Hippocrates, de bekende Griekse filosoof en arts, wist het meer dan 2000 jaar geleden al: “Laat voedsel je medicijn zijn, en je medicijn je voeding.” Een uitspraak die absoluut van toepassing is op superfoods. Deze voedingsmiddelen zitten boordevol nutriënten en kunnen daarom een positieve impact hebben op je gezondheid. Gelukkig vind je ze vaak terug in kant-en-klare vorm, met name als superfood poeder.

In deze blog leggen we je uit wat superfood poeder is, wat de voordelen van het gebruik ervan zijn, welke soorten je hebt, en waarop je moet letten. Dus als je wil weten waarom het gebruik van superfood poeder voor zowel je gezondheid als je welbevinden een enorm verschil kan uitmaken, laten we er dan samen recht induiken.

Wat is superfood poeder?

Superfood poeder is zoals de naam doet vermoeden poeder afkomstig van allerlei superfoods. Tijdens de productie onttrekt men het vocht zo veel mogelijk aan de superfoods om ze dan vervolgens tot fijn poeder te vermalen. Je hebt ze in pure vorm maar soms ook in combinatie met andere producten. Verder kan je ze als ingrediënt toevoegen voor je smoothies in je blender, maar je kan ze ook gebruiken in andere dranken of gebak.

spirulina poeder

Houd er wel rekening mee dat er grote verschillen zijn in de kwaliteit van superfood poeder. Dat heeft enerzijds te maken met de aanwezigheid van mogelijke additieven maar anderzijds ook met het productieproces. Om die reden kies je waar mogelijk best voor gevriesdroogd superfood poeder. Zo ben je zeker dat er geen verhitting aan te pas is gekomen tijdens het productieproces. Op die manier weet je dat er nog voldoende enzymen aanwezig zijn die noodzakelijk voor een optimale opname van de voedingsstoffen.

Kenzi Super Greens (superfood groentepoeder)

Top 4 voordelen van superfood poeder*

We zouden hier een ellenlang lijstje kunnen opsommen van voordelen die volgen uit de consumptie van superfood poeder maar we beperken ons tot de meest belangrijke.

1. Detoxen van je lichaam*

Door de ongezonde omgeving waarin we meestal leven, krijgt ons lichaam het vaak erg zwaar te verduren. Het is dus helemaal niet zo’n gek idee een superfood poeder aan je dieet toe te voegen om al die toxines zo veel mogelijk uit je lijf te krijgen. Een aantal superfoods die hun waarde bewezen hebben op dit vlak zijn acai bessen, chlorella en aloë vera.

2. Ondersteunen van de energie en vitaliteit*

Wie heeft er wel eens geen last van vermoeidheid? Geen wonder als je bedenkt dat we in een maatschappij functioneren waar de lat steeds hoger komt te liggen. Als je regelmatig last hebt van een energiedip, heb je een aantal superfoods die je kunnen helpen. Denk hierbij onder meer aan ginseng, maca, ashwagandha, spirulina of guarana.

Ginseng kopen? <Klik hier!

meer energie

3. Gezonde spijsvertering*

Spijsverteringsproblemen kunnen ontstaan door een verkeerd voedingspatroon maar ook door allerlei andere factoren. Vaak leidt dit tot een onevenwicht tussen de zogenaamde ‘goede’ en ‘slechte’ darmbacteriën. De impact hiervan op onze gezondheid kan enorm funest zijn. Als je met spijsverteringsklachten kampt, overweeg dan ter ondersteuning superfood poeders als schisandra, amlaki, triphala churna of spirulina toe te voegen aan je dieet.

Triphala kopen? <Klik hier!

4. Superfoods ondersteunen van je immuniteit*

Immuniteit is sinds enkele jaren meer dan ooit een ‘hot item’ in onze gezondheidszorg. Wie heeft er geen broertje dood aan die vervelende griep- en verkoudheidsvirussen die elke winter de kop opsteken? Gelukkig heb je heel wat opties die je kunnen helpen je immuniteit te ondersteunen. We vermelden in het bijzonder 4 paddenstoelen die je hierbij kunnen helpen, met name elfenbankje, astragalus , lions mane en cordyceps.

Cordyceps kopen? <Klik hier!

****************************

*Gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Waar moet je op letten bij superfood poeder?

Superfoods kunnen een krachtige werking hebben maar laten we eerlijk zijn, goed smaken ze niet altijd. Daarom kom je wel eens superfood poeder tegen van producenten die daar handig op inspelen. Dat houdt dan in dat er allerlei kunstmatige stoffen toegevoegd worden die de smaak kunnen verbeteren maar geen meerwaarde betekenen, integendeel.

Zo krijg je dus superfood poeder met kunstmatige smaakstoffen of zoetstoffen. In het laatste geval vernoemen we concreet zoetstoffen als xylitol of saccharine. Het gebruik van deze stoffen is niet zonder risico en kan leiden tot allerlei ongemakken als hoofdpijn en klachten ter hoogte van het maag-darmkanaal.

Andere zaken die je best in de gaten houdt als je een superfood koopt, betreft de aanwezigheid van dextrine, wat je glycemische index aanzienlijk de hoogte kan injagen, en of ze al dan niet gluten bevatten. En natuurlijk, ga als het enigszins kan voor een biologisch superfood poeder. Een superfood kan vanzelfsprekend nooit even effectief zijn als je door toevoeging van allerlei toxines je lichaam op die manier weer onnodig onder druk zet.

Conclusie:

Ben je na het lezen van deze blog overtuigd, kijk dan zeker eens rond op onze website, we hebben heel wat superfood poeder van de beste kwaliteit.

Onthoud echter dat wel dat de sleutel tot het verkrijgen van langdurige voordelen van welke superfoods dan ook, altijd ligt in een evenwichtig, gevarieerd en gezond eetpatroon en voldoende beweging. Zorgt er daarnaast voor dat je je, voor een optimale werking, ook altijd houdt aan de aanbevolen dosering.

Wil je een combinatie van vele superfoods in een makkelijke juice die je in 30 seconden maakt? Probeer dan nu:

Kenzi Super Greens (superfood groentepoeder)

 

***************************************

Meer weten over superfoods om onze hormonen te ondersteunen? Lees dan Onze Top Superfoods voor hormoonbalans. – Of wil je meer weten over superfoods die je kunnen helpen afvallen? Lees dan nu ook: Top Superfoods Om Af Te Vallen

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen