voordelen van Schisandra

Schisandra-wat?! De schisandra is afkomstig uit wilde, weelderige en bergachtige gebieden in China. Al meer dan 2000 jaar worden deze lignan-rijke schisandrabessen gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. Deze duurzaam geoogste schisandrabessen staan bekend om hun krachtige werking, maar ook dat zij de rijke ecosystemen en panda’s in stand houden!

De schisandra plant wordt ook wel de Magnolia Wijnstok of ‘Vrucht met Vijf Smaken’ genoemd. Deze naam heeft het te danken aan de 5 verschillende smaken van de bes die overeenkomen met de 5 elementen die centraal staan in de traditionele Chinese kruidengeneeskunde: Zuur (Hout), Bitter (Vuur), Zoet (Aarde), Zuur (Metaal) en Zout (Water). De Chinese kruidengeneeskunde schrijft voor dat het bezitten van deze smaken maakt dat het kruid alle vijf yin organen ten goede kan komen. Vandaar de naam Wu Wei Zi in het Chinees.

Ben jij opzoek naar een manier om je energie level te stimuleren of je spijsverteringskanaal te ondersteunen? Dan wil je ongetwijfeld meer weten over schisandra! Lees dus vooral verder als je meer wilt weten over deze superfood en ontdek de 6 voordelen van Schisandra!

Ontdek de 6 voordelen van Schisandra*

Schisandra is een van origine uit Chine afkomstige klimplant met mooie sierlijke bloemen die voornamelijk bekend staat om haar geneeskrachtige eigenschappen. De schors, maar met name de vruchten, bevatten de tonifiërende en versterkende substantie schisandrine, maar ook vitamine E en essentiële mineralen als ijzer, koper, magnesium, kalium en fosfor, titanium, zink, mangaan, nikkel en molybdeen. De rijke aanwezigheid van al deze stoffen maakt dat schisandra al eeuwen gebruikt wordt in de Chinese geneeskunde voor het bestrijden van allerlei verschillende kwalen. De 6 belangrijkste heb ik hieronder in de top 6 voordelen van schisandra voor je op een rijtje gezet!

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Schisandra Poeder Biologisch

12,9534,95

1. De spijsvertering*

Schisandra stimuleert belangrijke enzymen die betrokken zijn bij het ontgiften van het lichaam. Als je je spijsvertering dus in topconditie wilt houden, is een schisandra supplement vast de perfecte aanvulling van je dieet. Let wel dat gezond en vezelrijk eten zeer belangrijk is voor een goede spijsvertering, en dat Schisandra slechts dient als aanvulling op gezonde voeding.

2. Geestelijke prestaties*

Een van de oudste toepassingen van schisandra is het stimuleren van mentale alertheid en het verhogen van energieniveaus. Eeuwen geleden werd Schisandra in Rusland, door het Nanai volk, gebruikt om het uithoudingsvermogen te bevorderen van jagers die op lange reizen gingen zonder veel rust of voeding. Beoefenaars van de traditionele Chinese geneeskunde, gebruiken schisandra om op natuurlijke wijze het mentale vermogen te stimuleren en een scherpere concentratie, verhoogde motivatie en een beter geheugen te bevorderen.

Deze claims komen door het specifiek stofje (ADAPT-232) in schisandra. Dit stofje zou namelijk de aandacht en de snelheid van denken stimuleren. Hetzelfde stofje vind je trouwens ook terug in Siberische ginseng en rhodiola! Rhodiola kopen? <Klik hier!

Meer weten over geestelijke ondersteuning? Kijk dan ook eens bij de voordelen van Shilajit of Koop shilajit.

3. Huid*

Schisandra - huid

De schisandrabes werd door Chinese koningen gekoesterd om haar schoonheids- en anti-aging-eigenschappen. Schisandra zit namelijk vol met vitaminen C en E. Hierdoor heeft deze bes de neiging heeft om vocht vast te houden. Deze belangrijke eigenschap kan helpen bij het krijgen van een gehydrateerde, vollere huid.

Tip: Ga je Schisandra  gebruiken voor je huid, doe vooraf altijd een kleine patch-test om te controleren op mogelijke allergieën of reacties bij het gebruik van je nieuw huidverzorgingsproduct!

Meer informatie voor een mooiere huid? Kijk dan ook eens bij Neem en MSM Poeder werking.

4. Detoxen*

De schisandrabes staat er in de traditionele Chinese geneeskunde om bekend de vitaliteit te bevorderen! Schisandra is namelijk ook een geweldige detox supplement.

5. Stress*

Een van de andere voordelen van Schisandra is het kalmerende effect. Het krachtige kruid kan daarom ondersteuning bieden bij stressvolle situaties. De voedingstoffen in Schisandra kunnen namelijk helpen het cortisolniveau in je lichaam (het stresshormoon) te verlagen. Als extra bonus kunnen de kalmerende effecten van schisandra (op zowel de geest als het lichaam) ook ondersteunen bij de nachtrust.

Meer hulp bij beter slapen? Kijk dan ook eens bij CBD olie.

6. Libido*

Schisandra is een beroemd kruid in de slaapkamer. Door de eeuwen heen is het door vrouwen gebruikt om vaginaal vocht te ondersteunen. Volgens de legende zou het daarnaast het seksuele uithoudingsvermogen van mannen stimuleren. Een combinatie die resulteert in een intensere en meer bevredigend gevoel voor beide partners.

Meer weten over superfoods met een libido verhogende werking? Lees dan ook: Top 10 Libido verhogende Superfoods voor Man en Vrouw (Natuurlijk) , Voordelen van Shilajit en de Werking van Tribulus.

****************************

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Toepassing en aanbevolen dosering

Schisandra is een 100% biologisch product met indrukwekkende gezondheidsvoordelen. Door de aanwezigheid van 5 rijke smaken (zoet, zuur, bitter, zout, pittig) kun je schisandrapoeder het beste toevoegen aan een smoothie, yoghurt of muesli recept. Ben je een thee liefhebber, dan kun je ook gaan voor een heerlijke Chinese Schisandra thee!

Let op: de aanbevolen dagelijkse dosering Schisandra is 1 tot 3 gram (ongeveer 1 theelepeltje per dag). Belangrijk is om de de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet te overschrijden. Bewaar Schisandra koel en droog en buiten het bereik van kinderen. In het geval van zwangerschap, borstvoeding, lactatie, medicijngebruik en/of ziekte, raadpleeg dan altijd eerst uw arts alvorens u Schisandra gaat gebruiken.

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Schisandra Poeder Biologisch

12,9534,95

 

************************************

Je weet nu alles over de voordelen van Schisandra! Ben je benieuwd geworden naar welke superfoods er nog meer op de markt zijn om jouw gezondheid drastisch te verbeteren? Ontdek ze dan nu in: Superfoods: Wat zijn het en wat zijn de Voordelen? Ontdek onze TOP 15 Lijst met Superfoods!

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen