Ashwagandha: Top 4 Gezonde Voordelen

Het eeuwenoude geneeskrachtige kruid Ashwagandha kent vele gezonde voordelen. Het is geclassificeerd als een adaptogenen kruid. Als jij je moe of gestrest voelt kan het moeilijk zijn om de dag door te komen. De natuur geeft met adaptogenen een goede oplossing. Adaptogenen worden al eeuwenlang gebruikt in de Chinese en Ayurvedische geneeskunde om energie op te wekken, de gemoedstoestand te verbeteren en stress te verminderen.

Liefhebbers van Ashwagandha praten over de plant op ongeveer dezelfde manier als stripfans praten over de beroemde kogelwerende armbanden van Wonder Women. Zo zijn zij ervan overtuigd dat een extract van deze wortel bijna alles kan bestrijden wat de gezondheid schaadt. Van slapeloosheid en angst tot depressie en vermoeidheid, maar ook zou het de de hersenfunctie stimuleren, de cortisol en bloedsuikerspiegel stabiliseren, symptomen van angst verlagen en helpen om een depressie te bestrijden. De vraag is nu: Is Ashwagandha zo goed als de liefhebber beweert en wat zijn echt de voordelen van dit kruid?

Ashwagandha kopen? <Klik hier!

Wat is Ashwagandha?

Voordat we verder ingaan op de voordelen van dit kruid, moeten we eerst de vraag beantwoorden Wat is Ashwagandha? Ashwagandha is ook wel bekend als Withania, Winterkers en Indiase Ginseng. De plant, inclusief de wortels en bessen, wordt al duizenden jaren gebruikt in de traditionele Ayurvedische geneeswijze welke zijn oorsprong vindt in India.

Het kruid groeit inmiddels ook op verschillende andere plekken op de wereld zoals Afrika en het Middellandse Zeegebied. De belangrijkste bestanddelen van Ashwagandha zijn alkaloïden en steroïde lactonen. Vanwege de gezondheidsvoordelen is Ashwagandha een populair supplement welke verkrijgbaar is in capsule- of poeder vorm. 

De gezondheidsvoordelen* van Ashwagandha

De wortels, bladeren, zaden en zelfs de vruchten van deze plant worden al eeuwenlang in de Chinese en Ayurvedische geneeskunde gebruikt om diverse aandoeningen te behandelen of om ondersteuning te bieden. Je kunt hierbij denken aan aandoening als te veel stress, gemoedstoestand, ondersteuning van het hart en verschillende andere aandoeningen.

We hebben hieronder de top-4 van de meest genoemde voordelen van dit bijzondere en eeuwenoude Superfood voor je op een rijtje gezet.

#1 Kan helpen stress te verminderen*

Stress wordt gelinkt aan een verhoogd cortisol. Ashwagandha is geclassificeerd als een adaptogeen. Dit houdt in dat het kruid een verstoorde hormoonbalans terug in evenwicht zou kunnen brengen doordat de Ashwagandha wortel het niveau van het hormoon cortisol bij gestreste personen in balans zou kunnen brengen.

Blootstelling aan voortdurende stress kan schadelijk zijn voor onze gezondheid. Stress kan voortkomen uit angst en druk die je waarneemt. Door het cortisol niveau te normaliseren kan het stress en angst verminderen.

Heb jij last van stress? Kijk dan ook eens bij CBD olie.

#2 Biedt ondersteuning aan het hart en bloedvaten : Dit zou je kunnen uitbreiden maar niet met aandoeningen*

De rijke voedingsstoffen in Ashwagandha zouden ook ondersteuning kunnen bieden aan een gezond hart.

Ashwagandha kopen? <Klik hier!

#3 Kan helpen bij slapeloosheid*

Lig je vaak ’s avonds in bed wakker en kan je maar niet in slaap vallen? Wellicht is Ashwagandha dan de remedie voor je slapeloosheid. De bestandsdelen van Ashwagandha staan erom bekend dat zij slaapverwekkende eigenschappen bezitten die een gunstig effect kunnen hebben op mensen die lijden aan slapeloosheid.

Tip! Neem voor het slapen gaan een kop warme melk gemengd met Ashwagandha-poeder en ontdek of het je lichaam helpt te ontspannen waardoor je gemakkelijker in slaap valt.

#4 Kan je energie stimuleren*

In ons snelle moderne leven is het normaal dat we ons uitgeput en moe voelen. Een ongezonde levensstijl en voeding kunnen je uithoudingsvermogen verminderen, waardoor jij je sneller moe en futloos voelt.

Als je moeite hebt met je dagelijkse taken of je het gevoel hebt dat je geen energie hebt, dan kan Ashwagandha wellicht ondersteuning bieden.

Lees ook: ´Is Ashwagandha KSM66 de beste?´ en ´wanneer ashwagandha innemen?´ en ´wat zijn de bijwerkingen van ashwagandha?´ en ´hoe snel heeft ashwagandha effect

****************************

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Magische kruid Ashwagandha

We hopen dat ons blog je nuttige inzichten heeft gegeven in de voordelen en het gebruik van het magische kruid “Ashwagandha”..

Ashwagandha staat er om bekend dat het over het algemeen een rustgevende werking en een positieve invloed kan hebben op ons geestelijke welzijn. Daarnaast kan het ook een positieve invloed hebben op je energiehuishouding, stress helpen verminderen en een gezond hart ondersteunen.

Ben je overtuigd van de vele voordelen? Probeer Ashwagandha dan zelf een keer uit. De kruid is verkrijgbaar in de vorm van capsules, tabletten of poeder. Meng de poeder door een vruchtensap, yoghurt of smoothie en geniet van de vele voordelen van het magische kruid Ashwagandha.

******************************

Zin om jezelf een echt te verwennen? Doe dan een Cacao Ceremonie met Rauwe Cacao!

Ashwagandha kopen? <Klik hier!

 

Ashwagandha KSM-66 (Kenzi) 60 capsules kopen

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

5 reacties op “Voordelen en Werking van Ashwagandha: Onze Top 4!

  • robinxl zegt:

   Er is enig bewijs dat ashwagandha kan helpen bij het verbeteren van de vruchtbaarheid bij mannen en vrouwen, maar meer onderzoek is nodig om de effectiviteit ervan te bevestigen.

   Voor mannen is er enig bewijs dat ashwagandha-supplementen de spermakwaliteit en -beweeglijkheid kunnen verbeteren en het aantal abnormale spermacellen kunnen verminderen. Een kleine studie met 46 mannen toonde aan dat het nemen van ashwagandha-supplementen gedurende drie maanden de spermaparameters verbeterde, waaronder de concentratie, beweeglijkheid en morfologie van de spermacellen.

   Hallo!
   Voor vrouwen zijn er ook aanwijzingen dat ashwagandha kan helpen bij het verbeteren van de vruchtbaarheid. Een kleine studie met 50 vrouwen met verminderde vruchtbaarheid toonde aan dat het nemen van ashwagandha-supplementen gedurende acht weken leidde tot een toename van de antimulleriaanse hormoonspiegels, wat een indicator is voor de eierstokreserve.

   Hoewel deze bevindingen veelbelovend zijn, is er meer onderzoek nodig om de effectiviteit van ashwagandha bij het verbeteren van de vruchtbaarheid te bevestigen en de juiste doseringen en vormen van ashwagandha te bepalen. Het is belangrijk om te onthouden dat ashwagandha niet als vervanging moet worden gebruikt voor medische behandelingen voor verminderde vruchtbaarheid en dat patiënten altijd hun zorgverlener moeten raadplegen voordat ze ashwagandha gebruiken voor dit doel. Ik ben geen dokter!

  • robinxl zegt:

   De aanbevolen dagelijkse dosis van ashwagandha kan variëren afhankelijk van de leeftijd, gezondheidstoestand en het specifieke gebruik van de persoon. Over het algemeen wordt aangeraden om ashwagandha-supplementen te nemen in doseringen tussen 300-500 mg per dag, tweemaal daags ingenomen met voedsel. Groeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen