8,9534,95
27,5087,50

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Shatavari Poeder Biologisch

8,9524,95

Siberische ginseng (Eleutherococcus senticosus), ook bekend als eleuthero, is een medicinale plant die bekendstaat om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Al eeuwenlang wordt Ginseng gebruikt in China, Korea, Japan en het zuidoostelijke deel van Rusland om zijn gezondheidsvoordelen. Deze gezondheidsvoordelen komen voornamelijk uit de dikke vlezige wortels, waarin de gezonde stoffen ginsenosiden en polysachariden zitten. Koop je Ginseng dan is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten Ginseng zijn. Ondanks dat ze dezelfde naam delen, is Siberische ginseng namelijk totaal verschillend van de Amerikaanse (Panax quinquefolius) en Aziatische ginseng (Panax ginseng). Het voornaamste verschil zit hem, niet geheel onbelangrijk, in de werkzame stoffen.

Ben je benieuwd naar de werkbare stoffen en wat een paar gram ginseng per dag voor jou zou kunnen betekenen? Lees dan snel verder en ontdek het in onze top 6 voordelen van ginseng!

Lees hier meer over wat Ginseng is.

Interesse in andere Ginseng? Kijk dan bij Shatavari Ginseng en Panax Ginseng werking en voordelen. en de werking van Maca.

8,9534,95
27,5087,50

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Shatavari Poeder Biologisch

8,9524,95

De Top 6 voordelen van Ginseng (Siberisch): Werking

Traditioneel wordt ginseng gebruikt om verkoudheid en griep te voorkomen. Siberische ginseng kan echter gebruikt worden voor veel meer verschillende dingen. Je kunt hierbij denken aan het verbeteren van je immuunsysteem, mentale gesteldheid en seksuele gezondheid. Een van de meest bekende toepassingen van dit kruidenmiddel is echter de energie boost die het geeft. Dit is ook een van de redenen dat veel atleten dol zijn op deze superfood. In tegenstelling tot veel kruiden met een medicinale toepassing, is ginseng eerder nuttig voor het behoud van een goede gezondheid dan voor de behandeling van een slechte gezondheid. Lees hieronder de 6 voordelen van Ginseng, hoe dit kan én hoe het jou kan helpen je lichaam jong en gezond te houden!

1. Mentale alertheid

voordelen van Ginseng: vermindert stress

Moeite met je concentratie op het werk of om te studeren? Ginseng kan hersenfuncties zoals geheugen, gedrag en stemming verbeteren!

Hoge niveaus van stress beschadigen het vermogen van de hersenen om te leren, nieuwe herinneringen te vormen en bestaande herinneringen op te halen. Ook is oxidatieve stress nefast voor zowel je korte- als het langetermijngeheugen. De stressverminderende effecten van eleuthero, kan schade of tekorten veroorzaakt door stress herstellen.

Siberische ginseng kan zowel je mentale als fysieke uithoudingsvermogen verbeteren. Deze superfood zou een vergelijkbaar effect hebben als cafeïne, maar dan zonder de rush die je voelt na de inname. Om die reden is Siberische ginseng ook een goede remedie voor mensen die aan het chronisch vermoeidheidssyndroom lijden.

2. Seksuele gezondheid

Siberische ginseng heeft een gunstig effect op de seksuele gezondheid van mannen en vrouwen. Bij vrouwen ondersteunt dit kruid een gezonde menstruatie en een gezonde baarmoeder. Kruidendokters schrijven het vaak voor om onvruchtbaarheid gerelateerde depressie en vermoeidheid tegen te gaan.

Ook mannen kunnen met Siberische ginseng een vruchtbaarheidsboost krijgen! Deze superfood zou namelijk de vrije testosteronspiegel aanzienlijk verhogen, waardoor het aantal en de beweeglijkheid van de zaadcellen verbetert.

Meer weten over superfoods met een libido verhogende werking? Lees dan ook: Top 10 Libido verhogende Superfoods voor Man en Vrouw (Natuurlijk)

3. Energie booster – mentaal en fysiek

Een van de andere voordelen van ginseng is dat slechts een enkele dosis je mentale en fysieke prestaties kan verhogen. Na inname krijg je onmiddellijk een energieboost, maar bij regelmatig gebruik van deze superfood, zal je energielevel tevens op lange termijn toenemen.

Siberische Ginseng kan je lichaam niet alleen tegen stress beschermen, maar het verhoogt ook de zuurstofvoorziening van de cellen. Hierdoor neemt je uithoudingsvermogen, alertheid en zelfs je gezichtsvermogen toe. Deze verhoogde zuurstoftoevoer leidt tot een betere circulatie – vooral naar de hersenen – en helpt zo het geheugen, de concentratie en de mentale helderheid aan te scherpen.

Siberische ginseng is het favoriete supplement van vele professionele hardlopers. Het geeft ze de perfecte energieboost die nodig is voor een wedstrijd. Het is zo populair dat het moeilijk is hardlopers te vinden die het niet gebruiken!

Meer energie? Kijk dan ook eens bij de voordelen van Ashwagandha.

4. Verkoudheid en griep

voordelen van ginseng - vermindert griep klachten

Doorheen de geschiedenis werd Siberische ginseng gebruikt als remedie tegen infecties van de luchtwegen, verkoudheid en griep. Dit doet deze wortel vandaag nog steeds, dankzij haar adaptogene eigenschappen.

Siberische ginseng bevat ook eleutherosiden, die je immuunsysteem boosten. Bij een verkoudheid kan neem je het middel best in binnen 72 uur na het begin van de eerste symptomen.

5. Immuunsysteem

Een andere belangrijke werking van Siberische ginseng is ‘immunomodulatie’. Dit is een proces waarbij een immuunrespons wordt bijgewerkt tot het ideale niveau. Ginseng doet dit door uitgeputte bijnieren weer op te laden. Deze klieren kunnen soms overbelast raken, waardoor verschillende systemen in het lichaam uitvallen.

Siberische ginseng bestaat uit een groep glycosiden die bekend staan als eleutherosiden. Deze stoffen kunnen je afweersysteem versterken. Dit maakt ginseng een natuurlijk alternatief voor de langetermijnbehandeling van verschillende auto-immuunziektes, zoals astma.

Hoewel mensen van alle leeftijden baat kunnen hebben bij Siberische ginseng, ondersteunt het specifiek mensen boven de 50 jaar. Het middel helpt namelijk leeftijd gerelateerde veranderingen in het lichaam en de bijhorende spanningen tegen te gaan.

Meer ondersteuning van het immuunsysteem? Kijk dan ook eens bij de werking van Chlorella.

6. Natuurlijk adaptogeen

Ga voor de ultieme sportprestatie

Het gerucht gaat dat Siberische ginseng het allereerste kruid was waarop de term ‘adaptogeen’ werd toegepast. Het wordt zelfs vaak de ‘koning’ van de adaptogenen genoemd.  Adaptogenen zijn een unieke groep kruidenbestanddelen die je lichaam helpen om zich aan te passen aan stressvolle omstandigheden, variërend van extreme hitte of kou tot infecties of trauma.

Siberische Ginseng helpt bij het herstel na zware inspanning en extreme mentale inspanning. De adaptogene kwaliteiten maken het een onmisbaar kruid voor mensen met stressvolle banen of activiteiten met veel energie. Het is ook zeer nuttig voor mensen die werken in een omgeving met abnormaal hoge of lage temperaturen.

Op basis van haar unieke eigenschappen, kan Siberische ginseng zowel gezonde als zieke mensen ten goede komen – met name wanneer diverse stressfactoren een rol spelen.

Siberische ginseng heeft specifiek invloed op de HPA-as, ook wel bekend als de hypothalamus-hypofyse-bijnieras. Deze as, die de hypothalamus, de hypofyse en de bijnieren omvat, is verbonden met uw hormonale reactie op stress.

Toepassing en aanbevolen dosering

100% biologisch Siberische Ginseng kent zoals je hebt kunnen lezen enkele geweldige gezondheidsvoordelen voor je lichaam. Maar hoe kun je Ginseng nu het beste consumeren? Dit is eigenlijk heel simpel. De kant en klare ginseng poeder kun je namelijk eenvoudig  toevoegen aan een smoothie, vruchtensapje, yoghurt of muesli. Even roer en klaar! Ook kun je Ginseng poeder mixen met water of er een lekkere thee van maken.

De aanbevolen dagelijkse dosering Siberische Ginseng poeder is 1 tot 2 gram (ongeveer 1 theelepeltje per dag). Belangrijk is om de de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet te overschrijden. Bewaar Ginseng koel en droog en buiten het bereik van kinderen. In het geval van zwangerschap, borstvoeding, lactatie, medicijngebruik en/of ziekte, raadpleeg dan altijd eerst uw arts alvorens u Ginseng gaat gebruiken.

Interesse in andere Ginseng? Kijk dan bij Shatavari Ginseng en Panax Ginseng.

8,9534,95
27,5087,50

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Shatavari Poeder Biologisch

8,9524,95

 

**********************************************

Je weet nu alles over de voordelen van ginseng en waarom je dit zeker moet proberen als je je lichaam een boost in de goede richting wilt geven! Ben je echter benieuwd naar welke superfoods nog meer op de markt zijn, lees dan nu ook: Superfoods: Wat zijn het en wat zijn de Voordelen? Ontdek onze TOP 15 Lijst met Superfoods!

2 reacties op “6 Voordelen van Ginseng (Siberische) – Werking en Dosering

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.