Resultaat 1–24 van de 25 resultaten wordt getoond

IJzer
IJzer is een mineraal die belangrijk is voor het menselijk lichaam. Dit mineraal heeft een gunstige invloed op de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine. Hemoglobine is een van de onderdelen van rode bloedcellen, die het zuurstof vervoeren door ons lichaam. ijzer speelt een belangrijke rol in organisme. Het eiwit hemoglobine dankt zijn activiteit aan ijzerionen en ijzer is ook een belangrijk bestanddeel van veel enzymen.

Het tweewaardig ijzer Fe2+, het zogenaamde heem-ijzer, wordt goed door het lichaam opgenomen en zit in vlees. Het driewaardig ijzer Fe3+, het zogenaamde non-heem-ijzer, dat in groenten voorkomt, moet eerst omgezet worden in het tweewaardige ijzer voordat het door het lichaam kan worden opgenomen. Dit gebeurt in een zure omgeving, aangemoedigd door vitamine C

14,9524,95
16,9547,50
-25%
54,50
Bekijk product
-5%

AANBIEDINGEN

Best beoordeeld

Shilajit Mumijo (Kenzi) 40 gram

(5) 59,50
Bekijk product
-4%
(6) 86,50
Bekijk product
-31%
37,50
Bekijk product
-7%
(3) 27,50
Bekijk product
-4%

AANBIEDINGEN

Meest verkocht

Shilajit Mumijo (Kenzi) 25 gram

(4) 42,50
Bekijk product
-12%
21,9537,50
8,9542,50
-6%
16,95
Bekijk product

IJzer voeding

Waar zit ijzer in?
In principe kun je ijzer gewoon uit de dagelijkse voeding halen, mits je voldoende gevarieerd eet. IJzer komt in twee vormen voor; heemijzer en non-heemijzer. Heemijzer kun je alleen uit dierlijke producten halen, bijvoorbeeld kip, vis en rund. Non-heemijzer komt voor in zowel dierlijke- als plantaardige producten. Daarbij kun je denken aan peulvruchten, brood, noten, volkorenproducten en donkergroene groentes zoals paksoi, andijvie en spinazie. In vleesvervangers, zoals ei, vegetarische burgers en noten, zit alleen non-heemijzer.

Je hebt kans op een ijzertekort als je zwanger bent, borstvoeding geeft of een vrouw bent op vruchtbare leeftijd. Ook vegetariërs en jonge kinderen moeten letten op voldoende inname van ijzer.

IJzerproducten kopen

Indien er bij u een tekort aan ijzer is geconstateerd, kunt u ijzer tabletten aanschaffen of poeders aan uw dieet toevoegen met een hoog gehalte aan ijzer.