Organic India producten aan beste prijs

Organic India is een bedrijf dat in 2006 het levenslicht zag. Het is een mooi en inspirerend voorbeeld van hoe spiritualiteit en business verweven kunnen zijn. Organic India gebruikt niet alleen 100% biologische producten, het bedrijf voert ook ethiek en ecologie hoog in het vaandel. Bij Spiruella kan je de producten van Organic India vinden voor de beste prijs. In dit artikel krijg je dan ook een overzicht van de producten van Organic India die je in onze webshop kan vinden.

De Organic India producten op een rijtje:

1) Neem

De bladeren en de schors van neem zijn nuttig bij de behandeling van diverse ziekten. Onder meer bij oogproblemen, huidaandoeningen, spijsverteringsstoornissen en koorts. Neem is rijk aan vetzuren en bevat ontstekingsremmende stoffen. Het is zeer doeltreffend tegen darmparasieten, bacteriën, schimmels, virussen en mijten. In India gebruikt men neem preventief tegen malaria en om het immuunsysteem te versterken. Ontdek hier hoe onze organic neem capsules je gezondheid kunnen ondersteunen.

Meer weten over het tegengaan van ontstekingen met superfoods? Lees dan ook onze 7 tips voor het tegengaan van ontstekingen!

2) Tulsi – Holy Basil

Tulsi is een geneeskrachtige plant die oorspronkelijk uit India en Nepal komt. Hij wordt traditioneel in theevorm geconsumeerd, maar je kan hem ook rauw, gekookt of toegevoegd aan soepen eten. Tulsi is een adaptogeen, wat betekent dat het je lichaam helpt beter om te gaan met stress. Verder vergroot Tulsi het uithoudingsvermogen en verbetert het de stemming. Tulsi bevat veel antioxidanten, die je helpen beschermen tegen vrije radicalen en ontstekingen. Tulsi helpt je tot slot ook makkelijker adem te halen. Ontdek Tulsi in onze webshop maar ook wat de wetenschap zegt over de werkzaamheid van Tulsi, de Heilige Basilicum tegen stress.

3) Ashwagandha

ashwagandha

Ashwagandha is de krachtpatser bij uitstek onder de Ayurvedische kruiden. Letterlijk betekent het “lang leven”. In India gebruikt men  lichtbruine van deze wortel al eeuwenlang. De meest bijzondere eigenschap van ashwagandha is dat het een adaptogeen is. Doordat je beter met stress kan omgaan, kan het je helpen je lichaam meer in balans te houden. Daarnaast heeft ashwagandha nog vele andere  gezondheidsvoordelen:

 • het helpt je geest in balans te houden.
 • het boost je energie en het uithoudingsvermogen
 • ashwagandha stimuleert de groei van spiermassa
 • het heeft een positief effect op het mannelijke libido
 • het ondersteunt de werking van de vrouwelijke voortplantingsorganen

Lees hier meer over Ashwagandha, de krachtpatser uit de Ayurvedische geneeskunde. of neem een kijkje in onze webshop!

4) Shatavari

Shatavari is een inheemse plant die afkomstig is uit de bossen in India. Shatavari is strikt genomen een asperge, vandaar de botanische naam ‘Asparagus racemosus’. De wortel van de Shatavari staat in de Ayurveda hoog in aanzien als een belangrijk kruid voor de vrouw. Letterlijk betekent het in het Sanskriet “een vrouw die 100 mannen bezit”. Om die reden noemt men het ook wel eens ginseng voor vrouwen.

Ontdek hier wat de Indische vrouwenginseng  capsules van Spiruella voor jou kunnen betekenen! Ginseng kopen? >Klik hier!

5) Moringa Oleifera

moriinga

Moringa Oleifera is een boom die zo bijzonder is dat men hem wel eens de wonderboom noemt. Eerst en vooral is het zeldzaam dat alle delen van de plant gebruikt kunnen worden. Zowel de wortel, schors, peulen, zaden, bloemen, bladeren als schors van de boom bevatten bioactieve stoffen.

In Azië en Afrika plant men de boom aan om het hongerprobleem aan te pakken. Hij is dan ook enorm voedzaam en gedijt geweldig goed in droge klimaten. Een losse greep uit de vele voordelen die het gebruik van Moringa biedt:

 • hij boost de energie
 • Moringa beschermt de huid tegen schadelijke uv-stralen en vervuiling
 • hij stimuleert een goede spijsvetten
 • hij ondersteunt het afweersysteem

Lees hier meer over de werking en de belangrijkste voordelen van Moringa Oleifera of neem een kijkje in onze webshop enontdek onze sublieme Moringa producten!

6) Trikatu

Trikatu is een ayurvedische kruidenmengeling die men letterlijk kan vertalen als de “drie scherpe kruiden”. Het is samengesteld uit:

 • gember
 • zwarte peper &
 • lange peper

De combinatie van deze kruiden heeft een aantal belangrijke voordelen voor onze gezondheid. Tot de belangrijkste mogen we rekenen:

 • een positief effect op onze stofwisseling
 • het vrijer maken van de luchtwegen
 • het bevorderen van de spijsvertering

Lees hier meer over hoe je Trikatu kan gebruiken om je spijsvertering en immuniteit te bevorderen.

7) Triphala Churna

Triphala is een Ayurvedische kruidenmengeling van drie verschillende kruiden, met name

 • Haritaki
 • Amla
 • Bibhitaki of Vibhidaka

Triphala kopen? <Klik hier!

Het zijn drie vruchten die een hoge natuurlijke concentratie aan vitamine C en antioxidanten bezitten.

amla indische kruisbes
Amla, de Indische kruisbes

Triphala staat vooral bekend om zijn weldadige werking op onze spijsvertering. Zo bevordert het een gemakkelijke darmtransit en kan het helpen darmontstekingen te verminderen. Daardoor kan het lichaam makkelijker bacteriën en andere schadelijke stoffen uit je lichaam verwijderen.

Ontdek hier nog meer over Triphala Churna.

8) Women’s Well-Being

Women’s Well-Being is een kruidenmengeling van Guruchi, Vana Tulsi, Shatavari en Lodhra. Wat deze mengeling zo uniek maakt, is de enorm hoge concentratie aan phyto-oestrogenen. Dit zijn plantaardige oestrogenen die de vrouwelijke organen zuiveren en kalmeren.

Er bestaan meerdere misverstanden over oestrogene hormonen. De belangrijkste is wellicht dat ze enkel van belang zijn voor de vrouwelijke cyclus en de vruchtbaarheid van de vrouw. Oestrogeen speelt in tegenstelling tot wat veel mensen denken ook een belangrijke rol voor de gezondheid van onze botten, hersenen en hart en vaatstelsel.

Lees hier wat de effecten zijn van de individuele kruiden in Women’s Well-Being van Organic India.

9) Prostate Care

Prostate Care is zoals de naam doet vermoeden een kruidenmengeling specifiek voor de man om de prostaatwerking te bevorderen. De werking is tegelijkertijd ook breder dan dat, want ‘Prostate Care’ werkt o.a. ook ontstekingsremmend en immuunbevorderend.

De kruiden die in deze mengeling zijn opgenomen zijn de Ayurvedische kruiden

 • Motha rhizome
 • Neemblad
 • Kurkuma wortel
 • Rama Tulsi/Holy Basil blad

Lees hier wat de effecten zijn van de individuele kruiden in Prostate Care van Organic India.

Conclusie:

Als je een supplement wil uit de productlijn van Organic India, zorg je niet alleen voor jezelf. Je steunt ook een bedrijf dat op een unieke wijze aandacht heeft voor de aarde en het leven. Het bedrijf heeft ondertussen precies hierom talrijke prijzen en keurmerken gekregen. Met Organic India heb je dus de beste kwaliteit aan de beste prijs.

 

**************************************

 

Wil je nog meer weten over de voordelen van Superfoods, lees dan ook:  Superfoods: Wat zijn het en wat zijn de Voordelen? Ontdek onze TOP 15 Lijst met Superfoods! of Ontdek onze Top 11 van Ayurvedische kruiden zoals bijvoorbeeld Shilajit.

Interesse in Helende Paddenstoelen? Lees dan hier meer over Lion´s Mane. Lion´s mane kopen? Kijk hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.