Organic India producten aan beste prijs

Organic India is een bedrijf dat in 2006 het levenslicht zag. Het is een mooi en inspirerend voorbeeld van hoe spiritualiteit en business verweven kunnen zijn. Organic India gebruikt niet alleen 100% biologische producten, het bedrijf voert ook ethiek en ecologie hoog in het vaandel. Bij Spiruella kan je de producten van Organic India vinden voor de beste prijs. In dit artikel krijg je dan ook een overzicht van de producten van Organic India die je in onze webshop kan vinden.

De Organic India producten op een rijtje:

1) Neem

De bladeren en de schors van neem zijn nuttig bij de behandeling van diverse kwaaltjes. Zo ondersteunt Neem de conditie van de ogen*, is het goed voor de huid*en heeft het een gunstige invloed op de spijsvertering*. In India gebruikt men Neem tevens om de immuniteit te ondersteunen*. Ontdek hier hoe onze organic neem capsules je gezondheid kunnen ondersteunen.

 

2) Tulsi – Holy Basil

Tulsi is een krachtige plant die oorspronkelijk uit India en Nepal komt. Hij wordt traditioneel in theevorm geconsumeerd, maar je kan hem ook rauw, gekookt of toegevoegd aan soepen eten. Tulsi is een adaptogeen, wat betekent dat het je lichaam ondersteunt in gevallen van stress*. Verder ondersteunt Tulsi ook o.a. het uithoudingsvermogen*. Ontdek Tulsi in onze webshop!

3) Ashwagandha

ashwagandha

Ashwagandha is de krachtpatser bij uitstek onder de Ayurvedische kruiden. Letterlijk betekent het “lang leven”. In India gebruikt men  lichtbruine van deze wortel al eeuwenlang. De meest bijzondere eigenschap van ashwagandha is dat het een adaptogeen is, wat maakt dat het kan helpen om je lichaam meer in balans* te houden. Daarnaast heeft ashwagandha nog vele andere voordelen, waaronder:

 • Ondersteuning bij stressvolle situaties*
 • Is goed voor de gemoedstoestand*
 • Draagt bij aan de normale werking van het hart*

Lees hier meer over Ashwagandha, de krachtpatser uit de Ayurvedische geneeskunde. of neem een kijkje in onze webshop!

4) Shatavari

Shatavari is een inheemse plant die afkomstig is uit de bossen in India. Shatavari is strikt genomen een asperge, vandaar de botanische naam ‘Asparagus racemosus’. De wortel van de Shatavari staat in de Ayurveda hoog in aanzien als een belangrijk kruid voor de vrouw. Letterlijk betekent het in het Sanskriet “een vrouw die 100 mannen bezit”. Om die reden noemt men het ook wel eens ginseng voor vrouwen*.

Ontdek hier wat de Indische vrouwenginseng  capsules van Spiruella voor jou kunnen betekenen! Ginseng kopen? >Klik hier!

5) Moringa Oleifera

moriinga

Moringa Oleifera is een boom die zo bijzonder is dat men hem wel eens de wonderboom noemt. Eerst en vooral is het zeldzaam dat alle delen van de plant gebruikt kunnen worden. Zowel de wortel, schors, peulen, zaden, bloemen, bladeren als schors van de boom bevatten bioactieve stoffen.

In Azië en Afrika plant men de boom aan om het hongerprobleem* aan te pakken. Hij is dan ook enorm voedzaam en gedijt geweldig goed in droge klimaten. Een losse greep uit de vele voordelen die het gebruik van Moringa biedt:

 • goed voor het energielevel*
 • Ondersteunt de huid bij schadelijke uv-stralen en vervuiling*
 • Stimuleert een goede spijsvertering*
 • Ondersteunt het afweersysteem*

Lees hier meer over de werking en de belangrijkste voordelen van Moringa Oleifera of neem een kijkje in onze webshop enontdek onze sublieme Moringa producten!

6) Trikatu

Trikatu is een ayurvedische kruidenmengeling die men letterlijk kan vertalen als de “drie scherpe kruiden”. Het is samengesteld uit:

 • gember
 • zwarte peper &
 • lange peper

De combinatie van deze kruiden heeft een aantal belangrijke voordelen voor onze gezondheid. Tot de belangrijkste mogen we rekenen:

 • een positief effect op onze stofwisseling*
 • het vrijer maken van de luchtwegen*
 • het bevorderen van de spijsvertering*

Lees hier meer over hoe je Trikatu kan gebruiken om je spijsvertering en immuniteit te bevorderen.

7) Triphala Churna

Triphala is een Ayurvedische kruidenmengeling van drie verschillende kruiden, met name

 • Haritaki
 • Amla
 • Bibhitaki of Vibhidaka

Triphala kopen? <Klik hier!

Het zijn drie vruchten die een hoge natuurlijke concentratie aan vitamine C en werkzame stoffen bezitten.

amla indische kruisbes
Amla, de Indische kruisbes

Triphala staat vooral bekend om zijn ondersteunende werking op onze spijsvertering*.

Ontdek hier nog meer over Triphala Churna.

8) Women’s Well-Being*

Women’s Well-Being is een kruidenmengeling van Guruchi, Vana Tulsi, Shatavari en Lodhra. Wat deze mengeling zo uniek maakt, is de enorm hoge concentratie aan phyto-oestrogenen. Dit zijn plantaardige oestrogenen die de vrouwelijke organen zuiveren en kalmeren*.

Oestrogeen speelt in tegenstelling tot wat veel mensen denken ook een belangrijke rol voor de gezondheid van onze botten*, hersenen* en hart en vaatstelsel*.

Lees hier wat de effecten zijn van de individuele kruiden in Women’s Well-Being van Organic India.

9) Prostate Care*

Prostate Care is zoals de naam doet vermoeden een kruidenmengeling specifiek voor de man om de prostaatwerking te bevorderen*. De werking is tegelijkertijd ook breder dan dat, want ‘Prostate Care’ werkt o.a. ook immuunbevorderend*.

De kruiden die in deze mengeling zijn opgenomen zijn de Ayurvedische kruiden

 • Motha rhizome
 • Neemblad
 • Kurkuma wortel
 • Rama Tulsi/Holy Basil blad

Lees hier wat de effecten zijn van de individuele kruiden in Prostate Care van Organic India.

****************************

*Gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Conclusie:

Als je een supplement wil uit de productlijn van Organic India, zorg je niet alleen voor jezelf. Je steunt ook een bedrijf dat op een unieke wijze aandacht heeft voor de aarde en het leven. Het bedrijf heeft ondertussen precies hierom talrijke prijzen en keurmerken gekregen. Met Organic India geniet je dus van een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

 

**************************************

 

Wil je nog meer weten over de voordelen van Superfoods, lees dan ook:  Superfoods: Wat zijn het en wat zijn de Voordelen? Ontdek onze TOP 15 Lijst met Superfoods! of Ontdek onze Top 11 van Ayurvedische kruiden zoals bijvoorbeeld Shilajit.

Interesse in Helende Paddenstoelen? Lees dan hier meer over Lion´s Mane. Lion´s mane kopen? Kijk hier!

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen