-7%
12,9534,95
31,95

Reishi

Voel je als een koning met de Reishi mushroom, welke bekend staat als de paddenstoel van onsterfelijkheid. De paddenstoel wordt al meer dan 2.000 jaar vereerd in de traditionele Chinese geneeskunde. Dit is te danken aan de hoge concentratie aan natuurlijke vitamines, voedingsstoffen, antioxidanten en adaptogenen. 

Reishi kan dan ook goed zijn voor de cholesterol spiegel en ondersteunt het immuunsysteem. Daarnaast verbetert het mogelijk de bloedcirculatie en zorgt bovendien voor een hogere weerstand. 

Wat is de Reishi paddenstoel?

De Reishi paddenstoel, wetenschappelijke bekend als de Ganoderma lucidum en lingzhi, is een schimmel die op verschillende warme en vochtige locaties in Azië groeit. Deze schimmel is al jaren een hoofdbestanddeel van de oosterse geneeskunde. 

De verschillende delen van de paddenstoel bevatten diverse moleculen, waaronder triterpenoïden, polysachariden en peptidoglycanen, die verantwoordelijk kunnen zijn voor de gezondheidseffecten.

Hoewel de reishi paddenstoel zelf vers gegeten kan worden, is het ook gebruikelijk om reishi poeder of extracten te gebruiken die deze specifieke moleculen bevatten. Deze verschillende vormen zijn getest in cel-, dier- en mensen studies. Reishi extract capsules en reishi poeder kopen is legaal en doe je eenvoudig via de voedingssupplementen winkels. 

De Ganoderma mushroom heeft de bijnaam de Paddenstoel van Onsterfelijkheid gekregen vanwege het waargenomen vermogen om een lang en vitaal leven te bevorderen. De geweldige voordelen eindigen daar echter niet. Reishi heeft de reputatie spiritueel potent te zijn, negatieve energie te reinigen en wordt ook intensief gebruikt bij meditatieve ervaring in het taoïsme.

In het verleden waren de paddenstoelen zo zeldzaam en gewild, dat ze werden gereserveerd voor de royalty’s. Door de Chinese paddestoelen thee te drinken of reishi-capsules te nemen voel jij je ook even een royalty.

Meer geneeskrachtige paddenstoelen? Kijk hier!

-7%
12,9534,95
31,95

Paddenstoelenpoeder

Reishi Elixir (Four Sigmatic)

29,95

Wat je moet weten over Reishi champignon

Voordat we verder gaan over de Reishi werking, gaan we eerst in op wat je moet weten over de Reishi champignon. Naast de Paddenstoel van Onsterfelijkheid wordt het ook spirituele potentie kruid, goddelijke paddenstoel en linzhi genoemd.

Reishi paddenstoel kweken wordt gedaan in Nederland, voor de productie van extract capsules, poeder, pillen en rode thee. In het wild groeien deze geneeskrachtige paddenstoelen op hardhout. Meestal op naaldbomen, eiken of esdoorns. De smaak van de champignon is aards, houtachtig en enigszins bitter. 

Reishi is goed ter ondersteuning van je immuunsysteem, vermindert stress, ondersteunt een goede nachtrust, door reishi libido verhoging en verbetert de bloedcirculatie. 

 

Studies tonen aan dat reishi ook angst en depressie symptomen kan verminderen. En daarnaast het algemeen gevoel van welzijn verbetert. Er zijn veel wetenschappelijke studies uitgevoerd om de gezondheidsvoordelen van de Reishi paddenstoel te onderzoeken. We zetten de belangrijkste voordelen voor je op een rij. 

Werking Reishi

De werking Reishi is groot en kent dan ook vele voordelen voor onze gezondheid. Dat reishi gezond is, blijkt wel uit de vele studies en wetenschappelijke onderzoeken die gedaan zijn naar deze geneeskrachtige paddenstoelen. Naast de studies liegen de reishi paddestoel ervaringen er ook niet om. 

De mogelijke geneeskrachtige werking Reishi omvat onder andere: 

– Verhoogt het immuunsysteem
– Gewichtsbeheersing
– Werkt ontstekingsremmend
– Vermindert vermoeidheid, stress en angst
– Verbetert de gezondheid van het hart

Beter immuunsysteem

Misschien zijn de best bestudeerde voordelen van reishi-paddenstoelen gerelateerd aan ons immuunsysteem. Zowel de traditionele als de westerse geneeskunde beweren dat deze paddenstoel helpt om je immuunsysteem een boost te geven.

Studies ondersteunen deze bewering dan ook zeker. Een cellulair onderzoek toonde aan dat extracten van reishi-paddenstoelen verschillende markers van immuniteit konden verhogen en de functie van immuunsysteem cellen verbeterde. Andere studies tonen aan dat reishi sterke antioxiderende eigenschappen heeft en antiviraal kan werken.

Eigenschappen tegen kanker

Reishi musroom zit boordevol kanker bestrijdende eigenschappen. Onderzoek toont aan dat reishi bepaalde moleculen heeft die het risico op prostaatkanker kunnen verminderen. Het kan ook colorectale kanker bestrijden. Daarnaast versterkt het mogelijk de immuun functie bij gevorderde kankerpatiënten, die vaak kampen met een verlaagde immuniteit. 

Ontstekingsremmend

Er is ook waargenomen dat Reishi ontstekingen vermindert en helpt bij symptomen van immuniteit gerelateerde aandoeningen. Het blijkt dat Chaga, Reishi, Cordyceps paddenstoelen ontstekingen in het menselijk lichaam kunnen remmen. Van chronische ontsteking is bekend dat het bijdraagt aan diabetes type 2, depressie, de ziekte van Alzheimer en andere aandoeningen. 

Atleten, actieve individuen en mensen met ontstekingsproblemen veroorzaakt door artritis, coeliakie, astma en huidaandoeningen zoals psoriasis kunnen profiteren van de ontstekingsremmende eigenschappen van superfoods. Zoals reishi superfood. 

Het is belangrijk op te merken dat er meer dier- en mensstudies nodig zijn om de toepassingen van deze bevindingen te testen. Zoals de effecten van reishi-diabetes en reishi-Parkinson.

Gewichtsbeheersing en afvallen

Medicinale paddenstoelen zoals Reishi en Turkey Tail hebben een krachtige eigenschap genaamd triterpenoïde. Deze helpt bij gewichtsbeheersing. Bij Turkey Tail is gebleken dat deze stof de darmflora verbetert en daardoor helpt bij obesitas en algehele gewichtsbeheersing. 

Maitake blijkt ook te helpen bij gewichtsregulatie vanwege het vermogen om de bloedsuikerspiegel en insuline productie te stabiliseren. Voor ganoderma is meer onderzoek nodig om de gewichtsregulatie te kunnen bevestigen.

-7%
12,9534,95
31,95

Paddenstoelenpoeder

Reishi Elixir (Four Sigmatic)

29,95

Stemming en ontspanning

Eén van de eigenschappen waar de ganoderma lucidum paddenstoel het meest om bekend staat, is de rustgevende en ontspannende eigenschap. Een kopje reishi-thee is de perfecte manier om na een lange dag te ontspannen en je van stress te ontdoen. 

Een studie naar overlevenden van borstkanker zag dat deelnemers na vier weken een significante vermindering van angst en depressie zagen. Een andere studie toonde aan dat het algehele welzijn van de deelnemers verbeterde.

Het is vermeldenswaard dat in beide onderzoeken werd gekeken naar deelnemers met chronische aandoeningen. Deze resultaten suggereren echter dat er een soort van ontspanning en stemming verhogende voordelen bestaan bij de gebruik van reishi.  

Studies bij dieren ondersteunen deze eigenschappen. Bij muizen die reishi-supplementen toegediend kregen, trad een angst remmend effect op dat vergelijkbaar was met die van diazepam (een geneesmiddel tegen angstgevoelens). 

Tegen Vermoeidheid

Vanwege de kalmerende effecten op onze stemming, gebruiken mensen reishi voor een verbeterde nachtrust. Er zijn ook aanwijzingen dat reishi vermoeidheid vermindert, wat ook weer helpt bij een gezonde slaapcycli.

Talloze bronnen melden succes met het gebruik van reishi voor patiënten die moeite hebben met slapen. Deze studies suggereren dat lingzhi een ‘slaap bevorderende factor’. Doordat Reishi stress en angst vermindert heeft dat ook weer invloed op een verbeterde slaapkwaliteit. 

Bron van antioxidanten

Reishi is een rijk aan antioxidanten, welke je beschermt tegen cel beschadiging en vrije radicalen. Zonder antioxidanten word je lichaam overspoeld door vrije radicalen. Deze veroorzaken aandoeningen en ziektes als kanker, hartproblemen, vroegtijdige veroudering, staar, ziekte van Alzheimer en Parkinson 

Medicinale paddenstoelen extracten zitten boordevol antioxidanten. Deze breken vrije radicalen af, waardoor je lichaam gezonder blijft en je beter beschermt bent tegen ziektes.

-7%
12,9534,95
31,95

Paddenstoelenpoeder

Reishi Elixir (Four Sigmatic)

29,95

Reishi research

Zoals met veel onderzoeken, is er meer reishi research nodig met menselijke deelnemers om de reishi voordelen volledig te begrijpen. De onderzoeken die er zijn, hebben echter opwindende en veelbelovende resultaten. Ze ondersteunen zeker waarom deze geneeskrachtige paddenstoelen over de hele wereld worden gebruikt. De reishi-ervaringen spreken ook voor zich. 

Reishi poeder bijwerkingen

De Reishi paddenstoel bijwerkingen zijn nihil. Sommige mensen ervaren Reishi paddenstoel bijwerkingen in de vorm van lichte maagklachten of spijsvertering problemen. Verder zijn er geen noemenswaardige Reishi bijwerkingen. Er zijn geen gegevens bekend van Reishi-allergie. 

Ervaar je Reishi nadelen na het nuttigen van reishi mushroom of red reishi capsules, stop dan met de inname. Gebruik je medicijnen? Dan is het altijd verstandig om advies in te winnen bij je behandelend arts als je voedingssupplementen toevoegt. 

Reishi producten

Reishi producten zijn verkrijgbaar in reishi olie, reishi capsule (ook te koop onder de naam ganoderma lucidum capsule), reishi tabletten en red reishi extract waarvan je bijvoorbeeld een reishi smoothie kan maken. 

Ook kan je reishi koffie kopen of reishi thee maken. Er bestaat zelfs reishi shampoo. Dat reishi gezond en populair is, blijkt wel aan de diversiteit van producten die worden aangeboden. 

De verschillende soorten producten die deze heilzame stof bevatten is groot. Het is dan ook niet voor niets een geneeskrachtige kruid die veel gezondheidsvoordelen kent. Zoals reeds benoemd. 

Aziatische volkeren gebruiken de deze champignon al eeuwen lang, omdat het bijdraagt tot een gezond en lang leven. Bovendien werk het preventief tegen diverse ziektes en aandoeningen. De Reishi-paddenstoel staat in Aziatische landen daarom al heel lang in hoog aanzien. 

Wat opvalt is dat deze paddenstoel meestal niet als voedsel wordt gegeten, want hij is erg taai en bitter, maar dat hij vooral vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen wordt gekweekt en toegepast. Behalve dat hij een levens verlengde eigenschap heeft, vergroot het ook de jeugdige kracht en vitaliteit. Ook dankzij de specifieke geneeskrachtige werking tegen kanker, hart- en vaatziektes en infecties zorgt ervoor dat Linzghi populair is.  

Reishi paddestoel kopen

Waar kan ik Reishi kopen? Reishi paddestoek kopen kan je doen bij fysieke natuurwinkels en online webshops. Reishi bestellen kan je doen bij Spiruella. Reishi kopen in Nederland en Reishi kopen in België kan je doen bij de vertrouwde online winkel van Spiruella. 

Wij verkopen hoge kwaliteit voedingssupplementen, zoals Reishi waarbij het extract geproduceerd is in Nederland. Hoge kwaliteit, scherpe prijs en 

Spiruella is dé online voedingssupplementen winkel van Nederland en België. Ook geven wij advies en informatie over het gebruik en werking Reishi. Mocht je nog vragen hebben over Reishi mushroom kopen, dan kan je uiteraard altijd contact met ons opnemen. 

Interesse in wat andere paddenstoelen voor je kunnen betekenen? Kijk dan ook eens bij Lions Mane, Maitake, Shiitake, Cordyceps en Chaga.

-7%
12,9534,95
31,95

Paddenstoelenpoeder

Reishi Elixir (Four Sigmatic)

29,95

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.