shilajit voor sporters

Shilajit is een gevestigde waarde onder de superfoods voor iedereen die zijn weerstand wenst te ondersteunen. Minder bekend is dat shilajit voor sporters ook wonderen kan verrichten, zowel voor recreatieve als professionele sporters.

In dit blogartikel duiken we samen dieper in de wetenschappelijke onderbouwing voor deze claim. Je verneemt wat shilajit is, maar je krijgt ook een overzicht van de belangrijkste voordelen die het gebruik ervan oplevert. En we staan ook stil bij de belangrijke vraag of het op de lijst van de verboden middelen staat.

Na het lezen van deze blog weet je dan ook of shilajit voor de gemiddelde sportbeoefenaar een veilig, natuurlijk en effectief supplement is.

Shilajit kopen? <Kijk dan snel hier!

Wat is Shilajit?

Shilajit is een kleverige substantie die van nature voorkomt in bergstreken in Azië. Men noemt het ook mumie, moomiyo of mummiyo. Het is samengesteld uit o.a. fulvinezuren, maar ook proteïnen en mineralen.

Shilajit

Het is een klassieker uit de Ayurvedische geneeskunde die al duizenden jaren wordt gebruikt wegens zijn vele krachtige eigenschappen. Maar ook sporters vinden hoe langer hoe meer hun weg naar dit unieke supplement.

Als je eenmaal weet welke voordelen shilajit voor sporters concreet oplevert, zal je ervan versteld staan wat het voor je lichaam kan doen.

Waarom Shilajit voor sporters?

1. Shilajit als stikstofmonoxide (NO) booster*

Er is in sportmiddens een groeiende interesse voor de rol die stikstofoxide in ons lichaam speelt. Stikstofmonoxide verwijdt de bloedvaten. Het netto effect hiervan is een betere doorbloeding. Op die manier zorgt het voor een verhoogde aanvoer van nutriënten en een verbeterde afvoer van afvalstoffen.

Alle cellen in het lichaam hebben hier baat bij, zo ook de spiercellen. Zij kunnen hierdoor beter en harder werken, wat zich vertaalt in een grotere uithouding en meer spiergroei (in het geval van krachttraining).

2. Shilajit geeft energie*

Als je zelf fitness of actief sport beoefent, zal het idee van meer energie en betere prestaties je als muziek in de oren klinken. De wetenschap is er ondertussen achter gekomen dat adenosinetrifosfaat (ATP) een belangrijke schakel is in onze energiehuishouding. Het is namelijk de universele drager van chemische energie in alle levende cellen.

energielevel boosten

Meer ATP staat dus voor meer energie. Een studie 1 die het het verband tussen ATP en shilajit onderzocht, bevestigt deze vaststelling. De deelnemers die aan deze studie deelnamen, lieten een gemiddelde stijging van hun ATP-waarden met 13% noteren.

Meer weten over wat je kunt doen voor het krijgen van meer energie? Lees dan nu onze 10 Tips voor meer Energie!

3. Shilajit ondersteunt de aanmaak van collageen in de skeletspieren*

Collageen is een eiwit dat van nature voorkomt in het lichaam van mens en dier. Het probleem is dat vanaf je dertigste de productie hiervan begint te verminderen. Collageen is een essentieel onderdeel van het bindweefsel maar het speelt ook een vitale rol voor onze spieren. Zo staat voldoende collageen garant voor soepele gewrichten en sterke spieren.

Shilajit kopen? <Kijk dan snel hier!

****************************

*Gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Staat shilajit op de lijst van verboden middelen?

Dat is een voor de hand liggende vraag. De meeste supplementen die prestatie bevorderend werken beschouwt men als een vorm van doping. Bij shilajit is dat niet het geval. Je kan het eerder op de lijn plaatsen van de klassieke eiwit shakes die zo populair zijn onder fitnessliefhebbers.

In sportmiddens vergeet men wel eens dat het tegengaan van een oneerlijk competitief voordeel niet de enige reden is waarom er überhaupt zo’n lijst van verboden middelen bestaat. Men houdt bij het opstellen van die lijst namelijk ook rekening met de gezondheidsrisico’s van die prestatie bevorderende middelen.

Daarom is het belangrijk om te weten dat shilajit voor sporters bijna geen risico’s met zich meebrengt. Het gebruik ervan is dus niet enkel heel effectief maar ook “veilig”.

Shilajit kopen? <Kijk dan snel hier voor een compleet overzicht!

 

**************************************

Wil je meer weten over deze krachtpatser uit de Ayurveda, lees dan ook zeker de 5 top voordelen van Shilajit. – Of ontdek waarom Shilajit voor vrouwen ook op allerlei andere vlakken het verschil kan uitmaken. Naast onze 10 Tips voor meer Energie bij het sporten, neem ook een bij de CBD olie werking!Vor meer libido kijk je ook bij Horny Goat Weed.

Shilajit Mumijo Himalaya (Kenzi) 25 gram

 

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS E-BOOK

SHILAJIT: DESTROYER OF WEAKNESS

Verbeter je geheugen, energie, libido, uiterlijk, weerstand en mentale en fysieke gezondheid

(Mét 15% kortingscode op Kenzi Shilajit producten!)

shilajit gratis e-book