenverlies en verschillende andere aandoeningen te behandelen. 

De bladeren, zaden en zelfs de vruchten worden gebruikt om de verschillende aandoeningen te behandelen. We nemen de top-7 voordelen van dit bijzondere en eeuwenoude Superfood met je door. 

#1 Vermindert stress en angst

Stress en angst wordt gelinkt aan een verhoogd cortisol. Ashwagandha is geclassificeerd als een adaptogeen. Dit houdt in dat het kruid een verstoorde hormoonbalans terug in evenwicht brengt. Dit betekent dat een extract van de Ashwagandha wortel het niveau van het hormoon cortisol bij gestreste personen verlaagt. 

Van Ashwagandha is aangetoond dat het de bijnieren ondersteunt door het cortisol niveau te normaliseren. Blootstelling aan voortdurende stress kan schadelijk zijn voor onze gezondheid. Stress kan voortkomen uit angst en druk die je waarneemt. Door het cortisol niveau te normaliseren vermindert het de stress en angst. 

Minder angst? kijk dan ook eens bij CBD olie.

#2 Helpt tegen ontsteking

Ontsteking is een normale reactie van het lichaam op aandoeningen zoals infectie, toxines en trauma. Onder normale omstandigheden produceert ons lichaam een ontstekingsremmende reactie om vervolgens het evenwicht weer te herstellen. Bij chronische pijn is ons lichaam echter niet in staat de ontstekingsreactie te reguleren. Het resultaat is onbalans en chronische pijn.

Er zijn veel Ayurvedische kruiden die aanhoudende, overmatige ontstekingen aanpakken. Ashwagandha is zo’n kruid waarvan is bewezen dat het effectief heeft bij het verminderen van ontstekingen. Het drinken van Ashwagandha thee, welke bereid is uit de bladeren, verlicht ontstekingen.

Nog meer hulp bij ontstekingen? Kijk dan ook eens bij Chlorella.

#3 Voorkomt en geneest acne

De Ashwagandha-wortel heeft zowel antibacteriële als antimicrobiële eigenschappen die de huid beschermen tegen infecties zoals acne. Het stimuleert bovendien het collageen in onze huid, waardoor veroudering wordt tegengegaan. Ashwagandha verzacht en kalmeert een ontstoken of gevoelige huid. 

Indien je last hebt van acne, is het aan te raden om een natuurlijk gezichtsmasker te proberen waarin Ashwagandha-poeder is verwerkt. Deze anti-acne behandeling geneest puistjes en mee-eters, vermindert littekens, verbetert de huidskleur en herstelt ontstekingen.

Op zoek naar andere hulp bij acne? Kijk dan ook eens bij dit artikel over Neem. Een mooiere huid? Kik dan ook eens bij Amla.

#4 Goed voor het hart

Ashwagandha heeft een positieve werking op ons hart. Het helpt tegen een te hoog cholesterol, hoge bloeddruk, pijn op de borst en andere hartaandoeningen. Het opnemen van Ashwagandha-poeder in je voeding is daarom goed voor het behoud van een gezond hart.

-27%
9,5027,50

#5 Helpt tegen slapeloosheid

Lig je vaak ’s avonds in bed wakker en kan je maar niet in slaap vallen? Als dat zo is, maak je geen zorgen, Ashwagandha is de remedie voor je slapeloosheid. Van Ashwagandha is bekend dat het slaapverwekkende eigenschappen bezit die een gunstig effect hebben op mensen die lijden aan slapeloosheid. Neem voor het slapen gaan een kop warme melk gemengd met Ashwagandha-poeder. Dit helpt om je lichaam te ontspannen waardoor je gemakkelijker in slaap valt. 

#6 Verhoogt uithoudingsvermogen

In ons snelle moderne leven is het normaal dat we ons uitgeput en moe voelen. Een ongezonde levensstijl en voeding kunnen je uithoudingsvermogen verminderen, waardoor jij je sneller moe en futloos voelt. 

Als je moeite hebt met je dagelijkse taken of het gevoel hebt dat je geen uithoudingsvermogen hebt, dan houd Ashwagandha je op de been. Deze bijzondere kruid zorgt voor een dagelijkse portie vitale energie, waardoor jij je fitter voelt. Bovendien bevorder het de nachtrust en verhoogt het je algehele geheugen.

#7 Helpt bij Vitiligo

Vitiligo is een aandoening waarbij de huid en het haar pigment verliezen, waardoor melkwitte plekken ontstaan. Het treedt op wanneer de pigment producerende cellen ofwel afsterven of niet meer functioneren. Medische behandeling kan de symptomen helpen te verminderen, maar deze aandoening kan niet volledig worden genezen. Regelmatige consumptie van Ashwagandha kan het proces van pigment verlies vertragen. 

Magische kruid Ashwagandha

We hopen dat ons blog je nuttige inzichten heeft gegeven in de voordelen en het gebruik van het magische kruid “Ashwagandha”. Het vermindert onder andere stress en angst, verlaagt de bloedsuikerspiegel, vergroot de vruchtbaarheid, bevordert de spiergroei, helpt tegen ontstekingen en stimuleert het algehele geheugen. 

Ashwagandha staat er om bekend dat het een rustgevende werking en een positieve invloed heeft op ons geestelijke welzijn. Daarnaast kan het ook een positieve invloed hebben op je energiehuishouding, verlaagt het je cholesterol en gaat het een hoge bloeddruk tegen. 

Ben je overtuigd van de vele voordelen? Probeer Ashwagandha dan zelf een keer uit. De kruid is verkrijgbaar in de vorm van capsules, tabletten of poeder. Meng de poeder door een vruchtensap, yoghurt of smoothie en profiteer van de vele voordelen van het magische kruid Ashwagandha.

Zin om jezelf een echt te verwennen? Doe dan een Cacao Ceremonie met Rauwe Cacao!

-27%
9,5027,50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *