Lion's Mane
lion’s mane paddenstoelen poeder

Als je een Lions Mane voor je ziet en je knijpt je ogen ietswat dicht, dan lijkt deze schimmel op leeuwenmanen. Ook lijkt hij op een wat funky wattenbol, een zwabberkop of een piepkleine witte Komondor hond. Niet alleen de looks van de Lions Mane paddestoel is imposant, maar ook de krachtige werking.

Spiruella legt uit wat je moet weten over deze krachtige paddenstoel, de Lions Mane mushroom.

Lion´s Mane kopen? <Klik hier!

De krachtig Lions Mane voordelen*

Lion’s Mane - de kracht van een leeuw!

Met wortels in de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) is de Lions Mane ook bekend als Hericium Erinaceus, Yamabushitake, egelzwam, pruikzwam, Affenkopfpilz, Bearded Hedgehog mushroom en Pom Pom blanc.

Onderzoek toont aan dat Lions Mane veel gezondheid bevorderende ingrediënten bevat die verschillende Lions Mane voordelen opleveren. Lion’s Mane wordt van oudsher gebruikt om de spijsvertering te bevorderen, maar ook zou het goed zijn voor de hersenen*, het leervermogen* ondersteunen en bijdragen aan de concentratie*.

Deze zogenaamde voordelen komen voort uit de neuropeptiden in Lion’s mane. Neuropeptiden zijn verantwoordelijk voor de groei, behoud en proliferatie van neuronen en myeline in onze hersenen*. Dit gespecialiseerde eiwit is bovendien nodig voor de groei van de sensorische neuronen in onze hersenen.

Ondersteunt de gezondheid van de hersenen*

Lion’s Mane is één van de weinige adaptogene paddestoelen. Het heeft als adaptogeen een regulerende werking bij en na een stressrespons voor de hersenen*. Daarnaast ondersteunt Lion’s mane de lichaamseigen groei functie NGF (nerve gbs-growth factor) en de en Brain-derived neurotrophic factor (BDNF).

NGF en BDNF zijn eiwitten die de aanmaak van nieuwe cellen stimuleren en bestaande cellen versterken. NGF speelt ook een belangrijke rol bij de vorming van myeline, het omhulsel rond zenuwcellen dat de hersencellen helpt hun werk te doen. BDNF verhoogt de hersenplasticiteit, wat je hersencellen helpt veerkrachtig te blijven bij stress of veroudering.

Meer lezen over hersenondersteuning? <Klik dan hier!

Lees hier meer over ´hoe lang kun je Lion´s Mane gebruiken?  en hoe kun je Lion´s mane innemen?

NGF

NGF is een neurotrofine, een stofje die nodig is om zenuwcellen te laten overleven. Sommige neurotrofines zijn alleen nodig tijdens de ontwikkeling van de hersenen, maar NGF is ook daarna onmisbaar. Het probleem is echter dat N.G.F. (nerve gbs-growth factor) erg slecht opgenomen kan worden door onze hersenen. Dit komt doordat het de bloed-hersenbarrière niet goed kan passeren. Om deze reden is het dus momenteel nog niet mogelijk om een supplement te ontwikkelen die direct NGF naar de hersenen kan sturen. Hier schiet echter Lion’s Mane te hulp! Lion’s Mane heeft de bijzondere eigenschap dat het d.m.v. van Ericenones en Ericacines, in staat is om de lichaamseigen productie van NGF te stimuleren en zo het gewenste effect te kunnen veroorzaken.

Lion´s Mane kopen? <Klik hier!

Hersenen, geheugen en focus verbeteren?

Wil je jouw hersenen, geheugen en focus verbeteren? Lions Mane kopen doe je online bij de webshop van Spiruella. Het is verkrijgbaar in extract verkrijgbaar als Lions Mane capsules en poeder.

Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid, maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

****************************

*Eventuele gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Op zoek naar meer gezonde paddenstoelen? <Klik hier!  Kijk ook bij Maitake, Cordyceps voordelenChaga werking , Shiitake en Reishi.

Lion´s Mane kopen? <Klik hier!

Wil je nootropics kopen voor het ondersteunen van je hersenen? < Klik dan hier!

 

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen