Vitamine D

Toont alle 18 resultaten

Vitamine D draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem. Is goed voor spieren, ondersteunt de botten en is van belang voor het gebit.

54,9599,50
15,5049,95
9,9525,95

Wat is vitamine D en welke voeding vinden we deze vitamine terug?

Wat is vitamine D en welke voeding vinden we deze vitamine terug? Vitamine D is een belangrijke vitamine welke, technisch gezien eigenlijk geen vitamine is. Het is een groepsnaam voor alle in vet oplosbare pro-hormonen, of voorlopers van hormonen met vaak weinig of geen eigen hormonale activiteit. Twee soorten vitamine D zijn voornamelijk belangrijk voor onze gezondheid, namelijk vitamine D2 en vitamine D3. Vitamine D2 wordt op een natuurlijke manier aangemaakt door planten. Vitamine D3 maken we zelf aan en wel onderhuids onder invloed van de ultraviolette straling (vooral uv-b-stralen) van de zon. in zonlicht. Beiden zijn ook verkrijgbaar als voedingssupplement. Zowel vitamine D2 als vitamine D3 worden door je lichaam omgezet in de actieve vorm van vitamine D. Maar waar zit vitamine d in? Dat is belangrijk om weten om voldoende van deze vitamine binnen te krijgen.

Waar zit vitamine D in?

Vitamine D is ook in beperkte mate aanwezig in onze voeding. Vitamine d voeding: Van nature is vitamine D aanwezig in vette vis: en vooral in wilde zalm, makreel en haring

Vitamine D in shiitake

De shiitake is een paddenstoel die vanuit afkomstig China en Japan naar hier kwam overgewaaid. Deze paddenstoel bevat Vitamine D. Honderd gram shiitakes bevat maar liefst 3,5 gram vitamine d.

Vitamine D3 kopen

Vitamine d3 koop je bij voorkeur online. Daar vind je makkelijk gespecialiseerde websites in de verkoop van natuurlijke voedingssupplementen zoals vitaminen en mineralen. Daar hoort zeker ook vitamine d3 bij. Zorg er voor dat je in het vooruitzicht van de winter voldoende van deze vitamine naar binnen krijgt. Dat is belangrijk om de natte en koude wintermaanden zonder zorgen door te komen.