Toont alle 8 resultaten

IJzer
IJzer is een mineraal die belangrijk is voor het menselijk lichaam. Dit mineraal speelt, onder andere, een rol in de vorming van hemoglobine. Hemoglobine is een van de onderdelen van rode bloedcellen, die het zuurstof vervoeren door ons lichaam. ijzer speelt een belangrijke rol in organisme. Het eiwit hemoglobine dankt zijn activiteit aan ijzerionen en ijzer is ook een belangrijk bestanddeel van veel enzymen.

Het tweewaardig ijzer Fe2+, het zogenaamde heem-ijzer, wordt goed door het lichaam opgenomen en zit in vlees. Het driewaardig ijzer Fe3+, het zogenaamde non-heem-ijzer, dat in groenten voorkomt, moet eerst omgezet worden in het tweewaardige ijzer voordat het door het lichaam kan worden opgenomen. Dit gebeurt in een zure omgeving, aangemoedigd door vitamine C

-7%
12,9534,95
13,9547,50
11,9532,50
7,9539,95
Uitverkocht
15,95

IJzer voeding

Waar zit ijzer in?
In principe kun je ijzer gewoon uit de dagelijkse voeding halen, mits je voldoende gevarieerd eet. IJzer komt in twee vormen voor; heemijzer en non-heemijzer. Heemijzer kun je alleen uit dierlijke producten halen, bijvoorbeeld kip, vis en rund. Non-heemijzer komt voor in zowel dierlijke- als plantaardige producten. Daarbij kun je denken aan peulvruchten, brood, noten, volkorenproducten en donkergroene groentes zoals paksoi, andijvie en spinazie. In vleesvervangers, zoals ei, vegetarische burgers en noten, zit alleen non-heemijzer.

Je hebt meer kans op een ijzertekort als je zwanger bent, borstvoeding geeft of een vrouw bent op vruchtbare leeftijd. Ook vegetariërs en jonge kinderen moeten letten op voldoende inname van ijzer. Kenmerken van ijzertekort zijn een bleke huid, vermoeidheid, snel buiten adem zijn en rusteloze benen.

IJzerproducten kopen

Indien er bij u een tekort aan ijzer is geconstateerd, kunt u ijzer tabletten aanschaffen. In onze webshop hebben we twee natuurlijke poeders, die kunnen bijdragen aan het behouden van of weer aanvullen van uw ijzergehalte. Wij verkopen chlorella poeder. Dit poeder wordt gemaakt van een blauwgroene alg, welke van nature veel ijzer bevat. Het poeder kun je dagelijks mengen door een door u gewenste drank. Ook kunt u bij ons reishi poeder kopen, wat gemaakt wordt van een paddenstoel. Het wordt aangeraden om deze poeders in te nemen samen met vitamine C. Dit bevorderd de opname van de voedingsstoffen.