snow fungus

Naar schatting bestaan er wereldwijd zo’n vijf miljoen soorten paddenstoelen. Slechts vijf procent is daarvan bekend en een nog kleiner deel daarvan is eetbaar. Eén paddenstoel die in die laatste categorie thuishoort is de Snow Fungus. Het is een paddenstoel die in de Chinese Ayurveda al millennia-lang in gebruik is om een gezond leven te bevorderen.

In dit blogartikel verneem je wat Snow Fungus is en welke voedingsstoffen de paddenstoel bevat. Daarnaast kom je ook aan de weet wat de vijf belangrijkste voordelen zijn en wat de mogelijke contra-indicaties en bijwerkingen zijn. Verdiep je in deze blog en ontdek waarom deze paddenstoel zo bijzonder is.

Wat is Snow Fungus?

Snow Fungus of Tremella is een wilde eetbare paddenstoel die op takken van loofbomen groeit. Hij behoort tot de familie van de Tremellaceae. Je komt hem ook tegen onder de naam van sneeuwschimmel, witte paddenstoel, zilveroor en sneeuwoor.

Je vindt deze paddenstoel vooral in Azië, maar wereldwijd komt hij ook voor in tropische klimaten in Oceanië, Azië en op het Amerikaanse continent. Hij heeft een koraalachtige vorm en de smaak ervan doet vaag denken aan gelatine.

Tremella
tremella

Tot zo’n honderd jaar geleden was het gebruik ervan exclusief voorbehouden aan de superrijken en de adel. Maar in het begin van de vorige eeuw begon men de paddenstoel te telen in China en van daaruit spreidde het gebruik zich uit over de hele wereld.

De voedingswaarden van Snow Fungus

Snow Fungus zit boordevol waardevolle nutriënten, waarbij vooral de polysachariden in het oog springen. Die zouden volgens deskundigen in grote mate verantwoordelijk zijn voor de vele voordelen die het gebruik van de paddenstoel met zich meebrengt.

Maar daarnaast is hij ook rijk aan beta glucanen, vitamine D en vitamines B en allerlei aminozuren. Verder bevat hij ook allerlei mineralen en sporenelementen zoals magnesium, kalium, zink, koper, fosfor, ijzer en mangaan. Een ware topper dus op het gebied van voedingsstoffen!

De Top 3 voordelen van Snow Fungus

De rijke hoeveelheid voedingsstoffen brengen natuurlijk ook diverse gezonde voordelen met zich mee. De 3 meest genoemde heb ik voor je op een rijtje gezet:

1. Neuroprotectieve eigenschappen* – Lees ook onze Tips voor een Verbeterde Hersenfunctie en Beter Geheugen en Nootropics

2. Goed voor de immuniteit en weerstand* – Lees ook onze Tips voorhet ondersteunen van de “winterweerstand”

3. Goed voor de huid!* – Ontdek hier onze Top 9 Superfoods Voor De Huid

****************************

*Gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Mogelijke bijwerkingen

Tot op heden zijn er geen bijwerkingen bekend voor het gebruik van de paddenstoel. Maar veiligheidshalve luidt het advies om het gebruik van de paddenstoel te vermijden tijdens de zwangerschap en de borstvoeding. Bij gebruik van medicatie, zwangerschap of twijfel raden wij aan om altijd eerst een arts of specialist te raadplegen alvorens u Snow Fungus gaat gebruiken.

Conclusie:

Deze paddenstoel bezit een enorm krachtige werking. Dat is dan ook de reden waarom het gebruik van deze paddenstoel duizenden jaren lang was voorbehouden aan de superrijken en de adel. Maar gelukkig zijn de tijden veranderd en kan ondertussen iedereen genieten van de voordelen die de Snow Fungus te bieden heeft. Ook jij!

 

**************************************

Wil je nog meer weten over krachtige paddenstoelen, lees dan ook zeker het blogartikel over Lion’s Mane en ontdek de werking en de belangrijkste voordelen. Of ga nog dieper en verneem wat onze Top-7 Paddenstoelen zijn en waarom hun werking zo krachtig is.

Lions mane kopen? <Klik hier!

 

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen