Shatavari

Shatavari is een soort aspergeplant die al eeuwenlang wordt gebruikt in de Indiase Ayurvedische geneeskunde. Shatavari, ook bekend als satavari, satavar of Asparagus racemosus (A. racemosus), zou een reeks van gezonde voordelen hebben, hierover hieronder meer!  

Wat is Shatavari?

Shatavari of ook wel Asparagus racemosus, is een soort van asperge die groeit in rotsachtige bodems in India en de Himalaya. Deze plant is een klimplant en groeit in een tropisch klimaat van India, Azië en Afrika. Letterlijk vertaald betekent Shatavari: ” “een vrouw die 100 mannen bezit”.

Het gebruik van Shatavari wortel is binnen de Indiase Ayurvedische geneeskunde erg belangrijk, en wordt ook wel de ginseng voor vrouwen genoemd.

Gezonde voordelen van Shatavari

  • Ondersteunt een normale werking van de spijsvertering*
  • Draagt bij aan een normale hormonale activiteit*
  • Ondersteunt het zenuwstelsel*
  • Draagt bij aan een normale menstruale cyclus*
  • Biedt ondersteuning bij vrouwelijke ongemakken*

 

****************************

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

.

Voedingstoffen in Shatavarin

De Shatavarin (Asparagus racemosus) wortel bevat hoofdzakelijk steroïde saponinen (Shatavarin I – IV), maar ook galactose, Isoflavonen, asparagamine , arabinose, racemosol, polysachariden en slijmstoffen. Saponine heeft een structurele verwantschap met geslachtshormonen (fyto-oestrogeen). Een andere eigenschap is dat Shatavarin ook rijk is aan vitamine A, B1, B2, C en E en de mineralen: Magnesium, fosfor, Calcium, ijzer en foliumzuur.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per 100g  
Energiewaarde 1310 kJ/ 313 kcal
Vet 2,7 g
Waarvan verzadigd 1,1 g
Koolhydraten 47,8 g
Waarvan suikers 5,8 g
Vezels 35,2 g
Eiwitten 6,8 g
Zout 0,09 g

 

Toepassing en aanbevolen dosering

1 tot 2 theelepels per dag, verspreid over de dag. Gebruik gemengd met water, vruchtensap of smoothie. Niet op een lege maag innemen. Dagelijkse aanbevolen dosering niet overschrijden.

Allergenen informatie

Niet geschikt voor mensen die allergisch zijn voor Shatavari. Verpakt in een ruimte waar ook noten worden verwerkt. Vrij van: Geur, kleur en smaakstoffen, zuivel, maïs, gist, soja, toegevoegde suiker, conserveringsmiddelen en vulmiddelen.

Voorbehouden

Raadpleeg een deskundige alvorens het product te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte. Dit product is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. 

Ginseng kopen? >Klik hier!

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

2 reacties op “Shatavari Vrouwenginseng

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen