voordelen van Tulsi

Er zijn over de hele wereld vele soorten basilicum verkrijgbaar, waaronder de Italiaanse en Thaise die in ieder keukenkastje zo’n beetje staat. Er is echter maar een soort basilicum die als heilig wordt aanzien: Tulsi. Deze Heilige Basilicum, in het Hindi beter bekend als Tulsi, is dankzij haar vele gezonde voordelen het meest vereerde kruid ter wereld. Zo zou Tulsi het herstelmechanisme van het lichaam ondersteunen, maar ook helpen bij stress en het uithoudingsvermogen stimuleren. Dit is echter slechts een greep uit de voordelen van Tulsi voor het menselijk lichaam!

Ben je benieuwd welke voordelen van Tulsi er allemaal zijn, én of Tulsi ook jouw lichaam kan ondersteunen? Lees dan snel verder en ontdek de top 4 van gezondheidsvoordelen van Tulsi!

De 4 Voordelen van Tulsi*

Al duizenden jaren wordt Tulsi beschouwd als de ‘Moeder Geneeskunde van de Natuur’. Helemaal in de Ayurvedische geneeskunde wordt zij vereerd als een kruid dat een gezond lichaam, geest en ziel kan bevorderen. De voornaamste reden hiervoor is dat Tulsi een adaptogeen is welke het lichaam helpt om zich aan te passen aan uit- of inwendige stressfactoren. Ook bevat Tulsi vitamine A & C en mineralen als ijzer, zink, calcium, natrium, seleen, mangaan en spoorelementen. De bladeren van Tulsi bevatten daarnaast ook nog gezonde vetten, alkaloïden, eiwitten, glycosiden, tanninen, essentiële oliën, chlorofyl en Fytonutriënten.

Meer lezen over kruiden uit de Ayurveda? <Klik hier!

Je kunt dus terecht zeggen dat dit plantje een bom aan gezonde supplementen is! Maar wat betekent dit nou allemaal voor het lichaam? Dat is heel simpel! Dit betekent: Gezonde voordelen! Welke? De beste 6 voordelen van Tulsi heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet!

-13%

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Tulsi poeder biologisch

4,958,95

1. Stress*

voordelen van Tulsi

In de westerse geneeskunde wordt tulsi misschien wel het meeste gewaardeerd als adaptogeen (een stof die je lichaam helpt om zich aan te passen aan stress). Als adaptogeen helpt Tulsi het endocriene systeem en de hormonen weer in balans te brengen. Een onevenwichtige hormoonhuishouding kan de hoofdoorzaak zijn van veel problemen, zoals slapeloosheid, vermoeidheid, depressie, spijsverteringsproblemen, gewichtstoename en meer. Tulsi is goed voor vele vormen van stress, waaronder fysieke, mentale en metabole stress.

Meer hulp bij stress vermindering? Kijk ook eens bij de werking van Ashwagandha en Rhodiola. Rhodiola kopen? <Klik hier!

2. Mondgezondheid*

Het kauwen op de tulsibladeren ter ondersteuning van de mondgezondheid maakt al millennia lang een onderdeel uit van de Hindoe cultuur.

De moderne wetenschap heeft ontdekt dat dit kruid veel fytochemicaliën bevat. Deze stoffen kunnen mondbacteriën bestrijden, en de pijn verlichten die wordt veroorzaakt door kiespijn en candida (schimmelinfectie).

Tulsi wordt vaak gebruikt in kruidentandpasta, omwille van deze verbazingwekkende tand- en tandvleesversterkende eigenschappen. Bovendien kan het inwerken op mondzweren en dus zorgen voor een goede mondhygiëne!

Meer lezen over mondgezondheid? Kijk dan ook eens bij de werking van Chlorella.

3. Kalmeert indigestie*

Er is een reden waarom dit type basilicum in zoveel keukens wordt gebruikt. Tulsi kalmeert namelijk de maag en verlicht indigestie. Als je last hebt van constipatie of een opgeblazen gevoel, voeg dan een theelepel verse tulsiblaadjes toe aan je smoothie of gerecht en merk zelf het verschil.

Heilige basilicum is geweldig voor je spijsverteringsstelsel. Niet alleen kan het de zuurgraad verlichten, maar het kruid kan ook maagzweren en andere spijsverteringsstoornissen voorkomen. Tulsithee, gezet met een scheutje honing en gember, kan de symptomen van brandend maagzuur verlichten.

4. Gezonde Huid*

Tulsi is in de handel verkrijgbaar in de vorm van zalven die uitwendig kunnen worden gebruikt. Deze kun je gebruiken voor de behandeling en ondersteuning van een gezonde huid.

Meer ondersteuning van je huid? Kijk ook eens bij Neem.

 

****************************

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Toepassing en aanbevolen dosering

voordelen van Tulsi

Tulsi is zowel verkrijgbaar in capsules als poeder. Kies je voor de capsules dan is de aanbevolen hoeveelheid 1á 2 capsules per dag. Bij voorkeur in te nemen met (warm) water, sap of plantaardige melk.

Ga je voor de Tulsi poeder dan is de dagelijkse dosering 1 tot 2 gram (1 theelepeltje). Het voordeel aan Tulsi poeder is dat je deze, dankzij de zoete en aromatische smaak, ook kunt gebruiken om sauzen, soepen en Indiase gerechten te verreiken. Uiteraard kun je de poeder ook heel eenvoudig mengen met water of een smoothie!

Belangrijk is om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van Tulsi niet te overschrijden. Bewaar Tulsi koel en droog en buiten het bereik van kinderen. In het geval van zwangerschap, borstvoeding, lactatie, medicijngebruik en/of ziekte, raadpleeg dan altijd eerst uw arts alvorens u Ginseng gaat gebruiken.

-13%

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Tulsi poeder biologisch

4,958,95

**********************************

Niet voor niets wordt Tulsi al eeuwenlang gezien als het heilige kruid. Zoals je hebt kunt lezen zijn de voordelen van Tulsi  groot! Ben je dus op zoek naar een 100% biologisch product om je gezondheid een extra boost te geven, dan is Tulsi zeer zeker een aanrader! Ben je echter benieuwd welke superfoods nog meer op de markt zijn om je gezondheid op te krikken? Neem dan nu een kijkje bij Superfoods: Wat zijn het en wat zijn de Voordelen? Ontdek onze TOP 15 Lijst met Superfoods!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen