Chlorella bijwerkingen

Chlorella, dé superalg boordevol essentiële voedingsstoffen maakt vandaag de dag bij steeds meer mensen wereldwijd deel uit van hun dagelijkse voedingsschema. Dit komt uiteraard doordat steeds meer mensen de voordelen van deze kleine alg beginnen in te zien. Want zeg nou zelf, wie wil er nou geen gezonder lichaam door slechts een paar tabletten of eetlepeltjes poeder per dag in te nemen? De vraag die dan al snel rijst is, bij het zien van zoveel gezondheidsvoordelen, of er ook nadelen en eventuele Chlorella bijwerkingen zijn?

Het antwoord hierop is: Ja, er zijn enkele Chlorella bijwerkingen. Ondanks dat deze zeer gering zijn, en zeker niet opwegen tegen de voordelen, zijn er wel enkele waar je rekening mee moet houden! Lees dus vooral verder en ontdek met welke eventuele Chlorella bijwerkingen je rekening moet houden.

Chlorella – Wat is en doet het precies?

Alvorens ik het ga hebben over de Chlorella bijwerkingen zal ik eerst even kort uitleggen wat Chlorella precies is. Zo is het makkelijker te begrijpen waarom je last zou kunnen krijgen van eventuele bijwerkingen.

Chlorella is dus een minuscule zoetwateralg boordevol essentiële voedingsstoffen als o.a. vitaminen, mineralen en eiwitten. Voedingstoffen heeft het menselijk lichaam nodig om iedere dag opnieuw te presteren. Veel van deze voedingstoffen halen we standaard uit het voedsel dat we dagelijks consumeren, maar helaas wordt dit steeds minder. Steeds minder  voedsel dat we consumeren is even rijk aan voedingsstoffen. We kiezen namelijk steeds vaker  voor kant en klare gerechten die snel klaar zijn, maar die vol zitten met conserveringsmiddelen. Die keuze is uiteraard niet bewust, maar komt eerder voort dat we niet langer weten wat we precies eten, en wat ons lichaam echt nodig heeft.

Voor velen biedt Chlorella hier uitkomst! Door het dagelijks innemen van Chlorella zorgen we ervoor dat we, naast ons “normale voedsel”, zeker weten dat we echt de voor ons lichaam benodigde voedingsstoffen binnen krijgen. Chlorella is namelijk rijk aan: essentiële aminozuren, eiwitten, vetzuren (Omega-3), vitaminen, enzymen, mineralen, voedingsvezels en chlorofyl. Deze voedingstoffen staan erom bekend dat zij ervoor zorgen dat de weerstand op pijl blijft en het lichaam op natuurlijke wijze ontgift. Is Chlorella dus een wondermiddel? Nee, ook naast Chlorella is het belangrijk dat je gezond eet en natuurlijk voldoende beweegt!

 

Wil je meer weten over de voedingstoffen in Chlorella, lees dan nu ook: Chlorella: Wat is het en wat doet het – de Top 10 Effecten

Chlorella – Algemeen beschouwd als veilig

Chlorella bijwerkingen
Chlorella bijwerkingen voorkomen? Houd je aan de maximale dosering!

Chlorella is door het Centrum voor voedselveiligheid geclassificeerd als voedselbronnen en toegepaste voeding en wordt “algemeen beschouwd als veilig”. Deze classificatie betekent dat, hoewel er negatieve bijwerkingen kunnen zijn in het geval van (te) hoge doseringen, gezonde mensen geen negatieve gevolgen ondervinden in aanbevolen doseringen. Het is dus zeer belangrijk, om negatieve bijwerkingen te voorkomen, om je te houden aan de maximale aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Nu kan, afhankelijk van de Chlorella die je koopt de samenstelling van het product enigszins afwijken. Volg daarom altijd de richtlijnen van de leverancier op de verpakking, maar houdt daarbij ook de richtlijnen van het FDA (Food and Drug Administration) in het achterhoofd. Door de FDA wordt een hoeveelheid van 3,6 gram Chlorella per dag voor normaal gebruik als veilig bevonden. In het geval van medische toepassingen wordt 12 gram per dag als veilig aangemerkt. Deze hoeveelheden worden echter louter toegewezen door een arts of specialist!

Chlorella bijwerkingen

De meest voorkomende klachten van Chlorella bijwerkingen zit hem dus in de dosering (te hoog), of als men voor het eerst begint met Chlorella. De voornaamste reden hiervan is dat  Chlorella de afvalstoffen in het lichaam wil opruimen. Dit kan namelijk gevoelige reacties in het lichaam op leveren. Je zou echter kunnen zeggen dat het voelen van deze reacties een plus kant heeft. Je weet immers zeker dat het lichaam druk bezig is met het afvoeren van afvalstoffen en dat je lichaam wordt gezuiverd. Het voelen van deze reactie en bijwerkingen is echter niet bepaald prettig. Daarom is het verstandig om je dosering te verlagen als je bijwerkingen ervaart, tot je geen bijwerkingen meer voelt.

De meest voorkomende bijwerkingen zijn: buikpijn, lichte diarree, hoofdpijn, winderigheid en misselijkheid. Mocht je hier veel last van ondervinden, dan is het aan te raden de aanbevolen dosis te verminderen. Bij twijfel is het altijd aan te raden om een arts of specialist te raadplegen.

Opbouw van de dosering

Reageert het lichaam goed? Verhoog pas dan de dosering!
Reageert het lichaam goed? Verhoog pas dan de dosering!

De maximale dosering van Chlorella ligt dus ongeveer op 4 gram per dag. Begin je voor het eerst met Chlorella dan is het, om bovengenoemde Chlorella bijwerkingen te voorkomen, verstandig om de hoeveelheid langzaam op te bouwen.

Het beste is om te beginnen met 1/3 van de normale aanbevolen dosering. Reageert je lichaam goed bouw dit dan na +/- 4 dagen uit na 2/3 van de aanbevolen hoeveelheid. Blijft het lichaam goed reageren dan kun je het na wederom +/- 4 dagen uitbouwen tot de maximale aanbevolen hoeveelheid. Reageert je lichaam niet goed, zet de dosering dan terug op het niveau tot waar je lichaam er wel goed op reageerde. Probeer na enkele dagen opnieuw om de dosering uit te breiden. Blijven de klachten aanhouden, neem dan altijd contact op met je arts.

Heb je een lange tijd een te hoge dosering ingenomen, en ervaar je Chlorella bijwerkingen, dan is het aan te raden (tijdelijk) te stoppen met Chlorella en contact op te met een arts.

Meer weten over de hoeveelheid Chlorella die je in moet nemen? Lees dan: Hoeveel Chlorella poeder of tabletten per dag? (Dosering)

Wanneer GEEN Chlorella gebruiken!

Chlorella Bijwerkingen

Immuundeficiëntie – Aangezien Chlorella inwerkt op het immuunsysteem kan het gebruik van Chlorella nadelig zijn voor mensen met een immuundeficiëntie (afweerstoornis). Werkt uw immuunsysteem dus niet na behoren, neem dan ten eerst contact op met uw arts alvorens u Chlorella gaat gebruiken!

Medicatie – Ook in het geval van medicijngebruik is het verstandig om altijd eerst contact op te nemen met uw arts of specialist om na te gaan of u Chlorella veilig kunt gebruiken in combinatie met uw medicatie.

Zwangerschap en Borstvoeding – Diverse onderzoeken wijzen uit dat Chlorella tijdens de zwangerschap, of het geven van borstvoeding, veilig te gebruiken is.  Zo zou het risico op bloedarmoede en oedeem worden verlaagt en de dioxine in de moedermelk worden namelijk verminderd. Wat een positief effect heeft op de IgA niveaus in het moedermelk! Toch raden wij aan om in het geval van zwangerschap en borstvoeding altijd eerst contact op te nemen met je arts of verloskundige, alvorens je Chlorella gaat gebruiken. Er is immers niets belangrijker dan de gezondheid van je baby!

Allergenen – Chlorella is vrij van geur, kleur en smaakstoffen, zuivel, maïs, gist, soja, toegevoegde suikers, conserveringsmiddelen en vulmiddelen. Chlorella is echter niet geschikt voor mensen die allergisch zijn voor jodium, plankton, algen, chlorella of spirulina. Houdt er daarnaast rekening mee dat Chlorella meestal verpakt wordt in een ruimte waar noten worden verwerkt, en daardoor niet geschikt is voor mensen met een notenallergie.

Overig – Gebruik je Chlorella en heb je onverminderd last van klachten als buikpijn, hoofdpijn, misselijkheid en diarree, dan is het verstandig te stoppen met Chlorella. Wil je toch Chlorella blijven gebruiken, raadpleeg dan altijd een arts.

***************************

Conclusie:

Combineer Chlorella met gezond eten voor het ultieme resultaat!

Voor de meeste mensen is Chlorella een veilige superfood die geen bijwerkingen geeft. Zorg er echter altijd voor dat je gecertificeerde Chlorella koopt bij een betrouwbare aanbieder, én houd je aan de aanbevolen dosering! Als je begint met het innemen van Chlorella doe dit dat stapsgewijs. Begin met een kleine dosering en breidt deze langzaam uit. Krijg je last van bijwerkingen, dan doe je een stapje terug. Raadpleeg bij twijfel, ziekte, medicijngebruik of zwangerschap altijd je arts of apotheker alvorens je start met Chlorella. Neem geen onnodige risico’s!

Ook is Chlorella geen wondermiddel die alle ziektes in een klap doet verdwijnen noch is Chlorella een vervanging voor gezond eten! Chlorella is een supplement die extra aanvulling geeft op je dagelijkse gezonde voedingspatroon. Als je echt je lichamelijke en geestelijke gesteldheid wilt verbeteren moet je dus ten alle tijde zorgen dat je gezond eet en natuurlijk ook voldoende beweegt.

****************************

*Gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Meer weten over Chlorella werking? Lees dan: Chlorella: Wat is het en wat doet het – Ontdek de Top 10 Effecten 

 

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Een reactie op “Chlorella Bijwerkingen – Waar moet je rekening mee houden?

  1. Elsche zegt:

    Ook is Chlorella geen wondermiddel die alle ziektes in een klap doet verdwijnen noch is Chlorella een vervanging voor gezond eten! Chlorella is een supplement die=dat extra aanvulling geeft op je dagelijkse gezonde voedingspatroon. Als je echt je lichamelijke en geestelijke gesteldheid wilt verbeteren moet je dus ten alle tijde =te allen tijdezorgen dat je gezond eet en natuurlijk ook voldoende beweegt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen