superfoods voor de huid

Onze huid is zonder twijfel het meest miskende orgaan. En dat is best verrassend omdat het tegelijkertijd het grootste en misschien wel het meest fascinerende orgaan is. Daarbovenop komt nog dat het een belangrijk uitscheidingsorgaan is en daardoor regelmatig overuren moet draaien door alle stoffen die het moet uitscheiden. Neem daar nog eens alle omgevingsstress en schadelijke UV-straling bij en zo begrijp je waarom onze huid het vaak zo zwaar te verduren krijgt.

Er kan met andere woorden heel wat misgaan met onze huid, wat meteen verklaart waarom er in de markt van de huidverzorgingsproducten jaarlijks voor meer dan 130 miljard over de toonbank gaat. We kunnen dus niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is je huid de verzorging te geven die het verdient. Daarom bedienen we je graag op je wenken met dit handig overzichtje van de negen meest krachtige superfoods voor de huid.

9 Super Krachtige Superfoods Voor De Huid

1. Schisandra*

De schisandrabes staat er dankzij haar werkzame stoffen om bekend om in de huid vocht vast te houden. Daardoor is het één van de meest geschikte superfoods voor een huid die last heeft van droogheid*. Naast de hydratatie van de huid, zouden de werkzame stoffen in Schisandra ook ondersteuning bieden tegen UV-stralen* en andere vormen van omgevingsstress*.

Lees hier meer over de werking en 5 andere voordelen van Schisandra 

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Schisandra Poeder Biologisch

12,9534,95

2. Amla*

De werkzame stoffen in Amla (of amlaki) zouden net als schisandra de huid hydrateren* en gezond houden*. Het zou ook de huid ondersteunen bij huidbeschadigingen die ontstaan ten gevolge van UV-stralen* en omgevingsstress*. Al sinds mensenheugenis consumeert men deze ayurvedische plant in sap-, poeder- en theevorm maar hij laat zich ook perfect gebruiken in een gezichtsmasker. Amla zit boordevol werkzame stoffen en vitamine C en is voor de meeste huidtypes geschikt.

Lees hier meer over Amlaki – Gezonder haar en mooiere huid, maar wat nog meer?

-11%

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Amla Amalaki poeder Biologisch (Indiase Kruisbes)

8,9519,95

amla poeder

3. Neem*

De eigenschappen en werkzame stoffen van neem maken het tot een erg populair product in de huidverzorging. Zo zouden de werkzame stoffen de huid zacht* en soepel* houden, maar ook een sterk afkoelend* en reinigend effect* hebben waardoor men het kan gebruiken om vuil en onzuiverheden te verwijderen van de huid.

Ontdek hier meer over de one-stop apotheekboom neem 

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Neem poeder Premium

9,9532,50

4. Chlorella* 

Chlorella is een absolute krachtpatser als het op huidverzorging aankomt. Zo zouden de werkzame stoffen in Chlorella goed zijn voor de collageenproductie*. Collageen is een belangrijk lijmeiwit in je lichaam. Onze gewrichten, botten, spieren, kraakbeen, haren, nagels, bindweefsel en onze huid bestaan uit collageen. Als onderdeel van ons bindweefsel zorgt het door het hele lichaam voor elasticiteit en stevigheid.

Lees hier meer over chlorella, wat erin zit en de werking. 

-12%

Chlorella recepten

5. MSM*

MSM is een supplement dat je hier misschien niet zou verwachten maar hier wel vast en zeker thuishoort. Ook MSM ondersteunt het vermogen van de huid om collageen te produceren*, zie hierboven.  MSM Poeder kopen? <Klik dan hier!

Ontdek hier de andere voordelen en de werking van MSM-poeder.

-16%
-20%

AANBIEDINGEN

MSM Poeder Premium

10,5023,50

6. Cacaoboter*

Het mag een vreemde eend in de bijt lijken maar cacaoboter is een regelrechte zegen voor onze huid. Als je cacaoboter op de huid smeert, krijg je door de vele verzadigde vetten een beschermende laag die het vocht in de huid vasthoudt*. Daarnaast is cacaoboter erg rijk aan polyfenolen. Polyfenolen ondersteunen bij een droge en beschadigde huid*. Bovendien kunnen de fotochemicaliën in cacaoboter de bloedtoevoer naar de huid ondersteunen*. Cacao boter kopen? <Klik dan hier!

Lees hier meer over andere toepassingen van cacaoboter.

 

cacaoboter

7. Hennepzaadolie*

Hennepzaadolie is rijk aan Omega 3 en 6 vetzuren en werkt intensief hydraterend* en voedend op de huid*. Bovendien leent de olie zich tot gebruik voor alle huidtypes, ongeacht of je nu een droge of vette huid hebt.

Ontdek hier andere toepassingen van hennepolie.

8. Matcha*

Het lijkt misschien verrassend dat het drinken van een groene thee een weldadig effect op je huid heeft, maar matcha is dan ook niet zomaar een groene thee. Het is in de eerste plaats rijk aan methylxanthinen, een stof die de bloeddoorstroming in je huid ondersteunt*. Net als een aantal andere superfoods uit deze lijst ondersteunen de werkzame stoffen in Matcha de huid ook tegen schadelijke zonnestraling* en omgevingsstress*.

Lees hier meer over matcha en de top-10 voordelen.

-11%

matcha groene thee

9. Gotu Kola*

Ons laatste supplement in dit overzicht is gotu kola, ook wel brahmi genaamd. Gotu kola bevat een schat aan triterpenoïden, stoffen die de huid kunnen helpen herstellen* en gezond houden*. De werkzame stoffen in Gotu bevorderen ook de collageenproductie, welke essentieel is voor een gezonde huid*.

Ontdek de top 6 voordelen en werking van gotu kola.

****************************

*Gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Tot slot nog een belangrijke tip: als je een poeder met een superfood lokaal op je huid aanbrengt, doe dan vooraf altijd een kleine patch-test. Zo kan je controleren op mogelijke allergieën of reacties bij het gebruik van je nieuw huidverzorgingsproduct!

Meer weten over superfoods om onze hormonen te ondersteunen? Lees dan Onze Top 7 Superfoods voor hormoonbalans. – Meer weten over een wat omega 3-vetzuren precies zijn en wat ze voor onze gezondheid betekenen? Lees dan nu ook: Omega-3 vetzuren: Waar zit het in en waar is het goed voor? 

Neem ook eens een kijkje bij de Top Libido-verhogende Superfoods (Man/Vrouw).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen