Shiitake poeder

Shiitake paddestoelen zijn in de Aziatische landen een superfood en traditionele remedie. Shiitake poeder wordt dan ook veelvuldig gebruikt voor verbeterde immuniteit, algehele gezondheid en verlenging van een gezond lang en jeugdig leven. De moderne wetenschap bevestigt de immuun stimulerende effecten van superfoods shiitake, de verlaging van cholesterol en verbeterde bloedsomloop.

Shiitake is afkomstig uit China en Japan. In Nederland kan je ook shiitake kopen, vaak in shiitake poeder vorm of gedroogd. Er zijn een aantal kwekerijen waardoor de paddenstoel ook vers verkrijgbaar is. In het Oosten staat de shiitake mushroom al eeuwen bekend om de geneeskrachtige werking.

Wat is Shiitake?

Shiitake is een paddenstoel die van oorsprong afkomstig is uit China en Japan. Shiitake is de Japanse benaming, in het Latijns heet deze geneeskrachtige paddenstoel Lentinula Edodes. Dankzij de groeiende populariteit in ons eigen land, kan je de paddenstoelen gelukkig ook vers kopen. De bijnaam van Shiitake is ‘paddenstoel van de eeuwige jeugd’.

Met de karakteristieke smaak die de  shii-take paddenstoel heeft wordt het veel gebruikt als ingrediënt in de Oosterse keuken. Zoals Japanse shiitake soep, voor shiitake wok en shiitake curry gerechten. Maar ook als risotto met shiitake en natuurlijk als shiitaki sushi. Toepassing in sauzen, gebonden shiitake soep en rijst is heel normaal, even als bijgerecht bij vlees- en visgerechten.

Paddenstoelenpoeder

Shiitake poeder

9,9524,95

Shiitake rijk aan vitamine en mineralen

Shiitake is rijk aan vitamine als B1, B2, B12, C, D en bevat veel eiwitten, waardoor het een goede vleesvervanger is. Een Shiitake recept bevat daarom vaak geen vlees. Een ideale voedingsstof voor mensen die weinig tot geen vlees eten. 

Shitiake bevat ook veel mineralen, waaronder foliumzuur, magnesium, fosfor, selenium en veel kalium. Alsmede ook de half vitamine choline, ook wel vitamine B4 genoemd. De hoge dosering kalium heeft mogelijk een gunstige werking op een te hoog cholesterol, te hoge bloeddruk als ook bij reumatische artritis. 

Shiitakes zijn zeer geschikt voor een gezond en vetarm eetpatroon. Ze bevatten vrijwel geen calorieën en geen vetten. Bovendien heeft de shiitake paddenstoel een positieve werking op het voorkomen van ziekten die veroorzaakt worden door een slecht en verhoogd cholesterol. Een paar voorbeelden hiervan zijn onder andere hoge bloeddruk, suikerziekten en galstenen.

De paddenstoel Shiitake bevat ook belangrijke vitamines B, wat onze energie-gevers zijn. (Waaronder ook B12). Er wordt ook wel gezegd dat B12 alleen in dierlijke voedingsbronnen zit, maar de shiitake pilze schimmel bevat ook vitamine B12. Ook bevat deze champignon Shiitake vitamine D, waar veel mensen in de noordelijke landen vaak een tekort aan hebben. 

Zie hier meer Heilzame Paddenstoelen.

Is Shiitake gezond?

Dat Shiitake gezond is, bewijst wel de rijkheid aan vitaminen en mineralen. Maar de Shiitake paddenstoelen bevatten ook veel prebiotische vezels, wat zorgt voor gezonde darmbacteriën. Vaak wordt roggebrood geprezen om de vezelrijk-heid, maar 100 gram verse shiitake bevat maar liefst de dubbele hoeveelheid voedingsvezels. 

Alleen al wat vitamines, mineralen en vezels betreft, is shiitake zeer gezond en voedzaam. Je kan Shiitake kopen als verse paddenstoel, maar is ook verkrijgbaar als shiitake supplement in de vorm van poeder en Shiitake extract capsules.

Geneeskrachtige Shiitake poeder werking

We gaan in op de geneeskrachtige Shiitake poeder werking. Deze magische paddenstoelen kennen een aantal grote gezondheidsvoordelen. Zoals: 

– Versterkt mogelijk het immuunsysteem
– Bevat mogelijk kanker werende eigenschappen
– Mogelijk cholesterol verlagend
– Kan preventief tegen hart- en vaatziekten werken
– Verlaagt mogelijk bloedsuikerspiegel
– Herstelt vermoeidheid

Shiitakes versterkt immuunsysteem

De bijzondere en krachtige stof lentiaan komt steeds vaker in onderzoeken naar voren, vanwege de positieve effecten die deze heeft op ons immuunsysteem. Shiitakes bevat een hoge concentratie lentiaan. Dit helpt om onze weerstand te verbeteren tegen bijvoorbeeld verkoudheid en griep. 

De andere stof die ons immuunsysteem versterkt is bètaglucaan. Natuurlijk bevat deze magische paddenstoel dat, wat weer helpt om virussen te bestrijden en de weerstand tegen virusinfecties, schimmels en bacteriën te verhogen. 

Shiitake poeder kan een krachtige antivirale en antibacteriële werking op ons lichaam hebben. Verwerk de poeder door je eten of slik Shiitake capsules voor een verbeterd immuunsysteem. 

Mogelijk kanker-werende eigenschappen van Shitake

Door stimulering van het immuunsysteem worden beginnende kankercellen mogelijk onder controle gehouden. Met andere woorden de beginnende tumoren kunnen moeizaam tot rijping komen. Opnieuw zorgt het stofje lentiaan hiervoor, zo blijkt uit diverse onderzoeken naar Shiitake superfoods. Lentiaan geeft ons immuunsysteem ook een boost. 

Het kanker werende effect blijkt volgens onderzoek het grootst te zijn bij shiitakes die zuiver gekweekt is. En vervolgens met injecties in de bloedbaan komen. Het eten van shitake of het drinken van thee gemaakt van shitake gedroogd heeft mogelijk wel anti kanker effecten. Maar is een stuk minder ten opzichte van het inspuiten. Er is meer onderzoek nodig voor Shiitake als anti-kanker therapie. 

De geneeskrachtige paddenstoelen worden wel ingezet als dieet tijdens een chemokuur. Daarnaast wordt het preventief gebruikt tegen kanker. Mensen die kanker hebben overwonnen, hebben mogelijk  ook baat bij het innemen van Shiitake mushroom extract in poedervorm. 

Preventief gebruik bij hart- en vaatziekten

Verhoogd cholesterol kan leiden tot hart- en vaatziekten. Shii-take heeft mogelijk een positieve invloed op het voorkomen van hartkwalen. Door het verlagende effect van de shiitake op het cholesterol gehalte in het bloed kunnen ook een aantal ziekten voorkomen worden die gerelateerd zijn aan een hoog cholesterol gehalte, zoals: hoge bloeddruk, aderverkalking, hersenverweking, nierkwalen, galstenen, koude lichaamsdelen en zelfs aambeien.

Door het verbeteren van de bloed circulatie dragen Shiitake paddenstoelen bij aan een goede lichamelijke gesteldheid van ons lichaam. Door het verlagen van het cholesterol gehalte in het bloed, stroom ons bloed beter door. Een verbeterde bloed circulatie helpt ook bij een goede nachtrust. 

Shiitake tegen diabetes

Shiitake en diabetes wordt vaak met elkaar in verband gebracht. Deze magische paddenstoel kan de bloedsuikerspiegel verlagen. Door de Shiitake cholesterol verlagende werking kan de productie en uitwisseling van insuline verbeteren.

In ons lichaam scheidt de alvleesklier het hormoon insuline af. Als de alvleesklier er niet in slaagt om voldoende insuline te produceren, is het lichaam niet meer in staat om alle binnenkomende koolhydraten op te nemen. Indien dit het geval is, spreken we over suikerziekte oftewel diabetes type 2. 

Nadat de insuline geproduceerd is in de alvleesklier wordt het via de haarvaten getransporteerd naar de plaats van bestemming. Als deze haarvaten veel cholesterol bevatten kunnen zij minder insuline transporteren. Op die manier kan Shiitake diabetes helpen. 

Herstel van vermoeidheid

Chronische vermoeidheid kan in het dagelijkse leven voor veel narigheid zorgen. Voor sommige mensen is een trap oplopen al vermoeiend. Uit studies is gebleken dat Shiitake extracten, zoals Shiitake poeder, een positieve invloed heeft op chronische vermoeidheid. Doordat het extract namelijk cholesterol verlagend werkt, verbetert de bloedcirculatie, waardoor er meer zuurstof in je bloed komt wat helpt tegen vermoeidheid.

Daarnaast bevat Shii-take een groot aantal vitamines die het lichaam in evenwicht brengen en weerstand opbouwt. Shiitakes is alkalisch. Dit betekent dat wanneer het lichaam vermoeid is, er verzuring in het bloed optreedt. De alkalische werking van Shiitakes kan dit neutraliseren. 

Meer lezen over herstellen van vermoeidheid? Kijk dan ook eens bij Ashwagandha en Chlorella.

Paddenstoelenpoeder

Shiitake poeder

9,9524,95

Is Shiitake giftig?

De vraag of shiitake giftig is, kunnen wij beantwoorden met nee. Het helpt zelfs bij verlichting van allergieën. Dit is waarschijnlijk het gevolg van een toename van het afweer mechanisme. Shiitake poeder kan in allerlei gerechten worden verwerkt, waaronder soepen en groente schotels. Je kan er ook voor kiezen shiitake capsules te nemen.  

Indien Shiitake extract in grote hoeveelheden wordt genomen, kan het een laxerende werking hebben. Componenten van shiitake-paddenstoelen hebben immuun versterkende effecten en kunnen de effectiviteit van corticosteroïden en andere immunosuppressiva verminderen. 

Om deze reden mogen mensen met auto-immuunziekten het niet gebruiken voordat ze hun arts hebben geraadpleegd. Kinderen en zwangere vrouwen moeten het gebruik van supplementen vermijden. 

Verder zijn er geen noemenswaardige bijwerkingen shiitake bekend. 

Indien je na gebruik van Shiitake poeder je hyper voelt, komt dat doordat je een energie boost krijgt. Net zoals bij te veel koffie drinken. Dit zou de extra boost van energie kunnen zijn waar je op zat te wachten.

Shiitake kopen

Ben je nieuwgierig geworden naar de werking van deze magische shiitake oesterzwammen en wil je Shiitake kopen? Dit kan in de online winkel van Spiruella. Wij verkopen alleen de beste supplementen van hoge kwaliteit en zuiverheid. Bij ons kan je dan ook terecht voor shiitake poeder kopen. 

De Shiitake poeder ontwikkelt innerlijke kracht. Het is dan mogelijk ook geschikt voor het vrijwaren van diverse gezondheidsproblemen. Het voorkomt mogelijk verkoudheid. Daarnaast verbetert de bloedscirculatie en verlaagt het cholesterol gehalte in je bloed.

Heb je vragen over onze producten, over het gebruik of over shiitake gezondheid? Neem dan gerust contact met ons op. Wij geven je graag advies en informatie over onze wonderlijke en natuurlijke supplementen. 

Meer weten over Paddenstoelen met voordelen? Kijk dan ook eens bij Cordyceps werking en voordelenLions Mane  , Reishi, Maitake en Chaga.

Paddenstoelenpoeder

Shiitake poeder

9,9524,95

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.