voordelen van Schisandra

Schisandra-wat?! De schisandra is afkomstig uit wilde, weelderige en bergachtige gebieden in China. Al meer dan 2000 jaar worden deze lignan-rijke schisandrabessen gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. Deze duurzaam geoogste schisandrabessen staan bekend om hun geneeskrachtige werking, maar ook dat zij de voorouderlijke plantgeneeskundige praktijken, rijke ecosystemen en panda’s in stand houden!

De schisandra plant wordt ook wel de Magnolia Wijnstok of ‘Vrucht met Vijf Smaken’ genoemd. Deze naam heeft het te danken aan de 5 verschillende smaken van de bes die overeenkomen met de 5 elementen die centraal staan in de traditionele Chinese kruidengeneeskunde: Zuur (Hout), Bitter (Vuur), Zoet (Aarde), Zuur (Metaal) en Zout (Water). De Chinese kruidengeneeskunde schrijft voor dat het bezitten van deze smaken maakt dat het kruid alle vijf yin organen ten goede kan komen: de lever, longen, hart, nieren en milt. Vandaar de naam Wu Wei Zi in het Chinees.

Ben jij opzoek naar een manier om meer energie te krijgen, je spijsvertering te verbeteren of wil je een huid die bestand is tegen de tekenen van veroudering? Dan wil je ongetwijfeld meer weten over schisandra! Lees dus vooral verder als je meer wilt weten over deze superfood en ontdek de 6 voordelen van Schisandra!

Ontdek de 6 voordelen van Schisandra

Schisandra is een van origine uit Chine afkomstige klimplant met mooie sierlijke bloemen die voornamelijk bekend staat om haar geneeskrachtige eigenschappen. De schors, maar met name de vruchten, bevatten de tonifiërende en versterkende substantie schisandrine, maar ook vitamine E en essentiële mineralen als ijzer, koper, magnesium, kalium en fosfor, titanium, zink, mangaan, nikkel en molybdeen. De rijke aanwezigheid van al deze stoffen maakt dat schisandra al eeuwen gebruikt wordt in de Chinese geneeskunde voor het bestrijden van allerlei verschillende kwalen. De 6 belangrijkste heb ik hieronder in de top 6 voordelen van schisandra voor je op een rijtje gezet!

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Schisandra poeder biologisch

10,9534,95

1. Lever gezondheid en spijsvertering

Schisandra bevat bestanddelen die oxidatieve stress op de lever verminderen en de leverfunctie verbeteren. Een groot deel hiervan wordt toegeschreven aan de flavonoïden in schisandra, met name quercetine en hesperetine. Deze stoffen fungeren als antioxidanten fungeren en beschermen je lichaam tegen vrije radicalen die op lange termijn celbeschadiging veroorzaken.

Schisandra verhoogt belangrijke enzymen die betrokken zijn bij het ontgiften van de lever zelf, helpt je lichaam bij het elimineren van schadelijk afval, en beschermt je tegen leveraandoeningen. Als je je lever in topconditie wilt houden, is een schisandra supplement vast iets voor jou! Met haar antioxiderende werking speelt deze superfood een voortrekkersrol als het gaat om het verbeteren van de levergezondheid en -functie.

Meer gezondheid voor je lever? Kijk dan ook eens bij de werking van Mariadistel.

2. Geestelijke prestaties

Een van de oudste toepassingen van schisandra is het bevorderen van mentale alertheid en het verhogen van energieniveaus. Eeuwen geleden werd het in Rusland door het Nanai volk gebruikt om het uithoudingsvermogen te bevorderen van jagers die op lange reizen gingen zonder veel rust of voeding. Beoefenaars van de traditionele Chinese geneeskunde, gebruiken schisandra om op natuurlijke wijze het  mentale vermogen te verbeteren en een scherpere concentratie, verhoogde motivatie en een beter geheugen te bevorderen.

De inname van een specifiek stofje (ADAPT-232) in schisandra, verbetert namelijk de aandacht en de snelheid van denken. Hetzelfde stofje vind je trouwens ook terug in Siberische ginseng en rhodiola!

Een van de grote voordelen van schisandra is dat het de energie niet op dezelfde manier verhoogt als cafeïne dat doet. Zoals je waarschijnlijk weet, kan het gebruik van cafeïne bijwerkingen hebben zoals nervositeit, rusteloosheid en hartritmestoornissen. Schisandra doet juist het tegenovergestelde! Schisandra zorgt er in wezen voor dat je je rustiger voelt, terwijl het tegelijk ook vermoeidheid tegengaat.

Als je hersenen jouw grootste bezit zijn, dan zou je elke dag schisandra moeten innemen de werking van je hersenen gedurende je lange leven te ondersteunen.

Meer hersen-ondersteuning? Kijk dan ook eens bij de voordelen van Shilajit..

3. Jeugdige huid

Schisandra - huid

De schisandrabes werd door Chinese koningen gekoesterd om haar schoonheids- en anti-aging-eigenschappen en dat doet ze vandaag nog steeds.

Schisandra zit boordevol antioxidanten, waaronder de belangrijkste vitaminen C en E. Hierdoor heeft deze bes de neiging heeft om vocht vast te houden. Deze belangrijke eigenschap helpt echter bij het krijgen van een gehydrateerde, vollere huid. Schisandra is een natuurlijk schoonheidstonicum die je huid kan beschermen tegen blootstelling aan de zon en extreme weersomstandigheden, allergische reacties, dermatitis, omgevingsstress en ophoping van toxines.

Bij regelmatig gebruik, kunnen de adstringerende kwaliteiten van schisandra ervoor zorgen dat fijne lijntjes vervagen en helpen om de poriën te openen en weer te sluiten. Schisandra bevordert bovendien de genezing van verschillende huidproblemen en helpt de huid haar elasticiteit te behouden, vandaar dat deze superfood al millennia door Aziatische vrouwen wordt gebruikt om de jeugdige glans terug te krijgen.

Schisandra is een uitstekende aanvulling op je skin care routine, niet alleen omdat het antioxidanten bevat, maar schisandra is ook een adaptogeen. Deze eigenschappen kunnen je huid beschermen tegen omgevingsstress, vervuiling, UV-straling, allergieën, extreme temperaturen, acne, en nog veel meer.

Tip: doe vooraf altijd een kleine patch-test om te controleren op mogelijke allergieën of reacties bij het gebruik van je nieuw huidverzorgingsproduct!

Meer informatie voor een mooiere huid? Kijk dan ook eens bij Neem en MSM Poeder werking.

4. Lang leven en anti-aging

De schisandrabes staat er in de traditionele Chinese geneeskunde om bekend de vitaliteit te bevorderen en een gezonde celfunctie te ondersteunen. Zaken welke garant staan voor een lang leven!

Schisandra is namelijk een geweldige leverontgifter. Je lever is het grootste uitscheidingsorgaan in je lichaam. Je lever in top conditie houden is dus van immens belang, wil je lang en gelukkig oud worden. Schisandra kan vrije radicalen deactiveren die levercellen aanvallen.

Schisandra is rijk aan krachtige antioxidanten en helpt bij de bestrijding van schade door vrije radicalen. Ophoping van vrije radicalen in het lichaam versnelt veroudering in alle systemen in het lichaam. Dankzij haar antioxidantenwerking, vermindert schisandra ontstekingen en beschermt het je huidcellen tegen DNA-schade. Schisandra fungeert dus als een krachtig anti-verouderingsmiddel!

Het beschermende effect van schisandra op de cel-integriteit, beperkt zich dus niet tot de huid, maar reikt tot in al je lichaamsweefsels. Op deze manier helpt de antioxidante kracht van schisandra om al je cellen gezond, jeugdig en stralend te houden. Zowel van binnen als van buiten!

5. Stress en angstgevoelens

Een van de andere voordelen van Schisandra is het kalmerende effect dat het heeft op de hersenen. Het krachtige kruid kan daarom helpen bij een verschillende psychologische en neurologische aandoeningen, waaronder depressie en angst. Schisandra verlaagt namelijk het cortisolniveau in je lichaam (het stresshormoon). Ook is het effectief in het beheersen van veranderingen in serotonine en adrenaline als gevolg van stress.

Door de stressrespons aanzienlijk te verminderen en dankzij haar adaptogene eigenschappen, kan schisandra helpen om angstgevoelens in te dammen en is het kruid zelfs in staat om je stemming te verbeteren!

Als extra bonus kunnen de ontspannende effecten van schisandra (op zowel de geest als het lichaam) ook de slaapkwaliteit verbeteren. In sommige gevallen wordt het zelfs gebruikt als slaapmiddel voor mensen die lijden aan slaapstoornissen.

Meer hulp bij beter slapen? Kijk dan ook eens bij CBD olie.

6. Hormonaal evenwicht en libido

Schisandra is een beroemd kruid in de slaapkamer. Veel vrouwen zeggen dat het de seksuele ervaring intensiveert, en misschien ook de liefdeservaring. Door de eeuwen heen is het door vrouwen gebruikt om vaginaal vocht te ondersteunen. Het is een subtiel, maar merkbaar afrodisiacum. Volgens de legende verbetert het het seksuele uithoudingsvermogen van mannen. Dit resulteert uiteraard in een intensere en meer bevredigend gevoel voor beide partners.

Je kunt niet weglopen voor de menopauze, maar je kunt wel natuurlijke oplossingen gebruiken om de pijnlijke symptomen te verlichten. Uit een onderzoek bleek dat vrouwen die zes weken lang schisandrabessen innamen, een aanzienlijke vermindering rapporteerden van hun algemene overgangssymptomen, waaronder opvliegers, hartkloppingen en zweten.

De meeste mensen weten (of komen er uiteindelijk achter) dat de nummer één dooddoener van een radicaal seksleven stress is! Schisandra is hier jouw beste vriendin, omdat het je hersenen in balans brengt en tot rust laat komen. Als ons lichaam en onze geest in balans zijn, kunnen we gemoedsrust vinden, en van daaruit vloeien de sexy times voort.

Meer weten over superfoods met een libido verhogende werking? Lees dan ook: Top 10 Libido verhogende Superfoods voor Man en Vrouw (Natuurlijk) , Voordelen van Shilajit en de Werking van Tribulus.

Toepassing en aanbevolen dosering

Schisandra is een 100% biologisch product met indrukwekkende gezondheidsvoordelen. Door de aanwezigheid van 5 rijke smaken (zoet, zuur, bitter, zout, pittig) kun je schisandrapoeder het beste toevoegen aan een smoothie, yoghurt of muesli recept. Ben je een thee liefhebber, dan kun je ook gaan voor een heerlijke Chinese Schisandra thee!

Let op: de aanbevolen dagelijkse dosering Schisandra is 1 tot 3 gram (ongeveer 1 theelepeltje per dag). Belangrijk is om de de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet te overschrijden. Bewaar Schisandra koel en droog en buiten het bereik van kinderen. In het geval van zwangerschap, borstvoeding, lactatie, medicijngebruik en/of ziekte, raadpleeg dan altijd eerst uw arts alvorens u Schisandra gaat gebruiken.

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Schisandra poeder biologisch

10,9534,95

 

************************************

Je weet nu alles over de voordelen van Schisandra! Ben je benieuwd geworden naar welke superfoods er nog meer op de markt zijn om jouw gezondheid drastisch te verbeteren? Ontdek ze dan nu in: Superfoods: Wat zijn het en wat zijn de Voordelen? Ontdek onze TOP 15 Lijst met Superfoods!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.