trikatu

De Ayurvedische geneeskunde is gebaseerd op een millennia oude Oosterse traditie. ‘Ayur’ betekent leven en ‘Veda’ wetenschap. Zo is de Ayurveda met andere woorden niets anders dan de wetenschap van het leven. Ondertussen hebben ook verscheidene Ayurvedische kruidenmengelingen hun plaats verworven in de moderne westerse wereld. Trikatu is er daar zo ééntje van.

In dit blogartikel duiken we diep in alles wat met deze bijzondere kruidenmengeling te maken heeft. Je verneemt wat het precies is en wat de werking ervan is. Kortom alles zodat je een perfect beeld hebt of Trikatu jou kan helpen op weg naar een leven vol vitaliteit.

Meer weten over de Ayurvedische geneeskunde? Lees dan vooral ook onze blog met de Top 14 van Ayurvedische kruiden, zoals Shilajit.

Wat is Trikatu?

Trikatu is een samenstelling van drie verschillende kruiden of specerijen uit de Ayurvedische keuken. Het gaat meer bepaald om een samenstelling in drie gelijke delen van:

  1. Zwarte paper (Piper Nigrum)
  2. Lange peper (Piper Longum)
  3. Gember (Zingiber officinalis)

Deze 3 ‘hete’ specerijen werken samen om het vuur in de spijsvertering aan te wakkeren. Dat heeft allerlei voordelen voor onze spijsvertering, maar daarover dadelijk meer. In de Ayurveda staat deze kruidenmengeling ook bekend als Trikatu Choornam, Kadutraya Churna, Drie Pepers, Drie Scherpe Kruiden, etc.

De werking van Trikatu

Trikatu heeft zijn populariteit te danken aan het actieve bestanddeel piperine. Dat is een alkaloïde waarvan de werkzaamheid uitvoerig bestudeerd is. Het blijkt dat piperine meerdere gezonde effecten vertoont:

Gezonde voordelen van Trikatu

Trikatu is een behoorlijk krachtig supplement, met name als het aankomt op de immuniteit en spijsvertering. Zo draagt Trikatu bij aan een goede spijsvertering, maar stimuleert het ook een goede werking van de galblaas en het ontgiften van de lever. Zaken die ook meteen weer ten goede komen aan onze immuniteit en weerstand!

Meer weten over het verhogen van je weerstand? Lees dan ook: Winter-weerstand verhogen? Lees onze Tips!

1. Trikatu ondersteunt de immuniteit*

Trikatu is rijk aan vitamine C en werkzame stoffen. Daardoor heeft het een positief effect op ons immuunsysteem.

immuniteit boosten

 

2. Het bevordert de spijsvertering*

Trikatu wordt alom geprezen als een krachtig middel voor onze spijsvertering. Zo zouden de werkzame stoffen in Trikaty ervoor zorgen dat voeding beter wordt afgebroken. Dit gebeurt vooral door een betere afscheiding van spijsverteringssappen, in zowel de maag als het darmstelsel. Trikatu heeft daardoor als bijkomend voordeel dat ons lichaam ook nog eens meer voedingsstoffen kan opnemen.

gezonde spijsvertering

 

3. Trikatu ondersteunt de werking van onze lever*

De piperine in Trikatu levert nog een extra voordeel op, meer bepaald voor onze lever. Zo helpt het onze lever ontgiften. De lever is een orgaan dat heel wat te lijden heeft onder de toxines die zich in ons lichaam opstapelen.

Deze zijn afkomstig van chemicaliën in onze voeding of uit het milieu, maar ook van medicijnen of alcohol. Ze kunnen de goede werking van onze lever saboteren, en zelfs de structuur ervan wijzigen. Piperine ondersteunt de lever door deze schadelijke toxines sneller af te voeren uit ons lichaam.

4. Trikatu ondersteunt het hart*

Last but not least, de stoffen in Trikatu bezitten ook een ondersteunende functie voor ons cardiovasculair systeem. Zo zou het helpen om te ontspannen. Ontspanning is uiteraard weer goed voor ons hart. Een ander voordeel zou zijn dat de stoffen in Trikatu ook goed zijn voor het cholesterol.

verlagen van de bloeddruk - voorkom hartproblemen

****************************

*Gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Wil je je graag laten inspireren door al het goede dat de Ayurvedische geneeskunde te bieden heeft? Lees dan ook zeker over onze Top 14 van Ayurvedische kruiden. Of ontdek de belangrijkste voordelen van Giloy, ook wel “het Ayurvedische levenselixir” genoemd.

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen