medicinale-paddenstoelen

Als we ons onderdompelen in de wonderlijke wereld van de paddenstoelen, kunnen we niet anders dan uitkomen bij een vleugje folklore. Ongeacht waar je in de wereld naartoe gaat, er is onveranderlijk een zweem van magie die deze bijzondere organismen omgeeft. Verhalen over de wonderlijke eigenschappen van paddenstoelen zijn diep ingebed in ons cultureel erfgoed. Padden, toverdrankjes, heksen, verhalen en andere voor de hand liggende associaties zijn dan ook nooit ver weg.

We hebben het in een ander blogartikel al eens gehad over een aantal krachtige paddenstoelen. Hier willen we vanuit een andere invalshoek kaderen wat krachtige paddenstoelen precies zijn. We verdiepen ons ook in de boeiende en rijke geschiedenis van paddenstoelen. We bespreken verder kort de voordelen van het gebruik van deze paddenstoelen en geven tot slot een beknopt overzicht van de zeven meest populaire paddenstoelen.

Wat zijn “superfood” paddenstoelen?

Om te verduidelijken wat krachtige superfood paddenstoelen zijn, moeten we eerst definiëren wat paddenstoelen zijn. Paddenstoelen vormen het zichtbare gedeelte van een schim of zwam die grotendeels onder de grond zit.

In tegenstelling tot wat je zou denken, gaat het om heel intelligente levensvormen. De cordyceps bijvoorbeeld heeft een uitermate vernuftige manier om zich voort te planten. Het start zijn levenscyclus als een spoor en hecht zich vast aan een insect. Deze gebruikt het vervolgens als gastheer om uit te groeien tot een volwaardige paddenstoel.

geneeskrachtige paddenstoelen

Superfood paddenstoelen zijn dan paddenstoelen die vanwege hun rijke hoeveelheid voedingsstoffen gebruikt worden om hun diepe en krachtige werking op ons lichaam. Eén van de grootste verschillen met “gewone” paddenstoelen bestaat erin dat ze erg rijk zijn aan polysachariden. Daardoor bezitten ze eigenschappen die bij regelmatig gebruik een aantal gezonden voordelen kunnen opleveren.

Wat zijn de voordelen?

Het spreekt voor zich dat elke medicinale paddenstoel een unieke werking heeft. Toch zijn er een aantal belangrijke voordelen die we vaak zien terugkomen bij een regelmatig gebruik van superfood paddenstoelen:

****************************

*Gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Geschiedenis van de “superfood” paddenstoelen

Gebruik van superfood paddenstoelen gaat vele duizenden jaren terug en was wijd verspreid over de hele wereld. Zowel bij de oude Egyptenaren als in de Chinese Ayurved en sjamanistische tradities was men vertrouwd met de krachtige werking van paddenstoelen en schimmels.

sjamaan

Maar ook in het Westen was bij vele Griekse en Romeinse auteurs de krachtige werking van paddenstoelen niet onbekend. Zo staken onder andere Seneca en Plinius de loftrompet over de gezonde eigenschappen van deze unieke organismen.

In de moderne tijd kwam het kantelmoment in het begin van de twintigste eeuw toen Alexander Fleming penicilline ontdekte. Vanaf toen begon men systematisch onderzoek te doen naar o.a. de antivirale en antiparasitaire werking van paddenstoelen. Dit mondde uit in de ontwikkeling van het eerste echte commerciële antibioticum in de jaren ’40, op basis van de ‘fungus penicillium’.

Wat zijn de top 7 “Superfood” paddenstoelen?

pruikzwam

1. Elfenbankje – Ontdek hier meer over de werking van het elfenbankje.

2. Lion’s mane – Lees hier meer over de werking van de pruikzwam.

3. Reishi- Ontdek hier meer over reishi, de mythische paddenstoel van de onsterfelijkheid.

4. Maitake – Lees hier meer over Maitake.

5. Chaga – Ontdek hier meer over de wonderbaarlijke eigenschappen van chaga.

6. Shiitake – Ontdek hier de voordelen van de Shiitake paddenstoel.

7. Cordyceps – Lees welke gezonde voordelen de cordyceps te bieden heeft.

8. Agaricus blazei – Ontdek hier de top 7 voordelen van de Agaricus blazei

 

***************************************

 Wil je meer weten over superfoods die je kunnen helpen afvallen? Lees dan nu ook:Top 10 Superfoods Om Af Te Vallen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen