Reishi

Voel je als een koning met de Reishi mushroom, welke in de traditionele Chinese geneeskundestaat ook wel de paddenstoel van “onsterfelijkheid” wordt genoemd. De paddenstoel wordt al meer dan 2.000 jaar vereerd in de traditionele Chinese geneeskunde. Dit is te danken aan de hoge concentratie aan natuurlijke vitamines, voedingsstoffen en adaptogenen. 

Wat is de Reishi paddenstoel?

De Reishi paddenstoel, wetenschappelijke bekend als de Ganoderma lucidum en lingzhi, is een schimmel die op verschillende warme en vochtige locaties in Azië groeit. Deze schimmel is al jaren een hoofdbestanddeel van de oosterse geneeskunde. 

De verschillende delen van de paddenstoel bevatten diverse moleculen, waaronder triterpenoïden, polysachariden en peptidoglycanen, die verantwoordelijk kunnen zijn voor de effecten.

Hoewel de reishi paddenstoel zelf vers gegeten kan worden, is het ook gebruikelijk om reishi poeder of extracten te gebruiken die deze specifieke moleculen bevatten. Deze verschillende vormen zijn getest in cel-, dier- en mensen studies. Reishi extract capsules en reishi poeder kopen is legaal en doe je eenvoudig via de voedingssupplementen winkels. 

De Ganoderma mushroom heeft de bijnaam de Paddenstoel van “Onsterfelijkheid” gekregen omdat de mythes zeggen dat de Reishi  een lang en vitaal leven bevordert. Daarnaast heeft het ook de reputatie spiritueel potent te zijn, negatieve energie te reinigen en wordt het ook intensief gebruikt bij meditatieve ervaring in het taoïsme. In het verleden waren de paddenstoelen zo zeldzaam en gewild, dat ze werden gereserveerd voor de royalty’s. 

Meer geneeskrachtige paddenstoelen? Kijk hier!

Wat je moet weten over Reishi champignon

Voordat we verder gaan over de Reishi werking, gaan we eerst in op wat je moet weten over de Reishi champignon. Naast de Paddenstoel van “Onsterfelijkheid” wordt het ook spirituele potentie kruid, goddelijke paddenstoel en linzhi genoemd.

Reishi paddenstoel kweken wordt gedaan in Nederland, voor de productie van extract capsules, poeder, pillen en rode thee. In het wild groeien deze paddenstoelen op hardhout. Meestal op naaldbomen, eiken of esdoorns. De smaak van de champignon is aards, houtachtig en enigszins bitter. 

Werking Reishi

De werking Reishi is groot en kent dan ook vele voordelen voor onze gezondheid. Dat reishi gezond is, blijkt wel uit de vele studies en wetenschappelijke onderzoeken die gedaan zijn naar deze geneeskrachtige paddenstoelen. Naast de studies liegen de reishi paddestoel ervaringen er ook niet om. 

Reishi is goed ter ondersteuning van de weerstand, stress, nachtrust, libido en bloedcirculatie*.

****************************

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Reishi poeder bijwerkingen

Sommige mensen ervaren Reishi paddenstoel bijwerkingen in de vorm van lichte maagklachten of spijsvertering problemen. Verder zijn er niet echt noemenswaardige Reishi bijwerkingen. Er zijn tot op heden ook geen gegevens bekend van Reishi-allergien. 

Ervaar je Reishi nadelen na het nuttigen van reishi mushroom of red reishi capsules, stop dan met de inname. Gebruik je medicijnen? Dan is het altijd verstandig om advies in te winnen bij je behandelend arts als je voedingssupplementen toevoegt aan je leefstijl. 

Reishi producten

Reishi producten zijn verkrijgbaar in reishi olie, reishi capsule (ook te koop onder de naam ganoderma lucidum capsule), reishi tabletten en red reishi extract waarvan je bijvoorbeeld een reishi smoothie kan maken. 

Ook kan je reishi koffie kopen of reishi thee maken. Er bestaat zelfs reishi shampoo. Dat reishi gezond en populair is, blijkt wel aan de diversiteit van producten die worden aangeboden. 

De verschillende soorten producten die deze heilzame stof bevatten is groot. Het is dan ook niet voor niets een kruid die veel voordelen kent. 

Wat opvalt is dat deze paddenstoel meestal niet als voedsel wordt gegeten, want hij is erg taai en bitter, maar dat hij vooral vanwege zijn eigenschappen wordt gekweekt en toegepast. 

Reishi paddestoel kopen

Waar kan ik Reishi kopen? Reishi paddestoek kopen kan je doen bij fysieke natuurwinkels en online webshops. Reishi bestellen kan je doen bij Spiruella. Reishi kopen in Nederland en Reishi kopen in België kan je doen bij de vertrouwde online winkel van Spiruella. 

Wij verkopen hoge kwaliteit voedingssupplementen, zoals Reishi waarbij het extract geproduceerd is in Nederland. Hoge kwaliteit, scherpe prijs en Spiruella is dé online voedingssupplementen winkel van Nederland en België. Ook geven wij advies en informatie over het gebruik en werking Reishi. Mocht je nog vragen hebben over Reishi mushroom kopen, dan kan je uiteraard altijd contact met ons opnemen. 

Interesse in wat andere paddenstoelen voor je kunnen betekenen? Kijk dan ook eens bij Lions Mane, Maitake, Shiitake, Cordyceps en Chaga.

Lion´s Mane kopen? Klik hier!

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen