Siberische ginseng (Eleutherococcus senticosus), ook bekend als eleuthero, is een plant die bekendstaat om zijn heilzame eigenschappen. Al eeuwenlang wordt Ginseng gebruikt in China, Korea, Japan en het zuidoostelijke deel van Rusland om zijn gezonde voordelen. Deze voordelen komen voornamelijk uit de dikke vlezige wortels, waarin de gezonde stoffen ginsenosiden en polysachariden zitten. Koop je Ginseng dan is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten Ginseng zijn. Ondanks dat ze dezelfde naam delen, is Siberische ginseng namelijk totaal verschillend van de Amerikaanse (Panax quinquefolius) en Aziatische ginseng (Panax ginseng). Het voornaamste verschil zit hem, niet geheel onbelangrijk, in de werkzame stoffen.

Ben je benieuwd naar de werkbare stoffen en wat een paar gram ginseng per dag voor jou zou kunnen betekenen? Lees dan snel verder en ontdek het in onze top 5 voordelen van ginseng!

Lees hier meer over wat Ginseng is.

Interesse in andere Ginseng? Kijk dan bij Shatavari Ginseng en Panax Ginseng werking en voordelen. en de werking van Maca.

De Top 5 voordelen* van Ginseng (Siberisch): Werking

Traditioneel wordt ginseng gebruikt om verkoudheid te voorkomen. Siberische ginseng kan echter gebruikt worden voor veel meer verschillende dingen. Je kunt hierbij denken aan het verbeteren van je weerstand, mentale gesteldheid en seksuele gezondheid. Een van de meest bekende toepassingen van dit kruidenmiddel is echter de energie boost die het geeft. Dit is ook een van de redenen dat veel atleten dol zijn op deze superfood. In tegenstelling tot veel kruiden met een medicinale toepassing, is ginseng eerder nuttig voor het behoud van een goede gezondheid dan voor de behandeling van een slechte gezondheid. Lees hieronder de voordelen van Ginseng, hoe dit kan én hoe het jou kan helpen je lichaam jong en gezond te houden!

1. Mentale alertheid*

voordelen van Ginseng: vermindert stress

Moeite met je concentratie op het werk of om te studeren? Ginseng kan hersenfuncties zoals geheugen, gedrag en stemming ondersteunen! Deze superfood zou een vergelijkbaar effect hebben als cafeïne, maar dan zonder de rush die je voelt na de inname.

2. Seksuele gezondheid*

Siberische ginseng heeft een gunstig effect op de seksuele gezondheid van mannen en vrouwen. Bij vrouwen ondersteunt dit kruid een gezonde menstruatie en een gezonde baarmoeder. Ook mannen kunnen met Siberische ginseng een libido boost krijgen! Deze superfood zou namelijk de vrije testosteronspiegel verhogen, waardoor het aantal en de beweeglijkheid van de zaadcellen verbetert.

Meer weten over superfoods met een libido verhogende werking? Lees dan ook: Top 10 Libido verhogende Superfoods voor Man en Vrouw (Natuurlijk)

3. Energie booster*

Een van de andere voordelen van ginseng is dat slechts een enkele dosis je mentale en fysieke prestaties kan stimuleren. Siberische ginseng is het favoriete natuurlijke supplement van vele professionele hardlopers. Het geeft ze de perfecte energieboost die nodig is voor een wedstrijd.

Meer energie? Kijk dan ook eens bij de voordelen van Ashwagandha.

4. Verkoudheid en griep*

voordelen van ginseng - vermindert griep klachten

Doorheen de geschiedenis werd Siberische ginseng gebruikt als remedie tegen verkoudheid en griep. Dit doet deze wortel vandaag nog steeds. Dit komt door de eleutherosiden die Siberische ginseng bevat, die je weerstand op peil houden.

5. Natuurlijk adaptogeen*

Het gerucht gaat dat Siberische ginseng het allereerste kruid was waarop de term ‘adaptogeen’ werd toegepast. Het wordt zelfs vaak de ‘koning’ van de adaptogenen genoemd.  Adaptogenen zijn een unieke groep kruidenbestanddelen die je lichaam helpen om zich aan te passen aan stressvolle omstandigheden, variërend van extreme hitte of kou tot infecties of trauma.

****************************

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Toepassing en aanbevolen dosering

100% biologisch Siberische Ginseng kent zoals je hebt kunnen lezen enkele geweldige gezondheidsvoordelen voor je lichaam. Maar hoe kun je Ginseng nu het beste consumeren? Dit is eigenlijk heel simpel. De kant en klare ginseng poeder kun je namelijk eenvoudig  toevoegen aan een smoothie, vruchtensapje, yoghurt of muesli. Even roer en klaar! Ook kun je Ginseng poeder mixen met water of er een lekkere thee van maken.

De aanbevolen dagelijkse dosering Siberische Ginseng poeder is 1 tot 2 gram (ongeveer 1 theelepeltje per dag). Belangrijk is om de de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet te overschrijden. Bewaar Ginseng koel en droog en buiten het bereik van kinderen. In het geval van zwangerschap, borstvoeding, lactatie, medicijngebruik en/of ziekte, raadpleeg dan altijd eerst uw arts alvorens u Ginseng gaat gebruiken.

Interesse in andere Ginseng? Kijk dan bij Shatavari Ginseng en Panax Ginseng.

Ginseng kopen? <Klik hier!

Andere Ginseng kopen? < Klik hier!

Maca kopen? <Kijk dan hier!

**********************************************

Je weet nu alles over de voordelen van ginseng en waarom je dit zeker moet proberen als je je lichaam een boost in de goede richting wilt geven! Ben je echter benieuwd naar welke superfoods nog meer op de markt zijn, lees dan nu ook: Superfoods: Wat zijn het en wat zijn de Voordelen? Ontdek onze TOP 15 Lijst met Superfoods!

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

2 reacties op “5 Voordelen van Ginseng (Siberische) – Werking en Dosering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen