Veel populaire voedingssupplementen die we vandaag de dag gebruiken zijn afkomstig van plantensoorten die al sinds de oudheid als medicijn worden gebruikt. Een van deze planten is de Tribulus Terrestris. Tribulus groeit op vele plekken in de wereld, waaronder delen van Europa, Azië, Afrika en het Midden-Oosten. De wortel en de vrucht van de plant worden medicinaal gebruikt in o.a. de traditionele Chinese geneeskunde als in de Indiase Ayurveda geneeskunde. Zo zou Tribulus niet alleen de seksuele (libido) en fysieke (kracht en spieropbouw) prestaties ondersteunen en verbeteren, maar ook de bloedruk verlagen en de werking van de nieren, lever en spijsvertering stimuleren. Allemaal gezonde eigenschappen die zeker eens nader toegelicht mogen worden!

In deze blog ga ik dan ook dieper in op de voordelen van Tribulus. Mocht jij je dus afvragen Tribulus Terrestris ook nuttig kan zijn voor jou, lees dan zeker verder.

Uitverkocht

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Tribulus Terrestris Poeder Biologisch

7,9519,95

De Top 6 voordelen van Tribulus

Zoals gezegd wordt Tribulus als sinds oudsher gebruikt door verschillende culturen over de hele wereld om zijn geneeskrachtige werking. De voornaamste werkingen die, met name in de oude Chinese geneeskunde geclaimd worden, zijn echter het verbeteren van het libido, verhogen van het testosterongehalte, het gezond houden van de urinewegen en het verminderen van zwellingen.

Vandaag de dag wordt dit superkruid over de hele wereld vooral gebruikt als algemeen gezondheidssupplement, om het testosterongehalte en het libido te verhogen. Ben je benieuwd naar deze voordelen van Tribulus, maar ook welke voordelen er nog meer zijn? Lees dan snel hieronder de top 6 voordelen van Tribulus.

1. Mannelijke seksuele gezondheid

Tribulus doet al vele jaren dienst als remedie voor de seksuele gezondheid. Tribulus is namelijk een krachtig afrodisiacum en staat bovenaan de lijst van herbal viagra! Studies hebben aangetoond dat Tribulus het luteïniserend hormoon (LH) zou verhogen, waardoor het testosteronniveau bij gezonde mannen toeneemt. Een hoger testosterongehalte stimuleert het seksuele verlangen en libido en verbetert de kwaliteit van het sperma.

In sommige gevallen zou Tribulus ook kunnen helpen bij erectieproblemen en bij vroegtijdige zaadlozing. Daarbij is het stofje protodioscin van belang, een van de belangrijkste bestanddelen van Tribulus . Protodioscin helpt de productie van stikstofmonoxide stimuleren. Stikstofmonoxide is een essentieel element van een erectie, omdat het de gladde spieren van de penis in staat stelt zich te ontspannen, waardoor er ononderbroken bloed naar dit gebied kan stromen. Mocht je je seksleven een boost willen geven, dan is het zeker de moeite waard om Tribulus eens te proberen!

Meer lezen over libido verhogende natuurlijke hulpmiddelen? Kijk dan bij ShilajitNeem , Horny Goat, en Mucuna Pruriens.

We hebben ook een complete lijst voor je: Natuurlijke Libido Versterkers.

2. Vrouwelijke seksuele gezondheid

Tribulus terrestris wordt meestal gezien wordt als een kruid dat voornamelijk mannen ten goede komt. Tribulus zou echter ook in staat zijn om de seksuele prestaties en gevoeligheid voor vrouwen te verbeteren.

Zo zou Tribulus de symptomen van menopauze, zoals opvliegers, depressie en emotionele instabiliteit, kunnen verlichten. Bij regelmatig gebruik van dit kruid, tijdens de menopauze, zou het verlies van seksuele interesse na de menopauze weer kunnen opkikkeren. Een studie wees uit dat vrouwen die Tribulus innamen meer seksueel verlangen, opwinding en bevrediging ervaarden dan zij die een placebo innamen.

Dit krachtige kruid kan bovendien androgeen receptoren in de hersenen stimuleren, waardoor het lichaam positief reageert op hormonen zoals testosteron. Testosteron wordt dan wel geassocieerd met de gezondheid van mannen, toch heeft de productie van vrij testosteron bij vrouwen ook een positief effect op het vrouwelijke libido! Vaak raden artsen als eerste remedie een kruidenpreparaat van Tribulus aan om de hormonale en seksuele functie van hun patiënten te ondersteunen.

Uitverkocht

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Tribulus Terrestris Poeder Biologisch

7,9519,95

3. Bodybuilding en atletische prestaties

voordelen van Tribulus

Als supplement voor bodybuilding of training zweren veel atleten bij Tribulus. De plant bevat namelijk de een actieve voedingsstof, protodioscin. Protodioscin vergroot de toevoer van zuurstofrijk bloed naar de spieren en zorgt voor een efficiënter gebruik van voedingsstoffen zoals eiwitten. Tegelijk stimuleert protodioscine de hypofyse (een klier in het hoofd), waardoor deze LH (Luteïniserend hormoon) gaat produceren, wat zorgt voor een hoger testosterongehalte.

Tribulus Terrestris zou dus niet alleen kunnen zorgen voor een verhoging van het testosterongehalte, maar kan ook je uithoudingsvermogen tijdens trainingen en workouts vergroten. Bovendien zou deze superfood ook het spierherstel na je training bevorderen.

Meer lezen over verhogen van testostoron? Kijk dan ook eens bij Shilajit voordelen.

Tip: Wanneer je tribuluskruid in poedervorm gebruikt, kun je dagelijks 1 à 2 theelepels tribuluspoeder mengen in wat melk of sap.

4. Hartgezondheid en cardiovasculaire systeem

Hart- en vaatziekten is een van de meest voorkomende doodsoorzaak in Nederland. Als jij ook hartklachten ervaart, kan je sterk gaan overwegen om Tribulus te integreren in je dagelijkse routine. Tribulus is immers een krachtig kruid voor je hartgezondheid en cardiovasculaire systeem. De Ayurveda en de Traditionele Chinese Geneeskunde gebruiken Tribulus al heel lang voor het hart en de bloedvaten.

Verschillende studies hebben aangetoond dat de antioxiderende eigenschappen van Tribulus en het bestanddeel tribulosine bepaalde hartproblemen, zoals vernauwde kransslagaders en een verstoorde bloedsomloop, kunnen verhelpen.

Tribulus kan ook gunstig zijn als je aan het herstellen bent van een hartaanval. Het kruid verbetert namelijk de algehele hartfunctie en ejectiefractie. Ook verhindert het de re-modellering van de linker hartkamer tijdens de vroege herstelperiode na een hartaanval. Deze combinatie van effecten maakt het tevens een geweldig kruid tijdens je herstel na een hartaanval.

Meer lezen over hartgezondheid? Kijk dan ook eens bij Cats Claw, Chlorella, He Shou Wu en Kombu .

5. Hoge bloeddruk

voordelen van Tribulus

Tribulus supplementen kunnen ook hypertensie behandelen en hebben dus een gunstig effect op een hoge bloeddruk. Een wetenschappelijk onderzoek toonde aan dat Tribulus werkt als een ACE-remmer (Angiotensine-Converterend Enzym). Dit resulteerde in een lagere bloeddruk bij inname ervan. Het kruid ontspant de gladde spieren van de bloedvaten direct door de stikstofoxide synthese te verhogen.

Meer lezen over hulp bij hoge bloeddruk? Lees dan zeker meer over Mariadistel werking en Ashwagandha voordelen.

6. Nieren en urinewegen

Extracten van de vruchten en bladeren van Tribulus zouden een diuretische werking (bevordert de afgifte van water door de nieren) hebben. Als een diureticum zou Tribulus trouwens ook kunnen werken bij het reinigen van de nieren, de blaas, de lever en de urinebuis. Alsook bij nierstenen en andere urinewegproblemen, zoals pijnlijk urineren. De verwijdering van afvalstoffen en de reinigende werking leiden tot een verhoogde urineproductie en ondersteuning van de nieren. Bovendien kan het vrijkomen van vocht de afvoer van gifstoffen bevorderen. Dit heeft weer een positief effect heeft op je stemming, geluksgevoel en energie!

Toepassing en aanbevolen dosering

Tribulus heeft het beste effect bij mannen en is verkrijgbaar in zowel poeder als capsules. Ga je voor de poeder variant dan kun je deze eenvoudig mengen met water, of verwerken in een smoothie, pap of yoghurt. De capsules kun je het beste innemen met een groot glas water voor of tijdens een maaltijd.

Ga je Tribulus gebruiken dan is het belangrijk om in acht te nemen dat de aanbevolen dosering Tribulus Terrestris verschilt voor mannen en vrouwen. Zo wordt bij vrouwen een halve dosering, t.o.v. mannen, aangeraden. Raadpleeg daarom, voor de juiste dosering en voorbehouden, de verpakking, alvorens je Tribulus gaat gebruiken!

Uitverkocht

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Tribulus Terrestris Poeder Biologisch

7,9519,95

 

**********************************

Je weet nu alles over de voordelen van Tribulus! En waarom je dit zeker moet proberen als je je lichaam een boost in de goede richting wilt geven! Ben je echter benieuwd naar welke superfoods nog meer op de markt zijn, lees dan nu ook: Superfoods: Wat zijn het en wat zijn de Voordelen? Ontdek onze TOP 15 Lijst met Superfoods!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *